Dodaj do ulubionych

ach te nerwy!!!

IP: 217.153.29.* 21.09.04, 15:55
witam. spawa wyglada tak. jestem bardzo nerwowa osoba..zdecydowanie za
nerwowa..nawet przed wyjsciem z psem na spacer dostaje palpitacji serca;) czy
znacie moze jakies leki uspokajajace bez recepty? takie w miare "zdrowe"
wiecie,zebym po tym leku nie spala caly dzien, albo jaka otepiala byla. ja
stosuje ziolka no i taki syropek na nerwy "sedomix" ale one niewiele mi
pomagaja:(
z gory dzieki za wszytskie rady:)
pozdrawiam!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: <> Re: ach te nerwy!!! IP: .55.188.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 16:21
      ale dlaczego wyjscie na spacer z psem tak Cie stresuje? To mi wyglada na
      depresje maskowaną nerwicą albo nerwice. wejdz na forum "depresja", moze
      uzyskasz odpowiedz specjalisty.
      • Gość: aria Re: ach te nerwy!!! IP: 217.153.29.* 21.09.04, 16:40
        cos mi sie wydaje,ze mnie jakies leki spoleczne dopadly..stad ta palpitacja:)
        gdzies tam czytalam,ze to trzeba leczyc..ale najpierw nalezy sie zglosic do
        lekarza na konsulatacje..no, a ja nie mam odwagi tego zrobic..z powodu wlasnie
        tego leku i koleczko sie zamyka. wiec skoro to nie dla mnie, to pomyslalam,ze
        jakos na wlasna reke postaram sie sobie z tym poradzic:)
        dzieki za odp.
        • Gość: Ness Re: ach te nerwy!!! IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 00:15
          > cos mi sie wydaje,ze mnie jakies leki spoleczne dopadly..stad ta palpitacja:)
          > gdzies tam czytalam,ze to trzeba leczyc..ale najpierw nalezy sie zglosic do
          > lekarza na konsulatacje..no, a ja nie mam odwagi tego zrobic...

Zgłoś się do swojego lekarza rodzinnego w przychodni, i to jak najszybciej. Na
          co tu czekać? Sposoby babuni raczej ci nie pomogą. Wierz mi, wiem co mówię,
          przechodziłam takie atrakcje :( Lekarz rodzinny ci zapisze bardziej hardcorowe -
          i skuteczne! - leki przeciwlękowe. No i skieruje dalej.
        • Gość: <> Re: ach te nerwy!!! IP: .55.188.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 16:58
          na takie lęki i palpitacje efectin jest genialny. nie jest to lek uspokajajacy.
          wrecz przeciwnie. ja go bralam na depresje, ktora sie objawiala wlasnie lekiem
          glownie. nadal czasami mam jakis tam lęk, ale slabszy i bez takich objawow
          somatycznych typu palpitacje, zgaga itp. efectin stosuje sie rowniez w leczeniu
          lęku uogólnionego i społecznego chyba też. musisz isc do lekarza, z tym, ze oni
          tez czasami sie nie znaja i moga Ci przepisać lek, który te lęki nasili np.
          prozak albo jakies inne g... dlatego lepiej samemu tez sprawdzac w internecie,
          w ulotkach zanim sie wezmie to, co lekarz przepisze.
    • justa_79 Re: ach te nerwy!!! 21.09.04, 16:31
      herbatka z melisy albo werbeny
      Melisana Klosterfrau
      tabletki Persen
      magnez plus wit. B6
      • mosaica Re: ach te nerwy!!! 22.09.04, 12:06
        Od dosc dawna poszukuje werbeny i nigdzie nie moge znalezc.
        Moze masz jakies namiary.
        pzdr
        mosaica
        • Gość: <> Re: ach te nerwy!!! IP: .55.188.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:01
          werbeny sie w Polsce nie sprzedaje.
    • Gość: Zoska Re: ach te nerwy!!! IP: 5.5R5D* / 62.215.3.* 21.09.04, 23:29
      tabletki calms
      • Gość: livett Re: ach te nerwy!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.09.04, 10:23
        Jest bardzo dobry lek homeopatyczny. Ma działanie uspokajające,
        wyciszające.Wiele osób sobie go chwali.Moja mama zaczęła go stosować z bardzo
        dobrymi rezultatami.Nawet ja mamie kilka razy go podebrałam i było ok.Z mojej
        strony mogę go polecić z czystym sumieniem. Czasami jednak zdarza się, że
        działanie możesz poczuć dopiero po wzięciu np. 3 lub 4 tabletki (nie będą to
        jakieś super hiper uspokajające efekty, ale zaczniesz po jakimś czasie patrzeć
        na wszystko z dużo większym dystansem i bez takich nerwów jak opisujesz).
        czasami tabletkę można zaaplikować dorażnie przed jakimś stresującym
        wydarzeniem). Jednak pomimo wszystko zalecałabym pójscie do lekarza, najlepiej
        do psychologa, ale jeśli masz obawy to zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu
        i porozmawiaj (na pewno coś zaradzi na te lęki). Pamiętaj, że Ty sama musisz
        zadbać o siebie i o swoje zdrowie, bo jeżeli sobie nie pomożesz to któż inny to
        uczyni?Postaraj się uwierzyć w siebie i głowa do góry. Najlepiej wziąść sie za
        siebie jak najwcześniej bo im dłużej będziesz tkwiła w takim stanie tym
        trudniej będzie się z tym uporać. Życzę uśmiechu na buźce, odwagi i głowa do
        góry. Trzymam kciuki.

A oto co znalazłam na temat tego leku w internecie.(lek o nazwie :(SEDATIF PC)

POSTAĆ
        Tabletki do ssania, opakowanie 60 sztuk.

SKŁAD
        1 tabletka zawiera: Aconitum napellus 6 CH, Belladonna 6 CH, Calendula
        officinalis 6 CH, Abrus precatorius 6 CH, Chelidonium majus 6 CH, Viburnum
        opulus 6 CH; aa 0,05 mg.

WSKAZANIA
        Nadmierna nerwowość w ciągu dnia związana z codziennymi stresami. Trudności w
        zasypianiu; krótki, nie dający odpoczynku sen i objawy towarzyszące powyższym
        stanom: nadpobudliwość, nerwowość, rozdrażnienie.

DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
        Dorośli: 1 tabletka rano, 1 tabletka po południu, 2 tabletki przed snem.
        Dzieci od drugiego roku życia: 1 tabletka rano, 1 tabletka przed snem.
        Tabletki należy zażywać na kwadrans przed lub godzinę po posiłku trzymając je
        pod językiem aż do rozpuszczenia.

UWAGI

Lek nie wywołuje osłabienia koncentracji i senności w ciągu
        dnia, nie przeszkadza w wykonywaniu codziennych
        obowiązków.
        Może być bezpiecznie stosowany przez kierowców.
        Nie stwierdzono powstawania lekozależności ani interakcji
        z innymi lekami.
        Skuteczność potwierdzona badaniami klinicznymi .

• Gość: aria Re: ach te nerwy!!! IP: 217.153.29.* 22.09.04, 11:33
          bardzo dziekuje ci za rade!!!:) chyba sie skusze na ten lek (o ile nie jest za
          drogi) jeszcze raz dziekuje, pozdrawiam!:)
    • Gość: Irish Re: ach te nerwy!!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.09.04, 11:37
      tabletki uspokajające labofarm,[ www.labofarm.com.pl ]bardzo znane-w takim
      bialo-granatowym pojemniczku (ok.3,60 za male opakow, a 9 zł za duze) , są
      ziolowe (melisa,valeriana,szyszki chmielu i cos tam),
      nie uzalezniaja ani nie usypiają, mi pomagają jak nie umiem nad sobą zapanowac
      juz :) (egz, stres itp )

a drugie jakie też sama sprawdzilam to Validol - takie lekko miętowe,smaczne
      tabletki, ziolowe,nie drogie.

pozdrowienia
    • Gość: personka Re: ach te nerwy!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 13:08
      kup sobie valdispert, biore od jakiegos czasu z przerwami i dziala. jest tani.
      • Gość: Mango Re: ach te nerwy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 18:29
        Myślę, że może Ci pomóc lekarz albo psycholog. Sama nie dasz sobie rady, a dolegliwości, o których piszesz, mogą stać się początkiem depresji. Tu żartów nie ma. Nie obawiaj się lekarstw; odpowiednio dobrane prepataty nowej generacji nie wyrządzą Ci krzywdy. Tylko nie idź do pierwszego lepszego doktorka, który uważa się za guru i łaskę robi pacjentom. "Terapia u kogoś takiego przynosi więcej szkody niż pożytku. Na wizytę umów się telefonicznie. Bedzie o jeden stres mniej. Trzymaj się ciepło! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka