Dodaj do ulubionych

niebieski tusz do rzęs

28.08.04, 17:28
czesc:*
Zawsze używałam tradycyjnego czarnego tuszu do rzęs, jednakże tyle sie teraz
mówi o zmienie na jakies mocniejsze i inne kolory.
Pomyślałam o niebieskim.
Zastanawiam się jednak czy taki tusz nie jest za bardzo 'orginalny'.
Czy wypada go nosić także w dzień, na zajęcia, czy tylko na jakies nocne
imprezy?
I czy cień do powiek może być wtedy także tylko niebieski?
Może znacie jakąs dobrą markę?

pzdr:)
Obserwuj wątek
    • florest Re: niebieski tusz do rzęs 28.08.04, 17:40
      Mam taki jeden niebieski tusz ,ale dostałam go w prezencie i nie znam tej marki
      napewno nie jest kupowany w Polsce.Natomiest wygląda pięknie na rzęsach
      szczególnie do niebieskich oczu.
      • dominnika Re: niebieski tusz do rzęs 28.08.04, 19:39
        Mi tam niebieski się nie podoba ,bo sztucznie wygląda,ale może (jeśli masz
        niebieskie) oczy będzie ładnie wyglądał. Pewnie w pierwszy dzień wzbudzisz
        sensację w nowym tuszu,ale oózniej będzie to wyglądać naturalnie.
        • tekla_14 Re: niebieski tusz do rzęs 28.08.04, 23:38
          wedlug mnie niebieski tusz do zres wyglada tandetnie.
          • Gość: ola100 Re: niebieski tusz do rz?s IP: *.du.simnet.is 28.08.04, 23:56
            tez sie z Toba zgadzam - niebieski wyglada nieciekawie! Zalezy jeszcze jaki kolor oczu
            posiadasz - z brazowymi lub piwnymi jeszcze ujdzie, ale kiedy masz niebieskie albo zielone
            lepiej zrezygnuj! Lepiej zmienic cienie do powiek niz tusz!
            • Gość: hę????? Re: niebieski tusz do rz?s IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 08:06
              Z niebieskimi lub piwnymi jeszce ujdzie? Co ty gadasz? Właśnie z takimi będzie
              wyglądał tandetnie. Nie wiem jak mozna sądzioc,że niebieski pasuje do
              brązowego..;-/
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: niebieski tusz do rz?s IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 01:33
                Można. Tak jak i cienie, tak kolorowe tusze dobiera się na zasadzie kontrastu.
                Niebieskie oczy z niebieskim tuszem bedą wyglądać na szare lub zielonkawe.
            • Gość: Marta Re: niebieski tusz do rz?s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 17:10
              Zgadzam się,niebieski tusz pasuje najbardziej do oczu brązowych lub piwnych a
              NIE do niebieskich!!!Niebieski tusz lub cienie przy niebieskich oczach
              sprawią,ze kolor tęczówki i rzęsy lub powieki będą sie"zlewać" oraz wyglądać
              nieciekawie i nijako.Kolor tuszu i cienie nalezy dopierać na zasadzie kontrastu
              w stosunku do barwy oczu!W żadnym wypadku kolor teczówki i kolor tuszu albo
              cieni nie moze byc taki sam np.niebieskie oczy i niebieski tusz lub brązowe
              oczy i brązowy cień!Pozdrawiam:-)
    • caprice83 Re: niebieski tusz do rzęs 29.08.04, 11:41
      Ja mam niebieskie oczy. Wydawało mi się że to może dobrze wyglądać, tylko nie
      jestem pewna czy to czasem nie jest za ekstrawaganckie na wyjście gdzies w
      ciagu dnia, na zajęcia na uczelnię czy może pasuje tylko na jakies imprezy
      wieczorami.
      Cieni do powiek używam różnych, w zalezności od ubrania. Dlatego też mnie to
      ciekawi czy taki niebieski tusz pasuje tylko do niebieskich cieni, czy można go
      używać także do innych.
      • Gość: Free do innych cieni pasuje IP: *.tele2.pl 29.08.04, 17:18
        niektore takie troche bardziej oryginalne, awangardowe makijaze widzialam -
        wlasnie niebieski tusz i np. fioletowe cienie. niestety dokladniej sobie teraz
        nie przypominam.
        to tak podobnie niebieskie ubranie i b. wyrazne zielone cienie (znana kobieta w
        teledysku byla tak umalowana, wiec nie jest to moj wymysł :))) ) - na zasadzie
        kontrastu
    • Gość: Flavio Re: niebieski tusz do rzęs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 11:43
      ...osobiście jestem zwolennikiem klasycznej czerni( zmysłowa, elegancka,
      niezawodna), chociaż czasem warto urozmaicić swój makijaż...nutka szaleństwa
      jeszcze nikomu nie zaszkodziła:)...proponuję nałożyć odrobinę niebieskiego
      tuszu na końcówki rzęs...zapobiegniesz wtedy efektowi "tandety"(ja nazwałbym go
      raczej efektem "przedobrzenia"...co za dużo, to niezdrowo;)...buźka:)
    • Gość: martek Re: niebieski tusz do rzęs IP: 217.153.198.* 29.08.04, 12:06
      mialam niebieski tusz,jak mialam jakies 16 lat,czasem nim malowalam rzesy,ale
      na moich czarnych jakos malo widoczny byl...
      teraz bym raczej niebieskiego nie kupila-ale np granatowy,czy sliwkowy-nie
      rzuca sie tak w oczy,wydaje mi sie,ze lepsze takie bardziej stonowane
      odcienie,niz niebieski...
      mialam kiedys tez kolor zgnilozielony,firmy celia-wygladal fantastycznie,bo na
      moich rzesach byl wlasciwie czarny,tylko w sloncu dawal delikatna zielona
      poswiate.

A moze ktoras z Was uzywa tuszu sliwkowego?Tylko zalezy mi na zimnym
      odcieniu,bo te,ktore ogladalam byly wpadajace za bardzo w braz.

Pozdrawiam
    • ladyblue Re: niebieski tusz do rzęs 29.08.04, 12:48
      wszystko zależy jak i z czym zestawisz no i jaki odcień niebieskiego.
      koniecznie niebieski? a jaki masz kolor oczu?

proponuję wypróbować najpierw różne odcienie niebieskiego (do "golego" oka) a
      potem, po zakupie, sprawdzac do jakich cieni pasuje.

niebieskie cienie - niekoniecznie, moze za duzo niebieskosci wyjsc, moglby
      fajnie wygladac z szarosciami czy zieleniami ;) no ale jeszcze raz: wszystko
      zalezy od tego jak Ty wygladasz i jaki kolor tuszu kupisz (jakis spookojny
      niebiesko-szary czy granat na codzień, a elektryzujący niebieski na imprezy)
    • merci_beaucoup Re: niebieski tusz do rzęs 30.08.04, 00:43
      Ja uważam,że niebieski tusz do rzęs bardzo pasuje osobom z niebieskimi
      tęczówkami.Moja mama od wielu lat robi sobie właśnie taki makijaż i doskonale
      wygląda.Pracuje na poważnym stanowisku,co nie przeszkadza jej codziennie
      malować się w ten sposób...Taki kolor nie odbiera jej profesjonalnego wyglądu,a
      nie wyobrażam sobie mamy z czarnym tuszem...Myślę,że powinnaś spróbować :)
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: niebieski tusz do rzęs IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 01:38
        Moja kuzynka nie uzywa do makijażu nic, poza tuszem. Ma jasne rzęsy, wygląda
        nijako. Jak je pomaluje jest owiele lepiej. Ale ona używa właśnie niebieskiego.
        Niebieski tusz daje kolorek, ale nie uwydatnia rzęs, jak czarny. Jesli zależy
        ci na podkreśleniu oka, to jednak ciemne kolory są bezkonkurencyjne. Aha no i
        te niebieskie są strasznie takie... świecaco szafirowe. Ładniejszy byłby
        granatowy lub śliwkowy. A zamiast czerni, szczególnie dla osób z jasna oprawą,
        ładny będzie brąz lub grafit -wyglada subtelniej i naturalniej, niż czerń.
    • caprice83 Re: niebieski tusz do rzęs 30.08.04, 17:22
      Kupiłam sobie dziś ten tusz:)
      Kolor niebieski, ale wchodzący w granat.
      Wygląda super:)
      Rzęsy mam ładnie podkręcone. Z daleka są ciemne, a z bliska przy odpowienim
      świetle widać że to niebieski. O takie coś właśnie mi chodziło:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka