Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.06, 12:39
      Watek mi sie skasowal:/
      A wiec nie mam zbyt duzeo kontaktu z uzytkowniczkami tych produktow-tak wiec
      sama nic konkretnego Ci o nich nie powiem.
      Wszelkie info tutaj:)

www.annayake.pl/
      pzdr!
      • Gość: magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.starnettelecom.pl 14.01.06, 18:17
        A czy moglabys polecic jakis krem pod oczy? mam czesto wory pod oczami i
        czerwonawe cienie. Kupowalam juz wiele kremow i srodkow, na oczy zmęczone, na
        wory itp, ale w zasadzie nic nie dawaly.
        Dzieki za pomoc z gory
        magda
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 11:32
          Nie piszesz niestety czym spowodowana jest ta dolegliwosci...Czy to
          przemeczenie,praca przy komputerze czy taka juz Twoj auroda.generalnie na worki
          i opuchlizny swego czasu mocno polecany byl Hydra detox Biothermu.Ja jednak
          radzilabym Ci zkupic Oligo 25 pod oczy(ten w formie sztyftu).Naprawde wiele
          osobow pomogl i bardzo sa zadowolone z zakupu.Sine worki pod oczami moga tez
          swiadczyc o slabowsci naczyn wiec sporadycznie lykaj Rutinoscorbin lub inny lek
          z rutyna.Od czasu do czasu warto tez zrobic sobie kuracje wzmacniajaca naczynka
          i stosowac ja tylko w okolicach oczu(kosci dolnego oczodolu-nigdy wyzej na sama
          skore).
          • Gość: zen Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:17
            Witaj ewelo ! Postanowiłam i ja skorzystać z Twojej rady, obserwując Twoje duże
            rozeznanie w temacie. A więc mam pytanie dotyczace kremu/emulsji, do cery
            mieszanej, nieodpowiednio nawilżonej. Nie wiem co wybrać, a oto sugestie:
            - Helena Rubinstein Hydra Genius
            - Lancome Aqua Fusion
            - Chanel Hydramax
            - Estee Lauder Hydra Complete
            A może polecisz mi jeszcze coś innego. Bardzo Cię proszę o pomoc !
            Dodam, że mam 28lat, skórę mieszaną, z tendencją do
            przesuszania i ściagania. Do tej pory używałam kremów do skóry suchej, ale to
            był błąd.
            Pozdrawiam
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 13:25
              Witam serdecznie.Dla skory mieszanej zdecydowanie polecailam bym fluid(nawet na
              zime) niz krem.Nie wiem jak bardzo "skrzywdzilas" swoja skore:) kremami do
              skory suchej ale mam nadzieje ze nie za bardzo.Z calej tej gromadki wypisanej
              przez Ciebie polecam goraco Hydra Genius(nie tylko mocno nawilzy kazda komorke
              le tez naturalnie bedzie zluszcal skore-a w Twoim przypadku to chyba jeden z
              priorytetow)
              odradzam Hydra max...niestety.
              Mysle ze bedziesz zadowolona.No i podlecz skore troche peelingiem i maskami.
              • Gość: zen Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:36
                Jesteś rzeczywiscie NIEZASTĄPIONA ! W takim razie już nie mam wątpliwości, więc
                ze spokojnym sumieniem sprawię sobie fluid HR. Wydatek co prawda spory, ale
                pojemność również, poza tym muszę za wszelka cene naprawić to co zepsułam. Swoja
                skórę skrzywdziłam do tego stopnia, że w strefie T, rozszerzone pory widnieją, a
                i zaskórniki sie pojawiają...tak więc zaczynam walkę.
                Bardzo bardzo Ci dziekuję !!!!!! I pozdrawiam cieplutko naszą ekspertkę :)
          • Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.starnettelecom.pl 15.01.06, 20:38
            Bardzo Ci dziekuje za rade. Chyba taka moja uroda z tymi workami, choc pracuje
            tez przy komputerze, ale raczej w okularach. Mnie niestety Oligo25 nie pomogl,
            choc wiazalam z nim duze nadzieje:) POtraktowalam to jako kolejne rozczarowanie.
            Sprobuje w takim razie tego Biothermu. A o rutynie postaram sie dowiedziec wiecej.
            Raz jescze dziekuje.
      • veeto1 Re: Help! 14.01.06, 19:35
        Od dłuższego czasu pozukuję wody perfumowanej mjego życia "Cashmir". Nie
        pamiętam producenta. Czy w ogóle można to gdzieś kupić i za ile?
        • Gość: ewela Re: Help! IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 11:34
          Cashmir to kojary mi sie tylko z Donna Karan(pierwowzor Black cahmir).Nigdzie
          go juz nie widzialam a zapach pamietm ledwo,ledwo.Chociaz swego czasu mieli
          jeszcze kilka sztuk w Sephorze na Jubilerskiej w Warszawie-ale to bylo dosc
          dawno.Jesli jestes z Warszawy to sprobuj.Nie pomoge nic innego dobra bo
          poprostu nie pamietam zapachu:/
        • saata Re: Help! 15.01.06, 12:58
          Wiesz, wydaje mi się, że mówisz o perfumach marki Geophard (czyta się na
          pewno ,,żopard") - albo coś takiego, nie jestem pewna pisowni.Taka pękata,
          raczej płaska butelka i złoty koras?
          • saata11 Re: Help! 15.01.06, 13:07
            Zapomniałam dodać, że to było do veeto1. Pozdrawiam serdecznie. :)
        • mmoni Re: Help! 15.01.06, 20:55
          Jezeli chodzi o perfumy "Casmir" marki Chopard to sa one do nabycia tutaj
          glinki.com/?l=ozste4
          • veeto1 Re: Help! 16.01.06, 19:48
            Dzięki mmoni! O to chodziło! Jesteś wielka! Buziaczki.
    • blondzidelko Re: poradze...pracuje w "tym":) 15.01.06, 21:03
      to ja tez sie skusze;) prosilabym o polecenie mi takiego niezbednika do
      pielegnacji skory twarzy, to znaczy tonik, kremy, maseczki itp. mam skore
      mieszana, ze sklonnoscia do wypryskow i juz zmarszczki mimiczne (mam 25 lat)
      dosc ich duzo, bo sie za duzo smieje. nie mam zadnych preferencji co do firm.
      do tej pory uuzo eksperymentowalam i chyba czas na cos porzadnego. z gory
      dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)blondzidelko IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:26
        Witam.
        W zwiazku z tym ze masz skore mieszana a juz zmarszcki mimiczne nie bede
        polecala nic co dodatkowo ja obciazy.Mysle ze powinnas spobowac czegos co
        delikatnie bedzie zluszczalo naskorek(moze i przy okazji usunie tez zmarszczki;)
        najlepszym rozwiazaniem bedzie zestaw zel+tonik+krem+serum i pielegnacja
        dodatkowa.
        Z kremow najbardziej godnym mojej uwagi bedzie chyba krem z serii Pharmaceris
        T.sebostatyczny.Bardzo mocno nawilza i jednoczesnie nie pozwala skorze sie
        mocno przetluszczac i redukuje zmiany i ew.blizny potradzikowe.(nie
        zasugerowalas mi jaka polka cenowa Cie interesuje wiec poprostu sugeruje
        posrednio).krem pod oczy zdecydowanie Loreal z Boswelox'em-podobnie zreszta
        serum z tej samej linii(stosuj raz dziennie najlepiej na noc-pod krem-tutaj
        mozesz juz sprobowac kremu z serii AA Hydra rich 25+-jesli jednak polaczenie
        krem+serum bedzie za ciezkie dla Ciebie rob tak na zmiane-dzien sam krem ,dzien
        samo serum.co do toniku to mysle ze moglby pasowac Ci Loreal z serii
        zluszcajaco oczyszczajacej.Jako pielegnacja posrednia poelcilabym peeling
        drobnoziarjsty dermiki i maske oczyszcajaca tej samej serii z lini MatB.
    • Gość: blanusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.crowley.pl 15.01.06, 21:07
      witam
      mam pytanie jaki krem przeciwzmarszczoko-nawilzajacy mogłaby mi Pani polecic?
      Mam 26lat,cera mieszano-wrazliwa z tendencja do suchej.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:29
        Witam Pania;)
        A wiec jesli chodzi o krem to z gornej polki poelcam Resolution Lancome lub
        Capture Lift Diora-oba dla skory po 25 roku zycia-moocno
        nawilzajace,pielegnujace i przeciwzmarszkowe(a konsystencja Dior'a jest
        niesamowita).Z tanszych odpowiednikow- vit.krem Lumeny i Hydra rich 25+ AA
        • Gość: aga Ewelo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.01.06, 17:52
          Jaki krem? 32 lata, cera naczynkowa, zwiotczała sucha, dobrze by było żeby był
          przeciw zmarszczkowy troszke, prosze o jakiś tańszy :)
          • Gość: aga Re: Ewelo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.01.06, 17:53
            Plissss, nie pomiń mnie znów! pozdrawiam:)
        • samex157 Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia 24.01.06, 04:59
          Ja bym zaproponowala cos co wygladzi blizny, usunie zmarszczki, i odmlodzi
          skore. Produkt jest super. Mozna uzywac pod oczy! a to co robi z twarza to
          jednym slowem cudo. Jestem w calkowitym szoku. Juz po pierwszych razach
          uzytkowania widac niesamowite efekty. Polecam kazdemu
          www.allegro.pl/show_item.php?item=82714441
          Pozdrawiam
        • Gość: ania Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:14
          chyba żsrtujesz???? to sa kremy dla nieco dojrzalszej cery. resolution jest
          polecany ok.3Or.ż działa na zmarszczki mimiczne,które własnie w tym wieku sie
          pojawiają!! Codo Diora(polecany dla skóry ok.40r.ż.), to dawno został wycofany-
          chyba,że masz jakies starocie.Dla 25-latki dobry jest Dior capture First
          Action!!! Uwiezcie mi -ja też się tym zajmuje.
      • Gość: dwa_buciki To ja też chcę!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:52
        Mam bardzo podobny typ urody do tego:

www.wizaz.pl/images/agatam/romantyczne_lato/img/zdj3.jpg
        Jaśniejsze włosy i zielone oczy. Odcień skóry i ust w świetle dziennym ten sam.
        Używam neutralnego koloru podkładu (tak mi się wydaje... Clinique Stay true, nr.
        27- stay nude) i różu Maybelline, nr. 53 (najjaśniejszy, zgaszony róż). Wydaje
        mi się, że są to kosmetyki pasujące do tego typu urody, ale mogę się mylić;) No
        ale oczywiście nie oczekuję tego, że ktoś pozna to po numerkach:)

Chodzi o to, jakich cieni powinnam używać, żeby podkreślić zielony kolor oczu i
        żeby pasowały do jasnej cery. Zawsze używałam brązowych (przez ponad 5 lat) i
        mam ochotę na zmianę. I jakie firmy mogą mieć takie odcienie? (Fajne kolory ma
        Lumene, ale nie wiem, czy są dobrej jakości)
    • Gość: kim Mahora IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 15.01.06, 22:14
      Cze Ewela.
      Robisz furrorę na forum! Gratuluję. ;))

-Chciałam się zapytać o Mahore.
      Nie mogę jej NIgdzie dostać, w żadny sklepie. Jest wycofana ze sprzedaży?
      Dlaczego?

- Druga sprawa to kod na perfumach Shalimar EDT --> VT 09 <--
      KOntaktowałam się z kilkoma perfumeriami i tutaj na forum nawet pisałam o tym,
      ale NIKT mi nie umiał podać poprawnej daty ważności w sklepie.
      NIKT z Pań w Sephorze nie wiedziała ile lat są ważne perfumy marki Guerlain
      oraz rozszyfrować tego kodu. Proszę o TO Ciebie. ;)

- I pytanie z rzędu absurdalnych. ;))
      Jakie sa szanse na to, aby kupić perfumy po znajomości, tzn wycofane z
      obiegu/ze sklepu/zdjęte z półki, bo np. opakowanie doznało uszczerbku, pudeło
      się podarło, data ważności zbliża się ku końcowi itd...
      Czy są robione takie "wyprzedaże" perfum dla wtajemniczonych, czy też zwykłych
      ludzi nie mające nic wspólnego z handlem na dużą skalę, a perfumy traktują jak
      hobby, a nie sposób na życie i zarabianie?
      W ogóle co robicie ze zdjętymi perfumami z pókłki?

- i ostatnie pytanie ;)
      Jak myslisz skąd biora się te wszystkie perfumy na Allegro. Skąd ci wszyscy
      sprzedawcy biora towar? Jakie źródło?
      I NIE PISZĘ o PODRÓBKACH za 40,o zł., a o takich które są oryginalne, ale o
      100,o zł tańsze niż w sklepie.
      Proszę się nadto nie sugerowac cenami i róznicami w cenach. Podaję je
      orientacyjnie. ;))

Dzięki za wszystkie odpoiwiedzi. :*
      • Gość: ewela Re: Mahora IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:41
        Czesc
        Duuuzo pytan:)
        no to po koleji:
        1.Mahory nie ma juz od dobrych 2 lat w perfumeriach jest wycofana-osobiscie
        pakowalam zwrot do diparluxu:(.Mysle ze jesli gdziekolwiek uda Ci sie ja kupic
        to tylko zagranica i to tez nie jestem pewna w 100%
        2.Vt 90 na perfumach to data PRODUKCJI V oznacza kraj natomiast T rok produkcji
        0 to rok 2002 a 09 miesiac 09.Perymu nieotwarte wazne sa do 12 lat,natomist
        otwarte i dobrze przechowywane moga sluzyc do 8 lat.
        3.nigdy nie slyszalam o handlu pod polka:).Jesli cos jkest wycofane to sklep to
        zwraca i dostaje za to kompensate,jesli pudelko sie zniszczylo..przysylaja
        nowe,jesli cos jest stare odsyla sie i wymieniaja na nowe.Kolko sie zamyka.Nie
        ma mozliwosci aby cokolwiek mozna bylo dostac nie kupujac tego a jesli juz to
        ktos robi to na wlasna odpowiedzialnosc(czytaj Kradnie)
        Z tego co wiem niektore firmy robia takie mini wew.wyprzedaze gdzie mozna kupic
        kolorowke np.za 1/2 ceny.Wszystko jest kwestia szczescia i dogadania sie.Jesli
        jendka bardzo bardzo bardzo zalezy Ci na czyms najlepiej zglosic sie do
        przedstawiciela i blagac oto aby cos Ci odsprzedal-imlepszy bajer tym wieksza
        szansa na sukces:).Nie licz jednak ze ktos sprzeda Ci tester w takiej firmie-
        jest to zabronione!!a firmy praktykujace tego typu procedery moga nawet stracic
        licencje przedastawiciela.
        4.Skad perfumy na allegro?moim zdaniem sa trzy opcje i obie niestety sa
        nieuczciwe:
        a.persoenl wynoszacy ze sklepu-testery oryginaly itp.
        b.pracownicy-najczesciej magazynow lub skaldow celnych ktorych nikt nigdy nie
        pilnuje a jeden karton mniej przy odbiorze testerow to dla firmy wliczone w
        koszta straty
        c.parcownicy prywatnych perfumerii zami zamawiaja sobie testery i sami je
        sprzeadaj
        Wszystkei te zachowania sa niezbyt lojane i coz tu duzo mowic..kupujecie/my
        kradzione rzeczy a jesli juz nei kradzione to napewno nei przeznaczone do
        sprzedazy bo wszystkie testery sa NOT FOR SALE:).
        • Gość: kika podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:27
          Jesli mogę to poproszę o Twoją opinię na temat podkładu double wear estee
          lauder. Miałam go kiedys i byłam bardzo zadowolona - choć trzeba uważać aby go
          za dużo nie nałożyć. Kupowałam go za granicą - miałam odcień fresco. Nie wiem
          czy u nas to ten sam kolor. Jestem brunetką, raczej o ciepłum kolorze - ciemne,
          kasztanowe włosy, latem piegi, brązowe oczy, nie mam śniadej karnacji, ale
          opalam się na brązowo jeśli już się opalam:). Pomimo tego dobrze mi w zimnych
          kolorach, np. turkusie. Nie mam problemów ze skora poza tym, że środkowa część
          twarzy szybko się przetłuszcza i wtedy cała makijażowa nieskazitelność (a o taka
          mi chodzi) idzie siną dal. Będa bardzo wdzięczna za Twoje pomocne sugestie.
          Pozdrawiam ciepło
          • Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 10:42
            Witam
            Osobiscie bardzo lubie ten podklad-tylko czasami lubi robic niespodzianki i
            utleniac sie na tragiczny kolor.Jesli chodzi Ci o kolor to napewno te same
            numeracje sa na calym swiecie-oczywiscie linia w polsce moze byc okrojona o te
            najciemniejsze kolory ale to juz standart.Ladnie kryje,dobrze sie rozprowadza
            dla mnie super.jesli moge Ci cos zasugerowac to wyprobuj koniecznie nowy
            podklad Vichy Dermablend-sama mam okazje go "testowac" i jestem
            zachwycona.Napprawde niesamowity efekt.Nie dosc ze kryje wszystko!i plamy i
            zaczerwienienia to twarz nie wyglada jak maska a podklad jest naprawde
            trawly!.jesli masz w okolicach superpharme to zajdz po probke-naprawde poelcam!
            • Gość: kika Re: podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:11
              Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:) Czy z tego podkładu Vichy szczególnie
              rekomendujesz jakiś konkretny kolor? O to samo chciałam zapytać w odniesieniu do
              estee lauder - czy uważasz, że jakis odcień jest szczególnie korzystny (biorąc
              pod uwagę taki typ urody jaki wcześniej opisałam)?
              Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie i dziękuję za pomoc
              • Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 11:18
                Prosze bardzo:]
                Ja na Twoim miejscu oscylowalabym miedzy 25 a 35-roznica niby nie jest wielka
                ale roznie moze sie on utlenic na skorze.Ja sama mam 35 i nie jest on
                specjalnie jasny ani ciemny-bardzo naturalny.Wydajny.Ale sa dwa rodzaje tego
                Dermablend-w tubie(ten poelcam) i w sloiku(tego raczej nie polecam bo nie wiem
                nawet jak to nazwac...kompakt?korektor? to chyba za slabe slowa-ma konsystencje
                na pograniczu masci i gipsu:].Wyprobowalam na reku i nie dosc ze warstwa 2mm
                prawie wrosla mi w skore to kolory tragiczne.Ale sam puder utrwalajacy jest
                swietny-mozna go kupic oddzielnie a jest go ok50g wiec wystarczy na ho ho.

Pozdrawiam!
                • aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:49
                  Witam
                  chciałam zapytać o to, skąd się biorą różnice w cenach między perfumami w
                  perfumeriach typu Galeria centrum a Rossman. Ostatnio te same perfumy Gucci
                  Envy widziałam (30 ml) w galeri za 180 PLN a w Rosmanie za 130. Czy perfumy w
                  Rosmanie były orginalne - czy możliwe są takie rozbieżności?
                  • aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:53
                    Prosze tez o informację czy woda Niny ricci Les belles w pomarańczowym
                    opakowaniu z niebieską zakrętką jest jeszcze dostępna, bo już daaawno bardzo
                    jej nie widziałam, nawet na allegro w ciągu ostatniego roku była 2 czy 3 razy i
                    to zawsze z zagranicy. Ewentualnie które z dostepnych w Polsce perfum mają
                    podobną nurę. To były moje ulubione perfumy i bardzo boleje nad ich
                    nieobecnościa na rynku
                    • Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 15:00
                      "pomidorowej" niny ricci juz nie ma i raczej nigdy w polsce nie bedzie-nie
                      sprowadzaja juz tego zapachu.jedyne co ci zostaje to zagranica lub zakupy na
                      zagranicznych stronach interenetowych.Ja sama uwielbialam ten zapach i jak
                      dotad nic podobnego nawet nie znalazlam:(...
                  • aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:57
                    chciałam też zapytać (bo chyba przypadkiem nie wysłałam jednego maila)o perfumy
                    Niny ricci les belles pomarańczowe z niebieską zakrętką (w takiej skręcanej
                    buteleczce). Czy są jeszcze dostępne/produkowane, bo w perfumeriach już długo
                    ich nie ma, nawet na alegro w ciągu ostatniego roku byłay 2 czy 3 razy, i to
                    zawsze z zagranicy. To były moje ulubione perfumy i bardzo boleję nad ich
                    nieobecnością na rynku. Które z dostępnych w Polsce perfum pachną podobnie?
                  • Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 14:58
                    wszystko zalezy od marzy jaka narzuci sobie sklep i ew.promocji.Zdarza sie ze
                    sklepu kupuja wieksza partie produktu(a ze rossmanow jest wiecej niz sephor czy
                    douglasow) moga sobie pozwolic na zakup nie 8 a np.25 tys butelek i wtedy
                    dostaja korzystny upust sprzedaja wody z niewielkim(ale nadal) narzutem marzy i
                    sa n plusie a dodatkowo zyskuja nowych klientow-ktorzy beda do nich wracac a
                    przy okaji kupowac rzeczy nie objete promocja i tak sklep wychodzi na +.
                    nalezy pamietac iz marze narzucane w sklepach siegaja czasami nawet do 300%
                    ceny zakupu.
                    • Gość: kim Mahora IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 16.01.06, 18:41
                      Ewela dzięki za odpowiedź. Fajna i cierpliwa babka jesteś. ;))

-Ja tylko zapytam jeszcze jakie są marże w sklepach sieciowych?!
                      Czy na każdą marke perfum i kolorówki jest taka sama marża, czy na np. Dior
                      inna, Na Chanel'e inna itp. Jak to wygląda i skąd takie czasami kosmiczne ceny
                      w tych sklepach?
                      -Kto ustala wysokość wszystkich marż? Skąd się to bierze?
                      Czy rzeczywiście oni walą tak bez pojęcia podatki, marże, Vat-y i inne. Czy
                      starają się liczyć już po mimimalnych stawkach, a i tak wychodzi drogo?

I jak chciałam się zapytać jeszcze o taka sprawe.
                      Załużmy, że przychodzi do sklepu Cils Booster Lancome [kocham tę bazę!]
                      Jaka jest jej cena zanim naliczycie wszystkie "opłaty"??
                      I mniej więcej ile kosztuję po obliczeniu wszystkich kosztów?

Ja pierdziele, ale MY PL społeczeństwo jesteśmy niedoinformowani w tych
                      sprawach. Co widać najepiej po tym wątku. ;)))

Dzięki!!
                      • Gość: ewela Re: Mahora IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:25
                        A staram sie staram:]

A wiec teoretycznie marze w sieciach sa roze rozniaste wszystko zalezy od
                        szefostwa.Oczywiscie marza rozni sie na kolorowce i na perfumach i siega
                        odpowiednio (od 30% do 100%) w zaleznosci od marki.Wiadomo ze to co idzie do
                        nas zza oceanu automatycznie ma doliczone jeszce jakies kosmiczne oplaty
                        (min.CHrrera,FCUK,Donna Karan,wiekszosc Clinique i Tommy Hilfinger).Kosmiczne
                        ceny o ktorych mowisz (np.czyste perfumy,cy cuda kremy jak np.HR) to niestety
                        jest tez wymog producentow-jesli wchodzi na rynek nowosc jest objeta umowna
                        cena sugerowana ktora(w zaleznosci od marki) mozna przekroczyc o max.10-
                        15zl.Jesli jednak firmy dystrybuujace podnosza bez wiedzy marki cene
                        jednoczesnie traca upusty i inne przywilieje.Generalnie ustawowa marza jest
                        ok30-50% w zaleznosci od produktu(nie mowmy tu o paliwie:]}.Tak wiec jak juz
                        mowilamim wieksza siec tym wieksze upustu-analogicznie.Generalnie wszuystkie
                        bazy i tusze Lancome(cena sklepowa ok 115zl-tak bylo od x czasu) w zakupie
                        kosztuja ok 75zl-ale tutaj ie dam sobie reki obciac bo ja nie zajmuje sie
                        fakturami-sa od tego inne osoby:]

Pozdrowionka!!!
    • Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 87.207.82.* 16.01.06, 19:42
      Ewelo
      Dzięki Ci wielkie za wszystkie Twoje porady – przeczytałam całość (zajęło mi to
      kilka dni ;-) i porobiłam skrupulatne notatki (z których korzystam od czasu do
      czasu), a potem bardzo się zmartwiłam jak zniknęłaś na kilka miesięcy.
      Ale do rzeczy – chciałabym Cię bardzo prosić o pomoc w dobraniu
      żelu/toniku/zestawu kremów (górna półka) do 32letniej cery
      mieszanej/przetłuszczającej sie z wypryskami i zmarszczkami mimicznymi. Dodam
      tylko, że bardzo dużo czasu spędzam w klimatyzowanym pomieszczeniu.
      Z góry wielkie dzięki za pomoc! :)
      • Gość: Vanillla3 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.172.wmc.com.pl 16.01.06, 20:40
        witam:) ja też skuszona Pani profesjonalizmem, poproszę o pomoc
        1. poszukuję ochronnego kremu na zimę, bo mróz spraia, ze na twarzy strasznie
        wychodzą mi naczynka. mam cerę mieszaną, czasem (przed okresem) pryszczatą;)
        2. mam 4 straszne zmarszczki na szyi- jaki krem pomoże mi je zlikwidowac?
        najlepiej nie wyzej niz ze sredniej polki:)
        3. od ponad roku na moim nosie pojawilo sie czerwone okragle pekniete naczynko
        i nie chce cholerstwo zniknac( kolo nosa tez mam popekane naczynka , ale nie az
        tak widoczne). smaruje je mascia z arniki ale niestety nie pomaga- czy zna Pani
        jakis specyfik, ktory zlikwidowalby problem???
        Serdecznie dziękuję za kazdą poradę! cieplutko pozdrawiam:)
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)Vanillla3 IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:44
          Witaj:
          1.Jesli chodzi o ohronny krem na zime ja zawsze uzywam i polecam Neutrogene
          zimowa-jest naprawde swietna-jesli jednak moz nie jest az taki straszny (np.-
          20) to dobrze sie sprawdza Weather everything Cliniqua-jak sama nazwa mowi krem
          na kazda pogode:].kazdy krem ktory wytrzyma temp.do -10 bedzie chronil kruche
          naczynka.Ale odradzam kremy mocno nawilzajace.
          2.Jesli chodzi o zmarszki na szyju to tak jak juz mowilam wczesniej polecilabym
          Ci krem do szyji z Shiseido lub ew.Clarinsa-ale mysle zes kroo takie te
          zmaaarszki straszne:]to potraktuj ze podwojnie-kup serum(moze byc to loreala
          podwojne Revitalift) lub nawet jakiejs polskie firmy(Laser daxa) i smaruj nim
          skore szyji i dekoltu dwoma rekami od klatki piersiowej do samej zuchwy w
          kierunku od serca i tak na przemian nie wykonuj ruchu "gora dol" bo efekt bedzi
          ezaden:/.i na taki "podklad" smialo krem na szyje i dekolt.
          3.Na pekniete naczynka nikt nic nie poradzi no chyba ze lekarz ale to i tak nie
          zawsze...niestety-jedyne co moge poelcic to kremy wzmacnijace i lykanie
          tabletek wzmacnijacych kruche naczynka.

Pozdrawiam!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:33
        Witaj
        oto moj nieulubiony typ cery:]....problemowa jak zadna inna.Mysle ze aby ja
        nawilzyc(tak na zas) i ew.odtluscic powinnas stosowac cos delikatego ale
        skutecznego-do takiej cery najlepsze bedzie delikatne mydlo w plynie(bez mydla)
        do mycia twarzy z Clinique-naprawde swietnie gruntownie oczyszcza a buzia i tak
        wyglada ladnie.Potem tonik-tutaj juz skusilabym sie na tonik z serii Shiseido
        (purness) bez alkoholowy ale ladnie pogoi sie wszystko i pory beda
        domkniete.Jako krem na dzien(a zakladam ze sie malujesz) polecilabym Ci juz
        standartowo koniecznie baze pod podklad-najlepiej Daxa bo ladnieprzykrywa
        nierownosci i jednoczesnie nie zatyka porow,a krem to juz zalezy od upodoban
        mysle ze w ciagu dnia pownnas sie chronic prze wol.rodnikami i jednoczesnie
        porzadnie ja nawilzac-mysle ze dobry bedzie peelingujaco przeciwzmarszkowy krem
        Biothermu pell do skory miesznaej.W ciagu dnia dobrze jej zrobijak od czasu do
        czasu bedzie spryskiwala twarz woda w spreju(najlepsza avene).Jesli chodzi o
        nocny krem tutaj juz musialabys uzywac cos mocniejszego-Resolution Lancome(na
        zmarszki mimiczne) lub Happylogi w formie kremo zelu.Pod oczy zdecydowanie
        polecam ci Age fitness biothermu-a jako pielegnacje dodatkowa peelin gommage
        Chanela(enzymatyczny) i maske nawilzajaca z Biothermu do cery
        mieszanej.Dodatkowwo aby w iagu dnia zniweleowac swiecenie sie buzi skus sie na
        bibulki matujace Art deco(100szt za ok.30zl to wydatek niewielki a zobaczysz
        jak pomocny)

Serdecznie pozdrawiam!!
        • Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 17.01.06, 18:42
          bardzo bardzo dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :)) mam jeszcze jedno
          pytanko - wspomniałaś o bazie pod podkład Dax, a co sądzisz o Idealist Skin
          Refinisher EL? Można używać przy mojej cerze zamiast bazy pod podkł. czy
          funkcja tego kosmetyku jest zupełnie inna?
          A, i jeszcze jedno - obecnie na noc używam Primordiale Optimum Nuit Lancome
          (polecono mi w sklepie). Czuję, że jest troszkę za ciężki na moją cerę - też
          przeciwzmarszczkowy - jaka jest tak naprawdę różnica pomiędzy tym a polecanym
          przez Ciebie Resolution?
          Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc - dużo bym dała żeby w Sephorze, w ktorej
          kupuję kosmetyki znaleźć choc jedną tak kompetentną konsultantkę :) ale
          niestety jakoś na taką jeszcze nie trafiłam - tym większe podziękowania dla
          Ciebie :))
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 18:53
            Bardzo prosze:)Idealist to nie baza.Bron boze!I raczej jeszcze nie dla
            Ciebie,chyba ze zastosujesz go jako kuracje raz dziennie na noc -jedno
            opakowanie i straczy na kilka lat.Zdecydowanie polecam baze...obojetnie jaka
            ale baze.Roznica miedzy PO a Resolution jest taka iz Prim.jest kremem
            generalnie opoznijacym proces starzenia sie skory-czyli chroni przed
            rodnikami,nawilza...natomist Resolution dziala juz na istniejace zmarszczki,a
            przedewszystkim na te mimiczne-obkurcza komorki i sprawia ze zmarszki
            sie "rozprasowuja"-bardzo dobry krem-naprawde skuteczny.A juz na[rawde swietne
            rezultaty uzyskuje sie stosujac cala serie.

Bardzo sie ciesze ze moglam jakos pomoc..moze spotkamy sie kiedys na zakupach;)
            Pozdrawiam!!!
            • Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:07
              to ja jeszcze raz dziękuję :)
              na zakupy baardzo chetnie, ale z tego co się zorientowałam jesteś z Wawy, a ja
              niestety nieczesto z nad morza do stolicy zagladam :(
              zdziwilam sie Idealistem bardzo - hmm - cos mi nie pasuje - bo bylam
              przekonana, ze on głównie do wygladzania nierownosci na skorze i ze raczej na
              dzien(?)przed kremem sie kladzie, no i ze dla mnie nie za wczesnie...
              a tak w ogole to kiedys doczytalam jakie sa Twoje ulubione kosmetyki (pamietam,
              ze też skora mieszana ;) i jestem bardzo zadowolona z toniku Biothermu Biopur,
              a i krem do ciala Shiseido baaardzo fajny :)
              cieplutko pozdrawiam :))
              ps. a co Ewelu sadzisz o zestawie Lancome z wit C (krem i serum) - nie pamietam
              nazwy, a ostatnio o nich czytalam (na ozywienie buzi)? Obiecuje ze to juz moje
              ost. pytania na jakis czas :))
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 19:20
                :]
                Idealist to serum,a ze wugladza,jasne tylko optycznie-chyba ze przy dluzszym
                stosowaniu-ja odradzam..narazie.
                Ten zestaw z z lancome o ktorym mowisz to mikroderm.tylko ze selektynwa.Sam
                kremr byl dostepny x lat temu jako serum rozjasniajce ale widac "odpicowali" go
                i wypuscili jako kuracje.Sam peeling stosujesz jak peelingnatomiast serum w
                ktorego sklad wchodzi czysta 5%vit.C stosujesz pod swoj nocny krem.I bron boze
                go uzywac na dzien!Jesli nie masz problemu z naczynkami,ani wrazliwej cery to
                smialo.Napewno obkurczy pory,susnie martwu naskorek i rozjasni buze.Ale tez
                tylko jako kuracje-opakowanie i konie.Wiele kobietrobi sobie straszna krzywde
                stosujac serum albo jednorazowe kuracje przez dlugie dlugie okresy a potem
                placza ze wygladaja strasznie:)

Pozdrawiam Cie serdecznie!!
                • Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:25
                  Ewela - dziekuje!!! Dobrze, ze zapytalam o tego Idealista - dzieki za
                  ostrzezenie :)
                  Pozdrawiam serdecznie i milego wieczoru :)
    • Gość: kani Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 20:34
      gdyby wszyscy specjalisci w swej dziedzinie mieli taka wiedze jak ty w swojej
      to świat byłby lepszy! A teraz pytanko: używam czasem podkładu Fresh Matte
      Maybeline, skóre mam mieszaną, ale nie czuję się z tym zbyt dobrze a to dlatego
      że mam lekki meszek na twarzy i gdy nałożę podkład to brzydko wygląda. Co
      poleciłabyś mi zamiast podkładu, głównie chodzi mi o to żeby twarz wyglądałą w
      miare naturalnie i ładnie, jakiś puder? Dodam, że jestem bardzo blada
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:38
        Jesli przeszkadza Ci ten puszek na osie to puder dokladnie bedzie dzialal
        podbnie uwydatni go-a jesli nie bedziesz miala na tawzry podkladu to talk z
        pudry bedzie osadzal sie na wlosach i uwierz ze bedzie wygladalo to jeszcze
        gorzej:/.Uwazam iz wybralas zly podklad-kazda kobieta ma taki "puszek" na
        tawrzy i jest to kwestia tylko i wylacznie dobranych kosmetykow-sprobuj zrobic
        dokladny peelin buzi.Potem wyruszja na poszukiwania podkladu-jesli uzywasz FM
        to znaczy ze nie lubisz mocnego kryia-moze wiec wartos kusic sie na jakis krem
        tonujacy.lub podklad mniej matujacy a bardziej nawilzajacy?.Lirene ma w ofercie
        podklad Shiny Touche delikatnie nazwilzajacy i rozswietlajacy,lub.ew.kremy
        tonujace z Avonu,Astora,Miss Sporty lub innej firmy(uwierz tutaj
        efektu "puszku" nie bedzie:]Sprobuj!

Pozdrawiam
      • Gość: Joanna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 80.50.177.* 08.02.06, 16:45
        Po nieudanych próbach z tuszami Lancome, Estee Lauder, Dior (dużo ich było)
        zawsze wracam do Maybelline Volume Espress (granatowe opakowanie),który znów
        się kończy...i znów mnie kusi żeby kupić inny.
        Może z "nowości" znajdzie się tusz, który wytuszuje mi rzęsy tak
        jak "stary,sprawdzony,wydłużająco-pogrubiający Maybelline"?
        Mam delikatne, miękkie, proste i raczej krótkie rzęsy.
        Pozdrowienia :)
    • Gość: Marta Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 195.245.213.* 17.01.06, 10:31
      Witam!
      Poszukuję podkładu i pudru do cery mieszanej może być z wyższej półki. Chodzi
      mi o długie matowienie i krycie ponieważ mam problemy z naczynkami. Fajnie
      byłby gdyby był mozliwie trwały. Kolor dość jasny (ale nie najjasniejszy), nie
      wpadający w róż a w beż.
      I jeszcze pytanie o róż: czy lepszy bedzie chłodny odcień czy ciepły? Nie mam
      wprawy w aplikowaniu.
      Możesz mi cos polecić?
      Dziekuję
      Marta
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)Marta IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:56
        Witaj
        Jesli chodzi o mocne krycie(ale bez efektu maski) to zdecydowanie po raz
        kolejny polecam d wyboru:):
        Vichy dermablend;Teint Idole Lancome;Double wear ELauder lub velvet Touche
        Isadory(na opakowaniu napisano ze jest to podklad do cery normalnej ale uwierz
        na slowo jest do mieszanej i slicznie kryje).Wszystkie firmy maja szeroka game
        kolorystyczna ok 6-8 kolorow wiec napewno cos wybierzesz-jesli chcesz zeby
        kolor nie byl rozowy to jego odcien w sloiku nie powinen byc ani zbyt rozowy
        ani brazowy-najlepiej lekko zolty lub bezowy.
        Jesli chodzi o roz to nie napisalas jakie masz wlosy i oczy ale ja zawsze
        polecam odcienie cieple(kakao,losos,brzoskwinia),ladnie ozywiaja cere i nie
        wygladaja sztucznie.jesli chodzi o aplikowanie go to sa dwie metody-same kosci
        policzkowe(robisz "dziubek" i muskasz pedzlem wystajace ksoci policzkowe) lub
        usmiechasz sie i malujesz tylko policzki w icj najpelniejszych miejscach.Obie
        metody w praktyce sie sprawdzaja ale ja wole ten drugi.Wazne zeby nie
        przesadzic z rozem wystarczy raz musnac nim twarz.Z rozy to zdecysowanie
        polecam Ci Bourjoise lub Inglota a z wyzszej polki Chanel9irrele blush) lub YSL.

Pozdrawiam!!!
        Jesli chodzi o puder to zdecydowanie polecam nowy matujacy puder Isa Dory-
        naprawde rewelacja i duzy(6) wybor kolorow.
        • martucha1 Re: poradze...pracuje w "tym":)Marta 17.01.06, 12:02

Bardzo dziekuję :)
          Działasz błyskawicznie!
          Mam włosy w kolorze ciemny blond i piwne oczy.
          Marta
    • Gość: SAMOOPALACZ Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 17.01.06, 13:01
      Witam serdecznie Ewelko
      Już kilka razy doradzilaś mi fantastyczne kosmetyki.Mam pytanie,,,(być może byl
      już wątek o samoopalaczach)Który Twoim zdaniem jest najlepszy,najbardziej
      naturalny,delikatny,nie tworzący żóltej poświaty.Interesują mnie z tzw,wyższej
      pólki.
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)SAMOOPALACZ IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 13:11
        Witam.
        Wszystko zalezy od karnacji i tego czy ma byc to samoopalacz do twarzy,ciala
        czy tez 2 w 1.Najlepszym samoopalaczem do ciala jest wg mnie Clarins
        AutoBronzant w mleczku-stosuje go juz od kilku lat i jak narazie nie znam
        lepszego.naprawde swietny efekt uzyskuje mieszajac go w proporcjach 2:1 z
        balsamem do ciala(obojetnie jakim.Ale nalozony sma tez wyglada
        swietnie.Samoopoalacz do twarzy to juz wyzsza szkola jazdy.Tutaj liczy sie typ
        skory.Do skory tlustej najlepszy bedzie krem lub zel,a do suchej krem.Odradzam
        wszelkiego typu spraye chusteczki i pianki-moze i wygodne ale efekt trudny do
        przewidzenia.najlepszy do twarzy jest samoopalacz Shiseido z linii slonecznej(w
        zelu) lub Lancome w zelu z serii Solei.Bardzo praktyczne sa tez kremy
        samoopalajace do stosowania jako zwykla pielegnacja w ciagu dnia.Clarins ma
        taki produkt jak i Lancome-ale chyba clarins mniej pachnie chemia a efekt jest
        naprawde bardzo ladny.Przypominam o peelingu dzien wczesniej:)

pozdrawiam!
        • Gość: Karolcia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.172.wmc.com.pl 17.01.06, 15:38
          Wiesz co? jestes rewelacyjna:)!
          • Gość: zen zgadzam się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:42
            • Gość: ewela Re: zgadzam się :) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 17:52
              Nie przesadzajmy:]Pomagam Wam bo to lubie a ze sie na tym jako tako znam..Cala
              przyjemnosc po mojej stronie:]Pozdrawiam serdecznie!!
    • elwee Re: poradze...pracuje w "tym":) 17.01.06, 18:11
      Do ewela:
      1. jak jest z zapachem Elisabeth Arden "Provocative woman": cena, pojemnośc i
      trwałość zapachu..
      2. Które zapachy są najbardziej trwałe?
      3. Czy pojawi się jeszcze zapach "Individuelle" Charlesa Jourdana?
      Z góry dzieki za odpowiedzi...
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)elwee IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 18:25
        1.Sa standardowe pojemnosci:30,50,100-ceny od 180 do 400zl-zalezy pd punktu.
        2.Najbardziej trawle sa perfumy,potem wody perfumowane.Nie pytaj o dokladne
        nazy zapachow bo to jest kwestia indywidualna-zapach na jednych sie utrzymuje a
        na innych nie:/Najbardziej trwaly jest dla mnie Kenzo Jungel i Dolce Vita Diora.
        3.Pamietam te zapachy przez mgle....w Polesce juz chyba ze prze zinternet.Nie
        chce cie wprowadzic w blad ale sadze ze nigdy..niestety:/

pozdrawiam!!
    • Gość: ff Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:42
      Mam pytanie jaki krem bedzie dla mnie dobry jesli mam 17 lat. Mam cere tlusta z
      tendencja do tradziku. zalezy mi na filtrach uv wysokich i na efekcie fajnego
      matowienia. Jaki krem jest godny polecenia, zastanawialam sie
      nad jakims z clinique, shiseido ?
    • Gość: Hmmm Pomoz mi prosze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:44
      Jak odczytuje sie date waznosci na kosmetykach clarinsa???
      Dziekuje z gory- mam powazny z tym problem, a bardzo mi zalezy
    • Gość: goblin poradze...pracuje w "tym":) IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:47
    • Gość: fgdfg krem do cery tlustej z tenddencja do tradziku IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:48
      • Gość: ewela Re: krem do cery tlustej z tenddencja do tradziku IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 20:13
        takiego cudu to niestety nie znam-chyba ze cos z produktow aptecznych.Mysle ze
        na taka pore roku jaka mamy teraz najlepszy bedzie krem naw-ochronny do cery
        tlustej najlepiej z LancomePure Controle) lub Clinique(total tourn.).Mysle ze
        powinnas poradzic sie dermatologa.
    • Gość: Colleen Cienie IP: *.chello.pl 17.01.06, 20:01
      Nie wiem czy takie pytanie juz bylo, jesli tak to przepraszam ale nie mam teraz czasu przejrzec calego watku.

Jakie mozesz polecic trwale cienie?
      I ktory numer bedzie dobry do piwnych oczu?

Kupilam ostatnio "piatki" diora i jestem bardzo zawiedziona. Sa bardzo nietrwale, inglot byl u mnie duzo trwalszy (chociaz cienie diora wygladaja lepiej ale tylko przez pierwsza godzine).
      Chcialabym cos co trzyma sie bez bazy, jakis zestaw 2 lub wiecej kolorow.
      • Gość: ewela Re: Cienie IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 20:17
        Z trawloscia cieni roznie bywa...nie dam sobie glowy uciac za
        wszystkie.Najlepiej(przynajmniej u mnie) sprawdzaja sie cienie Chanela-byc moze
        ze wzgledu na konsytencje-sa wypalane a nie prasowane.Tak wiec ilosc pigmentu
        ejst naprawde spora-a efekt baaardzo dlugi.Wybor kolorow jest przeogromny(ok17
        zestawow po 4 w palecie) a nie jestem w stanie uwierz nauczyc sie wszystkiego
        na pamiec.DObrze trzymaja sie tez cienie Revlonu Colorstay ale tam masz do
        wyboru tylko pojedyncze.Jesli jednak masz taki problem z nimi to moze ejdnak
        warto skusic sie na baze?Goraco polecam Art deco-sprawdzone nawet przy
        soczewkach.
        pozdrawiam!
        • Gość: Colleen Re: Cienie IP: *.chello.pl 17.01.06, 20:31
          Poprzedmio mialam clinique podwojne i trzymaly sie caly dzien. Ciemniejszym rysowalam kreske i po calym dniu byla nietknieta. Jasniejszy nakladalam aplikatorem badz pedzelkiem i oczy wygladaly naprawde super.
          Diora jak probuje nakladac pedzelkiem to mi sie osypuje. Po godzinie mam juz zbita kreske w zalamaniu powieki (przy tym powieka wyglada na tlusta).
          Fakt ze uzywam dosc tlustych kremow teraz ale clinique radzilo sobie z tym. Myslalam ze inne wysoko polkowe tez tak maja.
          • Gość: ewela Re: Cienie IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 10:59
            Widzisz wiec sama ze nie ma reguly.Kazdy cien jestinny choc przyznaje ze
            Clinique tez sie dobrze u mnie trzymal.
    • Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:41
      Proszę o pomoc w sprawie podkładu clinique perfectly real, które odcienie są
      ciepłe bez różowej nuty dla lekko opalonej buzi podobał mi się kolor z clinique
      reapirwear vanilia może cos podobnego jest w perfectly real
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 11:48
        Powiem szczerze ze nie pamietam po nazwie koloru-najlatwiej bedzie Ci poprostu
        kierowac sie nazwa(wszystkie zolte lubbezowe kolory zawsze latwo poznac po
        nazwie sand,peatle,bronz,pastel...)najlatwiej Ci bedzie jak wezmiesz odrobine
        Vanilli i potem obok kilka odcieni PR.Z tego co pamietam PR ma ok 16 kolorow
        (jak nigdy w Clinique).Jesli bardzo Ci zalezy moge to sprawdzic.

Pozdrawiam!
        • Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:54
          Bardzo bym była wdzięczna o sprawdzenie bo nie mam gdzie sprawdzić koloru a
          chciałam kupić przez internet a te nazy takie trochę dziwne np shade 14 N albo
          shade 24
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 11:58
            W CLinique jest tak iz oni operuja nazwami jako literami 14,15,16,25...a shade
            to poprostu odcien po angielsku-natomist literki N,D,L oznaczaja
            natural,dark,,light.Sprawdze ten kolor jesli chcesz i dam Ci znac ale jednak
            polecalabym Ci osobiste przestestowanie bo to roznie bywa-czasami cos sie
            utleni inaczej na twojej skorze albo bedzie zbyt zolte...
            Ale wporzadku-zerkne:)
            • Gość: Aga do Ewelki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.01.06, 12:33
              Mam 32 dwa lata...cere suchą, naczynkową zwiotczałą, prosze o porade jaki krem
              jest dobry, najlepiej żeby był jeszcze lekko przeciw zmarszczkowy, i dobrany do
              wieku, no i oczywiście byloby super gdyby był w miare tani, nie stac mnie na
              kremy z górnej półki, pozdrawiam i z góry diękuje za odpowiedz:)
              • Gość: ewela Re: do Ewelki IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:02
                Mysle za najlepiej u Ciebie sprawdzilby sie krem Loreala Revitalift-ujedrni
                mocno odzywi i napnie wiotka skore-poz tym jest delikatny dla naczynek-a i duzt
                plus za to ze ma cala serie-od kremu pod oczy po serum.
      • Gość: Agaaa do eweli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:27
        Mam problem z doborem kolorystyki cieni do powiek. Jestem blondynką, mam
        niebieskie okczy o jasnej oprawie. Jeśli chodzi o kosmetyki klasy średniej
        (typu max factor czy loreal), które byś poleciła?Pozdarwiam.
        • Gość: ewela Re: do eweli IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:11
          Przy takiej oprawie oczu i takiej urodzie mozesz smialo experymentowac..ale
          tylko w pastelach i kolorch zlamanych..zawsze lepiej cieplych niz zimnych.Mysle
          ze powinnas zdecydowanie zrezygnowac z zieleni,pomaranczy,fioletow i
          intensywnej czerni.Najlepszymi kolorami dla ciebei bedzie pastelowy
          roz,kakao,bez,mleczna biel i grafit.Zrezygnuj z czarnego tuszu na rzecz
          grafitowego lub brazowego-albo skus sie na henne u kosmetyczki wtedy makijaz
          nie bedzie wygladal tak sztucznie.W ciagu dnia zrezygnuj z cieni
          typu "holographic" lub duzej ilosci brokatu.Mysle ze powinnas zerknac na
          kolorowke Golden rose(bardzo fajne kolorystycznie dobrane 4 ciuenie do
          powiek),lub ew.Loreal lub Maybelline-radzilabym Ci zawsze kierowac sie przy
          zakupie zestawami tak juz fabrycznei uda Ci sie dobrac gotowe cienie.
          pozdrawiam
    • Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:18
      Przepraszam że zawracam głowę ale kiedy tak mniej więcej miałabym odpowiedź w
      sprawie podkładu perfectly real
    • Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:55
      Mam jeszcze jedno pytanko w związku z podkładami lancome tam też są oznaczenia
      (C) (W) (N) moge prosić o rozszyfrowanie, które różowe kolory itd dziekuje
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:05
        Witaj
        Cliniqua bede w stanie sptawdzic nie wczesniej niz w srode.Jesli chodzi o
        Lancome-to podobnie jak w Clinique C-cool(raczej odcienie
        bezowe,rozowe,zimne).N-natural-tutaj ju mozesz sie bawic i testowac ile
        chcesz:]-wszystkie kolorki bezpieczne,W-warm-tutaj tez mozesz zerknac ale tylko
        te najjasniejsze odcienie bo na ogol beda to albo sloneczne beze,albo
        intensywne zolcie.
    • agnieszka2006 ewelo! 19.01.06, 13:13
      Nie mam pojęcia, czy znajdziesz tu to pytanie:

Czy kiedykolwiek przyjęłaś reklamację od klientki, którą uczulił jakiś
      luksusowy kosmetyk?
      • Gość: ewela Re: ewelo! IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:06
        Reklamacje przyjmuje zawsze-nie zaleznie od tego czy to jest krem za 5 czy za
        500zl.Reklamacji nie rozpatruje sklep-rozpatruje ja dystybutor-tak wiec ja jako
        posrednik niewiele poza spisem protokolu reklamacyjnego nie moglam
        zrobic.Teoretycznie firmy zawsze odrzucaja tego typu reklamacjew bo jak
        motywuja"sa testery trzeba sprawdzac"
    • Gość: mała Re: poradze...pracuje w "tym":)Help!!! IP: *.aster.pl 22.01.06, 13:46
      mam studniówkę za tydzien!!1Ciemne włosy ( szatynka) ciemne oczy i dosc jasna
      karnację z tendencjami do cieni pod oczyma ( nauka :), drobna buzię: ) poradź
      proszę kolory makijażu - sama się będę malowac !!!Prosze o odpowiedź :)z góry
      ogromne dzieki
    • dzidzia669 Pyt do Eweli 22.01.06, 14:03
      Jaki fluid trwały polecasz dla skory mieszanej tradzikowej na ślub, cera typ
      wiosna. I jaki tusz do rzęs poprosze conajmniej 2 propozycje drozszą i tanszą -
      dzieki z gory
    • jouka2 Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.01.06, 09:59
      Ewelo!
      Przesylam wiernopoddancze wyrazy podziwu i uwielbienia dla Twojej wiedzy
      kosmetycznej!!!
      Moje pytanie - nie mam zbyt ladnej cery (slady po tradziku, blizny, pierwsze
      zmarszczki), uzywam podkladu Teint Idole 01 (uwielbiam!) i "nosze sie" z
      zamiarem kupienia dobrego pudru sypkiego. Czy lepszy bedzie Universelle Libre
      Chanel czy Gentle Light Clinique? Chcialam troche "ozywic" twarz, zeby nie
      byla "jednowymiarowa". I do tego jeszcze chcialam roz - chyba Chanel (ale
      ktory? sa dwa rodzaje?) i zastanawiam sie nad takim "uniwersalnym" kolorkiem
      dla mnie. Jestem ciemna blondynka, mam piwne oczy i bardzo jasna cere (podklad
      j.w.), maluje sie i w cieplych i chlodnych kolorach. Chyba ze doradzisz mi cos
      innego/innych firm?
      Poradz prosze.
    • pozycja77 krem na mrozy 23.01.06, 10:09
      Witam! W imnieniu zagubionych w gąszczu kosmetyków dziewczyn- dzięki za
      działalnośc.
      A teraz moje pytanie o krem na zime- u mnie najbardziej przetłuszcza się czoło,
      potem troche nos i broda. Skóra na policzkach ma rozszerzone pory. Jaki krem
      poradzisz na teraz a jaki na wyższą temperature?
      Pozdrawiam ciepło.
    • dzidzia669 Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.01.06, 10:10
      Noto ja jeszcze raz :
      1,Jaki fluid trwały polecasz dla skory mieszanej tradzikowej na ślub (ale na
      codzien też)i jaki krem pod to , cera typ wiosna rumienie się czasem oraz
      korektor pod oczy na podkówki..i moze jakis krem na nie.
      2,Jaki tusz do rzęs mam jasne i cienkie i krotkie rzesy,poprosze conajmniej 2
      propozycje drozszą i tanszą -dzieki z gory.
      3,Mam jeszcze pyt o krem dla mnie dotad uzywalam avene -b.dobry nawilzajacy ale
      chcialabym cos nowego.
      4,I jakie perfumy bys mi zaproponowala : nielubie slodkich , lubie tajemnicze,
      zmysłowe czasem kwiatowe (ps. czy są jakies o zapachu konwali).
      I czy polecasz rozprowadzac podklad palcami czy gąbeczkami?
    • Gość: rita Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:30
      prosze o info dotyczace preparatu Sal 29- czy mozna go kupic w drogerii, ile
      kosztuje (ja dostlam w prezancie ale juz mi sie skonczyl), czy to nie jest to
      sama co ten nowy blyszczyk sephory?
    • jouka2 Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.01.06, 21:13
      Ewelo, wroc!!!!
      • Gość: dwa_buciki to ja też chcę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:59
        Qrde, taki wielki ten wątek, że się nie mogę połapać;) Więc wkleję tutaj:

Mam bardzo podobny typ urody do tego:

www.wizaz.pl/images/agatam/romantyczne_lato/img/zdj3.jpg

Jaśniejsze włosy i zielone oczy. Odcień skóry i ust w świetle dziennym ten sam.
        Używam neutralnego koloru podkładu (tak mi się wydaje... Clinique Stay true, nr.
        27- stay nude) i różu Maybelline, nr. 53 (najjaśniejszy, zgaszony róż). Wydaje
        mi się, że są to kosmetyki pasujące do tego typu urody, ale mogę się mylić;) No
        ale oczywiście nie oczekuję tego, że ktoś pozna to po numerkach:)

Chodzi o to, jakich cieni powinnam używać, żeby podkreślić zielony kolor oczu i
        żeby pasowały do jasnej cery. Zawsze używałam brązowych (przez ponad 5 lat) i
        mam ochotę na zmianę. I jakie firmy mogą mieć takie odcienie? (Fajne kolory ma
        Lumene, ale nie wiem, czy są dobrej jakości)
      • joanna.f Re: poradze...pracuje w "tym":) 08.02.06, 16:55
        Po nieudanych próbach z tuszami Lancome, Estee Lauder, Dior (dużo ich było)
        zawsze wracam do Maybelline Volume Espress (granatowe opakowanie),który znów
        się kończy...i znów mnie kusi żeby kupić inny.
        Może z "nowości" znajdzie się tusz, który wytuszuje mi rzęsy tak
        jak "stary,sprawdzony,wydłużająco-pogrubiający Maybelline"?
        Mam delikatne, miękkie, proste i raczej krótkie rzęsy.
        Pozdrowienia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka