Gość: asik IP: *.man.ats.pl 01.09.04, 08:08 jak sie pozbyc tego paskudztwa, może ktoś wie. chodzi mi o coś dobrego z apteki lub jakieś sprawdzone domowe sposoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag-ia Re: kurzajki 01.09.04, 08:24 Z domowych sposobów skuteczne jest smarowanie tzw. jaskółczym zielem, poszukaj w wyszukiwarce informacji, można znaleźć dokładne rysunki, więc nie ma problemu z rozpoznaniem. Maści z apteki są raczej mało skuteczne, tak kiedyś usłyszałam od lekarza - pomagają w 50% przypadków. Myślę, że najprościej wybrać się do dermatologa na usunięcie ciekłym azotem albo laserem (laser prywatnie kosztuje około 50 zł) - wtedy masz spokój raz na zawsze. A z ziołami jest problem taki, że ciężko jest znależć, leczenie trwa długo i jest dość uciążliwe, bo sok ma brązowy kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
mayyyka Re: kurzajki 01.09.04, 09:12 Ja moja nieszczesna kurzjke traktuje Verrumal'em. Wyglada jak bezbrawny lakier do paznokci, w niebieskim opakowaniu koszt ok. 30 zł. Smaruje sie tym codziennie wieczorem i robie dwa dni przerwy na smarowanie taka tlusta mascia przepisana przez dermatologa. Kurzjka wyraznie sie zmniejsza i mam nadzieje zniknie calkowicie, ale faktycznie najlepiej to swinstwo wypalic (tak mowil lekarz)bo moze sie odnawiac. ale systematyczne smarowanie tez moze zaradzic, a na pewno moze spotegowac skutecznosc zabiegu wypalania. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: kurzajki 01.09.04, 10:32 Ja miałam kiedyś dawno, dawno temu kurzajkę na palcu i smarowałam ja płynem na odciski kupionym w aptece. Po kilku dniach nie było po niej śladu i nigdy już nie wróciła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minnie2 Re: kurzajki 01.09.04, 13:30 Miałam kiedyś kurzajke na stopie i wyleczyłam ją całkiem domowym sposobem.Co wieczór przykładałam taką papkę z surowego ziemniaka(tarłam tego ziemniaka łyżeczka jak np. jabłko dla dziecka)następnie dawałam na to kawałek gazy i ubierałam skarpetkę i tak spałam.Po miesiącu kurzajka sama odpadła w kąpieli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: kurzajki 01.09.04, 16:03 Podobno należy smarować żelem ze świetlika lekarskiego, takim,który stosuje się do oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka82 Re: kurzajki IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 01.09.04, 17:53 Wiesz, ja swoje smarowalam plynem Brodacid, mozna go kupic w aptece, kosztuje okol 15 zl i pomaga Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
canile Re: kurzajki 01.09.04, 18:10 a ja przykładałam skórke cytryny moczoną przez ok 6 godzin w occie, wystarczą ze trzy razy i kurzajki nie ma :) uwierz mi i spróbuj, bo ja swoje kurzajki męczylam rożnymi chemikaliami z aptek ładnych kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: kurzajki IP: *.chello.pl 01.09.04, 18:18 wartner-niedawno widzial reklamowke w tv...podobno odmraza wszelkie kurzajki i inne paskudy:) Odpowiedz Link Zgłoś