Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chem.uni.wroc.pl 12.07.05, 11:32
      najwazniejsze pytanie...dlaczego tak skąpicie próbek kosmetyków...?????
      • Gość: Mashik Ewela - krem pod oczy poradz!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 15:54
        Ewela, Drogie Zrodlo Wiedzy
        poradz prosze 29latce, ktorej pod oczami pojawiaja sie zaciemnienia i
        opuchniecia, i chyba ubytki w kolagenie - tak mowi kosmetyczka, ale czy jej
        wierzyc? (: )
        jaki krem pod oczy?
        jaka maska nawilzajaca na sucha prawie 30letnia skore twarzy?
        [na codzien uzywam kremu do twarzy Biotherm Age Fitness Power2, moze cos z tej
        serii?]

pozdrawiam i dziekuje
        Mashik
    • Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 12.07.05, 16:48
      Bardzo Cię prosze o radę... za parę dni mam 50-te urodziny i trochę niepewnie
      się z tym czuję... podobno nie wyglądam najgorzej jak na swoje lata... ostatnio
      schudłam parę kilo i to niestety odbiło się na mojej buzi. Twarz mam bardzo
      drobną, skórę suchą, cienie pod oczami, ogólnie bez sprężystości, no nazwijmy
      rzecz po imieniu... chyba zwiotczałą. Napisz mi proszę coby mojej buzi mógło
      pomóc, tak od rana do wieczora. Tylko błagam, niech to nie będzie najwyższa
      półka, bo po prostu na to mnie nie stać. Strasznie dziękuję z góry...
      • Gość: małgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 10.01.06, 12:14
        Ewelko, Ewelinko?, bardzo Cię proszę odpowiedz mi choć z grubsza na moje
        pytanie. Pozdrawiam Cię noworocznie, naprawdę jesteś wspaniała, ze tyle swojego
        czasu poświęcasz dla innych.
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 13:25
          Slucham...baaardzo pilnie:)
          • Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 12.01.06, 13:26
            Bardzo Cię prosze o radę... za parę dni mam 50-te urodziny i trochę niepewnie
            się z tym czuję... podobno nie wyglądam najgorzej jak na swoje lata... ostatnio
            schudłam parę kilo i to niestety odbiło się na mojej buzi. Twarz mam bardzo
            drobną, skórę suchą, cienie pod oczami, ogólnie bez sprężystości, no nazwijmy
            rzecz po imieniu... chyba zwiotczałą. Napisz mi proszę coby mojej buzi mógło
            pomóc, tak od rana do wieczora. Tylko błagam, niech to nie będzie najwyższa
            półka, bo po prostu na to mnie nie stać. Strasznie dziękuję z góry...

Ewelinko jesteś kochana!!!!!!
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:52
              Mysle ze warto byloby gdybys zainwestowala poprostu w serum.Godne polecenia
              jest to nowe serum Loreala(Double).Panie go bardzo chwala i widza efekty.Jesli
              chodzi o krem taki calododbowy to spokojnie polecam Ci Novadiol Vichy-naprawde
              skuteczny krem,bardzo bardzo ujuedrniajacy skore.Tak uzbrojona musisz wytrwac
              co najmniej do konca opakowan:).W miedzy czasie dookuruj sie maseczkami
              ujedrniajacymi i goraco polecam(tak,tak) lykanie Capivitu a+e.Kremy i serum
              zawsze wmasowywuj od szyji w gore nigdy na odwrot a stosujac serum skup sie na
              owalu twarzy masujac ja od wewnatrz do zewnatrz.
              • Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 13.01.06, 15:10
                Ewelinko, Aniele dziekuję! a doradź mi jeszcze może podkład, jaki radzisz? ( ja
                używam Ester Lauder (Double Wear - nie wiem czy dobrze napisałam) i dość sobie
                chwalę ale może Ty masz inny pomysł, a maseczki? które radzisz,czy Dermika czy
                DAX czy inne?
                bardzo, bardzo, bardzo pozdrawiam małgosia
                • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 15:19
                  prosze bardzo:].jesli chodzi o podklad to DW moze z czasem troszke wysuszyc
                  skore-jest wiele podkladow przeznaczonych do skory dojrzalej i jednoczesnie sa
                  dosc trawle(mysle ze moglabys wyprobowac Renergie Teint Lancome-polecam
                  bardzo).Jesli chodzi o maseczki to tutaj gama jest bardzo duza-ja najbardziej
                  lubie maseczki Dax'a ale te "bankietowe" bardzo dobre ma dermika-odradzam
                  natomist AA.
                  pozdrawiam serdecznie i pamietaj o peelingu:)
                  • Gość: małgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 16.01.06, 12:16
                    Ewelinko DZIĘKUJĘ !!!
                    Używam podkład DW, bo mam wrażenie , że
                    idealnie mi maskuje to co trzeba,
                    nie błyszczy i go prawie nie widać
                    i kolor chyba dobrałam OK (dwójka ),
                    ale napewno spróbuje ten o którym mówisz.
                    I jeszcze Ewelko bardzo Ci dziękuje, za uświadomienie, jak powinnam
                    krem/serum nakładać, zawsze robiłam odwrotnie, wszystko wklepywałam do „dołu”,
                    dzięki Tobie uczę się robić to do „góry”, o pilingu też zapomiałam,ale teraz
                    juz kupiłam Daxa i bardzo mi się to podoba. całuję m.
                    • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 12:29
                      Witaj.Bardzi sie ciesze ze jestes zadowolona-kuruj sie,smaruj,nacieraj..DBAj.I
                      odezwij sie w przyszlosci jak tam buzia wyglada.
                      Pozdrawiam Cie serdecznie!
    • Gość: ewela nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 22:15
      Witajcie dziewczyny
      Moze Was to ucieszy lub nie;)ale znowu wrocilam do kosmetykow...i zatapiam sie
      w branzy:)...do zobaczenia!!!
      • Gość: ula Re: nowinka:) IP: 82.177.111.* 09.08.05, 13:45
        czy mogłabyś zdradzić tajemnicę i napisac gdzie można cię spotkać. Pisałam na
        GG ale nie mam odpowiedzi. Byłabym przeszczęsliwa gdybyś mogła mi doradzić
        please...
        • Gość: ewela Re: nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:58
          hmmm..narazie jestem w fazie szkolen ale niedlugo tam znac.
          masz chyba stare gg
          oto aktualne:)6561898

pzd!
      • Gość: ulaa Re: nowinka:) IP: *.icpnet.pl 09.08.05, 14:19
        Witam wakacyjnie! Bardzo Cię prosze o opinie na temat podkładu YSL Teint Mat
        Purete i Guerlain Divinora Semi-Matt. Mam cere mieszaną, świecąca w strefie T
        moim największym problemem jest troche przebarwień, zalezy mi na lekkim kryciu
        ujednoliceniu koloru skóry czy one sobie z tym poradzą? Poza tym jakie inne
        podkłady mogłabyś polecic do tego typu cery? pozdrawiam serdecznie
        • Gość: ewela Re: nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:20
          Mysle ze na Twoj problem duzo lepiej sprawdzi sie YSl.Guerlain moze nuyc za
          bardzo "suchy" co po pewnym czasie zauwazysz gdy bedzie sie scieral(a
          bedzie).Zerknij rowniez na podklad matujacy Clinique(Superfit)-ma lekka
          konsystencje ale ladnie kryje skore nie obiazajac jej.

pzdr!
    • Gość: KaMilka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:20
      EWELA:a co sadzisz o Bruno Banani?zamiezam je kupic,dodam ze mam 18 lat;)
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:56
        Zalezy o ktorym zapachu mowisz:).Sa to bardzo ładne-kwiatowo owocowe
        kompozycje-idealne dla osob w Twoim wieku.Wiec smialo!:)

pzdr!
    • Gość: aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 09.08.05, 15:41
      Czy to prawda że niektore perfumy są z dodatkiem feromonów i jeśli tak czy
      moglabyś mi podać ich nazwy?Również dla mężczyzn
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:55
        Teoretycznie jest to prawda-w prakyce jednak te feromony to synetytki-wiec
        efekt moze do konca nie byc trafny;)
        Z tego co mi wiadomo Feromony sa w Basali Shiseido,o damskich nie slyszalam.

pzdr!
    • e-info Re: poradze...pracuje w "tym":) 09.08.05, 20:34
      Ewela jesteś super babka! :) Czytając te wszystkie odpowiedzi aż mi szkoda, że
      nie mieszkam w Warszawie i nie mogę osobiscie pójść zapytać Cię o radę.
      To co tutaj robisz to wspaniała robota. Moje gratulacje - masz wielką wiedzę i
      chyba powołanie w tej dziedzinie :)
      Nie odmówię sobie i ja możliwości zadania jednego chociaż pytania. Mianowicie
      swego czasu otrzymałam w prezencie przecudny zapach Pure Jil Sander. Niebawem
      go wykończę zupełnie a chciałabym spróbować czegoś w podobnym guście.
      Przekonałam się, że właśnie taki delikatny zapach jest tym co tygryski lubią
      najbardziej :) Czy jesteś w stanie mnie naprowadzić, czego powinnam spróbować?

Pozdrawiam
      K.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:53
        :).Bardzo dziekuje za mile slowa-no coz dobrze sie w tym czuje-i ciesze sie
        jesli moge komus pomoc:).
        Swietny wybor z Sanderem-tez go lubie.
        Mysle ze powinno spodobac Ci sie cos z ponizszej listy:

Bulgari-Blanc
        Armani -Emporio-White
        Lacoste-Women
        Tachcini -Donna
        Givenchu-Eau Torride

pzdr!
    • Gość: Mika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 09.08.05, 20:53
      Z nieba mi spadasz dziewczyno.
      Ostatnio mam problemy z doborem podkładu.
      Wchodzę z zamiarem kupienia HR Spectacular make up (używałam kiedyś po 20tce i
      byłam b.zadowolona), po czym panie mnie zawsze namówią na coś z czego nie
      jestem zadowolona. Co sądzisz o spectacular? Bedzie ok dla babki po 30stce?
      Chcę dobrze pokryć cerę (cera w miarę w porządku, ale z przebarwieniami).
      Chciałabym też, żeby optycznie, w tym na zdjęciach, poprawiał rysy itp.
      Z tym związane jest moje kolejne pytanie.
      Ok 5 lat temu kupiłam sypki puder Chanel. Nie pamietam nazwy, ale wyglądał jak
      univarsal libre. Miał wyglądać super na kamerze( kupiony na mój slub) i
      rzeczywiście był rewelacyjny. Nie tylko na kamerze. Nie tylko cera wygladała
      super, ale też rysy twarzy. Czy to może być universal libre?
      Czy mozna kupic jakąś tańszą wersję tego np. w kamieniu, jako wkład?
      Serdecznie pozdrawiam.
      Jesteś rewelacyjna
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:49
        Witam
        Jesli chodzi o Spectacular-to mysle ze smialo go mozesz uzywac-nigdzie nie
        napisano ze jest on do 20 roku zycia:).Wazne jest tylko to co stosujesz pod
        podklad-musi to byc juz tym razem cos bardziej odzywczego i nawilzajacego-aby
        nie wysuszyc skory.Puder o ktorym mowisz to chyba jednak nie mogl byc UL.:
        (.Kojarze ten o ktorym mowisz ale tych pudrow nie ma juz w sprzdazy a klientki
        nadal pytaja o niego-w innej wersji moglabym zaproponowac Ci np.pryzme Shiseido-
        chyba ze koniecznie chcesz aby bylto puder sypki-wtedy lepiej bedzie sprawdzal
        sie Diorlight-naprawde swieny puder-a przy tak matujacym podkladzie jak
        Spectacular przyda sie troche "poruszenia" tej twarzy -nie mysl iz proponuje Ci
        uzywanie pudry z ooogromnymi opilkami lub brokatem-ale lekka poswiata jest
        wskazana:).UL z chanel nie jest dostepny w formie "kamienia".

pzdr!
        • Gość: Mika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 17.08.05, 07:11
          Ewela diorlight podobno wycofali, a pryzmy shiseido nie mogę znaleźć. Może ta
          pryzma ma inną nazwę?
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:31
            Pryzma Shiseido to taki trojkolowrowy puder-w trzech odcieiach.Mapewno oba
            znajdziesz jeszcze w GC:)
    • Gość: Triss Merigold Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 09.08.05, 23:19
      potrzebuję porady na temat podkładu. Cera mieszana w kierunku normalnej,
      momentami suchej, tylko ta strefa T koszmarna - błyszczy i mam rozszerzone pory.
      Chciałabym ukryc pory i zaskorniki oraz drobne rozszerzone naczynka na nosie.
      Szukam podkladu ktory bedzie matowal, ale nie wysuszy i nie zrobi maski z
      twarzy. Poszukuje tez czegos na "worki pod oczami". Moze być z górnej pólki.
      Dziekuje z gory!
      • Gość: bb Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 10.08.05, 16:46
        up
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:44
        Jesli chodzi o podklad to mysle ze powinnas sprobowac albo Color Id z Lancome
        lub SoIngenuise E.Lauder(mysle ze ten sprawdzi sie w 100%-jest przeznaczony do
        kazdego rodzaju cery-poza bardzo sucha-ladnie nawilza-matuje,dostosowuje sie
        do "mimiki"twarzy-nie zatyka porow a wahlarz kolorow jest naprawde spory-ale
        radze wyprobuj go najpierw nie kupuj w ciemno-E.L lubi sie utleniac na
        skorze:).Jesli chodzi o krem pod oczy-polecilabym Ci captureLift Diora(kiedy
        istniaj jako Model Lift)-jest to bardzo delikatny zel-ktory natychmiast po
        nalozeniu wygladza skore,nawilza,rozjasnia cienie i zapobiega opuchliznom
        dzieki zawartosci skladnikow drenujacych-a dodatkowo dziala przeciwzmarszkowo:)
        Fajnie?;)

pozdr!
        • Gość: Triss merigold Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 11.08.05, 06:13
          Ewelka, dzieki Ci bardzo! dzis jescze biegne do sephory na polowanie! milego
          dnia!!!!
    • Gość: Kicia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:53
      mam pyt. dotyczace kosmetykow pielengujacych diora- kremów , balsamów itp. czy
      wogole je sprzedzajecie a jelsi tak to w jakich cenach ?

dzieki i milego dnia :-)
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:39
        Jasne:)
        Dior ma bardzo zroznicowane ceny-jest to jednak połka wyższa.Ceny kolorowki
        wahaja sie od 60-280zl,natomiast pielegnacja to kwoty od 120 za balsam do 490
        za serum(oczywiscie jest jeszcze seria Prestige-tu ceny to juz powyzej 600zl).

:)

pzdr!
        • Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:15
          hej mam pytanie co sądzisz o odkładzie YSL Tein Mat Puret, czy jest wart swojej
          ceny?
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:21
            uwazam ze jest naprawde dobry.post nizej polecam go Uli.:).Mimo ceny naprawde
            starczy Ci na dlugo-warto-prawdziwy skarb kosmetyczno-pielegnacyjny!

pzdr!
          • Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:23
            miało być oczywiście podkładzie:))) chyba czas pojść spać;)
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:26
              a widzisz ja tez nie zauwazylam "odkladu";).czas spac!;)
              • Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:31
                bardzo dziekuje! w takim razie kupuje bez wyrzutów sumienia:) życze spokojnej
                nocy
                • Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 17.08.05, 10:48
                  ewela nie czytałam wszyskich postów, ale mam nadzieję że moje pytania się nie
                  będą powtarzały:
                  1) jakie perfumy mają nuty grejpfruta?
                  2) miałam próbkę kremu do oczu Clinique all about... dalej nie pamiętam, był
                  (nawet ok.) co polecasz stosować do oczu wrażliwych z sińcami dla dziewczyny
                  przed 30, cały dzień przed kompem, żeby zapobiegał powstawaniu zmarszczek ale
                  nie był za silny, bo zaraz oczy mi łzawią...?
                  3) w "Pani" w propozycjach kosmetycznych polecali puder brązujący Jambo
                  Clinique pytałam w Sephorze ale panie nie słyszały o nim, czy Ty znasz,
                  polecasz, gdzie można zdobyć?
                  • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:37
                    1.Nute Grejpfruta ma napewno Le mond est beau Kenzo , Shlesser
                    Femme,AquaAlegoria Guerlaina, Trussardi Skin
                    2.All about eyes jak najbardziej polecam:)Jak sama nazwa wskazuje;)robi wsyztko
                    co najlepsze.Likwiduje since,opuchlizne,gleboko nawilza i odzywia przez co ma
                    dzialanie lekko przeciwzmarszczkowe.
                    3.O tym produkcie slyszalam-w perfumerii go nie dostaniesz-jedynie w Firmowym
                    salonie Clinique.Nie znam go osobiscie wiec trudno mi cos powiedziec,radze
                    zebys zajrzala do salonu-tam napewno wszystkiego sie dowiesz.

pozdrawiam!
          • Gość: Triss Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 11.08.05, 06:19
            tak a propos... YSL Teint Mat Purete czy Chanel Double Perection Fluide? Obydwa
            mi polecala pani wlasnie w Sephorze, ale nie umiala powiedziec, czym się roznia...
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.05, 22:14
              Zdecydowanie YSL.Roznia sie w sumie wszystkim poza tym ze oba sa domatujace-
              polecam YSl w sumie tylko dlatego ze wiem ze nie uzula,a na dodatke
              zawiera "bombe" witaminowa dla skory i inne "lakocie" jak np.wode pomaranczowa.

• Gość: Kicia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:55
          hehhe wiem ze to wyzsza polka ale to niestety drogie ale naprwade skuteczne
          kosemtyki ,

jestes naparawde rewelacyjna :-)

dzieki Ci bardzo :-)
    • Gość: Angieblue Spectacular - pilna prosba IP: *.ppp.tiscali.fr 17.08.05, 09:20
      Witam serdecznie,
      Od dobrych kilku lat uzywam zawsze tego samego
      podkladu HR Spectacular nr 22. Kiedy dwa dni temu usilowalam kupic nowe
      opakowanie, okazalo sie, ze jest nie do zdobycia, bo producent wycofal ten
      odcien ze sprzedazy (?!)
      Mieszkam we Francji, ale poniewaz za kilka dni bede na wakacjach w Polsce,
      chetnie kupilabym go w warszawskiej perfumeriii, o ile oczywiscie jest
      jeszcze tam dostepny...
      Stad moja prosba - o sprawdzenie czy nr 22 jest w dalszym
      ciagu w sprzedazy.
      Z gory bardzo, bardzo dziekuje,

Ola

Ps Jeszcze pytanie - ktory poza Spectacular podklad, moze byc innej marki,
      gladko rozprowadza sie, dobrze kryje i dlugo trzyma sie na buzi ?

• Gość: ewela Re: Spectacular - pilna prosba IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:33
        Nieestety 22 jest wycofana ze sprzedazy...mysle ze jest nie do zdobycia w
        sklepie.Probuj w sklepach internetowych.Z tego typu podkladow poelclabym Ci
        Teint Idole Lancome-dla mnie prawie identyczny jak Spectacular i tez szeroki
        wachlarz kolorow,lub ew.Double Wear E.L -ten juz kryje dosc mocno buzie ale
        wyglada naturalnie(niestety lubi sie "ciekawie"utleniac na skorze wiec radze
        wyprobowac)

pozdrawiam
        • Gość: Angieblue Re: Spectacular - pilna prosba IP: *.ppp.tiscali.fr 17.08.05, 22:09
          Ewelu, bardzo dziekuje za porade :-) Dzisiaj rano dzwonilam do jednej z w-skich
          perfumerii, na razie maja ten nieszczesny 22 i zero info o wycofaniu (widac, ze
          jestes "blizej zrodla:-)) , moze zdaze za tydzien kupic :-)
          Pozdrawiam serdecznie,
          Ola
          PS Swoja droga dziwne, ze HR rezygnuje z popularnego odcienia :-((
    • Gość: Trinity Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.208.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 12:51
      Czy mozesz powiedziec mi cos o Strivectrinie pod oczy?. Widzialam go w Sephorze
      we Francji. Czy rzeczywiscie niweluje zmarszczki? W ogole Strivectrin ten do
      twarzy - rzeczywiscie jest to taki cud kosmetyki? W zasadzie jestem
      zainteresowana kupnem tej wersji pod oczy, ale slyszalam juz glosy ze
      Strivectrin to wielkie oszustwo producenta, ze jego wlasciwosci
      przeciwzmarszczkowe sa bezczelnie przereklamowane?... Dziekuje za odpowiedz.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:38
        Jesli chodzi o Strv.-no coz sa rozne opinie.Jedni mowia ze dziala inni ze to
        oszustwo.Musisz sama ocenic....Moim zdaiem jednak warto zainwestowac w cos co
        naparwde dziala na zmarszczki i jest do tego celu stworzone:).
        • Gość: Trinity no to jakis "tlusty" krem pod oczy IP: *.126.119-80.rev.gaoland.net 17.08.05, 21:54
          Dziekuje Ci za odpowiedz. A wiec odradzasz? Juz od paru lat uzywam Benefiance
          Shiseido pod oczy. Wielokrotnie slyszalam ze ten krem jest dla mnie za mocny (
          mam 32 lata) ale ja lubie kremy pod oczy o takiej "tlustej" konsystencji. A to
          jedyny taki jaki znam, choc przetestowalam juz sporo. Moze znasz jakis inny taki
          "tlusty" krem pod oczy? Nie cierpie lekkich kremow-zelow....
          • Gość: ewela Re: no to jakis "tlusty" krem pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 22:18
            Dokladnie takie jest moje zdanie:).jesli chodzi o tluste krmy pod oczy to
            Lancaster w serii Aquamilk ma taki "tlusty" krem pod.Wiem ze Prdodigy po doczy
            tez ma dosc gesta konsystencje.Ale polecilaby Ci tego Lancastera-z lekkim
            sercem bo mocno przeciwzmraszczkowy on nie jest.Jesli nie
            jestes "przeciwnikiem" dolnej polki-mysle ze smialo ozesz sprobowac tez
            AgePerfect Loreala.

pzdr:)
    • Gość: KAJA Podkład do cery suchej IP: 213.17.171.* 17.08.05, 13:55
      Jaki dobry będzie podkład do cery suchej - jakiś dobrze nawilżający, a przy
      okazji kryjący, nie chcę też mieć maski ;) na twarzy.
      Dzięki Ewala
      • Gość: ewela Re: Podkład do cery suchej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:42
        Mysle ze dobry bedzie dla Ciebie Seamless Maxa Factora-rewelacyjnie sie
        rozprowadza,nawilza,kryje nidoskonalosci.Jego lzejszym odpowiednikiem moglby
        byc produkt tej samej marki-Hypersmooth.W tym przypadku mozes miec pewnosc ze
        twarz bedzie wygldala na "idealnie" gladka,poniewaz ten podklad tak doglebnie
        nawilza skore ze wszystkie niedoskonalosci w postaci wysuszen,drobnych linii
        zostaja "wypchniete".Z drozszych odpowiednikow godny polecenia jest Superfit
        Cliniquaoraz Cream Foundation Shiseido.

pozdrawiam!
    • Gość: matylda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:42
      Kochana ewelo,czytam Twoje odpowiedzi i jestem pod wrażeniem wiedzy i Twego
      profesjonalizmu.Też proszę o radę:jaką maskarę mogłabys mi polecic?Noszę
      okulary,więc nie powinna wydłużać rzęs i nie kruszyć sie,chetnie coś
      delikatnego.Pytanie nr 2:jaki krem polecasz dla suchej,38letniej skóry?Cerę mam
      b.ładną,ale zaczynaja się pojawiać pierwsze zmarszczki.Obecnie uzywam Clinique
      Anty gravity,jestem zadowolona,ale moze jakaś odmiana?Dodam,że jesyem uczulona
      na wit.c.Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 21:03
        Witam
        1.Moim zdaniem najlepsym dla Ciebie tuszem bedzie Pure velvet EL-cudowny,moj
        faworyt:)Pieknie podkresla rzesy,nie obsypuje sie,nie kruszy.Mozna nim
        dodowlnie modelowac rzesy od delikatnego po spektakularny efekt.
        2.Z kremow delikatnie przeciwzmarszkowych powinnas sprobowac np.Prodigy HR-
        kompleksowa bomba dla skory.Napewno nie zaszkodzi Twojej skorze,ew.Capture Lift
        z Diora(niech nie mzyli Cie nazwa-nie liftinguje za mocno).Cala seria Capture
        jest dla mie wielkim odkryciem,cudowne kremy na dzien,na noc i zel pod
        oczy..rewelacja.Mysle ze doraznie moglabys siegnac po nasze Polskie kosmetyki-
        goraco polecam Dermike i AA:)

pozdrawiam!!!
        • Gość: matylda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.canea.com.pl 18.08.05, 09:21
          bardzo dziękuję za ekspresową odpowiedz,z nieba nam tu spadłaś:))
    • hugolinka Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.08.05, 09:32
      jak powinno sie masować biust(jakie wykonywać ruchy) podczas nakładania kremu
      ujędrniającego biust?
      • Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 18.08.05, 09:57
        Ewelo dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy znasz/polecasz
        jakiś super krem na szyję. Wiem, że raczej cudów nie ma, nawet chirurdzy nie
        obiecują, ale może można jakoś pomóc. Pozdrawiam
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:49
          Najlepszym kremem o jakim do tej pory slyszalam do ogolnej poprawy kondycji
          skory na szyji i dekolcie jest Throat sculptor H.Rubinstein.Efekty naprawde sa
          widoczne.Z tanszych odpowiednikow polecalabym Ci krem na szyje z Erisu.

pozdrawiam!
    • jumbala Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.08.05, 09:37
      Witam,
      doradzilabys i mi?
      Mam cere mieszana- tluste T i policzki wrazliwe naczynkowe. Na razie uzywam 2
      roznych kremow- na strefe T i na policzki. Co bys doradzila na dzien z filtrem,
      a jednoczesnie nawilzajacego i ew cos na strefe T (teraz mam Lancome Pure Focus
      sprawowal sie super ale skora sie przyzwyczaila...). Mam 25 lat:)
      Preferuje kosmetyki Clarinsa, Biothermu, Lancome i Clinique- co jest warte uwagi???
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:54
        Doradzilabym Ci:]
        Z tak problemowa skora trzeba bardzo ostroznie sie obchodzic-jesli za nadto ja
        potrajtujesz kremami dla skory tlustej-bedzie odwodniona,jesli przesadzisz z
        nawilzaniem i odywianiem bedzie tlusta.Komprosmis znajdziesz w czyms lekkim ale
        jednoczesnie odzywczym i oczywiscie matujacym:)
        Goraco polecalabym Ci krem Clinique-totaltournaround(wersja"oil skin").super
        matuje,nawilza a na dodatek zawiera naturalne skladniki zluszczajace ktore
        sprawiaja ze skora jest wyraznie gladsza.alternatywa moze byc np.stosowanie
        calej serii Bipoure Biothermu-jednak nie daje 100% gwarancji ze ebdziesz w 100%
        zmatowiona;).Z kosmetykow dodatkowych zamist obciazac strefe T czym jeszcze-
        siegnij po bibulki matujace albo przezroczysty puder matujacy w kamieniu
        (doslownie jest bialy,bez koloru)-Avon i Shiseido maja cos takiego w ofercie:)

pzdr!
        • jumbala Re: poradze...pracuje w "tym":) 21.08.05, 18:46
          A mi sie wydawalo ze ten kremik to nie dla mnie;)
          No to pojde po probke i przetestuje - zobaczymy:)
      • wiosenna2 pytanie generalnie kremy vichy sa dobre czy nie? 19.08.05, 05:18
        • kjkk YSL Teint Matt Purete 19.08.05, 08:27
          Pozwolę sobie wkleić mój post z innego forum:

Przymierzam sie do zakupu tego podkładu jesienia, dzis poszłam poprosić o
          próbke. Mam bardzo jasna cere z chłodnym odcieniem, ale nos lubi mi sie
          czerwienic :( wiec unikam odcieni różowawych, żółte też odpadaja. Chciałabym
          coś w neutralnym beżu najlepiej. Tymczasem na 1.rzut oka odcienie wyglądają
          na jasne, ale.... pani w Douglasie strasznie sie mitala, tak sobie na tym
          displayu,czy jak to sie tam nazywa, przekladala buteleczki, ze w koncu
          wybralysmy odcien i zrobila mi proble z podkladu.... Energie czy coś
          takiego ;D Wrocilysmy do TMP i tak: nie wiem, czy byly wszystkie dostepne
          odcienie [sa gdzies online do obejrzenia??!!] bo dziewczyna w ogole nawet nie
          wiedziala, gdzie szukac ich numerow, w koncu ja jej znalazlam ;) i mam
          wrazeie, ze 2 najjasniejsze [?] sa bardzo żółte, jeden jest prosiaczkowaty aż
          w koncu wybrała mi nr 8 - bede probowac jutro, ale juz mam wrazenie, ze jest
          za ciemny!!
          Jak jest z tymi kolorkami, czego szukac?
          kjkk_poszukujaca
          • Gość: ewela Re: YSL Teint Matt Purete IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:27
            Generalnie z podkladami YSL jest tak ze jeden,gora dwa kolory nadaja sie dla
            osob z karnacja typowa dla naszego klimatu-reszta jest albo za zolta albo za
            rozowa...Oznaczenie kolorystyczne w podkladach z roznych linii nie zawsze jest
            takie same-zdarzyc sie wiec moze ze 3 z TE moze by czupelnie inna niz 3 Z
            MT.Najlepiej jest sprobowac dwa kolroy na buzi i zobaczyc jak sie to
            utleni.Polecalabym Ci Teint energie-jest naprawde super.

pzdr!
        • Gość: ewela Re: pytanie generalnie kremy vichy sa dobre czy n IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:22
          Vichy dostepne jest tylko w aptekach a ja w niej nie pracuje:.Z opinii innych i
          swojej moge przyznac tej marce 4+:)

pozdrawiam!
    • Gość: prośba Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 19.08.05, 10:30
      mam ogromną prośbę - czy mogłabyś rozszyfrować oznaczenia podkładów Clinique -
      dokładnie chodzi mi o superfit. Jest podany odcień np. beige, numer i w
      nawiasach literki. Jak je interpretować?
      stokrotne dzięki
      • Gość: ewela Re: Podkłady Clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:20
        Kieruj sie zawsze nazwa.Numerki sa po to aby latwiej bylo marce grupowac
        produkty-numerki zmieniaja sie w zaleznosci od partii.Moze sie zdarzyc np.ze
        raz kupisz Ivory i bedzie mial numer 11 a nastepnym razem 27.ZAWSZE kieruj sie
        nazwa.Numerki w nawiazach to nic innego jak oznaczenie parti i ew.data waznosci.
        Pozdrawiam!
        • Gość: prośba Re: Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 22.08.05, 09:49
          dzięki stokrotne
          a czy mogłabyś mi podpowiedzieć jaki kolor z superfit Clinique jest najbardziej
          naturalny? Do tej pory używałam beige i honey ale niekoniecznie do końca jestem
          z nich zadowolona, honey jest za ciemny a beige za różowy.
          bardzo!!!!!!!!!bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!!
          • Gość: ewela Re: Podkłady Clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 19:23
            A moze sprobowalabys NUDE albo IVORY..no i oczywiscie..NATURAl:).Ja sama
            uzywalam kiedys NUDE i kolor byl bardzo fajny,idealny jak skora.Jesli jednak
            zaden z nich Ci nei bedzie odpowieadal,polecalabym Vi poprostu wymeiszac honey
            w ilsoci 2/3 z kremem ,kolor staje sie subtelniejszy ale tak samo ladnie kryje:)

pzdr!
            • Gość: prośba Re: Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 23.08.05, 10:53
              brak mi słów........ z wdzięczności! Jeszcze raz dziękuję za poradę, poświęcony
              czas i zainteresowanie.
              Czy jeszcze długo trzeba czekać żeby gdzieś cię znaleźć?
              miłego dnia
    • Gość: agata Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:10
      Jak prawidlowo wymawiac LANVIN ECLAT D'ARPEGE???
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:18
        :).Lanvę-eklat di arpaż.
        hehe...smiesznie to wyglada:)
        pozdrawiam!
    • Gość: supergirl Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 00:27
      Chcialabym sie zapytac czy zapach In Love Again YSL (ten co ma zielone pudelko)
      bardzo sie rozni od tej drugiej wersji (w rozowym pudeleczku)??? Bo chcialam je
      nabyc a udalo mi sie tylko powachac ten w rozowym pudelku i bardzo mi sie
      spodobal :) A moglabys polecic jakies inne perfumy o podobnym zapachu? Dzieki :)
    • Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 23.08.05, 08:44
      ewelo, a co sądzisz o kremach "care mineral" takie w niebieskich słoiczkach.
      Który polecasz do cery mieszanej przred 30 ze skłonnościami do świecenia w
      strefie T, i ewentualnie pod oczy wrażliwe? Czy warto się skusić, nigdy nie
      miałam nic z tej serii.
    • Gość: dośka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.77.classcom.pl 23.08.05, 10:03
      Mam pytanie o podklad
      teraz po lecie chcialabym cos delikatnie kryjacego i troszke rozswietlajacego -
      taki semi-matt - co myslisz o Photogenic Lancome'a (kolor 045 bardzo mi pasuje)
      albo Color Clone HR?
      dzieki bardzo za odpowiedz :)
    • Gość: Ann Kanebo Wrinkless warto??? IP: *.ols.vectranet.pl 23.08.05, 10:35
      Witam!!!
      Ostatnio zastanawiam się nad zakupem tego specyfiku,mam dosyć wyraźne bruzdy
      nosowo-wargowe,mimo jeszcze "młodego"wieku - 26lat.Jak sądzisz warto kupić?Co
      jeszcze jest godne uwagi? Dzięki za odp
    • Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.94.* 23.08.05, 12:17
      Ewela, czy róż Lancome'a Blush Focus jest dobry? szukam dla siebie fajnego różu
      o konkretnym odcieniu: takim śliwkowo-bordowym, nawet wpadającym w czerwień.
      Koniecznie bez domieszki nuty brzoskwiniowej! Czy możesz mi jakiś doradzić?
      Pozdrawiam i z góry dziękuje,
      Marysia

• Gość: zubek Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 195.116.234.* 28.08.05, 21:13
      Witaj!:)
      Mam ogromną ochotę kupić sobie zapach z Avonu- wodę toaletową "Pur Blanca".
      Wiem, że zapach będzie do mnie pasował,no i nie wt=ydam majątku.Czy "Summer
      White"(też Avon zresztą) jest podobny?? Z góry dziękuję za odpowiedź.POzdrawiam
      Zubek
      • muszalena Re: poradze...pracuje w "tym":) 29.08.05, 13:19
        Witaj Ewelo :)
        mam do Ciebie pytanie:
        od prawie 2 lat używam wody toaletowej Puma Woman-bardzo mi odpowiada, ale
        chciałabym jakiejś odmiany. Mam 19 lat, ogromnie cenię prostotę i naturalność.
        Chciałabym zapachu wyczuwalnego ;) odpowiedniego na co dzień (np. na uczelnię,
        na której zadebiutuje w październiku :P; wypad ze znajomymi itp.) Cenowo-
        podobnie do Pumy ok 100zł, ale może być coś nieco droższego, o ile będzie
        warte ;)
        z góry dziękuje i przesyłam serdeczności :-)
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:03
          Witam Was dziewczyny serdecznie...
          Znow jestem dostepna i chetna do pomocy-w nowym mieszkanu:)

pozdrawiam wszystkie!!!
          • Gość: Iza Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:35
            Witamy, witamy :)
            A parapetówka juz była? :P

Przy okazji się podpytam ;)
            Potrzebuję kremu do twarzy. Ostatnio Moja cera zaczęła się trochę
            przetłuszczać :/ Z suchej zrobiła się mieszana. Nos, broda i częsć czoła
            przetłuszcza się i widac na niej zaskórniki. Policzki i część czoła bardzo
            sucha. Zdaję sobie sprawę, że raczej przy tak przesuszonych policzkach jeden
            krem mi nie wystarczy i trzeba będzie kupic dwa różne :/ No więc na suche
            partie twarzy mam już Loreala. Teraz szukam czegoś na te tłuste. Nie musi
            matować, nie może przesuszać. Szukam czegoś kremo-żelowego - dobrze
            nawilżającego - bo często moja skóra się łuszczy.
            Dziękuję za radę :)

Aha, co uważasz jeszcze o kosmetykach marki Sephora?
            Kupiłam cienie do powiek i jestem rozczarowana :( a jak jest z jakością
            kosmetyków pielęgnacyjnych?
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:45
              :)
              Parapetowki nie bylo....ale kto wie;)
              Co do kremu to mysle ze stosowanie dwoch jest dobre ale tylko przez jakis czas-
              lepiej ratowac sie maskami albo ewentualnie sprobowac serum-kuracji.Jesli masz
              problem z przetluszcajaca sie skora to polecalabym Ci krem z serii CareControl
              Soray nawilzajaco matujacy-mysle ze po jednym opakowaniu wszystko sie
              wyreguluje a skora uspokoi...Ew.mozesz sprobowac podkurowac sie kremem kuracja
              z serio Sebostatic Erisu(cos ala Normader ale tansze).Pamietaj o peelingu(w tym
              przypadku tylko enzymatyczny) i maskach-na przemian oczyszcajaca i nawilzajaca
              (dermika:))-bron boze odzywcze....

Co do kosmetykow sephory to..nie wypowiem sie:).Dostalam na probe baze pod
              makijaz i krem do demakijazu z serii profesionall i..po 1 uzyciu
              stoja.Natomiast polecam meska serie i serie do wlosow.

pozdrawiam
    • Gość: karo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:39
      mam takie pytanie dotyczace perfum,wiesz moze czy aromatic elixir clinique
      zostal wycofany?zdania na ten temat sa podzielone,w sephorze twierdza,ze mozna
      je juz kupic wylacznie za granica,a w galerii centrum,ze jeszcze zamowili?z gory
      dziekuje za odpowiedz.
      P.S fajnie,ze wrocilas na forum.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:48
        Co do Elixiru to jest na 100% i zapewne bedzie nadal o ofercie-jesli jestes z
        Warszawy to w salonie Clinique na Nowym swiecie zawsze bedzie.Generalnie
        Sephora musi wyrzucuc cos z oferty aby na jego miejsce weszla nowosc-tak samo
        bylo w przypadku "starej" damskeij Manii Armaniego-rozeszlo sie ze
        wycofana...ale jak sie okazalo tylko z Sephora.Wiec spokojnie-nie musisz robic
        zapasow.Gdybys miala jednak jakis problem z zakupem odezwij sie-napewno cos
        wymyslimy.
        pozdrawiam:)i dziekuje za mile slowa:)
        • Gość: margaret Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 21:14
          stara damska Mania nie tylko z Sephory zostala wycofana, bzdura:).
          Zapach ten obecnie jest dostepny tylko na aukcjach.. Ani W Douglasach, ani w
          Marionnaudzie -nie mozna go dostac.
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:19
            Kłocic sie nie bede:).Marionnaudzie?:/.
            • Gość: margaret Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 21:26
              no, z sieciowek -znam sephore, douglasy, i marrionnaudy (pisownia ze sluchu:)}.
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:32
                Marrionoud:).

pozdrawiam serdecznie:)!
                • Gość: MIMI Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:42
                  Droga Ewelo, a mogłabyś mi doradzić w kwestii jakiegoś peelingu?
                  mam cerę lekko mieszaną, ani specjalnie tłusta, ani sucha. Ale często łuszczy
                  mi się skóra. Schodzi wręcz płatkami z twarzy :/
                  Coś ze średniej półki cenowej :)
                  Dziękuje Ci :*
                  • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:54
                    Poradzilabym Ci cos naprawde skutecznego i ...smiesznie taniego.Peeling Dax
                    Cosmetics sprzeadwany w saszetkach jednorazowych (Rossman,Sueprpharma).Jest
                    naprawde swietny-ma delikatne mikrogranulki ktore scieraja martwy naskorek a
                    uzywajac go w polaczeniu z maseczka nawilzajaca z tej samej serii efekt jest
                    niesamowity-sama sceptycznie podchodzilam do nich ale kiedy wyprobowalam
                    odstawilam na bok inne.saszetka starczy Ci na ok 2-3 zastosownia.Jesli wolisz
                    jednak cos bardziej "konkretnego" to polecilabym Ci peeling z serii AA.-ale
                    skus sie na Daxa:]

pozdrowionka!!
    • Gość: maja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:58
      mam pytanie dotyczace kremow pod oczy.mam 23 lata,przesuszona skore,drobne
      zmarszczki przez mruzenie oczu,cienie i wogole chyba jestem skazana genetycznie
      na problemy z ta strefa(po mamie)
      prosze,zaproponuj mi jakis dobry kremik,delikatnie dzialajacy,ale nie clinique.
      dzieki.pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka