Dodaj do ulubionych

farbowany blond

14.09.04, 13:59
mam dwa pytanka na temat farbowanego blondu.
1. Farbuje włosy Wellą co zrobic aby nie były takie żólte? uzywałam maski
Avon ale niewiele pomogła. W białym blondzie wyglądam fatalnie.
2. Może któraśs Was ma sposoby aby ładnie wyprostować włosy, żelazko odpada.
Modelowanie ale na jakiej szczotce, może polecicie mi kosmetyki (oby nie z
salonów firmowych bo za drogie), dzięki którym mogłabym uzyskać ten efekt.
prosze piszcie.
pozdr. J.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: farbowany blond 14.09.04, 14:04
      magdak12 napisała:
      > 1. Farbuje włosy Wellą co zrobic aby nie były takie żólte? uzywałam maski
      > Avon ale niewiele pomogła. W białym blondzie wyglądam fatalnie.

no to jeszcze jest Regenal Welli, Silver Shampoo Rossmanna i płukanka Celii do
      wypróbowania :) ja mam ten szampon Rossmanna, nadaje ładny, chłodny odcień, ale
      ciężko po nim włosy rozczesać, są takie wysuszone i splątane - po Regenalu
      podobno też. widocznie takie już działanie tych szamponów.
      • Gość: monia Re: farbowany blond IP: *.u.mcnet.pl 14.09.04, 16:39
        mam silver l'oreala i tez wywoluje taki efekt. ale niezle sciaga zolty, wiec
        polecam.
        co do kosmetykow prostujacych polecam 2 rzeczy - plyn dwufazowy welli z serii
        high hair do prostowania zelazkiem (i bez zelazka wygladza) oraz wosk welli
        green eyed monster. obie rzeczy mozna kupic na allegro duzo taniej niz w
        sklepie fryzjerskim.
    • Gość: Anulka Re: farbowany blond IP: *.ols.vectranet.pl 14.09.04, 17:22
      Od dłuższego czasu farbuje włosy farbą Loreal Feria,bardzo jasny blond beżowo
      opalizujący,nr nie pamiętam ,ale wychodzi bardzo ładny kolorek,dosyć jasny,ale
      nie platyna,taki jaśniutki beżowy,wiele kobiet zaczepia mnie na ulicy i pytają
      mnie czym robie taki fajny kolorek.Polecam!
      • Gość: abetta Re: farbowany blond IP: *.netcontrol.pl / *.netcontrol.pl 14.09.04, 23:34
        miałam podobny problem z żółtym odcieniem, własnie na tym forum znalazłam
        odpowiedź-kup sobie na allegro płukankę, ja sobie kupiłam 2 kolor srebny i
        popielato-szary. szt. chyba 14zł + koszt wysyłki, polecam gorąco, ewentualnie
        mogę podać adres do osoby od której kupiłam
    • lady68 Re: farbowany blond 15.09.04, 10:12
      myślałam o lepszej farbie, ale kolor wyjściowy mam ciemny z dużą ilościa siwych
      włosów. Szybko strasznie zaczęłam siwieć. Jedyna farba która mnie tak szybko
      rozjasniła to Wella. Fryzjerka powiedziała mi że to wszystko zależy od mocy
      wody utlenionej. Farba jakiej jest firmy nie ma specjalnego znaczenia. Nie
      chiałabym mieć popielatych włosów a tego boję sie przy płukankach.

Natomiast do prostowania włosów siostra przyniosła mi wczoraj próbke mleczka
      Sunsilk i nic nie dało znowu ma dzisiaj sianko na głowie:(
      W każdym radzie dziekuje za rady bede je próbowac po kolei.
      pozdr. J.
      • lady68 Re: sorki - to ja magdak12 15.09.04, 10:13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka