Gość: ola IP: 193.151.48.* 11.09.04, 16:58 hej! czy uzywacie "zelazka" do wlosow? jesli tak to jak chronic wlosy (mnie zaczely wypadac odkad je prostuje). jaka prostownice wybrac? ceramiczna czy taka zwykla? jaka jest roznica? piszcie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chiara Re: prostownica do wlosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:43 No wlaśnie, ja tez bym chciała wiedzieć. Może polecacie jakis konkretny model. Lepiej zainwestować w dobrą firmę, czy takie tańsze też mogą być? Aha i slyszałam, że najważniejsze, żeby była masywna. To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaneeeczka Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 17:08 dziewczyny! z reka na sercu moge wam polecic prostownice polskiej firmy eldom.Kosztuje grosze(co wcale zle nie znaczy o jej jakosci) jakies 30 zl a jestem z niej naprawde zadowolona.ma trzy wymienne nakladki ,nie pali wlosów jest lekka i poreczna.A co do masywnosci-nie jest to prawda-najwazniejsze jest to aby nie byla ona bron boze na pare bo wtedy "sianko" na glowie zapewnione. pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_grzeskow_czekoladowych Re: prostownica do wlosow 13.09.04, 18:03 Aneczko, mam pytanie : jak długo uzywasz tej prostownicy i jak często ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaneeeczka Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 18:56 Uzywam jej juz 3 mc i (wstyd sie przyznac-wybaczcie wlosy:))nawet dwa razy dziennie.I jak narazie nie wygladam jak z puchem na glowie.Polecam goracao! Dodam iz ma ona rok gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: prostownica do wlosow IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:48 Dolanczam sie do wypowiedzi kolezanki powyzej:) Tez mam prostownice wlasnie polskiej firmy Eldom, zaplacilam cos ponad 30 zl. Prostuje wloski gdzies co dwa dni, i nie mam popalonych ani zniszczonych. Prostownica jest bardzo poreczna, z trzema rodzajami wkladek i musze powiedziec ze szybciutko i fajnie prostuje wlosy.Mam porownanie, poniewaz kiedys pozyczalam od siostry prostownice na pare, i nie dosc ze meczylam sie z pol godziny to wlosy i tak nie byly dobrze wyprostowane i wygladzone. A zauwazam ze niby ta "lepsza" od siostry kosztuje ok 160 zl.. Nawet siostra ja odlozyla na bok heh heh. Nie zawsze cena jest rowna jakosci;) Odpowiedz Link Zgłoś
redaa Re: prostownica do wlosow 15.09.04, 18:21 a ja mam prostownice z emisją pary wodnej i mam sliczne gladkie wloski.para wodna nawilza wlosy a gorace plytki prostownicy zamykaj luski wlosa z woda w srodku:) Odpowiedz Link Zgłoś
marylu1 Re: prostownica do wlosow 13.09.04, 21:15 ja mam prostownicę firmy Remington-ok200 zl. Jest swietna : z nawilżaczem, wymiennymi teflonowymi nakładkami ( żelazne trzeba omijac z daleka), mam ja juz prawie rok. Ale nie uzywam za często- wolę uważac. Mam preparat-spray- choniący wlosy. Kupiłam go w Londynie. Ale u nas w sklepie fryzjerskim tez mozna takie dostac (taki jest np w Katowicach), albo w internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 21:29 Ja mam prostownice teflonowa Remingtona ale nie na pare poniewaz moje wlosy doznajac wilgoci by sie jeszcze bardziej skrecily. Kosztowala 189 PLN. Jestem z niej bardzo zadowolona. Nie niszczy wlosow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: prostownica do wlosow IP: 193.151.48.* 13.09.04, 22:38 o cholewka! bo ja mam ta metalowa. a dlaczego ta metalowa niszczy wlosy, a teflonowa nie? w koncu tu i tu wlosy sa poddawane dzialaniu wysokiej temperatury. powinnam wymienic moja prostownice? aha! a co to za preparaty do ochrony wlosow? to jest jakis kosmetyk do ukladania fryzu i "ochraniacz" w jednym czy tylko "ochraniacz"? na jaka firme mam zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: prostownica do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 00:04 Ja prostuje uzywajac plynu dwufazowego w spray'u do prostowania wlosow Welli. Chroni on przed cieplym powietrzem i wilgocia. W salonach kosztuje ok 40 PLN. Jest to plyn specjalnie do prostowania prostowalnica. Jest dobry ale jak mi sie skonczy to wyprobuje Goldwel'a. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: prostownica do wlosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:36 ja mam babyliss 139 zł, przeceniona ze 159 ceramiczna, leciutka jest super, włosy super miałam okropne szorstkie siano matowe teraz odżywka kerastase z cementem na minutę, spłukuję, suszę suszarką i prostownica przed zakupem sauna na włosy u fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATI CERAMIKA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:51 HEJ DZIEWCZYNY PROSTUJĄCE ;) Zajmuję się profesjonalną kosmetyką do włosów, mam na codzień kontakt z fryzjerstwem i wszystkimi nowościami, jestem często na szkoleniach i targach fryzjerskich... jednym słowem ta branża jest mi naprawdę dobrze znana Prostownice ceramiczne stanowią naprawdę ogromny przełom w technikach urządzeń prostujących, pod mikro kamerą włosy wprostowane zwykłą prostownicą i (te same włosy) wyprostowane prostownicą o wkładkach ceramicznych wyglądają naprawdę inaczej... Te z ceramiki są idealnie gładziutki, łuska włosa zamknięta, w dotyku włos sprężysty i śliski, a te prostowane przy pomocy metalu...uuu nie chciały byście tego zobaczyć! Dlaczego? Są co najmniej dwa proste powody: ceramika rozgrzewa się w ciągu 1-2 minut do ok. 200stopni prostuje dzięki temu bardzo bardzo szybko co jest najistotniejsze dla zachowania dobrej kondycji włosów - temperatura może być bardzo wysoka ale kontakt z płytką powinien być jak najkrótszy. Druga sprawa to idealna gładkość płytki ceramicznej (różnicę między płytkami z różnych materiałów dobrze widać pod mikroskopem), dlaczego to takie ważne, ponieważ ta gładkość gwarantuje także pełne wygładzenie łuski włosowej i jej dobre przymknięcie, dzięki temu włosy są sypkie i "lejące", a nie proste ale napuszone.. Ceramiczne prostownice profesjonalne znajdziecie między innymi na Allegro ale też w hurtowniach fryzjerskich w wielu miastach Polski. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: CERAMIKA... IP: 193.151.48.* 14.09.04, 08:29 dziekuje bardzo za wypowiedzi, a w szczegolnosci za te ostatnia. chcialabym jeszcze wiedziec ile kosztuje taka profesjonalna prostownica? czy to jest zawsze taki duzy wydatek (ok 200)? ja mam ograniczone fundusze, ale w niektorych sklepach jest mozliwosc zakupow ratalnych, wiec jak trzeba to trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prostownica do wlosow IP: *.arcor-ip.net 14.09.04, 09:56 Prosze podajcie mi firmy prostownic ceramicznych,doradzcie jaka kupic???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaross Re: prostownica do wlosow IP: *.tebo.net / *.chelm.tebo.net 14.09.04, 12:16 mam ceramiczną Wigo Europe - jest super, kosztowała chyba 170zł i rok gwarancji ma. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:22 Najpopularniejsze są WIGO - ich cena jest w stosunku do jakości bardzo atrakcyjna, występują w 2 rozmairach 57mm i 25mm. ok 180 i 195zł Ja posiadam WHAL CUTEK 24mm jest doskonała, płytki są z jasnej ceramiki, w 2 minuty osiąga temp 200 stopni i jest bardzo lekka i poręczna, łatwo zabrać ja np. w podróż. Są jeszcze Babylis PRO - czyli linia profesjonalna ok 300zł - Babylis zawsze był droższą firmą, ale moim zdaniem WIGO nie odstaje jakością od Babylisa, a cena o 100zł wyższa... Dobre prostownice robi włoska firma GAMMA ale są drogie ok 250-300zł. Także firma FAROUK - ta która produkuje jedwab do włosów ma świetne prostownice ceramiczna ale cena ok 600zł... Wypowiadam się tylko o profesjonalnych, bo na tym się znam. Wiele dziewczyn, które na Allegro kupiły u mnie prostownice ceramiczne pisało do mnie, że ich jakość w porównaniu ze sprzetem, który miały wcześniej (z marketu) jest naprawdę super. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Firmy IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.09.04, 13:48 A slyszalyscie o marce CARVEN ? A Babybliss na pewno jest ceramiczna? Widzialam zestaw za 36 euro a Carven tez tyle kosztuje ale "gola" bez zestawu.Dodam,ze Carven jest ceramiczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:04 BaBylis ma 2 linie tą ogólno dostępną i BaBylis PRO tą dla fryzjerów, w prosą 4 modele ceramiczne: parowo-ceramiczna, wąska, szeroka, i zaokrąglonymi płytkami dla osób, które lubią proste włosy wywinąć. o marce CARVEN nie słyszałam, a Babylis za 36euro... no cóż nie jest to napewno linia profesjonalna pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: prostownica do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:17 A ja polecam Remingtona Power Ceramic - ceramiczna, kupiona w MediaMarkt za 159 złotych. Lekka, łatwa w obsłudze, prostuje szybko i skutecznie, włosy wciąż mam i ładnie się błyszczą. Przed prostowaniem myję i balsamuję fioletowym Sunsilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś