Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chem.uni.wroc.pl 12.07.05, 11:32 najwazniejsze pytanie...dlaczego tak skąpicie próbek kosmetyków...????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mashik Ewela - krem pod oczy poradz!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 15:54 Ewela, Drogie Zrodlo Wiedzy poradz prosze 29latce, ktorej pod oczami pojawiaja sie zaciemnienia i opuchniecia, i chyba ubytki w kolagenie - tak mowi kosmetyczka, ale czy jej wierzyc? (: ) jaki krem pod oczy? jaka maska nawilzajaca na sucha prawie 30letnia skore twarzy? [na codzien uzywam kremu do twarzy Biotherm Age Fitness Power2, moze cos z tej serii?] pozdrawiam i dziekuje Mashik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 12.07.05, 16:48 Bardzo Cię prosze o radę... za parę dni mam 50-te urodziny i trochę niepewnie się z tym czuję... podobno nie wyglądam najgorzej jak na swoje lata... ostatnio schudłam parę kilo i to niestety odbiło się na mojej buzi. Twarz mam bardzo drobną, skórę suchą, cienie pod oczami, ogólnie bez sprężystości, no nazwijmy rzecz po imieniu... chyba zwiotczałą. Napisz mi proszę coby mojej buzi mógło pomóc, tak od rana do wieczora. Tylko błagam, niech to nie będzie najwyższa półka, bo po prostu na to mnie nie stać. Strasznie dziękuję z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 10.01.06, 12:14 Ewelko, Ewelinko?, bardzo Cię proszę odpowiedz mi choć z grubsza na moje pytanie. Pozdrawiam Cię noworocznie, naprawdę jesteś wspaniała, ze tyle swojego czasu poświęcasz dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 10.01.06, 13:25 Slucham...baaardzo pilnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 12.01.06, 13:26 Bardzo Cię prosze o radę... za parę dni mam 50-te urodziny i trochę niepewnie się z tym czuję... podobno nie wyglądam najgorzej jak na swoje lata... ostatnio schudłam parę kilo i to niestety odbiło się na mojej buzi. Twarz mam bardzo drobną, skórę suchą, cienie pod oczami, ogólnie bez sprężystości, no nazwijmy rzecz po imieniu... chyba zwiotczałą. Napisz mi proszę coby mojej buzi mógło pomóc, tak od rana do wieczora. Tylko błagam, niech to nie będzie najwyższa półka, bo po prostu na to mnie nie stać. Strasznie dziękuję z góry... Ewelinko jesteś kochana!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 11:52 Mysle ze warto byloby gdybys zainwestowala poprostu w serum.Godne polecenia jest to nowe serum Loreala(Double).Panie go bardzo chwala i widza efekty.Jesli chodzi o krem taki calododbowy to spokojnie polecam Ci Novadiol Vichy-naprawde skuteczny krem,bardzo bardzo ujuedrniajacy skore.Tak uzbrojona musisz wytrwac co najmniej do konca opakowan:).W miedzy czasie dookuruj sie maseczkami ujedrniajacymi i goraco polecam(tak,tak) lykanie Capivitu a+e.Kremy i serum zawsze wmasowywuj od szyji w gore nigdy na odwrot a stosujac serum skup sie na owalu twarzy masujac ja od wewnatrz do zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 13.01.06, 15:10 Ewelinko, Aniele dziekuję! a doradź mi jeszcze może podkład, jaki radzisz? ( ja używam Ester Lauder (Double Wear - nie wiem czy dobrze napisałam) i dość sobie chwalę ale może Ty masz inny pomysł, a maseczki? które radzisz,czy Dermika czy DAX czy inne? bardzo, bardzo, bardzo pozdrawiam małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.06, 15:19 prosze bardzo:].jesli chodzi o podklad to DW moze z czasem troszke wysuszyc skore-jest wiele podkladow przeznaczonych do skory dojrzalej i jednoczesnie sa dosc trawle(mysle ze moglabys wyprobowac Renergie Teint Lancome-polecam bardzo).Jesli chodzi o maseczki to tutaj gama jest bardzo duza-ja najbardziej lubie maseczki Dax'a ale te "bankietowe" bardzo dobre ma dermika-odradzam natomist AA. pozdrawiam serdecznie i pamietaj o peelingu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.stacje.agora.pl 16.01.06, 12:16 Ewelinko DZIĘKUJĘ !!! Używam podkład DW, bo mam wrażenie , że idealnie mi maskuje to co trzeba, nie błyszczy i go prawie nie widać i kolor chyba dobrałam OK (dwójka ), ale napewno spróbuje ten o którym mówisz. I jeszcze Ewelko bardzo Ci dziękuje, za uświadomienie, jak powinnam krem/serum nakładać, zawsze robiłam odwrotnie, wszystko wklepywałam do „dołu”, dzięki Tobie uczę się robić to do „góry”, o pilingu też zapomiałam,ale teraz juz kupiłam Daxa i bardzo mi się to podoba. całuję m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 12:29 Witaj.Bardzi sie ciesze ze jestes zadowolona-kuruj sie,smaruj,nacieraj..DBAj.I odezwij sie w przyszlosci jak tam buzia wyglada. Pozdrawiam Cie serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 22:15 Witajcie dziewczyny Moze Was to ucieszy lub nie;)ale znowu wrocilam do kosmetykow...i zatapiam sie w branzy:)...do zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: nowinka:) IP: 82.177.111.* 09.08.05, 13:45 czy mogłabyś zdradzić tajemnicę i napisac gdzie można cię spotkać. Pisałam na GG ale nie mam odpowiedzi. Byłabym przeszczęsliwa gdybyś mogła mi doradzić please... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:58 hmmm..narazie jestem w fazie szkolen ale niedlugo tam znac. masz chyba stare gg oto aktualne:)6561898 pzd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulaa Re: nowinka:) IP: *.icpnet.pl 09.08.05, 14:19 Witam wakacyjnie! Bardzo Cię prosze o opinie na temat podkładu YSL Teint Mat Purete i Guerlain Divinora Semi-Matt. Mam cere mieszaną, świecąca w strefie T moim największym problemem jest troche przebarwień, zalezy mi na lekkim kryciu ujednoliceniu koloru skóry czy one sobie z tym poradzą? Poza tym jakie inne podkłady mogłabyś polecic do tego typu cery? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: nowinka:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:20 Mysle ze na Twoj problem duzo lepiej sprawdzi sie YSl.Guerlain moze nuyc za bardzo "suchy" co po pewnym czasie zauwazysz gdy bedzie sie scieral(a bedzie).Zerknij rowniez na podklad matujacy Clinique(Superfit)-ma lekka konsystencje ale ladnie kryje skore nie obiazajac jej. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMilka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:20 EWELA:a co sadzisz o Bruno Banani?zamiezam je kupic,dodam ze mam 18 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:56 Zalezy o ktorym zapachu mowisz:).Sa to bardzo ładne-kwiatowo owocowe kompozycje-idealne dla osob w Twoim wieku.Wiec smialo!:) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 09.08.05, 15:41 Czy to prawda że niektore perfumy są z dodatkiem feromonów i jeśli tak czy moglabyś mi podać ich nazwy?Również dla mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:55 Teoretycznie jest to prawda-w prakyce jednak te feromony to synetytki-wiec efekt moze do konca nie byc trafny;) Z tego co mi wiadomo Feromony sa w Basali Shiseido,o damskich nie slyszalam. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
e-info Re: poradze...pracuje w "tym":) 09.08.05, 20:34 Ewela jesteś super babka! :) Czytając te wszystkie odpowiedzi aż mi szkoda, że nie mieszkam w Warszawie i nie mogę osobiscie pójść zapytać Cię o radę. To co tutaj robisz to wspaniała robota. Moje gratulacje - masz wielką wiedzę i chyba powołanie w tej dziedzinie :) Nie odmówię sobie i ja możliwości zadania jednego chociaż pytania. Mianowicie swego czasu otrzymałam w prezencie przecudny zapach Pure Jil Sander. Niebawem go wykończę zupełnie a chciałabym spróbować czegoś w podobnym guście. Przekonałam się, że właśnie taki delikatny zapach jest tym co tygryski lubią najbardziej :) Czy jesteś w stanie mnie naprowadzić, czego powinnam spróbować? Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:53 :).Bardzo dziekuje za mile slowa-no coz dobrze sie w tym czuje-i ciesze sie jesli moge komus pomoc:). Swietny wybor z Sanderem-tez go lubie. Mysle ze powinno spodobac Ci sie cos z ponizszej listy: Bulgari-Blanc Armani -Emporio-White Lacoste-Women Tachcini -Donna Givenchu-Eau Torride pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 09.08.05, 20:53 Z nieba mi spadasz dziewczyno. Ostatnio mam problemy z doborem podkładu. Wchodzę z zamiarem kupienia HR Spectacular make up (używałam kiedyś po 20tce i byłam b.zadowolona), po czym panie mnie zawsze namówią na coś z czego nie jestem zadowolona. Co sądzisz o spectacular? Bedzie ok dla babki po 30stce? Chcę dobrze pokryć cerę (cera w miarę w porządku, ale z przebarwieniami). Chciałabym też, żeby optycznie, w tym na zdjęciach, poprawiał rysy itp. Z tym związane jest moje kolejne pytanie. Ok 5 lat temu kupiłam sypki puder Chanel. Nie pamietam nazwy, ale wyglądał jak univarsal libre. Miał wyglądać super na kamerze( kupiony na mój slub) i rzeczywiście był rewelacyjny. Nie tylko na kamerze. Nie tylko cera wygladała super, ale też rysy twarzy. Czy to może być universal libre? Czy mozna kupic jakąś tańszą wersję tego np. w kamieniu, jako wkład? Serdecznie pozdrawiam. Jesteś rewelacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:49 Witam Jesli chodzi o Spectacular-to mysle ze smialo go mozesz uzywac-nigdzie nie napisano ze jest on do 20 roku zycia:).Wazne jest tylko to co stosujesz pod podklad-musi to byc juz tym razem cos bardziej odzywczego i nawilzajacego-aby nie wysuszyc skory.Puder o ktorym mowisz to chyba jednak nie mogl byc UL.: (.Kojarze ten o ktorym mowisz ale tych pudrow nie ma juz w sprzdazy a klientki nadal pytaja o niego-w innej wersji moglabym zaproponowac Ci np.pryzme Shiseido- chyba ze koniecznie chcesz aby bylto puder sypki-wtedy lepiej bedzie sprawdzal sie Diorlight-naprawde swieny puder-a przy tak matujacym podkladzie jak Spectacular przyda sie troche "poruszenia" tej twarzy -nie mysl iz proponuje Ci uzywanie pudry z ooogromnymi opilkami lub brokatem-ale lekka poswiata jest wskazana:).UL z chanel nie jest dostepny w formie "kamienia". pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 17.08.05, 07:11 Ewela diorlight podobno wycofali, a pryzmy shiseido nie mogę znaleźć. Może ta pryzma ma inną nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:31 Pryzma Shiseido to taki trojkolowrowy puder-w trzech odcieiach.Mapewno oba znajdziesz jeszcze w GC:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 09.08.05, 23:19 potrzebuję porady na temat podkładu. Cera mieszana w kierunku normalnej, momentami suchej, tylko ta strefa T koszmarna - błyszczy i mam rozszerzone pory. Chciałabym ukryc pory i zaskorniki oraz drobne rozszerzone naczynka na nosie. Szukam podkladu ktory bedzie matowal, ale nie wysuszy i nie zrobi maski z twarzy. Poszukuje tez czegos na "worki pod oczami". Moze być z górnej pólki. Dziekuje z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 10.08.05, 16:46 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:44 Jesli chodzi o podklad to mysle ze powinnas sprobowac albo Color Id z Lancome lub SoIngenuise E.Lauder(mysle ze ten sprawdzi sie w 100%-jest przeznaczony do kazdego rodzaju cery-poza bardzo sucha-ladnie nawilza-matuje,dostosowuje sie do "mimiki"twarzy-nie zatyka porow a wahlarz kolorow jest naprawde spory-ale radze wyprobuj go najpierw nie kupuj w ciemno-E.L lubi sie utleniac na skorze:).Jesli chodzi o krem pod oczy-polecilabym Ci captureLift Diora(kiedy istniaj jako Model Lift)-jest to bardzo delikatny zel-ktory natychmiast po nalozeniu wygladza skore,nawilza,rozjasnia cienie i zapobiega opuchliznom dzieki zawartosci skladnikow drenujacych-a dodatkowo dziala przeciwzmarszkowo:) Fajnie?;) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss merigold Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 11.08.05, 06:13 Ewelka, dzieki Ci bardzo! dzis jescze biegne do sephory na polowanie! milego dnia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:53 mam pyt. dotyczace kosmetykow pielengujacych diora- kremów , balsamów itp. czy wogole je sprzedzajecie a jelsi tak to w jakich cenach ? dzieki i milego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 23:39 Jasne:) Dior ma bardzo zroznicowane ceny-jest to jednak połka wyższa.Ceny kolorowki wahaja sie od 60-280zl,natomiast pielegnacja to kwoty od 120 za balsam do 490 za serum(oczywiscie jest jeszcze seria Prestige-tu ceny to juz powyzej 600zl). :) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:15 hej mam pytanie co sądzisz o odkładzie YSL Tein Mat Puret, czy jest wart swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:21 uwazam ze jest naprawde dobry.post nizej polecam go Uli.:).Mimo ceny naprawde starczy Ci na dlugo-warto-prawdziwy skarb kosmetyczno-pielegnacyjny! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:23 miało być oczywiście podkładzie:))) chyba czas pojść spać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 00:26 a widzisz ja tez nie zauwazylam "odkladu";).czas spac!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia75 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 00:31 bardzo dziekuje! w takim razie kupuje bez wyrzutów sumienia:) życze spokojnej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 17.08.05, 10:48 ewela nie czytałam wszyskich postów, ale mam nadzieję że moje pytania się nie będą powtarzały: 1) jakie perfumy mają nuty grejpfruta? 2) miałam próbkę kremu do oczu Clinique all about... dalej nie pamiętam, był (nawet ok.) co polecasz stosować do oczu wrażliwych z sińcami dla dziewczyny przed 30, cały dzień przed kompem, żeby zapobiegał powstawaniu zmarszczek ale nie był za silny, bo zaraz oczy mi łzawią...? 3) w "Pani" w propozycjach kosmetycznych polecali puder brązujący Jambo Clinique pytałam w Sephorze ale panie nie słyszały o nim, czy Ty znasz, polecasz, gdzie można zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:37 1.Nute Grejpfruta ma napewno Le mond est beau Kenzo , Shlesser Femme,AquaAlegoria Guerlaina, Trussardi Skin 2.All about eyes jak najbardziej polecam:)Jak sama nazwa wskazuje;)robi wsyztko co najlepsze.Likwiduje since,opuchlizne,gleboko nawilza i odzywia przez co ma dzialanie lekko przeciwzmarszczkowe. 3.O tym produkcie slyszalam-w perfumerii go nie dostaniesz-jedynie w Firmowym salonie Clinique.Nie znam go osobiscie wiec trudno mi cos powiedziec,radze zebys zajrzala do salonu-tam napewno wszystkiego sie dowiesz. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.17.133.* 11.08.05, 06:19 tak a propos... YSL Teint Mat Purete czy Chanel Double Perection Fluide? Obydwa mi polecala pani wlasnie w Sephorze, ale nie umiala powiedziec, czym się roznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.05, 22:14 Zdecydowanie YSL.Roznia sie w sumie wszystkim poza tym ze oba sa domatujace- polecam YSl w sumie tylko dlatego ze wiem ze nie uzula,a na dodatke zawiera "bombe" witaminowa dla skory i inne "lakocie" jak np.wode pomaranczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:55 hehhe wiem ze to wyzsza polka ale to niestety drogie ale naprwade skuteczne kosemtyki , jestes naparawde rewelacyjna :-) dzieki Ci bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angieblue Spectacular - pilna prosba IP: *.ppp.tiscali.fr 17.08.05, 09:20 Witam serdecznie, Od dobrych kilku lat uzywam zawsze tego samego podkladu HR Spectacular nr 22. Kiedy dwa dni temu usilowalam kupic nowe opakowanie, okazalo sie, ze jest nie do zdobycia, bo producent wycofal ten odcien ze sprzedazy (?!) Mieszkam we Francji, ale poniewaz za kilka dni bede na wakacjach w Polsce, chetnie kupilabym go w warszawskiej perfumeriii, o ile oczywiscie jest jeszcze tam dostepny... Stad moja prosba - o sprawdzenie czy nr 22 jest w dalszym ciagu w sprzedazy. Z gory bardzo, bardzo dziekuje, Ola Ps Jeszcze pytanie - ktory poza Spectacular podklad, moze byc innej marki, gladko rozprowadza sie, dobrze kryje i dlugo trzyma sie na buzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Spectacular - pilna prosba IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:33 Nieestety 22 jest wycofana ze sprzedazy...mysle ze jest nie do zdobycia w sklepie.Probuj w sklepach internetowych.Z tego typu podkladow poelclabym Ci Teint Idole Lancome-dla mnie prawie identyczny jak Spectacular i tez szeroki wachlarz kolorow,lub ew.Double Wear E.L -ten juz kryje dosc mocno buzie ale wyglada naturalnie(niestety lubi sie "ciekawie"utleniac na skorze wiec radze wyprobowac) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angieblue Re: Spectacular - pilna prosba IP: *.ppp.tiscali.fr 17.08.05, 22:09 Ewelu, bardzo dziekuje za porade :-) Dzisiaj rano dzwonilam do jednej z w-skich perfumerii, na razie maja ten nieszczesny 22 i zero info o wycofaniu (widac, ze jestes "blizej zrodla:-)) , moze zdaze za tydzien kupic :-) Pozdrawiam serdecznie, Ola PS Swoja droga dziwne, ze HR rezygnuje z popularnego odcienia :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.208.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 12:51 Czy mozesz powiedziec mi cos o Strivectrinie pod oczy?. Widzialam go w Sephorze we Francji. Czy rzeczywiscie niweluje zmarszczki? W ogole Strivectrin ten do twarzy - rzeczywiscie jest to taki cud kosmetyki? W zasadzie jestem zainteresowana kupnem tej wersji pod oczy, ale slyszalam juz glosy ze Strivectrin to wielkie oszustwo producenta, ze jego wlasciwosci przeciwzmarszczkowe sa bezczelnie przereklamowane?... Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:38 Jesli chodzi o Strv.-no coz sa rozne opinie.Jedni mowia ze dziala inni ze to oszustwo.Musisz sama ocenic....Moim zdaiem jednak warto zainwestowac w cos co naparwde dziala na zmarszczki i jest do tego celu stworzone:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity no to jakis "tlusty" krem pod oczy IP: *.126.119-80.rev.gaoland.net 17.08.05, 21:54 Dziekuje Ci za odpowiedz. A wiec odradzasz? Juz od paru lat uzywam Benefiance Shiseido pod oczy. Wielokrotnie slyszalam ze ten krem jest dla mnie za mocny ( mam 32 lata) ale ja lubie kremy pod oczy o takiej "tlustej" konsystencji. A to jedyny taki jaki znam, choc przetestowalam juz sporo. Moze znasz jakis inny taki "tlusty" krem pod oczy? Nie cierpie lekkich kremow-zelow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: no to jakis "tlusty" krem pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 22:18 Dokladnie takie jest moje zdanie:).jesli chodzi o tluste krmy pod oczy to Lancaster w serii Aquamilk ma taki "tlusty" krem pod.Wiem ze Prdodigy po doczy tez ma dosc gesta konsystencje.Ale polecilaby Ci tego Lancastera-z lekkim sercem bo mocno przeciwzmraszczkowy on nie jest.Jesli nie jestes "przeciwnikiem" dolnej polki-mysle ze smialo ozesz sprobowac tez AgePerfect Loreala. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAJA Podkład do cery suchej IP: 213.17.171.* 17.08.05, 13:55 Jaki dobry będzie podkład do cery suchej - jakiś dobrze nawilżający, a przy okazji kryjący, nie chcę też mieć maski ;) na twarzy. Dzięki Ewala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podkład do cery suchej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 20:42 Mysle ze dobry bedzie dla Ciebie Seamless Maxa Factora-rewelacyjnie sie rozprowadza,nawilza,kryje nidoskonalosci.Jego lzejszym odpowiednikiem moglby byc produkt tej samej marki-Hypersmooth.W tym przypadku mozes miec pewnosc ze twarz bedzie wygldala na "idealnie" gladka,poniewaz ten podklad tak doglebnie nawilza skore ze wszystkie niedoskonalosci w postaci wysuszen,drobnych linii zostaja "wypchniete".Z drozszych odpowiednikow godny polecenia jest Superfit Cliniquaoraz Cream Foundation Shiseido. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:42 Kochana ewelo,czytam Twoje odpowiedzi i jestem pod wrażeniem wiedzy i Twego profesjonalizmu.Też proszę o radę:jaką maskarę mogłabys mi polecic?Noszę okulary,więc nie powinna wydłużać rzęs i nie kruszyć sie,chetnie coś delikatnego.Pytanie nr 2:jaki krem polecasz dla suchej,38letniej skóry?Cerę mam b.ładną,ale zaczynaja się pojawiać pierwsze zmarszczki.Obecnie uzywam Clinique Anty gravity,jestem zadowolona,ale moze jakaś odmiana?Dodam,że jesyem uczulona na wit.c.Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 21:03 Witam 1.Moim zdaniem najlepsym dla Ciebie tuszem bedzie Pure velvet EL-cudowny,moj faworyt:)Pieknie podkresla rzesy,nie obsypuje sie,nie kruszy.Mozna nim dodowlnie modelowac rzesy od delikatnego po spektakularny efekt. 2.Z kremow delikatnie przeciwzmarszkowych powinnas sprobowac np.Prodigy HR- kompleksowa bomba dla skory.Napewno nie zaszkodzi Twojej skorze,ew.Capture Lift z Diora(niech nie mzyli Cie nazwa-nie liftinguje za mocno).Cala seria Capture jest dla mie wielkim odkryciem,cudowne kremy na dzien,na noc i zel pod oczy..rewelacja.Mysle ze doraznie moglabys siegnac po nasze Polskie kosmetyki- goraco polecam Dermike i AA:) pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.canea.com.pl 18.08.05, 09:21 bardzo dziękuję za ekspresową odpowiedz,z nieba nam tu spadłaś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.08.05, 09:32 jak powinno sie masować biust(jakie wykonywać ruchy) podczas nakładania kremu ujędrniającego biust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 18.08.05, 09:57 Ewelo dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy znasz/polecasz jakiś super krem na szyję. Wiem, że raczej cudów nie ma, nawet chirurdzy nie obiecują, ale może można jakoś pomóc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:49 Najlepszym kremem o jakim do tej pory slyszalam do ogolnej poprawy kondycji skory na szyji i dekolcie jest Throat sculptor H.Rubinstein.Efekty naprawde sa widoczne.Z tanszych odpowiednikow polecalabym Ci krem na szyje z Erisu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jumbala Re: poradze...pracuje w "tym":) 18.08.05, 09:37 Witam, doradzilabys i mi? Mam cere mieszana- tluste T i policzki wrazliwe naczynkowe. Na razie uzywam 2 roznych kremow- na strefe T i na policzki. Co bys doradzila na dzien z filtrem, a jednoczesnie nawilzajacego i ew cos na strefe T (teraz mam Lancome Pure Focus sprawowal sie super ale skora sie przyzwyczaila...). Mam 25 lat:) Preferuje kosmetyki Clarinsa, Biothermu, Lancome i Clinique- co jest warte uwagi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:54 Doradzilabym Ci:] Z tak problemowa skora trzeba bardzo ostroznie sie obchodzic-jesli za nadto ja potrajtujesz kremami dla skory tlustej-bedzie odwodniona,jesli przesadzisz z nawilzaniem i odywianiem bedzie tlusta.Komprosmis znajdziesz w czyms lekkim ale jednoczesnie odzywczym i oczywiscie matujacym:) Goraco polecalabym Ci krem Clinique-totaltournaround(wersja"oil skin").super matuje,nawilza a na dodatek zawiera naturalne skladniki zluszczajace ktore sprawiaja ze skora jest wyraznie gladsza.alternatywa moze byc np.stosowanie calej serii Bipoure Biothermu-jednak nie daje 100% gwarancji ze ebdziesz w 100% zmatowiona;).Z kosmetykow dodatkowych zamist obciazac strefe T czym jeszcze- siegnij po bibulki matujace albo przezroczysty puder matujacy w kamieniu (doslownie jest bialy,bez koloru)-Avon i Shiseido maja cos takiego w ofercie:) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
jumbala Re: poradze...pracuje w "tym":) 21.08.05, 18:46 A mi sie wydawalo ze ten kremik to nie dla mnie;) No to pojde po probke i przetestuje - zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk YSL Teint Matt Purete 19.08.05, 08:27 Pozwolę sobie wkleić mój post z innego forum: Przymierzam sie do zakupu tego podkładu jesienia, dzis poszłam poprosić o próbke. Mam bardzo jasna cere z chłodnym odcieniem, ale nos lubi mi sie czerwienic :( wiec unikam odcieni różowawych, żółte też odpadaja. Chciałabym coś w neutralnym beżu najlepiej. Tymczasem na 1.rzut oka odcienie wyglądają na jasne, ale.... pani w Douglasie strasznie sie mitala, tak sobie na tym displayu,czy jak to sie tam nazywa, przekladala buteleczki, ze w koncu wybralysmy odcien i zrobila mi proble z podkladu.... Energie czy coś takiego ;D Wrocilysmy do TMP i tak: nie wiem, czy byly wszystkie dostepne odcienie [sa gdzies online do obejrzenia??!!] bo dziewczyna w ogole nawet nie wiedziala, gdzie szukac ich numerow, w koncu ja jej znalazlam ;) i mam wrazeie, ze 2 najjasniejsze [?] sa bardzo żółte, jeden jest prosiaczkowaty aż w koncu wybrała mi nr 8 - bede probowac jutro, ale juz mam wrazenie, ze jest za ciemny!! Jak jest z tymi kolorkami, czego szukac? kjkk_poszukujaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: YSL Teint Matt Purete IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:27 Generalnie z podkladami YSL jest tak ze jeden,gora dwa kolory nadaja sie dla osob z karnacja typowa dla naszego klimatu-reszta jest albo za zolta albo za rozowa...Oznaczenie kolorystyczne w podkladach z roznych linii nie zawsze jest takie same-zdarzyc sie wiec moze ze 3 z TE moze by czupelnie inna niz 3 Z MT.Najlepiej jest sprobowac dwa kolroy na buzi i zobaczyc jak sie to utleni.Polecalabym Ci Teint energie-jest naprawde super. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: pytanie generalnie kremy vichy sa dobre czy n IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:22 Vichy dostepne jest tylko w aptekach a ja w niej nie pracuje:.Z opinii innych i swojej moge przyznac tej marce 4+:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prośba Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 19.08.05, 10:30 mam ogromną prośbę - czy mogłabyś rozszyfrować oznaczenia podkładów Clinique - dokładnie chodzi mi o superfit. Jest podany odcień np. beige, numer i w nawiasach literki. Jak je interpretować? stokrotne dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podkłady Clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:20 Kieruj sie zawsze nazwa.Numerki sa po to aby latwiej bylo marce grupowac produkty-numerki zmieniaja sie w zaleznosci od partii.Moze sie zdarzyc np.ze raz kupisz Ivory i bedzie mial numer 11 a nastepnym razem 27.ZAWSZE kieruj sie nazwa.Numerki w nawiazach to nic innego jak oznaczenie parti i ew.data waznosci. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prośba Re: Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 22.08.05, 09:49 dzięki stokrotne a czy mogłabyś mi podpowiedzieć jaki kolor z superfit Clinique jest najbardziej naturalny? Do tej pory używałam beige i honey ale niekoniecznie do końca jestem z nich zadowolona, honey jest za ciemny a beige za różowy. bardzo!!!!!!!!!bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Podkłady Clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 19:23 A moze sprobowalabys NUDE albo IVORY..no i oczywiscie..NATURAl:).Ja sama uzywalam kiedys NUDE i kolor byl bardzo fajny,idealny jak skora.Jesli jednak zaden z nich Ci nei bedzie odpowieadal,polecalabym Vi poprostu wymeiszac honey w ilsoci 2/3 z kremem ,kolor staje sie subtelniejszy ale tak samo ladnie kryje:) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prośba Re: Podkłady Clinique IP: 82.177.111.* 23.08.05, 10:53 brak mi słów........ z wdzięczności! Jeszcze raz dziękuję za poradę, poświęcony czas i zainteresowanie. Czy jeszcze długo trzeba czekać żeby gdzieś cię znaleźć? miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:10 Jak prawidlowo wymawiac LANVIN ECLAT D'ARPEGE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 12:18 :).Lanvę-eklat di arpaż. hehe...smiesznie to wyglada:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supergirl Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 00:27 Chcialabym sie zapytac czy zapach In Love Again YSL (ten co ma zielone pudelko) bardzo sie rozni od tej drugiej wersji (w rozowym pudeleczku)??? Bo chcialam je nabyc a udalo mi sie tylko powachac ten w rozowym pudelku i bardzo mi sie spodobal :) A moglabys polecic jakies inne perfumy o podobnym zapachu? Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 157.25.9.* 23.08.05, 08:44 ewelo, a co sądzisz o kremach "care mineral" takie w niebieskich słoiczkach. Który polecasz do cery mieszanej przred 30 ze skłonnościami do świecenia w strefie T, i ewentualnie pod oczy wrażliwe? Czy warto się skusić, nigdy nie miałam nic z tej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dośka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.77.classcom.pl 23.08.05, 10:03 Mam pytanie o podklad teraz po lecie chcialabym cos delikatnie kryjacego i troszke rozswietlajacego - taki semi-matt - co myslisz o Photogenic Lancome'a (kolor 045 bardzo mi pasuje) albo Color Clone HR? dzieki bardzo za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Kanebo Wrinkless warto??? IP: *.ols.vectranet.pl 23.08.05, 10:35 Witam!!! Ostatnio zastanawiam się nad zakupem tego specyfiku,mam dosyć wyraźne bruzdy nosowo-wargowe,mimo jeszcze "młodego"wieku - 26lat.Jak sądzisz warto kupić?Co jeszcze jest godne uwagi? Dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 217.153.94.* 23.08.05, 12:17 Ewela, czy róż Lancome'a Blush Focus jest dobry? szukam dla siebie fajnego różu o konkretnym odcieniu: takim śliwkowo-bordowym, nawet wpadającym w czerwień. Koniecznie bez domieszki nuty brzoskwiniowej! Czy możesz mi jakiś doradzić? Pozdrawiam i z góry dziękuje, Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubek Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 195.116.234.* 28.08.05, 21:13 Witaj!:) Mam ogromną ochotę kupić sobie zapach z Avonu- wodę toaletową "Pur Blanca". Wiem, że zapach będzie do mnie pasował,no i nie wt=ydam majątku.Czy "Summer White"(też Avon zresztą) jest podobny?? Z góry dziękuję za odpowiedź.POzdrawiam Zubek Odpowiedz Link Zgłoś
muszalena Re: poradze...pracuje w "tym":) 29.08.05, 13:19 Witaj Ewelo :) mam do Ciebie pytanie: od prawie 2 lat używam wody toaletowej Puma Woman-bardzo mi odpowiada, ale chciałabym jakiejś odmiany. Mam 19 lat, ogromnie cenię prostotę i naturalność. Chciałabym zapachu wyczuwalnego ;) odpowiedniego na co dzień (np. na uczelnię, na której zadebiutuje w październiku :P; wypad ze znajomymi itp.) Cenowo- podobnie do Pumy ok 100zł, ale może być coś nieco droższego, o ile będzie warte ;) z góry dziękuje i przesyłam serdeczności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:03 Witam Was dziewczyny serdecznie... Znow jestem dostepna i chetna do pomocy-w nowym mieszkanu:) pozdrawiam wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:35 Witamy, witamy :) A parapetówka juz była? :P Przy okazji się podpytam ;) Potrzebuję kremu do twarzy. Ostatnio Moja cera zaczęła się trochę przetłuszczać :/ Z suchej zrobiła się mieszana. Nos, broda i częsć czoła przetłuszcza się i widac na niej zaskórniki. Policzki i część czoła bardzo sucha. Zdaję sobie sprawę, że raczej przy tak przesuszonych policzkach jeden krem mi nie wystarczy i trzeba będzie kupic dwa różne :/ No więc na suche partie twarzy mam już Loreala. Teraz szukam czegoś na te tłuste. Nie musi matować, nie może przesuszać. Szukam czegoś kremo-żelowego - dobrze nawilżającego - bo często moja skóra się łuszczy. Dziękuję za radę :) Aha, co uważasz jeszcze o kosmetykach marki Sephora? Kupiłam cienie do powiek i jestem rozczarowana :( a jak jest z jakością kosmetyków pielęgnacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:45 :) Parapetowki nie bylo....ale kto wie;) Co do kremu to mysle ze stosowanie dwoch jest dobre ale tylko przez jakis czas- lepiej ratowac sie maskami albo ewentualnie sprobowac serum-kuracji.Jesli masz problem z przetluszcajaca sie skora to polecalabym Ci krem z serii CareControl Soray nawilzajaco matujacy-mysle ze po jednym opakowaniu wszystko sie wyreguluje a skora uspokoi...Ew.mozesz sprobowac podkurowac sie kremem kuracja z serio Sebostatic Erisu(cos ala Normader ale tansze).Pamietaj o peelingu(w tym przypadku tylko enzymatyczny) i maskach-na przemian oczyszcajaca i nawilzajaca (dermika:))-bron boze odzywcze.... Co do kosmetykow sephory to..nie wypowiem sie:).Dostalam na probe baze pod makijaz i krem do demakijazu z serii profesionall i..po 1 uzyciu stoja.Natomiast polecam meska serie i serie do wlosow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:39 mam takie pytanie dotyczace perfum,wiesz moze czy aromatic elixir clinique zostal wycofany?zdania na ten temat sa podzielone,w sephorze twierdza,ze mozna je juz kupic wylacznie za granica,a w galerii centrum,ze jeszcze zamowili?z gory dziekuje za odpowiedz. P.S fajnie,ze wrocilas na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 19:48 Co do Elixiru to jest na 100% i zapewne bedzie nadal o ofercie-jesli jestes z Warszawy to w salonie Clinique na Nowym swiecie zawsze bedzie.Generalnie Sephora musi wyrzucuc cos z oferty aby na jego miejsce weszla nowosc-tak samo bylo w przypadku "starej" damskeij Manii Armaniego-rozeszlo sie ze wycofana...ale jak sie okazalo tylko z Sephora.Wiec spokojnie-nie musisz robic zapasow.Gdybys miala jednak jakis problem z zakupem odezwij sie-napewno cos wymyslimy. pozdrawiam:)i dziekuje za mile slowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margaret Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 21:14 stara damska Mania nie tylko z Sephory zostala wycofana, bzdura:). Zapach ten obecnie jest dostepny tylko na aukcjach.. Ani W Douglasach, ani w Marionnaudzie -nie mozna go dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:19 Kłocic sie nie bede:).Marionnaudzie?:/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margaret Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 21:26 no, z sieciowek -znam sephore, douglasy, i marrionnaudy (pisownia ze sluchu:)}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:32 Marrionoud:). pozdrawiam serdecznie:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMI Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:42 Droga Ewelo, a mogłabyś mi doradzić w kwestii jakiegoś peelingu? mam cerę lekko mieszaną, ani specjalnie tłusta, ani sucha. Ale często łuszczy mi się skóra. Schodzi wręcz płatkami z twarzy :/ Coś ze średniej półki cenowej :) Dziękuje Ci :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 21:54 Poradzilabym Ci cos naprawde skutecznego i ...smiesznie taniego.Peeling Dax Cosmetics sprzeadwany w saszetkach jednorazowych (Rossman,Sueprpharma).Jest naprawde swietny-ma delikatne mikrogranulki ktore scieraja martwy naskorek a uzywajac go w polaczeniu z maseczka nawilzajaca z tej samej serii efekt jest niesamowity-sama sceptycznie podchodzilam do nich ale kiedy wyprobowalam odstawilam na bok inne.saszetka starczy Ci na ok 2-3 zastosownia.Jesli wolisz jednak cos bardziej "konkretnego" to polecilabym Ci peeling z serii AA.-ale skus sie na Daxa:] pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:58 mam pytanie dotyczace kremow pod oczy.mam 23 lata,przesuszona skore,drobne zmarszczki przez mruzenie oczu,cienie i wogole chyba jestem skazana genetycznie na problemy z ta strefa(po mamie) prosze,zaproponuj mi jakis dobry kremik,delikatnie dzialajacy,ale nie clinique. dzieki.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś