jadwiga_r 18.09.04, 22:34 Mam problem,jestem osobą w wieku 54 lat i zarysowały mi się dwie pionowe zmarszczki nad ustami,które fatalnie wyglądaja i dodają lat. Czy znacie jakiś sposób,ćwiczenia, jak się ich pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:29 Przestać palić Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Pionowe kreski nad ustami 19.09.04, 10:51 Olo! Nigdy w życiu nie paliłam papierosów, ani nie piję alkoholu.Jestem wrogiem nr 1 wszelkich nałogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 19.09.04, 10:58 takie zmarszczki są typowe dla palczek... ale nie palisz. ogólnie ćwiczenia czy kremy nie dadzą zadowalających efektów. zabiegi z kwasami lub laserem u dermatologa powinny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
muminek1000 Re: Pionowe kreski nad ustami 19.09.04, 11:16 Jadwiga bardzo Cię przepraszam(każdy sądzi według siebie)jak widać wyciągnęłam zbyt pochopne wnioski.Może masz to w spadku po mamie?Ja mam cholerne "kurze łapki" w kącikach oczu.Może zbyt szybko schudłaś (skóra się odwodniła).Albo masz koronkę zęba.Ja mam koronę na 3 i widzę,że tam mi się już zapada.Jadwiniu nie żałuj sobie na dobry krem i spróbuj masować te miejsca przynajmniej 5 minut dziennie.Zyczę powodzenia w walce ze zmarchami i wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
muminek1000 Re: Pionowe kreski nad ustami 19.09.04, 11:18 Widzę,że sie zalogowałam Muminek ale przeprasza Cię olo Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Pionowe kreski nad ustami 19.09.04, 14:31 Korony na zębach jedynkach mam ponad 35 lat, ale one w górnej szczęce w łuku zębowym są ładnie wpasowane.Rzeczywiście,może to mieć wpływ na wygląd. Mój Tato miał takie zmarszczki-bruzdy nad ustami, ale on nie wprawił sobie sztucznych zębów i u niego miałoby to swoje uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek1000 Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:48 Witaj ponownie,moja koronka to prawie mercedes hi hi ale dziąsło nie ma już korzenia i w tym miejscu mi się zapada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczona Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 02:08 Pomóc Ci może chyba tylko dermatolog estetyczny, który wypełni te zmarszczki kwasem hialuronowym. Niestety zabieg jest dość kosztowny /600-1000 zł/ i nietrwały /4-6 miesięcy/. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicola Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:05 Rany...jadwiga was podouszcza i robi sobie jaja a wy tak sie dajecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Pionowe kreski nad ustami 23.09.04, 08:25 A dlaczego uważasz ,że podpuszcza i robi jaja >??poprostu pyta tak jak każdy co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 09:13 Jadwigo, ja najpierw bym spróbowała dobry krem na zmarszczki mimiczne np. Dermiki. Piszesz że bruzdy są głębokie ale może spłyci choć troszeczkę i druga sprawa , dobry krem z retinolem lub pochodnymi /koniecznie silny i prawidłowo zamknięty/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Pionowe kreski nad ustami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:41 Silny krem z retinolem do pielęgnacji okolic ust - chyba Power-A HR. Albo Novadiol Vichy. A może złuszczanie kwasami? Odpowiedz Link Zgłoś