Dodaj do ulubionych

woda termalna

IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:15
Uzywacie? Zamierzam kupic wode termalna Avene, warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: patrywi Re: woda termalna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.04, 10:36
      woda termalna to moje odkrycie, nie wiem dlaczego wczesniej jej nie
      uzywalam.mam wlasnie Avene, przynosi ulge mojej niestety sklonnej do naczynek
      twarzy, bardzo czesto uzywalam jej bedac nad morzem a teraz w domciu tez psikam
      sie codziennie. to moj nowy nalog
      • Gość: go Re: woda termalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:45
        przyznam, ze tego nie rozumiem...
        powiedzcie, co daje psikanie się wodą po twarzy? przecież to wysusza skórę!

o co chodzi z tymi wodami?
        • Gość: Jenny Re: woda termalna IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:53
          Woda termalna zawiera wiele cennych mikroelementow ktore wplywaja dobroczynnie
          na skore. Nie wysurza, wrecz powinna ja nawilzac. Ja dzisiaj ide wlasnie kupic.
          Pozdrawiam:)
        • mikams75 Re: woda termalna 02.09.04, 10:58
          po zwyklej wodzie mam przesuszona skore, po termalnej skora naprawde odzywa,
          nie jest sciagnieta i juz po kilku zastosowaniach widac roznice. Uzywam jej
          zamiast toniku i tez sie dziwie, jak moglam sie kiedys bez niej obejsc.
          Uzywam La roche posai.
          • Gość: Jenny Re: woda termalna IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:09
            A w jakiej cenie jest LRP? i w jakich pojemnosciach? Tez mozna ja dostac w
            Aptece?
            • mikams75 Re: woda termalna 02.09.04, 11:29
              ja mam 150 ml, widzialam tez wieksze, do kupienia w aptece.
              Ceny Ci nie podam, poniewaz nie kupowalam jej w Polsce.
              • Gość: Jenny Re: woda termalna IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:31
                Ok dzieki:) Zapytam dzisiaj w Aptece:)
          • Gość: go Re: woda termalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:16
            ja myje twarz w wodzie, nie wyobrażam sobie tylko przemycia twarzy mleczkiem i tonikiem, także tej wody termalnej potrzebowałabym wiaderko dziennie :)
            • k3ffy Re: woda termalna 02.09.04, 13:49
              Gość portalu: go napisał(a):
              > ja myje twarz w wodzie, nie wyobrażam sobie tylko przemycia twarzy mleczkiem
              >i tonikiem, także tej wody termalnej potrzebowałabym wiaderko dziennie :)

To przynajmniej myj przegotowaną albo jakąś źródlaną wodą. A termalna i tak się
              przydaje do odświeżenia twarzy - w podróży, w pracy...
              • Gość: go Re: woda termalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:57
                w pracy? na makijaż? chyba nie bardzo....
          • Gość: vanillka Re: woda termalna IP: *.smrw.lodz.pl 02.09.04, 18:53
            Używałam Avene i uważam, że La Roche Posay jest zdecydowanie lepsza... Pani
            magister w aptece stwierdziła, że to dlatego, iż ta druga ma bogatszy skład niż
            Avene. Ja odnosze wrażenie , że La Roche jest jakby gęściejsza. Ale może to
            indywidualna kwestia. W każdym razie - niech zyje woda termalna! Odkryłam
            jakieś 2 lata temu, to świetny nawilzacz do buźki. Używam codziennie. Pozdrawiam
        • elve Re: woda termalna 02.09.04, 15:40
          wyszusza, jesli jej nie wytrzesz. wodę termalną należy po paru sekundach od
          aplikacji delikatnie zciągnąć ze skóry wacikiem, ręcznikiem lub czymś podobnym.
    • Gość: len Re: woda termalna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.04, 14:00
      W Mszczonowie pod Warszawą domu ogrzewane są wodą termalną. Również używana
      jest do spłukiwania muszli, zmywania, płynie w kranach w każdym domu... Nie
      każda woda termalna to cudo!! To, że jakiś kosmetyk zawiera wodę termalną o
      niczym nie świadczy. Woda termalna jest w Polsce uznawana za kopalinę, to po
      prostu ciepła woda. Niektóre z nich mogą być bardzo toksyczne i trujące, inne
      nie mają żadnych właściwości i nadają się do spłykiwania muszli i ogrzewania
      mieszkań, a nieliczne pośród nich mają jakieś tam właściwości, podobnie jak
      wody mineralne. Ale zastanówcie się kilka razy, czy aby firmy nie wykorzystują
      naiwności klientów i działanie dosyć raczej drogich kosmetyków opartych na
      wodach termalnych, a zwłaszcza same wody termalne, to nie jest pic na wodę ;)
      Może to tylko efekt placebo?? Ja nie wiem, nie odpowiem na to pytanie. Do tej
      pory miałam jedynie kosmetyki Iwostin i Vichy, nie używałam nigdy
      kosmetyku "woda termalna", ale wydaje mi się to podejrzane... A z całą
      pewnością ceny kosmetyków nie wynikają z cen wydobyca wody - to śmieszne!

Pozdrawiam!
      • Gość: vanillka Re: woda termalna IP: *.smrw.lodz.pl 02.09.04, 19:02
        Pewnie masz rację co do tych spłukiwań kibelków itp, ale dopóki nie spróbujesz
        zraszać swojej buźki raz lub 2 razy dziennie wodą termalna to nie możesz nic w
        tym temacie powiedzieć... Ja uważam, że jest super: nawilża, delikatnie
        oczyszcza twarz już po demakijażu, wygładza... Takie sa moje odczucia. Odnośnie
        ceny - LRP kosztuje ok. 25 zł.
    • to-ja-007 Re: woda termalna 02.09.04, 19:09
      Uzywam tej wody
      - zamiast tonika
      - na podraznienia, alergie
      - w krytycznych przypadkach stosuje oklady np. z kawalku materialu badz hustki
      spryskanej ta woda

Testowalam rozne wody - i takie zwykle wody w sprayu rzeczywiscie wysuszaja
      skore i przydaja sie w trakcie podrozy albo dla ochlody w goracym klimacie.
      Avene ma troche wiecej wlasciwosci. To nie jest zwykla woda w sprayu.
      Podobna jest z woda LRPosay ale osobiscie wole Avene, wlasnie za jej kojace
      wlasciwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka