IP: *.man.ats.pl 01.09.04, 08:08
jak sie pozbyc tego paskudztwa, może ktoś wie.
chodzi mi o coś dobrego z apteki lub jakieś sprawdzone domowe sposoby
Obserwuj wątek
    • mag-ia Re: kurzajki 01.09.04, 08:24
      Z domowych sposobów skuteczne jest smarowanie tzw. jaskółczym zielem, poszukaj w
      wyszukiwarce informacji, można znaleźć dokładne rysunki, więc nie ma problemu z
      rozpoznaniem.
      Maści z apteki są raczej mało skuteczne, tak kiedyś usłyszałam od lekarza -
      pomagają w 50% przypadków.
      Myślę, że najprościej wybrać się do dermatologa na usunięcie ciekłym azotem albo
      laserem (laser prywatnie kosztuje około 50 zł) - wtedy masz spokój raz na
      zawsze. A z ziołami jest problem taki, że ciężko jest znależć, leczenie trwa
      długo i jest dość uciążliwe, bo sok ma brązowy kolor.
    • mayyyka Re: kurzajki 01.09.04, 09:12
      Ja moja nieszczesna kurzjke traktuje Verrumal'em. Wyglada jak bezbrawny lakier
      do paznokci, w niebieskim opakowaniu koszt ok. 30 zł. Smaruje sie tym
      codziennie wieczorem i robie dwa dni przerwy na smarowanie taka tlusta mascia
      przepisana przez dermatologa. Kurzjka wyraznie sie zmniejsza i mam nadzieje
      zniknie calkowicie, ale faktycznie najlepiej to swinstwo wypalic (tak mowil
      lekarz)bo moze sie odnawiac. ale systematyczne smarowanie tez moze zaradzic, a
      na pewno moze spotegowac skutecznosc zabiegu wypalania.
    • ruda_80 Re: kurzajki 01.09.04, 10:32
      Ja miałam kiedyś dawno, dawno temu kurzajkę na palcu i smarowałam ja płynem na
      odciski kupionym w aptece. Po kilku dniach nie było po niej śladu i nigdy już
      nie wróciła :-)
      • minnie2 Re: kurzajki 01.09.04, 13:30
        Miałam kiedyś kurzajke na stopie i wyleczyłam ją całkiem domowym sposobem.Co
        wieczór przykładałam taką papkę z surowego ziemniaka(tarłam tego ziemniaka
        łyżeczka jak np. jabłko dla dziecka)następnie dawałam na to kawałek gazy i
        ubierałam skarpetkę i tak spałam.Po miesiącu kurzajka sama odpadła w kąpieli.
        pozdrawiam
    • jadwiga_r Re: kurzajki 01.09.04, 16:03
      Podobno należy smarować żelem ze świetlika lekarskiego, takim,który stosuje
      się do oczu.
    • Gość: literka82 Re: kurzajki IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 01.09.04, 17:53
      Wiesz, ja swoje smarowalam plynem Brodacid, mozna go kupic w aptece, kosztuje
      okol 15 zl i pomaga Polecam
      • canile Re: kurzajki 01.09.04, 18:10
        a ja przykładałam skórke cytryny moczoną przez ok 6 godzin w occie, wystarczą
        ze trzy razy i kurzajki nie ma :) uwierz mi i spróbuj, bo ja swoje kurzajki
        męczylam rożnymi chemikaliami z aptek ładnych kilka lat...
    • Gość: anka Re: kurzajki IP: *.chello.pl 01.09.04, 18:18
      wartner-niedawno widzial reklamowke w tv...podobno odmraza wszelkie kurzajki i
      inne paskudy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka