Dodaj do ulubionych

puder w kamieniu - co polecacie?

27.08.04, 19:05
Szukam dobrego pudru w kamieniu ze sredniej lub wyzszej polki - kryjacy,
lekki i nie tworzacy maski, wygladajacy naturalnie na twarzy.
Cere mam mieszana - wiec zeby nie zatykal porow, matowil lekko i zeby
absolutnie nie wysuszal. Podkladu uzywam rzadko.
Do tej pory mialam Creme Puff Max Factor - w sumie bylam z niego zadowolona,
ale juz mi sie znudzil i mysle ze sa na rynku lepsze, tylko nie wiem ktore...
Podzielcie sie prosze doswiadczeniami, dzieki z gory!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka konewka Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.ras.sth.bostream.se 27.08.04, 19:20
      ja tez uzywam max factor,wiele razy zdradzalam go dla innych,ale pozniej
      wracalam.uwielbiam kanebo,ale teraz to dla mnie za drogi zakup. mf jest tani i
      dobry.ale byloby super znalezc cos dobrego i rownie taniego.
      • mikams75 Re: puder w kamieniu - co polecacie? 27.08.04, 19:26
        Hehe, ja sie wlasnie przymierzam do zdrady i do pelnego zadowolenia jestem
        sklonna finansowo zaszalec - szczegolnie ze ja oszczednie stosuje wszelkie
        malowidla wiec mi starczaja na baaardzo dlugo.
        • Gość: Shiseiso Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 27.08.04, 19:30
          Shiseido Luminizing powder...Warto przemyśleć , jeśli chce się zaszaleć
          finansowo:)
          • Gość: dalloway Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.chello.pl 27.08.04, 21:01
            shiseido luminizing jest cudownym wynalazkiem, ale absolutnie nie nadaje się
            zamiast podkładu tylko na podkład
            pytanie jaką masz cerę
            ja do mojej przetłuszczającej się używam kompaktów clarifying clinique'a i
            pureness shiseido. oba są bardzo dobre i bardzo niewydajne, ale trudno
            balbina alexandra reklamuje DP compact Chanel - nie znam, ale jej można wierzyć
            Shiseido ma jeszcze w swojej kolekcji zwykły tj. nie matujący kompakt, który
            widuję na twarzach koleżanek i uważam, że też jest świetny
            poza tym jest jeszcze seria słoneczna - ładny efekt, ale bardzo ciemne kolory
            w sephorach można sie umawiać na konsultacje makijązowe - umów sie i poproś,
            żeby cię danym pudrem pomalowali - będziesz miała jasność
    • mikams75 Re: puder w kamieniu - co polecacie? 29.08.04, 22:37
      up :-)
      moze jeszcze ktos cos podpowie....
      • charade Re: puder w kamieniu - co polecacie? 29.08.04, 22:41
        Estee Lauder So Ingenious. Nie jestem w stanie używać innych, niestety...
        Niestety, bo kosztuje 165 zł., ale jest doskonały.
        • Gość: plum1000 charade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 10:58
          a czy ten so ingenious ma w ofercie cos b.jasnego?/z tegoco wiem podklady te
          najjasniejsze dostepne w polsce sa za ciemne dla mnie/ czy tak samo jest z
          podkladami?
          -oriana- ma na allegro ten puder kolor najjasniejszy 100 cool pale--.nie
          orientujesz sie czasem czy on jasny bardzo?
          potrzebuje cos jasnego jak przykladowo podklad air wear nr15, albo max factor
          lating-podklad nr 100....
          niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia koloru w perfumeri,miezkam w
          zakopanem..a tu kolorówka jest marnie okrojona
          • charade do plum 30.08.04, 13:15
            Sprawdzę w perfumerii, jakie są ich najjaśniejsze odcienie. Ja używam średnich -
            warm chamois i warm almondine. Mimo, że tez jestem bladzioch, to mi pasują,
            nie robią wrażenia za ciemnych.

Dam znać, jak się czegoś dowiem
            • Gość: plum1000 Re: do plum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:26
              dzieki;-))
    • hennessy1 Re: puder w kamieniu - co polecacie? 30.08.04, 12:02
      Ja też zawsze używałam creme Puff Max Factor, ale ostatnio kupiłam Stay Matte
      Rimmel i jestem z niego bardzo zadowolona - jest lżejszy niż Max Factor, ładnie
      matuje i równo się rozprowadza, no i nie wysusza skóry mimo, że jest matujący.
      Naprawdę polecam, bo za tą cenę miło mnie zaskoczył. pozdrawiam.
    • mejbi Re: puder w kamieniu - co polecacie? 30.08.04, 13:02
      W zależności od zasobności kieszeni:

za ok. 18 zł - Letheric (dawny Yardley)

za ok. 200 zł - Chanel Double Perfection Compact

• mikams75 Re: puder w kamieniu - co polecacie? 02.09.04, 00:40
      Naczytalam sie w necie i nadal nie moge sie zdecydowac.
      Pudry rozswietlajace (patrzylam w sklepie) - maja drobinki zlota i jakos wydaja
      mi sie malo subtelne... :-(
      Chyba wole cos co sie tak nie swieci.
      Ktory z tych pudrow nadaje sie do uzywania na skore bez podkladu?
      Chodzi mi o wyrownanie koloru i zmatowienie.
      Ktory polecacie z tych:
      - Clinique Blended Race Powder (sypki)
      - Guerlain Les Violettes
      - Chanell Poudre Universelle (sypki albo compact)
      - Clinique Superpowder Double Face
      - Chanel Double Perfection.

• Gość: dalloway Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.chello.pl 03.09.04, 08:44
        moim zdaniem na dobrą sprawę tylko poudre universelle w kompakcie i DP Chanel,
        od biedy jeszcze clinique superpowder. Te pozostałe są nawet i dobre, ale
        naprawdę nie na gołą twarz (wiem co mówię - poudre universelle sypki to mój
        ukochany puderek i używam go od lat - na podkład: super, bez podkładu: bez
        sensu).
        poudre universelle może cię za mało matowić
        ja bym nadal polecała clinique clarifying albo pureness shiseido - poczytaj
        sobie zresztą na wizażu jakie maja dobre opinie. Przy okazji dobrze nałożone są
        na twarzy niewidoczne, a dla mnie to duża zaleta
    • Gość: karola Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.telprojekt.pl 03.09.04, 00:07
      isa dora, kolor- soft mist. Ok 50 zl. Najbardziej zblizony do odcienia skory.
      Polecam
    • Gość: ania Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.echostar.pl 03.09.04, 07:26
      Ja tez szukalam pudfru dlugo i sprawdzalam aaz kupilam RIMMEL STAY MATTE. Teraz
      jest nawet tanszy bo po 16,909. Uzywam go juz 2 lata i jak dla mnie rewelacja.
      Cere mam tlusta a ten swietnie ja matuje. Potem uzywam zamaist rozu puder w
      kulkach avonu i wygladam swietnie. Bardzo naturalnie. Naprawde polecam.
      • kurczeno Re: puder w kamieniu - co polecacie? 15.09.04, 18:53
        też go używam i moja twarz (szcególnie strefa T) nie świeci się, jednak musi
        być też lepszy podkład bo sam w kamieniu nie wystarczy, przynajmniej mi.
    • lady Re: puder w kamieniu - co polecacie? 03.09.04, 08:49
      Oo, a ja uzywam Shiseido Luminizing Powder laten na twarz bez podkładu i bardzo
      jestem zadowolona. Tylko że ja nie mam nic do ukrycia, potrzebuje tylko
      lekkirgo matu.
      • Gość: Sandra Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.04, 13:47
        Ja dzisiaj tez szukalam pudru, od tych drogich po tansze.Nic nie wybralam, no i
        wpadlam na ta stronke!!!Teraz juz wiem co kupie rimmel, juz od kilku osob
        slyszalam pochlebne oceny.Pozdrawiam i rowniez dziekuje.
    • kaja15 Re: puder w kamieniu - co polecacie? 15.09.04, 14:27
      hej , a moze manhatan - soft compact powder, dla mnie lepszy od max factora bo
      nie tworzy takiej maski przy poprawkach jak creme puff,
      pozdrawiam
    • androneda Ja juz kupilam 17.09.04, 15:00
      Jestem zadowolona, kupilam Rimmel stay mat i faktycznie jest
      rewelacyjny.Pozdrawiam....pa
    • Gość: derika Re: puder w kamieniu - co polecacie? IP: *.petrus.com.pl 17.09.04, 16:15
      Polecam clinique blended face powder, mam wersję sypką, kolor transparentny 03 z
      żółtym pigmentem, ważne żeby nakładać go palcami a nadmiar zetrzeć pędzelkiem.
      Wygląda bardzo naturalnie na mojej bladej cerze. Cena to chyba 110 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka