pelagija 08.09.04, 16:15 Jaka pasta wybielajaca? i czy niszczy szkliwo? opiszcie wasze doswiadczenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loczki Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:19 moja dentystka zabronila mi uzywac past wybielajacych bo mam slabe szkliwo. ponoc te pasty zawieraja w sobie jakeis drobinki ktore je dzieraja. zamiast tego: 1. zrobilam sobie czyszczenie/piaskowanie 2. uzywalam paskow white stripes i efekt jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
pelagija Re: Biale zeby!!! 08.09.04, 16:26 jak sie robi piaskowanie/czyszczenie? i ile to kosztuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madie Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:46 moja dentystka powiedziala mi to samo apropos past wybielajacych-zrobila mi wybielanie-naprawde fajny efekt i kazala teraz uzywac normalnych past do zebow dowolnych byle nie wybielajacych i ewentualnie jak zeby znow troche przyciemnieja to na jedna noc zaaplikowac sobie zel wybielajacy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Biale zeby!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 19:19 podpisuje sie pod wszystkimi postami, w ktorych jest napisane, zeby nie uzywac past wybielajacych!!! ani zadnych z jakimis badziewnymi mikrogranulkami czy cos!! to sciera szkliwo, a ja jestem tego najlepszym przykladem - wystarczy rok stosowania i zeby staja sie bardzo wrazliwe na zimno i cieplo i powstaja, jak sie wyrazil moj dentysta, uszkodzenia mechaniczne...ehhh.. mam teraz uzywac zwyklej pasty - tylko ciekawe jaka to jest? bo teraz wszedzie jakies dodatki:/ Z kolei przy wybielaniu jest cala dluga lista przeciwwskazan i powiklan, wiec mi sie odechcialo to robic... no, ale co robic w takim razie?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:50 Polecam pastę Elmex - jeśli masz tak wrażliwe zęby, to zieloną. Naprawdę świetna i na pewno nie ściera szkliwa - wręcz pomaga je odbudować. pozdrawiam Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loczki Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:32 jest to troche nieprzyjemne...zwlaszcza jak masz wrazliwe zeby, ale da sie przezyc:) nie pamietam ile za to zaplacilam... ale na pewno ponizej 100 zl, cos tak mi sie zdaje ze 40 albo 60...a chodze do dosc drogiego dentysty;) cena zalezy tez od ilosci osadu polega to na tym ze puszczaja ci piasek pod cisnieniem i on sciera osady, a potem jezdza taka szlifierka. i robi sie to praktycznie tylko na przednich zabkach, bo tam sie najwiecej osadza. Odpowiedz Link Zgłoś
pelagija Re: Biale zeby!!! 08.09.04, 22:05 po Waszych postach widze ze zostal mi tylko dentysta...;) napiszcie prosze jeszcze czy jest jakis straszny rygor po takim zabiegu wybielania chodzi mi o jedzenie, bo przeciez zeby sa wrazliwe i moga sie znowu latwo zabarwic i czy to nie jest bardziej szkodliwe od pasty? bo zawsze myslalam ze szkliwo bardziej ucierpi od zabiegow wybielajacych niz od pasty, dlatego pierwsza rzecza o jakij pomyslalam to pasta z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kropeska Re: Biale zeby!!! 09.09.04, 00:37 Dopisuje sie do kolezanek. Odradzam pasty reklamowane wybielajace i inne tego typu cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madie Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:53 wielkiego rygoru nie ma-z tego co pamietam to przez 2 godziny po zdjeciu szyny z zelem nie mozna pic ani jesc-najlepiej wogole-ewentualnie pic wode mineralna.natomiast jezeli palisz to zęby szybciej ulegna ponownemu przebrwieniu ale i tak jest to okres powiedzmy roku.ja nadrazliwosci po wybielaniu nie mialam a odczuwalam ja(co prawda nie dlugo)po paskach wybielajacych.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazz_b Re: Biale zeby!!! 09.09.04, 13:36 Jakie? Zadne! wybrobowalam wszystkie jakie sie pojawialy na rynku. Az wreszcie zafundowalam sobie nakladki plastikowe wypelniane zelem i zakladane na noc,marki Nite Whites /jakos tak/. I o niebo lepiej. Co prawda daleko mi jeszcze do porazajacej bieli zebow Krysi Jandy,ale moje nie sa juz zolte.A na zdjeciach moge sie swobodnie usmiechac i nie placze przy ich ogladaniu. Co za ulga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:27 Gdzie i za ile kupiłaś te nakładki? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Biale zeby!!! IP: *.polpharma.com.pl / *.polpharma.com.pl 10.09.04, 11:50 U dentysty, 700zł. Efekt - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Biale zeby!!! IP: *.rene.com.pl 11.09.04, 14:22 Czysciłam zęby z kamienia u dentysty (piaskowanie), kosz 80 zł. Dentysta oczyscil wszystkie zeby, nie tylko przednie. Efekt super ale to nie wybiela zębów w 100%, bo kamien to sie raczej osadza przy dziąsłach nie na calej powierzchni zeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Biale zeby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:09 A może wybielał ktoś zęby martwe, które niestety posiniały? Właśnie zamierzam to zrobić u dentystki, ale troszkę się boję, bo są to jedenki, a trzeba je rozwiercić i włożyć coś do środka... Help Odpowiedz Link Zgłoś
pelagija Re: Biale zeby!!! 10.09.04, 23:09 slyszalam ze martwe zeby trudno wybielic... i nie przynosi to zwykle oczekiwanego efektu a jest bardzo kosztowne ale zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jazz_b Re: Biale zeby!!! 11.09.04, 09:45 Rzeczywiscie metoda z nakladkami przechodzi przez stomatologa.Robi ci wycisk szczeki i na tej podstawie powstaja nakladki.Potem dostajesz zestaw z bodajze osmioma strzykawkami z zelem do wypelniania nakladek.Zakladasz na noc i tyle. Minusy: -cena,ok 700 zl -przy intensywnym wybielaniu,noc w noc przez dwa tyg.mialam nadwrazliwe na zimno i goraco zeby i bolaly mnie -nie mozna pic kawy,herbaty,wina... Plusy: -biel zebow widoczna w porownaniu z "przed".Autentyczna! -strzykawki sa wydajne.Mi zostaly jeszcze 3 na "zas" Ogolna ocena-WARTO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Biale zeby!!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 10:51 ja wybielalam jednego martwego zeba. bylo to pare lat temu, nie pamietam, jak sie nazywala ta metoda, ale byla najtansza i najprostsza z dostepnych. placilam w Niemczech jakies 30-40 DM. nie trzeba bylo nic wiercic, dentystka cos po prostu nakladala mi na tego zeba. mowila przy tym, ze ta metoda nie jest zbyt trwala i wlasciwie nie gwarantowala mi dobrego efektu, ale zaryzykowalam, bo nie mialam kaski na nic lepszego. ale calkiem fajnie wyszlo, zab byl w dobrym stanie przez jakies 4-5 lat, teraz znowu zszarzal, wiec bede musiala cos z tym zrobic. wiem ze wiele konkretow nie napisalam, ale metody na martwe zeby sa, popytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ky Re: Biale zeby!!! IP: *.aster.pl 11.09.04, 10:58 Dobry efekt wybielania zębów daje szczotkowanie zębów sodą oczyszczoną:-) ja nakładam na szczotke sodę i myję nią zęby, potem czyszczę zęby jeszcze pastą. Efekt super, niestety nie wiem czy ta metoda jest zdrowa i dlatego nie stosuję jej zbyt często Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aida Re: Biale zeby!!! IP: 82.177.77.* 11.09.04, 12:36 Mój dentysta natomiast nie poleca wybielenia zebów martrwych.Twierdzi ze one same w sobie sa słabe, a wybielanie jeszcze bardziej je niszczy.Nie ryzykowałabym z jedynką.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Biale zeby!!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 12:55 pewnie jest w tym troche racji, ale u mnie to fatalnie wyglada. reszta zebow ladna, chociaz niezbyt biala, a ta nieszczesna jedynka duzo ciemniejsza, szara. jak ja wtedy wybielilam (a wlasciwie dostosowalam kolor do reszty zebow), to bylam w szoku, jaki efekt to mialo na moja cala twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Biale zeby!!! IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 11.09.04, 18:11 Ja mam dokladnie ten sam problem :((( Gorna jedynka i dwojka po resekcji (10lat temu) zszarzaly i odbijaja sie od reszty i tak wcale nie bieluskich zebow, a ja mam z tego powodu STRASZNE KOMPLEKSY... Zupelnie nie wiem co z tym zrobic, a gotowa bym byla na wiele, rowniez jesli chodzi o koszta, bo samopoczucie w tym wzgledzie mam naprawde marne :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Biale zeby!!! IP: *.rene.com.pl 11.09.04, 14:32 Jesli zęby są martwe to mogą popękać, rozmawiałam o tym ze swoim dentystą, powiedzial ze moje zęby są za słabe i popękają. Zabieg polega na rozwierceniu zęba i wpuszczeniu do srodka jakiegos kwasu, nastepnie zab sie wypelnia i zamyka. Ja nie mam martwych zębów ale i tak mi odradził. Wszystko zalezy od dentysty jesli trafilas na naciagacza, ktory nie jest zbyt dobrym fachofcem to na pewno nie powie Ci o ryzyku. Lepiej się zastanow i zasięgnij porady przynajmniej jeszcze jednego dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś