Dodaj do ulubionych

Antidral - swędzący problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 12:06
hej dziewczyny:)uzywam Antidralu od 2 miesiecy i od tygodnia moze dwoch caly
czas strasznie swedzi mnie skora pod pachami (nie zdarzalo sie to wczesniej).
Co to oznacza? Mam go odstawic? Szczerze mowiac nie chcialabym bo pomaga ale
nie moge juz wytrzymac!
Obserwuj wątek
    • mandalay00 Re: Antidral - swędzący problem 28.08.04, 13:09
      Skoro wczesniej sie nie zdarzalo to moim zdaniem powinnas na jakis czas go
      odstawic, wystapilo chyba jakies podraznienie. Mam nadzieje, ze uzywalas tego
      preaparatu prawidlowo, tzn. na noc, na nie swiezo wydepilowane pachy
      (przynajmniej odczekac 24h) i raz na kilka dni (codziennie to za czesto).
    • Gość: Tunia Re: Antidral - swędzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:58
      heja:)odstawie i zobacze co bedzie.uzywalam na noc ale fakt faktem ze czasem na
      wydepilowane:(ale nic sie nie dzialo dopiero teraz :/ no nic zobacze co dalej:)
      dzieki za odp.!papa
    • hennessy1 Re: Antidral - swędzący problem 30.08.04, 12:44
      Ja też tak mam - używałam Antidral niecały miesiąc i nagle zaczęło mnie
      strasznie swędzieć. Musisz odczekać ze dwa tygodnie i możesz znowu używać, a w
      miedzyczasie możesz go nakładać co jakiś czas (2x w tyg.) i zmywać zaraz jak
      zaczyna swędzieć (u mnie zaczynało tak 10 min. od nałożenia). pozdrawiam.
      • Gość: malaga1234 Re: Antidral - swędzący problem IP: *.escom.net.pl 30.08.04, 16:06
        Mnie też swędzi niestety,ale używam od niedawna i zamierzam jakoś to
        przetrzymać.Najgorsze jest to,że ciągle się drapię, nawet w towarzystwie. Mąż
        mi zwrócił wczoraj uwagę, że drapię się przy ludziach.
    • Gość: Tunia Re: Antidral - swędzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:53
      Dokladnie-ja sie caly czas drapie ostatnio sie na tym przylapalam:) koszmar.
      odstawilam i zobaczymy - teraz jest zdecydowanie lepiej, ale ciezko jest sie
      odzwyczaic od tego cuda :D dzieki dziewczyny! pozdrawiam!
      • lilian_ka Re: Antidral - swędzący problem 31.08.04, 10:49
        Nie wiem czy komus pomoze to co napiszę, ale u mnie swedzenie po Antidralu
        wywolane jest podraznieniem przez wysuszenie skory. Bardzo pomaga zwykly krem
        nawilzający, wiec pomimo docinkow męza :) smaruję prawie codziennie pachy Nivea
        Soft, albo nawet tym zwyklym tlustym Nivea (z wyjątkiem oczywiscie tego
        wieczoru kiedy stosuję antidral). Teraz nie mam juz z tym problemow, a zanim to
        odkrylam tez drapalam się non stop :)
        Więc moze na razie nie odstawiaj, tylko sprobuj tak.
        • Gość: Tunia Re: Antidral - swędzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:08
          Szczerze Wam sie przyznam ze wczoraj sie znowu posmarowalam antidralem na noc:)
          oczywiscie swedzialo jak cholera ale dalam rade:)lilian_ka: pojde za Twoja rada
          i posmaruje kremem - w sumie to mam masc z wit. A - moze to pomoze? wlasnie
          zauwazylam ze mam dosc wysuszona skore pod pachami gdy mnie tak swedzi:/ no nic
          napisze o efektach:D dzieki jeszcze raz!pozdrawiam!
    • Gość: dewa Re: Antidral - swędzący problem IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 01.09.04, 19:41
      Odstaw antidral na jakiś czas, az znikną podrażnienia.Na pewno nie zaczniesz od
      razu po odstawieniu pocić się, tego się nie obawiaj.Chciałam tu przy okazji
      przedstawić swoją metodę stosowania antidralu. Wszyscy stosują zazwyczaj na
      noc, chociaż nic o tym nie wspomina się w sposobie użytkowania tego specyfiku
      (zalecenie takie jest zawarte w ulotce etixilu).Jednak w nocy też zdarza się,
      że pocimy się, a wówczas "wilgoć" + antidral może doporowadzić do
      podrażnienia.Ja stosuję antidral w godzinach popołudniowych (ok 16-
      17),określiłam je jako bezstresowe - organizm wypoczywa po nerwówkach dnia
      codziennego i ogranicza pocenie się.Stosuję antidral na czyste,suche !! paszki,
      lekko wklepuję i ręką usuwam jego nadmiar, tak żeby nie było wyczuwalnej
      wyraźnej wilgoci a jedynie leciutka lepkość.Po kilkunastu minutach skóra pod
      pachami całkowicie jest sucha i są małe szanse na wystąpienie
      podrażnień.Wieczorem przed snem oczywiście normalny prysznic.
      • Gość: Tunia Re: Antidral - swędzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:53
        a wiec dziewczyny jest tak - posmarowalam sie antidralem o godzinie 19 i zero
        podraznienia zero swedzenia!!!:)wydaje mi sie w takim razie ze faktycznie musze
        zmienic godziny stosowania:) dzieki dewa:) ale na podraznienia bardzo pomogla
        witamina A w masci:)pozdrawiam!dziekuje!dobrej nocy!:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka