Dodaj do ulubionych

przerwa między zębami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:01
Właśnie co o niej myślicie ja posiadam tą ochydną ozdobe.Jak można ją usunąć
błagam powiedzcie!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dalila Re: przerwa między zębami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:29
      Ja też posiadam i jak byłam w wieku nastoletnim, to też uważałam, że to ohydne.
      Nie martw się, to przechodzi. Ponadto Ty masz teraz do dyspozycji najnowszą
      technikę, czyli aparaty ortodontyczne, które są w stanie zdziałać cuda, jeśli
      wytrzymasz ze dwa lata z drutem na zębach.
      Dziś mam lat dwadzieścia kilka i lubię swoje zęby, tym bardziej, że mój mąż
      powtarza mi ciągle, że jestem śliczna :)). A zainteresowanie innych panów tylko
      tę opinię potwierdza. Masz więc do wyboru - męcz się z tymi drutami w imię
      niedościgłego ideału urody (zawsze się znajdzie coś do poprawienia), albo
      poczekaj aż Ci przejdzie. A zresztą, nie wiem, czy wiesz, ale kiedyś o osobach
      ze szparą między zębami mówiono, że mają powodzenie? Mój przykład potwierdza,
      że nie był to tylko przesąd;)))
      • kiddo Re: przerwa między zębami 19.08.04, 16:44
        podpisuję się pod powyższym:)
        • Gość: tekla Re: przerwa między zębami IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 19.08.04, 18:08
          A ja sie nie podpisuje pod powyzszym- jezeli ktoas sie z tym dobzre czuje to
          ok, ale wedlug mnie wyglada to bardzo brzydko i nie przemawiaja do mnie
          argumenty ze ludzie ze szpara miedzy zebami maja szcscie w zyciu itd. Ja sama
          mialam szpare miedzy zebami i bylo to powodem moich kompleskow, ktorych
          nabawily mnie "zyczliwe" kolezanki. Szpara miedzy zebami jest przewanze efektem
          zbyt duzedo wedzidelka ( to ta zylka w ustach nad jedynkami). W wieku 14 lat
          poszlam sama do ortodonty, zostala tam opna pzrecieta pod znieczulenuiem (nie
          bolalo nic a nic, a ja zawsze panicznie boje sie takich zabiegow). No i
          oczywiscie aparacik, ale nie druty na zeby, na pzrerwe miedzy zebami wystarczy
          w zupelnosci aparacik wyjomawny (Poczatkowo nosisz kilka godzin w dzien po domu
          + w nocy, potem tylko na noc). Koszt takiego aparatu to okolo 400- 600 zl,
          wiec ejezeli jest to twoim kompleksem i zle sie z tym czujesz to naprawde
          warto. Gwarantuje, ze przy regularnym noszeniu, po miesiacu bedzie widac efekt!
          Ja zaczelam sie usmiechac i ani troche nie zaluje ze pozbylam sie tego
          mankamaentu. Rozejrzyj sie u siebie w miescie za gabinetami ortodontycznymi,
          napewno jest ich sporo, idz sie dowiedziec i pogadac z pania doktor, a ona co
          wszytko wytlumaczy. To wada łatwa w korekcie. Napisz co postanowilas, pozdrwiam!
          • Gość: Joanna Re: przerwa między zębami IP: *.elisa-laajakaista.fi 19.08.04, 20:01
            Wybierz sie do dobrego gabinetu dentystycznego. Mozliwosci jest b. wiele,
            poczawszy od zwyczajnego "doklejenia do zebow kompozytu("plomby"), co nie wymaga
            inwazji w zdrowe tkanki zeba, przez laminaty porcelanowe do ortodoncji (te
            rozwiazanie dobre jesli zeby pozatym sa stloczone..)
            To tak z grubsza. Sprawa jest banalna i b. latwa do naprawy.
            • Gość: foczka Re: przerwa między zębami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:26
              dzięki wam bardzo za pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Madzia Re: przerwa między zębami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:31
                Przyjrzyj się Madonnie, też ma diastemę, a uchodzi od dawna za symbol sexu! Jesli jednak tak bardzo przeszkadza Ci ten defekt, odwiedź profesjonalnego ortodontę.
      • chilloucik Re: przerwa między zębami 20.08.04, 10:34
        no to jest nas wiecej :D swoj podpis pod powyzsza opinia rowniez skladam:)
        ja tez jak mialam nascie lat to mialam szpare miedzy zebami. i nawet nie
        zauwazylam kiedy sie zmniejszyla, tak ze teraz ani troche mi nie przeszkadza :)
        fakt - mozna sie meczyc z drutami, ale nie szkoda nerwow i pieniedzy?
    • Gość: ola Re: przerwa między zębami IP: *.proxy.astra-net.com 20.08.04, 11:43
      mam taka szpare...bede sie meczyla z drutami o przyszlego miesiaca..ale tylko
      po to zeby po zdjeciu usmiechnac sie szeroko do lustra i byc dumna z ładnyuch
      prostych zabkow. nie oszukujmy sie..szparey miedzy zebami nigdy nie byly
      ozdoba..
      • chilloucik Re: przerwa między zębami 20.08.04, 11:49
        ja sie usniecham pelna geba pomimo szpary:) i wydaje mi sie ze ludzie nie
        zwracaja na to takiej straszniej uwagi... ale to tez zalezy przeciez od
        subiektywnego odczucia osoby "obdarzonej" szpara. jesli sie z nia bardzo zle
        czuje i ma ochotge na aparat - wolno jej :)
      • Gość: Dalila Re: przerwa między zębami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:46
        Ja się nie oszukuję, tylko jest mi to dokładnie obojętne. Zresztą nadaje
        uśmiechowi indywidualny charakter, więc może być i ozdobą (nie to ładne, co
        ładne, tylko co się komu podoba!).
        • Gość: goska Re: przerwa między zębami IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.08.04, 14:50
          Dla mnie jest to ochyda - ale podziwiam w pewnym sensie te osoby, ktore to maja
          i nic nie robia, zeby to zmienic.
          Moj byly chlopak to mial - okropnie mi sie nie podobalo, probowalam delikatnie
          go zachecic do pojscia do dentysty na co on, ze jemu to nie przeszkadza...
          Mysle, ze wiele osob, z zyczliwosci albo z grzecznosci upewnia osoby ze szpara,
          ze wygladaja ok, wyjatkowo i takie tam.
          Dla mnie jest to wyjatkowo brzydkie i w sumie dziwi fakt, ze skoro mozna tego
          sie pozbyc niewielkim w sumie kosztem, to dlaczego tego nie robic?
          • Gość: Dalila Re: przerwa między zębami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:03
            Kochana, to na prawdę nie jest "ochyda", a nawet nie "ohyda", tylko taki układ
            ząbków, który można mieć genetycznie zakodowany (ja mam po mamie). Nawet nie
            wiem, czy to łatwo usunąć, bo mnie to za bardzo nie interesuje (przecięcie
            wędzidełka dotyczy tylko niektórych osób, bo to nie zawsze jest powód). Nikt mi
            nie mówi na pocieszenie, że to śliczne, bo nikogo o to rozpaczliwie nie pytam.
            Po prostu jestem ogólnie ładna i tyle, mąż za mną szaleje, na brak
            zainteresowania innych panów też nie narzekam, co rano po spojrzeniu w lustro
            nie szlocham w ręcznik, więc co mi więcej potrzeba?. Fajna ze mnie babka
            ogólnie. Bo przecież nie ocenia się urody człowieka po elementach, tylko "po
            całości" (jak już się wyrośnie emocjonalnie z wieku nastoletniego, oczywiście).
            • Gość: una Re: przerwa między zębami IP: 195.114.160.* 20.08.04, 15:09
              miałąm dużą przerwę między górnymi jedynkami więc postanowiłam założyć aparat-
              zdał egzamin. Najśmieszniejsze jest to że jak nosiłam aparat to koledzy
              mówili"szkoda, bo miałaś taką fajną przerwę między jedynkami....." widzisz jak
              to jest...........
            • chilloucik Re: przerwa między zębami 21.08.04, 12:02
              je dalila jak pieknie napisane:D podoba mi sie twoje podejscie do siebie:D
              takie zdrowe jest:D
              pozdrawiam!!
          • corrina_f1 Re: przerwa między zębami 22.08.04, 15:22

> Dla mnie jest to wyjatkowo brzydkie i w sumie dziwi fakt, ze skoro mozna tego
            > sie pozbyc niewielkim w sumie kosztem, to dlaczego tego nie robic?

Jeśli uważasz że aparat za kilka tysięcy zł (w W-wie od 2000-4000 z późniejszymi konsultacjami, poprawkami, podkręcaniem itp) to mały koszt, to chyba jesteśmy z innej bajki...
            Nie zrobić choćby dlatego, że to 2 moje pensje, a płatności ratalnej na ogół żaden gabinet nie praktykuje.
            • Gość: tekla Re: przerwa między zębami IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 22.08.04, 16:09
              A kto powiedzial ze tzreba nosic stały aparat za kilka tysięcy??!!! Bzdura. Ja
              nosilam aparat wyjmowany za 400zl, sa tez tansze rozwiazania.
    • margaretka2002 Re: przerwa między zębami 22.08.04, 04:23
      Najlatwiejszy sposob to zrobic sobie korony na obu zebach - najlepiej polaczone
      ze soba. Moja mama tak zrobila. Idz do dentysty, to Ci wylozy wszystkie
      mozliwosci. Pozdrawiam.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka