Dodaj do ulubionych

krostki po depilatorze

22.09.04, 15:39
Dziewczyny, może poradzicie mi coś na powstające po goleniu depilatorem
ciemne krostki, czasem w nich wrasta się włos i rośnie pod skórę... brzydko
to wygląda, nie wiem jak się ich pozbyć. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: lodzianka Re: krostki po depilatorze IP: *.astral.lodz.pl 22.09.04, 16:17
      mi po eksperymentach z depilatorem skora goila sie ponad miesiac. jesli chodzi
      o wrastajace wlosy, to podczas kazdej kapieli robilam peeling lydek.
      • Gość: Kalinka_K82 sprawdzone i dobre:)))))) IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 22.09.04, 21:46
        Witaj
        Ja tez uzywam depilatora i na poczatku tez musiałam przejsc ten koszmar. Po
        depilacji w której zostału usunięte cebulki włosów włosy odrastają słabsze i
        cieńsze dlatego wrastają bo są za słabe żeby przebić skóre ( taki krostki w
        środku czarne) w tym przebijaniu musisz im troszkę pomóc :))
        Ja na początku też używałam peelingów ale teraz mam dużo tańszy i równie
        skuteczny pomysł. Używam gąbki z masażem ( z jednej strony taka szorstka), przy
        kazdj kąpieli kilka minut pocieram nią łydki i od tej pory nie mam problemu z
        wrastającymi włoskami po depilacji:)
        spróbuj naprawde gorąco polecam
        Pzdr.
        • Gość: reggie Re: sprawdzone i dobre:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 07:51
          Ja miałam podobnie i zakonczyła sie moja przygoda z depilatorem,myślałam,że
          nogi bede wrecz piękne jak na reklamach :)ale jak zwykle to bywa nie były:/
          wiec wrociłam do starej dobrej maszynki!
          • Gość: Elanor Czarne punkty na łydkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:52
            Ja takie czarne punkty na łydkach mam bez używania depilatorów. Podejrzewam, że to przez ciągłe pocieranie skóry przez nogawki spodni. Zawsze noszę dżinsy:) Czy to możliwe, że to od tego i czy peeling na to pomoże?
    • maminka79 Re: krostki po depilatorze 24.09.04, 15:15
      ja polecam gabke i emolienty po depilacji (fajne, tanie kremy)
      usuwaja podraznienia i skora wyglada bardzo ladni, nie wrastaja wlosy.
      mozna poczytac o nich w internecie np. na wizaz.pl
      • mikams75 Re: krostki po depilatorze 24.09.04, 17:57
        co to sa emolienty?
    • hesiunia Re: krostki po depilatorze 24.09.04, 18:07
      sprobuj posmarowac Metronidazolem 1% w kremie. idealnie sie sprawdza. niestety
      jest na recepte ale jesli powiesz do czego potrzebujesz to i lekarz pierwszego
      kontaktu Ci przepisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka