Dodaj do ulubionych

PRZEGLĄD PREPARATÓW ANTYCELLULITISOWYCH

23.08.04, 11:42
Wiem, że ten temat przewija się w kilku/kilkunastu wątkach na tym forum,
jednak chciałabym wszystko zebrać do "kupy". Proponuję wypisywanie specyfików
w następujący sposób:

1. Nazwa / producent
2. Cena / pojemność
3. Plusy, czyli co mi zrobił (efekty i po jakim czasie)
4. Minusy (czy śmierdzi, może się źle rozprowadza, itp)
5. Stosunek ceny do jakości w skali 1-5 (5 - ocena najwyższa)

Poza tymi pięcioma punktami, prosiłabym o nie wypisywanie innych rzeczy, a
także nie zamieszczanie postów niezwiązanych z tym tematem.

W temacie swojego postu proszę wpisać nazwę opisywanego specyfiku.
Obserwuj wątek
    • jacinda Clarins Body Lift Advanced Cellulite Control 23.08.04, 11:46

1. Clarins Body Lift Advanced Cellulite Control
      2. 195 PLN / 200 ml
      3. Cudowny zapach, skóra od razu po nałożeniu jest gładka i miła w dotyku. Po 2
      tyg stosowania skóra bardziej ujędrniona (w połączeniu z intensywnymi
      ćwiczeniami i zmianą diety). Cellulit się wyraźnie zmniejsza. Specyfik ma
      konsystencję żelu, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania.
      4. Jedyny minus to wysoka cena.
      5. Daję 4 punkty za zbyt wysoką cenę.
      • lunalovelight Re: Clarins Body Lift Advanced Cellulite Control 23.08.04, 11:53
        to ja od razu pytam: czy efekt sie utrzymuje potem, czy trzeba powtarzac kuracje
        kosmetykiem?
        • jacinda Re: Clarins Body Lift Advanced Cellulite Control 23.08.04, 12:00
          lunalovelight napisała:

> to ja od razu pytam: czy efekt sie utrzymuje potem, czy trzeba powtarzac
          kuracj
          > e
          > kosmetykiem?

Prosiłam o niezasmiecanie wątku innymi postami, czyż nie? Można przecież
          rozpocząć nowy wątek z takim pytaniem, nieprawdaż? :-)
          No nic, skoro tu jestem, to od razu odpowiem. Tak!!! Efekt się utrzymuje, ale
          zaznaczam że dużo ćwiczę i wprowadziłam odpowiednią dietę. Zresztą, uważam, że
          same balsamy nigdy nie pomogą na cellulit, zawsze muszą one być uzupełnieniem
          diety i ćwiczeń!

• Gość: kaloo Re: Clarins Body Lift Advanced Cellulite Control IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:24

>
            > Prosiłam o niezasmiecanie wątku innymi postami, czyż nie? Można przecież
            > rozpocząć nowy wątek z takim pytaniem, nieprawdaż? :-)
            > No nic, skoro tu jestem, to od razu odpowiem. Tak!!! Efekt się utrzymuje, ale
            > zaznaczam że dużo ćwiczę i wprowadziłam odpowiednią dietę. Zresztą, uważam,
            że
            > same balsamy nigdy nie pomogą na cellulit, zawsze muszą one być uzupełnieniem
            > diety i ćwiczeń!
            >
            O BOŻE A CO TO ZA RYGOR???!?!?!PO TO JEST FORUM,ŻEBY JAK KTOŚ PYTANIE ZADA,TO
            ŻEBY MU ODPOWIADAĆ,A NIE JAKICHŚ SZTYWNYCH REGUŁ I WYMYŚLONYCH ZASAD SIĘ
            TRZYMAĆ!!!
            Jak chcesz mieć ranking,to zrób sobie tabelkę w excelu i nadal wpisuj sama,bo
            ten temat już jak sama zauważyłaś był milon razy wałkowany i z takim podejściem
            nikomu nie będzie się chciało wpisywać...
            pzdr.
      • Gość: Szo Re: PerfectSlim L'Oreal IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.08.04, 11:55
        1. PerfectSlim Wyszczuplajacy Ujedrniajacy zel do ciala, linia: Body
        Expertise / L'Oreal
        2. 55-50 pln / 200 ml
        3. Plusy: lekka, szybko wchlaniajaca sie konsystencja, nie brudzi bielizny,
        przyjemnie pachnie, jest wydajny, przede wszystkim ujedrnia i naprawde mocno
        napina skore - przez to wygladza - efekt widoczny juz po 2 tygodniach
        stosowania rano i na wieczor
        4. Minusy: wysusza skore, koniecznosc uzycia balsamu nawilzajacego po nalozeniu
        zelu, pozostawia cienki filtr na skorze
        5. Stosunek ceny do jakości w skali 1-5: 5
    • jacinda Avon Cellu-Sculpt 23.08.04, 11:52
      jacinda napisała:

> Wiem, że ten temat przewija się w kilku/kilkunastu wątkach na tym forum,
      > jednak chciałabym wszystko zebrać do "kupy". Proponuję wypisywanie specyfików
      > w następujący sposób:
      >
      > 1. Nazwa / producent
      > 2. Cena / pojemność
      > 3. Plusy, czyli co mi zrobił (efekty i po jakim czasie)
      > 4. Minusy (czy śmierdzi, może się źle rozprowadza, itp)
      > 5. Stosunek ceny do jakości w skali 1-5 (5 - ocena najwyższa)
      >
      > Poza tymi pięcioma punktami, prosiłabym o nie wypisywanie innych rzeczy, a
      > także nie zamieszczanie postów niezwiązanych z tym tematem.
      >
      > W temacie swojego postu proszę wpisać nazwę opisywanego specyfiku.

1. Avon Cellu-Sculpt
      2. 35 PLN / 200 ml (cenna jest zmienna)
      3. Na początku byłam nim zachwycona. Miał cudowny zapach i zostawiał moją skórę
      BARDZO miękką. Mimo że zużyłam jakieś 3 opakowania nie zauważyłam, aby robił
      coś z cellulitisem. Jednak stosowałam go na całe ciało, jako zwykły balsam. Gdy
      ostatnio go kupiłam, zauważyłam lekko zmienione opakowanie, a także zapach,
      konsystencję i działanie!!! Nie wygładzał skóry jak przedtem.
      4. W ogóle nie działa na cellulit, nowa wersja śmierdzi i źle się wchłania.
      Producent twierdzi, że wystarcza na 4 tyg i po tym czasie uda będą mniejsze o
      2.5 cm. Niestety takiego zmniejszenia nie zauważyłam (mimo intensywnych
      ćwiczeń), nie starcza również na 4 tyg (przy codziennym smarowaniu ud, brzucha
      i pośladków z ledwością starcza na 3 tyg).
      5. 1 punkt
      • Gość: Szo Re: Gel Anticellulite Guam IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.08.04, 12:07
        1. Gel anticellulite fanghi d'alga guam / dystrybutor w Polsce: Cosmomed
        2. 80 zl / 250 ml - dostepny rowniez w zestawie z 1 kg blota guam
        3. Plusy: bardzo skuteczne dzialanie antycellulitisowe i przede wszystkim
        wyszczuplajace - mozna stosowac w parze z blotem guam lub jako samodzielny zel
        antycellulitisowy - po 10 dniach aplikacji wyraznie widac efekty, naprawde
        zmiejsza grudki tluszczu pod skora, cudownie likwiduje 'buleczki' na talii
        i 'poduszeczki' przy kolanach.
        4. Minusy: specyficzny dla kosmetykow na baze alg 'bagienny' zapach, ktory
        utrzymuje sie do najblizszej kapieli, przechodzi nim rowniez ubranie, brzydki
        rudy kolor - uwazac przy nakladaniu aby niczego nie pobrudzic, dziwna lepkosc
        przy rozsmarowywaniu, bardzo wysusza skore po nalozeniu - balsam konieczny,
        umycie rak po uzywaniu zelu rowniez
        5. stosunkowo wysoka cena ale jest naprawde bardzo wydajny
    • jacinda ATW XXL 23.08.04, 12:26
      1. ATW XXL
      2. 16 PLN / 150 ml (jakieś 3 lata temu, teraz nie wiem ile kosztuje)
      3. Plusy: brak
      4. Minusy: W ogóle nie działa! Jest to jakiś szarawy syf (wyglądem i
      konsystencją przypomina klej biurowy). Nie wchłania się, ma
      zapach...hmm...kleju...i nie przyniósł jakiegokolwiek efektu.
      5. 1 punkt, a właściwie zero....
    • jacinda Ziaja LipoCell Bloker 23.08.04, 12:30

1. Ziaja, LipoCell Bloker, Żel wyszczuplający
      2. 8 PLN / 150 ml (cenna zmienna, w zależności od promocji w supermarkecie)
      3. Plusy: ładny, pomarańczowy zapach
      4. Minusy: Nie wyszczupla, nie zmniejsza cellulitisu, nie wygładza, właściwie
      nic nie robi. Jakaś wodna konsystencja, na dodatek bardzo się rozmazuje, nie
      wchłania się.
      5. 5 punktów -> tak niska cena doskonale odpowiada niskiej jakości produktu.
    • Gość: ania Re: PRZEGLĄD PREPARATÓW ANTYCELLULITISOWYCH IP: 80.53.153.* 23.08.04, 15:21
      A ja proponuje wejsc na wizaz.pl i tam zobaczyc wszystkie preparaty i oceny.
      Jest tam najwiecej glosow i samemu mozna wybrac co jest dobre. A pisanie tyu
      moim zdaniem jest bez sensu bo jedne kosmetyki wystapia 1 raz inne po 5 razy a
      chodzi o srednia ocene wiec najlepiej byloby glsoowac i wtedy ocenic. Ale tak
      sie nie da. Wiec lepiej poczytajcie wizaz. Ja poczytalam i dlateggo kupilam
      teraz nowy krem z ERISA. i peeling tez. Po pierwszym dniu bylam juz mile
      zaskoczona - moja skora stala sie niesamowicie miekka i gladka w dotyku. Teraz
      czekam na redukcje cellulitu.
    • Gość: kaloo Antycellulitowych jeśli już... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 15:43
      w którymś wątku jest wytłumaczone dlaczego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka