Dodaj do ulubionych

Pomadka matowa, bez brokatów drobinek

29.08.04, 14:45
Ostatnio jest szał na punkcie błyszczyków, mokrych ust itp. Fakt wygląda to
ładnie i kobieco, ale ostatnio zapragnęłam mieć pomadkę matową, idealnie
matową (i przy okazji długo się trzymającą), beż żadnych połysków, drobinek,
metalicznych odblasków itp. Najepiej w kolorze kawy z mlekiem lub naturalnego
ciepłego różu. Czy możecie coś polecić zarówno z tych tańszych jak i z górnej
półki?
Obserwuj wątek
    • Gość: spray Re: Pomadka matowa, bez brokatów drobinek IP: *.vline.pl 29.08.04, 16:06
      Guerlain Divnora Deep and Matt. Odcień 460 albo może 480..
      Moja kosztowała ponad sto złotych, nie pamiętam dokładnie. jest warta tych
      pieniędzy. Mat jest idealny a kolor głęboki.
    • Gość: Free wydaje mi sie ze Manhattan.. IP: *.tele2.pl 29.08.04, 16:40
      ma taka szminke z Matt w nazwie. ale moze ją wycofuja? a czy taki kolor ma to
      juz w ogole nie wiem.
      takie pomadki dlugotrwale - long lasting sa zazwyczaj matowe. np. Bell i
      Oriflame (-stay-on). ale co do nich nie wiem czy sa dokladnie matowe.
      • Gość: Free a, i jeszcze Revlon.. IP: *.tele2.pl 29.08.04, 16:44
        colorstay lipcolor - tez trwala, raczej matowa.
        • Gość: em Re: matowe IP: *.kp.pl 30.08.04, 13:01
          Pierre Cardin - Rouge Infini - Mat Brun Fonce - to matowy, zimny, szary, róż -
          pewnie nie taki jak Ty szukasz, ale "mój"
          Chanel - hydrassimat - mat volcanique, kolor ciemny, brudne bordo
          O obu pomadkach mogę powiedzieć, że mają efekt zupełnego, głębokiego i
          efektownego matu, a kolory to sprawa wyboru indywidualnego, kupowałam niestety
          dosyć dawno i sama szukam podobnych bo w ofercie głównie same mieniące
          błyskotki.
          Jest jeszcze kredka Maybelline, pomadka i konturówka w jednym, daje efekt matu,
          np. java mauve to szary matowy róż
          Jeszcze myślę ... może coś mi się przypomni.
          • seria Re: matowe 30.08.04, 13:23
            YSL rouge personnel
            • penelope_75 Re: matowe 30.08.04, 13:52
              ISA DORA nr 30. wykończenie satynowe. kolor 'toffi'
              uwielbiam :)
              ewentualnie pudrowy róż: nr 03
              • Gość: Dorota Re: matowe IP: 80.51.245.* 30.08.04, 17:00
                Avonu birchwood seria color trend. Właśnie zadebiutowała na mych ustach. A
                teraz testuję trwałość ( ciastko)........ Oj, nie bardzo. Ale cena (chyba 10
                PLN)i kolor idealnie mi pasujący. Może być.
                • penelope_75 Re: matowe 31.08.04, 09:24
                  Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Avonu birchwood seria color trend. Właśnie zadebiutowała na mych ustach. A
                  > teraz testuję trwałość ( ciastko)........ Oj, nie bardzo. Ale cena (chyba 10
                  > PLN)i kolor idealnie mi pasujący. Może być.

no to dokładnie to co Ci poleciłam: satynowe wykończenie ma (napisze jeszcze
                  raz):
                  ISA DORA nr 30. wykończenie satynowe. kolor 'toffi'
                  uwielbiam :)
                  ewentualnie pudrowy róż: nr 03
    • mankalita Re: Pomadka matowa, bez brokatów drobinek 30.08.04, 17:46
      Oo, sporo osób się odezwało, dzięki:)

Sęk w tym, że wiele szminek matowych i długotrwałych wysusza usta. Jakiś czas
      temu moja ciocia miała bardzo fajną pomadkę jakiejś nieznanej mi firmy,
      niestety ona sama już nie pamięta jakiej:( Na oko miała taką kremową
      konsystencję, po nałożeniu na usta kolor był idealnie matowy, ale nie był to
      taki szorstki mat, lecz lekko aksamitny, kremowy. Coś takiego właśnie jest moim
      marzeniem. Musze wybrać się do drogerii na wielkie testowanie:P Pozdrawiam
      • dordulka Re: Pomadka matowa, bez brokatów drobinek 30.08.04, 18:26
        Moge ci polecic pomadki z "niskiej polki". ostatnio, po fazie zakochania w drobinkach i brokacikach, skruszona powrocilam do bardziej stonowanych i naturalnych szminek. Obie sa matowe, tzn bez drobinek i blyskotek, ale maja lekki satynowy polysk.
        1. Vipera z kompleksemodzywczo-nawilzajacym nr 16, b. naturalny kolorek, cos pomiedzu bezem a rozem, slicznie pachnie i slicznie wyglada, podkresla naturalny kolor ust
        2. Eveline wet&shine nr 50, tez naturalny, jednak bardziej lososiowy niz rozowy.
        Obie uwielbiam i nie zamienie na nic innego!
      • Gość: Free nowy pomysl IP: *.tele2.pl 30.08.04, 21:34
        z tych matowych calkiem kazda raczej wysusza usta. bo nie ma olejkow zeby sie
        nie swiecila. a taki aksamitny mat o jakim piszesz - wlasnie sie pomalowalam
        bardzo miekka kredka do oczu bo kolor miala jak konturowka i wlasnie nie swieci
        ale i nie bardzo matowa. drugi sposob - pomaluj jakąś szminką i zapudruj, np.
        sypkim.
        • Gość: Free i jeszcze kredki IP: *.tele2.pl 30.08.04, 21:35
          kredki takie specjalne, grube, dwustronne (szminka i kontoruwka), temperowane -
          loreal ma w ofercie, ale ona troszke sie blyszczy, i jeszcze Bourjois miał taką
          • Gość: ewa Re: i jeszcze kredki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 22:59
            Revlon nr 405 NUDE VELVET seria Superlustrous. Idealnie matowa, nie wysusza
            ust, kolorek kawy z mlekiem, o lekko różowym odcieniu. Moja ulubiona.
          • Gość: Szo Re: do Free IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 31.08.04, 09:41
            Hej Free!
            pamietasz jak pisalysmy o letnich makijazach i poszukiwaniach szminki? No wiec -
            hurra! hip hip hurra! mysle, ze znalazlam cos pasujacego! To jest szminka
            witaminowa Maybelline w sztywcie - kolor Punch Peach - brzoskwinia lamana bezem
            i lososiem - naprawde ok! Tylko bardzo nietrwala niestety.
            • Gość: Szo Re: male sprostowanie IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 31.08.04, 09:46
              Slodki Jezu!!! Chcialam oczywiscie napisac 'w sztyfcie' a nie w 'sztywcie', cos
              ta pogoda mi zle na ortografie dziala..:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka