Gość: doris IP: localhost 07.04.02, 16:05 Drogie forumowiczki co o nim sądzicie? Będę wdzięczna za wasze opinie .Z góry dziękuję .Dodam, że mam cerę mieszaną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Maquimat Ultra Naturel Lancome? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.04.02, 17:10 Używałam Maquimata przez parę miesięcy.Pani w perfumerii poleciła mi go jeko znakomity podkład do cery mieszanej.Mnie jednak wcale nie zachwycił.Bardzo silnie matuje,tworzy na skórze maskę,wygląda bardzo nienaturalnie, a przy dłuższym stosowaniu okropnie wysusza naskórek.Pozatym dość dziwnie się rozprowadza-kropelka podkładu natychmiast zastyga na twarzy i trzeba bardzo mocno trzeć,aby toto rozprowadzić.Wydaje mi się ,że on do cery mieszanej się nie nadaje,tylko do jakiejś bardzo (ale to bardzo) tłustej.Mnie w każdym bądź razie dawał uczucie silnego dyskomfortu-cały czas czułam że coś mam na buzi, a poza tym ściągał mi skórę.Kolory tego podkładu też są nieciekawe-03 jest bardzo ciemny, a o ton jaśniejszy czyli 01-daje trupie wrażenie.Generalnie-nie polecam.Jesienią kupiłam sobie Air Wear Loreala i różnica na korzyść jest nieporównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maquimat Ultra Naturel Lancome? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.04.02, 17:11 Zapomniałam dodać -jedyna zaleta Maquimata jest to,że jest bardzo wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apia Re: Maquimat Ultra Naturel Lancome? IP: *.turboline.skynet.be 07.04.02, 20:22 Ojej,jak te nasz opinie moga sie skrajnie roznic!Ja jestem (w zwiazku z tym)zwolenniczka wyprobowywania kosmetykow na wlasnej skorze. Nie tak dawno poszukiwalam na tym forum porad co do podkladu do suchej cery. Po przeczytaniu wielu opinii nastawilam sie na kupno Photogenic ultra comfort. Jednak jak przyszlo co do czego, na lotnisku, w strefie bezclowej zabrako interesujacego mnie odcienia. Bylam wczesniej tak nastawiona na zakup podkladu, ze nie moglam niczego nie kupic. W ostatniej chwili zauwazylam na polce Maquimat Ultra Naturel. Do jego kupna zachecil mnie bardzo naturalny odcien Nr3(mam stosunkowo jasna cere) i lekka konsystencja. Wiedzialam, ze jest on wlasciwie przeznaczony do cery normalnej i mieszanej, ale poniewaz swieci mi sie od czasu do czasu czolo i noc - zaryzykowalam. Uzywam tego podkladu juz ok.2 miesiecy i moge powiedziec, ze jest to bardzo dobry podklad. W odroznieniu do autorki poprzedniego postu, mi podklad ten rozprowadza sie znakomicie i nie tworzy zadnej maski; praktycznie nie czuje, ze mam w ogole cos na twarzy. Cera wyglaga zdrowo i rzeczywiscie nie blyszczy. Jezeli moge sie do czegos przyczepic, to tylko do tego, ze nie jest on zbyt kryjacy. Tzn. moje rozszerzone naczynka troche przykrywa, ale nie jest to efekt jakiego bym naprawde oczekiwala. Moja ocena: 4+. Pozdrawiam i polecam skorzystanie z testerow lub probek, bo to najlepiej pomaga w wyborze odpowiedniego dla nas podkladu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Maquimat Ultra Naturel Lancome? IP: *.ost-poland.com.pl 08.04.02, 12:47 Uzywalam go 3 lata temu, tak mi sie spodobal, ze kupilam nawet druga tubke jak mi sie skonczyl. Daje rzeczywiscie naturalny efekt, latwo sie rozprowadza, kryje rozszerzone pory, ale nie kryje przebarwien, matuje w normie (mam mieszana cere) - nie przez caly dzien, ale przez kilka godzin. Uwazam, ze to bdb podklad. A porzucilam go, bo zaczely wchodzic podklady rozswietlajace, a Maquimat nie robi zadnych cudow ze swiatlem. Odpowiedz Link Zgłoś