Dodaj do ulubionych

celulitis - jakie kosmetyki (tańsze)

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 15:14
Szukam dobrych tanich kosmetyków zwalczających celulitis!
Obserwuj wątek
    • Gość: ptasia Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.wcp.pl 09.04.02, 15:20
      polecam oliwkę do masażu antycellulitis Ziaji. 11 zł za wielką butlę, a
      skuteczny! Tylko trzeba mieć trochę czasu codziennie na masaż.
    • Gość: elka Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 15:34
      po spędzeniu całego wieczoru na czytaniu porad innych uczestniczek forum, mogę
      Ci donieść, że dziewczyny stawiały głównie na preparat Norel (do kupienia w
      aptekach), cena przystępna bo w zależności od pojemności, a są 3, waha się od
      15 zł./za 100 ml (wczoraj sobie właśnie kupiłam i już raz użyłam, zapach taki
      sobie, ale za tą cenę da się przeboleć. Skóra jest po tym b. gładka - jak na
      razie po jdnorazowym zużyciu) do ok. 30 zł./ok. 300 ml- nie jestem pewna, nie
      zdążyła się przyjrzeć.I jeszcze jedno: nie znalazłam ani jednej negatywnej
      wypowiedzi na temat Norel (dlatego kupiłam i spróbuję sama)
      Obok kremu Norel, polecany jest DAX Cosmetics zielona tubka z czerwoną nakrętką.
      Cena ok.17 - 20 zł.
      Ja używałam jeszcze Avon Anti - Cellulite (cena od ok.28 zł. jak promocja do 54
      zł.) i byłam zadowolona, chociaż cellulitu do końca nie zwalczył, a dwie tuby
      zużyłam no i nie wymaga masażu, a to plus dla leniwych.
      Pozdrawiam
      • Gość: Anka Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 15:43
        Ja też polecam Norel, b. dobry i tani!
        • Gość: Marta Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 09.04.02, 16:35
          Zdecydowanie Dax Cosmetics z serii Alga Q 10 - zielona tubka z czerwoną
          nakrętką.Super! No i tani 17-20 zł.
    • debe Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) 09.04.02, 19:27
      uzywalam Norel - naprawde polecam!
      • Gość: kawka Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.acn.waw.pl 09.04.02, 20:41
        Tak naprawdę to mniej jest ważne jakiego użyjesz kosmetyku, ważne żebyś 2 razy
        dziennie zrobiła solidny masaż miejsc dotkniętych celulitem z pomocą rękawicy
        lub gumowej szczotki. Należę do pokolenia 40-to latek, a więc mam troszkę
        doświadczenia w walce z tym świństwem. No i naprawdę mam sukcesy, a w moim
        wieku nie jest to takie proste. Tak więc ja omijam kosmetyki, które nie
        wymagają masażu, bo one niewiele mi dają. Używam Norela, ale ostatnio poluję na
        oliwkę do masażu antycelulitis Ziaji. Podobno jest doskonała, tylko trudno ją
        dostać.
        • Gość: daggy Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.chello.pl 09.04.02, 23:46
          Jest w sieci drogerii Natura, dzisiaj kupiłam (w Warszawie). Pzdr
          • Gość: f. Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 13:01
            dziękuję za porady - wypróbuję na pewno !!!! używałam serii cztery pory roku
            czy coś takiego w tubie z wyciągiem z bluszczu (chyba ) ale nic nie pomagało
            • Gość: Xena Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 14:24
              Od pewnego czasu używam żelu Norel z retinolem (podobno odpowiednik dużo
              droższego Roca) - od razu po aplikacji obserwuję znaczące wygładzenie skóry, na
              efekty antycellulitowe pewnie przyjdzie poczekać, na razie jednak jestem
              zadowolona. Z tańszych preparatów uzywałam też:
              * żelu wyszczyplającego AA Body - bez większych rewelacji
              * kuarcji Minoko czy jakoś tak (dość charaktersytyczne kartonowe opakowanie z
              dwoma tubkami w środku, jedna to faza przygotowująca, druga wyszczyplająca) -
              zawracanie głowy, dobrze, że za małe pieniądze;
              * balsamu wyszczyplającego Miraculum - kiepsko się wchłaniał, jak dla mnie
              nieciekawie pachniał (ale to juz rzecz bardzo indywidualna), efekty poniżej
              oczekiwań;

Niestety, jak na razie dla mnie jedynym NAPRAWDĘ skutecznym preparatem był żel
              termowyszczuplający Yves Rocher. Ma dośc silne i zauważalne działanie (skóra
              solidnie piecze i jest zaczerwieniona, co nie każdemu musi odpowiadać),
              kosztuje też niemało, ale dość często są promocje - wtedy można go kupić o
              jakieś 50% taniej.

Pozdrawiam
              • goga.74 Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) 11.04.02, 21:37
                zel Yves Rocher jest swietny- uzywalam go przy
                odchudzaniu. Najlepiej na noc- piecze i rozgrezwa, ale
                ja to akurat lubila bo dawalo mi poczucie ze cos sie dziej.
    • Gość: justy Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 19:45
      Najtaniej wyjdzie Ci masaż dwa razy dziennie, więcej ruchu (możesz np. wysiadać
      z autobusu przystanek wcześniej, zrezygnować z windy itp) oraz mniej kalori i
      substancji wysoko przetworzonych w diecie, a do tego więcej wody.
      Krem jest sprawą drugorzędną w walce z celulitem.
    • modo Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) 23.04.02, 10:41
      Właśnie odkryłam żel JG firmy drBeta z jałowcem i geranium. 8 zł za 100 ml.
      Super konsystencja i wchłanianie, wygodne opakowanie, no i ten zapach ...
      (aczkolwiek to kwestia gustu).
      Skóra od razu robi się super. Natomiast trudno mi się jeszcze wypowiedzieć na
      temat jego "długodystansowej" skuteczności.
    • dzokejka Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) 24.05.02, 10:33
      Norel- żel (30 zł) lub krem (300 ml - 25 zł)+ ruch+ odpowiednia dieta
    • Gość: Monika Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 12:03
      Ja polecę chyba najtańszy kosmetyk:-) podczas prysznica masuj uda i pupę
      szorstką specjalną gąbką z żelem pod prysznic, masaż powinien trwać
      przynajmniej 10 minut a potem po wytarciu ręcznikiem nakładaj sok z świeżo
      wyciśniętej cytrny. Będzie piekło!:-) ale jak tylko sok wyschnie nałóż balsam
      albo jeszcze lepiej oliwkę dla dzieci i po kilku tygodniach takiej kuracji
      będziesz miała nogi jak w reklamach:-) Przetestowałam na sobie:-)
      • Gość: gAndzia Re: celulitis - jakie kosmetyki (tańsze) IP: *.se.com.pl 24.05.02, 12:14
        Jeśli masz czas na masaż, polecam ci kosmetyki ATW (w sprzedazy bezpośredniej)
        XL i XXL. Masażyści zawodowi bardzo je chwala, bo mają one dobry "poslizg" i
        nie wymagają dodatkowego smarowania skóry oliwką. Najlepiej solidnie wymasowac
        nogi od łydek do ud (zawsze ku sercu), potem owinąć nogi folią spożywczą i
        wskoczyć na pół godzinki pod kołdrę. Efekt takiej kuracji powinnaś zauważyć po
        2-4 tygodniach. Masuj skórę do lekkiego zaczerwienienia (ale tak, aby nie
        zrobic siniaków), gładź, podszczypuj, uderzaj kantem dłoni. Zawsze od zewnatrz
        w kierunku serca!
        • raisa sok z cytryny 26.05.02, 21:47
          >Ja polecę chyba najtańszy kosmetyk:-) podczas prysznica masuj uda i pupę
          szorstką specjalną gąbką z żelem pod prysznic, masaż powinien trwać
          przynajmniej 10 minut a potem po wytarciu ręcznikiem nakładaj sok z
          świeżo
          wyciśniętej cytrny. Będzie piekło!:-) ale jak tylko sok wyschnie
          nałóż balsam
          albo jeszcze lepiej oliwkę dla dzieci i po kilku tygodniach takiej
          kuracji
          będziesz miała nogi jak w reklamach:-) Przetestowałam na sobie:-)

*******hej,hej wlasnie niedawno uslyszalam po raz pierwszy o tym patencie z
          sokiem z cytryny.Mam ochote sprobowac-bo dostepne toto bez problemu i tanie...z
          ilu cytryn mniej wiecej tego soku trzeba?Czy on sie wchlania w skore,czy trzeba
          go potem wycierac?dziekuje za odpowiedzi:-))
          • raisa Re: 26.05.02, 21:51
            acha i jeszcze a propo's cellulitu,to jest sprawa tylko i wylacznie
            indywidualna i nie kazdemu pomoze chodzenie na pieszo,rezygnowanie z windy etc
            (chociaz na pewno na korzysc wyjdzie,tylko niekoniecznie w tej kwestii beda
            rezultaty).Ja np.jestem baaardzo szczupla,nie jem az tak duzo,do szkoly chodze
            na pieszo tam i z powrotem a mam kilka km:-)))w windzie nie pamietam kiedy
            bylam ,sporadycnzie cwicze;-)))a to cholerstwo jak mialam tak mam:-(((
            pozdrawiam cytrynowo i czekam na odpowiedz dot.ilosci tego soku:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka