Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.06, 12:39 Watek mi sie skasowal:/ A wiec nie mam zbyt duzeo kontaktu z uzytkowniczkami tych produktow-tak wiec sama nic konkretnego Ci o nich nie powiem. Wszelkie info tutaj:) www.annayake.pl/ pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.starnettelecom.pl 14.01.06, 18:17 A czy moglabys polecic jakis krem pod oczy? mam czesto wory pod oczami i czerwonawe cienie. Kupowalam juz wiele kremow i srodkow, na oczy zmęczone, na wory itp, ale w zasadzie nic nie dawaly. Dzieki za pomoc z gory magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 11:32 Nie piszesz niestety czym spowodowana jest ta dolegliwosci...Czy to przemeczenie,praca przy komputerze czy taka juz Twoj auroda.generalnie na worki i opuchlizny swego czasu mocno polecany byl Hydra detox Biothermu.Ja jednak radzilabym Ci zkupic Oligo 25 pod oczy(ten w formie sztyftu).Naprawde wiele osobow pomogl i bardzo sa zadowolone z zakupu.Sine worki pod oczami moga tez swiadczyc o slabowsci naczyn wiec sporadycznie lykaj Rutinoscorbin lub inny lek z rutyna.Od czasu do czasu warto tez zrobic sobie kuracje wzmacniajaca naczynka i stosowac ja tylko w okolicach oczu(kosci dolnego oczodolu-nigdy wyzej na sama skore). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:17 Witaj ewelo ! Postanowiłam i ja skorzystać z Twojej rady, obserwując Twoje duże rozeznanie w temacie. A więc mam pytanie dotyczace kremu/emulsji, do cery mieszanej, nieodpowiednio nawilżonej. Nie wiem co wybrać, a oto sugestie: - Helena Rubinstein Hydra Genius - Lancome Aqua Fusion - Chanel Hydramax - Estee Lauder Hydra Complete A może polecisz mi jeszcze coś innego. Bardzo Cię proszę o pomoc ! Dodam, że mam 28lat, skórę mieszaną, z tendencją do przesuszania i ściagania. Do tej pory używałam kremów do skóry suchej, ale to był błąd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 13:25 Witam serdecznie.Dla skory mieszanej zdecydowanie polecailam bym fluid(nawet na zime) niz krem.Nie wiem jak bardzo "skrzywdzilas" swoja skore:) kremami do skory suchej ale mam nadzieje ze nie za bardzo.Z calej tej gromadki wypisanej przez Ciebie polecam goraco Hydra Genius(nie tylko mocno nawilzy kazda komorke le tez naturalnie bedzie zluszcal skore-a w Twoim przypadku to chyba jeden z priorytetow) odradzam Hydra max...niestety. Mysle ze bedziesz zadowolona.No i podlecz skore troche peelingiem i maskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:36 Jesteś rzeczywiscie NIEZASTĄPIONA ! W takim razie już nie mam wątpliwości, więc ze spokojnym sumieniem sprawię sobie fluid HR. Wydatek co prawda spory, ale pojemność również, poza tym muszę za wszelka cene naprawić to co zepsułam. Swoja skórę skrzywdziłam do tego stopnia, że w strefie T, rozszerzone pory widnieją, a i zaskórniki sie pojawiają...tak więc zaczynam walkę. Bardzo bardzo Ci dziekuję !!!!!! I pozdrawiam cieplutko naszą ekspertkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.starnettelecom.pl 15.01.06, 20:38 Bardzo Ci dziekuje za rade. Chyba taka moja uroda z tymi workami, choc pracuje tez przy komputerze, ale raczej w okularach. Mnie niestety Oligo25 nie pomogl, choc wiazalam z nim duze nadzieje:) POtraktowalam to jako kolejne rozczarowanie. Sprobuje w takim razie tego Biothermu. A o rutynie postaram sie dowiedziec wiecej. Raz jescze dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Help! 14.01.06, 19:35 Od dłuższego czasu pozukuję wody perfumowanej mjego życia "Cashmir". Nie pamiętam producenta. Czy w ogóle można to gdzieś kupić i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Help! IP: *.klaudyny.waw.pl 15.01.06, 11:34 Cashmir to kojary mi sie tylko z Donna Karan(pierwowzor Black cahmir).Nigdzie go juz nie widzialam a zapach pamietm ledwo,ledwo.Chociaz swego czasu mieli jeszcze kilka sztuk w Sephorze na Jubilerskiej w Warszawie-ale to bylo dosc dawno.Jesli jestes z Warszawy to sprobuj.Nie pomoge nic innego dobra bo poprostu nie pamietam zapachu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
saata Re: Help! 15.01.06, 12:58 Wiesz, wydaje mi się, że mówisz o perfumach marki Geophard (czyta się na pewno ,,żopard") - albo coś takiego, nie jestem pewna pisowni.Taka pękata, raczej płaska butelka i złoty koras? Odpowiedz Link Zgłoś
saata11 Re: Help! 15.01.06, 13:07 Zapomniałam dodać, że to było do veeto1. Pozdrawiam serdecznie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Help! 15.01.06, 20:55 Jezeli chodzi o perfumy "Casmir" marki Chopard to sa one do nabycia tutaj glinki.com/?l=ozste4 Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Help! 16.01.06, 19:48 Dzięki mmoni! O to chodziło! Jesteś wielka! Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzidelko Re: poradze...pracuje w "tym":) 15.01.06, 21:03 to ja tez sie skusze;) prosilabym o polecenie mi takiego niezbednika do pielegnacji skory twarzy, to znaczy tonik, kremy, maseczki itp. mam skore mieszana, ze sklonnoscia do wypryskow i juz zmarszczki mimiczne (mam 25 lat) dosc ich duzo, bo sie za duzo smieje. nie mam zadnych preferencji co do firm. do tej pory uuzo eksperymentowalam i chyba czas na cos porzadnego. z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)blondzidelko IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:26 Witam. W zwiazku z tym ze masz skore mieszana a juz zmarszcki mimiczne nie bede polecala nic co dodatkowo ja obciazy.Mysle ze powinnas spobowac czegos co delikatnie bedzie zluszczalo naskorek(moze i przy okazji usunie tez zmarszczki;) najlepszym rozwiazaniem bedzie zestaw zel+tonik+krem+serum i pielegnacja dodatkowa. Z kremow najbardziej godnym mojej uwagi bedzie chyba krem z serii Pharmaceris T.sebostatyczny.Bardzo mocno nawilza i jednoczesnie nie pozwala skorze sie mocno przetluszczac i redukuje zmiany i ew.blizny potradzikowe.(nie zasugerowalas mi jaka polka cenowa Cie interesuje wiec poprostu sugeruje posrednio).krem pod oczy zdecydowanie Loreal z Boswelox'em-podobnie zreszta serum z tej samej linii(stosuj raz dziennie najlepiej na noc-pod krem-tutaj mozesz juz sprobowac kremu z serii AA Hydra rich 25+-jesli jednak polaczenie krem+serum bedzie za ciezkie dla Ciebie rob tak na zmiane-dzien sam krem ,dzien samo serum.co do toniku to mysle ze moglby pasowac Ci Loreal z serii zluszcajaco oczyszczajacej.Jako pielegnacja posrednia poelcilabym peeling drobnoziarjsty dermiki i maske oczyszcajaca tej samej serii z lini MatB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.crowley.pl 15.01.06, 21:07 witam mam pytanie jaki krem przeciwzmarszczoko-nawilzajacy mogłaby mi Pani polecic? Mam 26lat,cera mieszano-wrazliwa z tendencja do suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:29 Witam Pania;) A wiec jesli chodzi o krem to z gornej polki poelcam Resolution Lancome lub Capture Lift Diora-oba dla skory po 25 roku zycia-moocno nawilzajace,pielegnujace i przeciwzmarszkowe(a konsystencja Dior'a jest niesamowita).Z tanszych odpowiednikow- vit.krem Lumeny i Hydra rich 25+ AA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Ewelo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.01.06, 17:52 Jaki krem? 32 lata, cera naczynkowa, zwiotczała sucha, dobrze by było żeby był przeciw zmarszczkowy troszke, prosze o jakiś tańszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ewelo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.01.06, 17:53 Plissss, nie pomiń mnie znów! pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
samex157 Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia 24.01.06, 04:59 Ja bym zaproponowala cos co wygladzi blizny, usunie zmarszczki, i odmlodzi skore. Produkt jest super. Mozna uzywac pod oczy! a to co robi z twarza to jednym slowem cudo. Jestem w calkowitym szoku. Juz po pierwszych razach uzytkowania widac niesamowite efekty. Polecam kazdemu www.allegro.pl/show_item.php?item=82714441 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: poradze...pracuje w "tym":)blanusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:14 chyba żsrtujesz???? to sa kremy dla nieco dojrzalszej cery. resolution jest polecany ok.3Or.ż działa na zmarszczki mimiczne,które własnie w tym wieku sie pojawiają!! Codo Diora(polecany dla skóry ok.40r.ż.), to dawno został wycofany- chyba,że masz jakies starocie.Dla 25-latki dobry jest Dior capture First Action!!! Uwiezcie mi -ja też się tym zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki To ja też chcę!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:52 Mam bardzo podobny typ urody do tego: www.wizaz.pl/images/agatam/romantyczne_lato/img/zdj3.jpg Jaśniejsze włosy i zielone oczy. Odcień skóry i ust w świetle dziennym ten sam. Używam neutralnego koloru podkładu (tak mi się wydaje... Clinique Stay true, nr. 27- stay nude) i różu Maybelline, nr. 53 (najjaśniejszy, zgaszony róż). Wydaje mi się, że są to kosmetyki pasujące do tego typu urody, ale mogę się mylić;) No ale oczywiście nie oczekuję tego, że ktoś pozna to po numerkach:) Chodzi o to, jakich cieni powinnam używać, żeby podkreślić zielony kolor oczu i żeby pasowały do jasnej cery. Zawsze używałam brązowych (przez ponad 5 lat) i mam ochotę na zmianę. I jakie firmy mogą mieć takie odcienie? (Fajne kolory ma Lumene, ale nie wiem, czy są dobrej jakości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Mahora IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 15.01.06, 22:14 Cze Ewela. Robisz furrorę na forum! Gratuluję. ;)) -Chciałam się zapytać o Mahore. Nie mogę jej NIgdzie dostać, w żadny sklepie. Jest wycofana ze sprzedaży? Dlaczego? - Druga sprawa to kod na perfumach Shalimar EDT --> VT 09 <-- KOntaktowałam się z kilkoma perfumeriami i tutaj na forum nawet pisałam o tym, ale NIKT mi nie umiał podać poprawnej daty ważności w sklepie. NIKT z Pań w Sephorze nie wiedziała ile lat są ważne perfumy marki Guerlain oraz rozszyfrować tego kodu. Proszę o TO Ciebie. ;) - I pytanie z rzędu absurdalnych. ;)) Jakie sa szanse na to, aby kupić perfumy po znajomości, tzn wycofane z obiegu/ze sklepu/zdjęte z półki, bo np. opakowanie doznało uszczerbku, pudeło się podarło, data ważności zbliża się ku końcowi itd... Czy są robione takie "wyprzedaże" perfum dla wtajemniczonych, czy też zwykłych ludzi nie mające nic wspólnego z handlem na dużą skalę, a perfumy traktują jak hobby, a nie sposób na życie i zarabianie? W ogóle co robicie ze zdjętymi perfumami z pókłki? - i ostatnie pytanie ;) Jak myslisz skąd biora się te wszystkie perfumy na Allegro. Skąd ci wszyscy sprzedawcy biora towar? Jakie źródło? I NIE PISZĘ o PODRÓBKACH za 40,o zł., a o takich które są oryginalne, ale o 100,o zł tańsze niż w sklepie. Proszę się nadto nie sugerowac cenami i róznicami w cenach. Podaję je orientacyjnie. ;)) Dzięki za wszystkie odpoiwiedzi. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Mahora IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 09:41 Czesc Duuuzo pytan:) no to po koleji: 1.Mahory nie ma juz od dobrych 2 lat w perfumeriach jest wycofana-osobiscie pakowalam zwrot do diparluxu:(.Mysle ze jesli gdziekolwiek uda Ci sie ja kupic to tylko zagranica i to tez nie jestem pewna w 100% 2.Vt 90 na perfumach to data PRODUKCJI V oznacza kraj natomiast T rok produkcji 0 to rok 2002 a 09 miesiac 09.Perymu nieotwarte wazne sa do 12 lat,natomist otwarte i dobrze przechowywane moga sluzyc do 8 lat. 3.nigdy nie slyszalam o handlu pod polka:).Jesli cos jkest wycofane to sklep to zwraca i dostaje za to kompensate,jesli pudelko sie zniszczylo..przysylaja nowe,jesli cos jest stare odsyla sie i wymieniaja na nowe.Kolko sie zamyka.Nie ma mozliwosci aby cokolwiek mozna bylo dostac nie kupujac tego a jesli juz to ktos robi to na wlasna odpowiedzialnosc(czytaj Kradnie) Z tego co wiem niektore firmy robia takie mini wew.wyprzedaze gdzie mozna kupic kolorowke np.za 1/2 ceny.Wszystko jest kwestia szczescia i dogadania sie.Jesli jendka bardzo bardzo bardzo zalezy Ci na czyms najlepiej zglosic sie do przedstawiciela i blagac oto aby cos Ci odsprzedal-imlepszy bajer tym wieksza szansa na sukces:).Nie licz jednak ze ktos sprzeda Ci tester w takiej firmie- jest to zabronione!!a firmy praktykujace tego typu procedery moga nawet stracic licencje przedastawiciela. 4.Skad perfumy na allegro?moim zdaniem sa trzy opcje i obie niestety sa nieuczciwe: a.persoenl wynoszacy ze sklepu-testery oryginaly itp. b.pracownicy-najczesciej magazynow lub skaldow celnych ktorych nikt nigdy nie pilnuje a jeden karton mniej przy odbiorze testerow to dla firmy wliczone w koszta straty c.parcownicy prywatnych perfumerii zami zamawiaja sobie testery i sami je sprzeadaj Wszystkei te zachowania sa niezbyt lojane i coz tu duzo mowic..kupujecie/my kradzione rzeczy a jesli juz nei kradzione to napewno nei przeznaczone do sprzedazy bo wszystkie testery sa NOT FOR SALE:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:27 Jesli mogę to poproszę o Twoją opinię na temat podkładu double wear estee lauder. Miałam go kiedys i byłam bardzo zadowolona - choć trzeba uważać aby go za dużo nie nałożyć. Kupowałam go za granicą - miałam odcień fresco. Nie wiem czy u nas to ten sam kolor. Jestem brunetką, raczej o ciepłum kolorze - ciemne, kasztanowe włosy, latem piegi, brązowe oczy, nie mam śniadej karnacji, ale opalam się na brązowo jeśli już się opalam:). Pomimo tego dobrze mi w zimnych kolorach, np. turkusie. Nie mam problemów ze skora poza tym, że środkowa część twarzy szybko się przetłuszcza i wtedy cała makijażowa nieskazitelność (a o taka mi chodzi) idzie siną dal. Będa bardzo wdzięczna za Twoje pomocne sugestie. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 10:42 Witam Osobiscie bardzo lubie ten podklad-tylko czasami lubi robic niespodzianki i utleniac sie na tragiczny kolor.Jesli chodzi Ci o kolor to napewno te same numeracje sa na calym swiecie-oczywiscie linia w polsce moze byc okrojona o te najciemniejsze kolory ale to juz standart.Ladnie kryje,dobrze sie rozprowadza dla mnie super.jesli moge Ci cos zasugerowac to wyprobuj koniecznie nowy podklad Vichy Dermablend-sama mam okazje go "testowac" i jestem zachwycona.Napprawde niesamowity efekt.Nie dosc ze kryje wszystko!i plamy i zaczerwienienia to twarz nie wyglada jak maska a podklad jest naprawde trawly!.jesli masz w okolicach superpharme to zajdz po probke-naprawde poelcam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:11 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:) Czy z tego podkładu Vichy szczególnie rekomendujesz jakiś konkretny kolor? O to samo chciałam zapytać w odniesieniu do estee lauder - czy uważasz, że jakis odcień jest szczególnie korzystny (biorąc pod uwagę taki typ urody jaki wcześniej opisałam)? Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie i dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 11:18 Prosze bardzo:] Ja na Twoim miejscu oscylowalabym miedzy 25 a 35-roznica niby nie jest wielka ale roznie moze sie on utlenic na skorze.Ja sama mam 35 i nie jest on specjalnie jasny ani ciemny-bardzo naturalny.Wydajny.Ale sa dwa rodzaje tego Dermablend-w tubie(ten poelcam) i w sloiku(tego raczej nie polecam bo nie wiem nawet jak to nazwac...kompakt?korektor? to chyba za slabe slowa-ma konsystencje na pograniczu masci i gipsu:].Wyprobowalam na reku i nie dosc ze warstwa 2mm prawie wrosla mi w skore to kolory tragiczne.Ale sam puder utrwalajacy jest swietny-mozna go kupic oddzielnie a jest go ok50g wiec wystarczy na ho ho. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:49 Witam chciałam zapytać o to, skąd się biorą różnice w cenach między perfumami w perfumeriach typu Galeria centrum a Rossman. Ostatnio te same perfumy Gucci Envy widziałam (30 ml) w galeri za 180 PLN a w Rosmanie za 130. Czy perfumy w Rosmanie były orginalne - czy możliwe są takie rozbieżności? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:53 Prosze tez o informację czy woda Niny ricci Les belles w pomarańczowym opakowaniu z niebieską zakrętką jest jeszcze dostępna, bo już daaawno bardzo jej nie widziałam, nawet na allegro w ciągu ostatniego roku była 2 czy 3 razy i to zawsze z zagranicy. Ewentualnie które z dostepnych w Polsce perfum mają podobną nurę. To były moje ulubione perfumy i bardzo boleje nad ich nieobecnościa na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 15:00 "pomidorowej" niny ricci juz nie ma i raczej nigdy w polsce nie bedzie-nie sprowadzaja juz tego zapachu.jedyne co ci zostaje to zagranica lub zakupy na zagranicznych stronach interenetowych.Ja sama uwielbialam ten zapach i jak dotad nic podobnego nawet nie znalazlam:(... Odpowiedz Link Zgłoś
aniamorsa Re: podkład 16.01.06, 14:57 chciałam też zapytać (bo chyba przypadkiem nie wysłałam jednego maila)o perfumy Niny ricci les belles pomarańczowe z niebieską zakrętką (w takiej skręcanej buteleczce). Czy są jeszcze dostępne/produkowane, bo w perfumeriach już długo ich nie ma, nawet na alegro w ciągu ostatniego roku byłay 2 czy 3 razy, i to zawsze z zagranicy. To były moje ulubione perfumy i bardzo boleję nad ich nieobecnością na rynku. Które z dostępnych w Polsce perfum pachną podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: podkład IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.06, 14:58 wszystko zalezy od marzy jaka narzuci sobie sklep i ew.promocji.Zdarza sie ze sklepu kupuja wieksza partie produktu(a ze rossmanow jest wiecej niz sephor czy douglasow) moga sobie pozwolic na zakup nie 8 a np.25 tys butelek i wtedy dostaja korzystny upust sprzedaja wody z niewielkim(ale nadal) narzutem marzy i sa n plusie a dodatkowo zyskuja nowych klientow-ktorzy beda do nich wracac a przy okaji kupowac rzeczy nie objete promocja i tak sklep wychodzi na +. nalezy pamietac iz marze narzucane w sklepach siegaja czasami nawet do 300% ceny zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Mahora IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 16.01.06, 18:41 Ewela dzięki za odpowiedź. Fajna i cierpliwa babka jesteś. ;)) -Ja tylko zapytam jeszcze jakie są marże w sklepach sieciowych?! Czy na każdą marke perfum i kolorówki jest taka sama marża, czy na np. Dior inna, Na Chanel'e inna itp. Jak to wygląda i skąd takie czasami kosmiczne ceny w tych sklepach? -Kto ustala wysokość wszystkich marż? Skąd się to bierze? Czy rzeczywiście oni walą tak bez pojęcia podatki, marże, Vat-y i inne. Czy starają się liczyć już po mimimalnych stawkach, a i tak wychodzi drogo? I jak chciałam się zapytać jeszcze o taka sprawe. Załużmy, że przychodzi do sklepu Cils Booster Lancome [kocham tę bazę!] Jaka jest jej cena zanim naliczycie wszystkie "opłaty"?? I mniej więcej ile kosztuję po obliczeniu wszystkich kosztów? Ja pierdziele, ale MY PL społeczeństwo jesteśmy niedoinformowani w tych sprawach. Co widać najepiej po tym wątku. ;))) Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Mahora IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:25 A staram sie staram:] A wiec teoretycznie marze w sieciach sa roze rozniaste wszystko zalezy od szefostwa.Oczywiscie marza rozni sie na kolorowce i na perfumach i siega odpowiednio (od 30% do 100%) w zaleznosci od marki.Wiadomo ze to co idzie do nas zza oceanu automatycznie ma doliczone jeszce jakies kosmiczne oplaty (min.CHrrera,FCUK,Donna Karan,wiekszosc Clinique i Tommy Hilfinger).Kosmiczne ceny o ktorych mowisz (np.czyste perfumy,cy cuda kremy jak np.HR) to niestety jest tez wymog producentow-jesli wchodzi na rynek nowosc jest objeta umowna cena sugerowana ktora(w zaleznosci od marki) mozna przekroczyc o max.10- 15zl.Jesli jednak firmy dystrybuujace podnosza bez wiedzy marki cene jednoczesnie traca upusty i inne przywilieje.Generalnie ustawowa marza jest ok30-50% w zaleznosci od produktu(nie mowmy tu o paliwie:]}.Tak wiec jak juz mowilamim wieksza siec tym wieksze upustu-analogicznie.Generalnie wszuystkie bazy i tusze Lancome(cena sklepowa ok 115zl-tak bylo od x czasu) w zakupie kosztuja ok 75zl-ale tutaj ie dam sobie reki obciac bo ja nie zajmuje sie fakturami-sa od tego inne osoby:] Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 87.207.82.* 16.01.06, 19:42 Ewelo Dzięki Ci wielkie za wszystkie Twoje porady – przeczytałam całość (zajęło mi to kilka dni ;-) i porobiłam skrupulatne notatki (z których korzystam od czasu do czasu), a potem bardzo się zmartwiłam jak zniknęłaś na kilka miesięcy. Ale do rzeczy – chciałabym Cię bardzo prosić o pomoc w dobraniu żelu/toniku/zestawu kremów (górna półka) do 32letniej cery mieszanej/przetłuszczającej sie z wypryskami i zmarszczkami mimicznymi. Dodam tylko, że bardzo dużo czasu spędzam w klimatyzowanym pomieszczeniu. Z góry wielkie dzięki za pomoc! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanillla3 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.172.wmc.com.pl 16.01.06, 20:40 witam:) ja też skuszona Pani profesjonalizmem, poproszę o pomoc 1. poszukuję ochronnego kremu na zimę, bo mróz spraia, ze na twarzy strasznie wychodzą mi naczynka. mam cerę mieszaną, czasem (przed okresem) pryszczatą;) 2. mam 4 straszne zmarszczki na szyi- jaki krem pomoże mi je zlikwidowac? najlepiej nie wyzej niz ze sredniej polki:) 3. od ponad roku na moim nosie pojawilo sie czerwone okragle pekniete naczynko i nie chce cholerstwo zniknac( kolo nosa tez mam popekane naczynka , ale nie az tak widoczne). smaruje je mascia z arniki ale niestety nie pomaga- czy zna Pani jakis specyfik, ktory zlikwidowalby problem??? Serdecznie dziękuję za kazdą poradę! cieplutko pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)Vanillla3 IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:44 Witaj: 1.Jesli chodzi o ohronny krem na zime ja zawsze uzywam i polecam Neutrogene zimowa-jest naprawde swietna-jesli jednak moz nie jest az taki straszny (np.- 20) to dobrze sie sprawdza Weather everything Cliniqua-jak sama nazwa mowi krem na kazda pogode:].kazdy krem ktory wytrzyma temp.do -10 bedzie chronil kruche naczynka.Ale odradzam kremy mocno nawilzajace. 2.Jesli chodzi o zmarszki na szyju to tak jak juz mowilam wczesniej polecilabym Ci krem do szyji z Shiseido lub ew.Clarinsa-ale mysle zes kroo takie te zmaaarszki straszne:]to potraktuj ze podwojnie-kup serum(moze byc to loreala podwojne Revitalift) lub nawet jakiejs polskie firmy(Laser daxa) i smaruj nim skore szyji i dekoltu dwoma rekami od klatki piersiowej do samej zuchwy w kierunku od serca i tak na przemian nie wykonuj ruchu "gora dol" bo efekt bedzi ezaden:/.i na taki "podklad" smialo krem na szyje i dekolt. 3.Na pekniete naczynka nikt nic nie poradzi no chyba ze lekarz ale to i tak nie zawsze...niestety-jedyne co moge poelcic to kremy wzmacnijace i lykanie tabletek wzmacnijacych kruche naczynka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:33 Witaj oto moj nieulubiony typ cery:]....problemowa jak zadna inna.Mysle ze aby ja nawilzyc(tak na zas) i ew.odtluscic powinnas stosowac cos delikatego ale skutecznego-do takiej cery najlepsze bedzie delikatne mydlo w plynie(bez mydla) do mycia twarzy z Clinique-naprawde swietnie gruntownie oczyszcza a buzia i tak wyglada ladnie.Potem tonik-tutaj juz skusilabym sie na tonik z serii Shiseido (purness) bez alkoholowy ale ladnie pogoi sie wszystko i pory beda domkniete.Jako krem na dzien(a zakladam ze sie malujesz) polecilabym Ci juz standartowo koniecznie baze pod podklad-najlepiej Daxa bo ladnieprzykrywa nierownosci i jednoczesnie nie zatyka porow,a krem to juz zalezy od upodoban mysle ze w ciagu dnia pownnas sie chronic prze wol.rodnikami i jednoczesnie porzadnie ja nawilzac-mysle ze dobry bedzie peelingujaco przeciwzmarszkowy krem Biothermu pell do skory miesznaej.W ciagu dnia dobrze jej zrobijak od czasu do czasu bedzie spryskiwala twarz woda w spreju(najlepsza avene).Jesli chodzi o nocny krem tutaj juz musialabys uzywac cos mocniejszego-Resolution Lancome(na zmarszki mimiczne) lub Happylogi w formie kremo zelu.Pod oczy zdecydowanie polecam ci Age fitness biothermu-a jako pielegnacje dodatkowa peelin gommage Chanela(enzymatyczny) i maske nawilzajaca z Biothermu do cery mieszanej.Dodatkowwo aby w iagu dnia zniweleowac swiecenie sie buzi skus sie na bibulki matujace Art deco(100szt za ok.30zl to wydatek niewielki a zobaczysz jak pomocny) Serdecznie pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 17.01.06, 18:42 bardzo bardzo dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :)) mam jeszcze jedno pytanko - wspomniałaś o bazie pod podkład Dax, a co sądzisz o Idealist Skin Refinisher EL? Można używać przy mojej cerze zamiast bazy pod podkł. czy funkcja tego kosmetyku jest zupełnie inna? A, i jeszcze jedno - obecnie na noc używam Primordiale Optimum Nuit Lancome (polecono mi w sklepie). Czuję, że jest troszkę za ciężki na moją cerę - też przeciwzmarszczkowy - jaka jest tak naprawdę różnica pomiędzy tym a polecanym przez Ciebie Resolution? Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc - dużo bym dała żeby w Sephorze, w ktorej kupuję kosmetyki znaleźć choc jedną tak kompetentną konsultantkę :) ale niestety jakoś na taką jeszcze nie trafiłam - tym większe podziękowania dla Ciebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 18:53 Bardzo prosze:)Idealist to nie baza.Bron boze!I raczej jeszcze nie dla Ciebie,chyba ze zastosujesz go jako kuracje raz dziennie na noc -jedno opakowanie i straczy na kilka lat.Zdecydowanie polecam baze...obojetnie jaka ale baze.Roznica miedzy PO a Resolution jest taka iz Prim.jest kremem generalnie opoznijacym proces starzenia sie skory-czyli chroni przed rodnikami,nawilza...natomist Resolution dziala juz na istniejace zmarszczki,a przedewszystkim na te mimiczne-obkurcza komorki i sprawia ze zmarszki sie "rozprasowuja"-bardzo dobry krem-naprawde skuteczny.A juz na[rawde swietne rezultaty uzyskuje sie stosujac cala serie. Bardzo sie ciesze ze moglam jakos pomoc..moze spotkamy sie kiedys na zakupach;) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:07 to ja jeszcze raz dziękuję :) na zakupy baardzo chetnie, ale z tego co się zorientowałam jesteś z Wawy, a ja niestety nieczesto z nad morza do stolicy zagladam :( zdziwilam sie Idealistem bardzo - hmm - cos mi nie pasuje - bo bylam przekonana, ze on głównie do wygladzania nierownosci na skorze i ze raczej na dzien(?)przed kremem sie kladzie, no i ze dla mnie nie za wczesnie... a tak w ogole to kiedys doczytalam jakie sa Twoje ulubione kosmetyki (pamietam, ze też skora mieszana ;) i jestem bardzo zadowolona z toniku Biothermu Biopur, a i krem do ciala Shiseido baaardzo fajny :) cieplutko pozdrawiam :)) ps. a co Ewelu sadzisz o zestawie Lancome z wit C (krem i serum) - nie pamietam nazwy, a ostatnio o nich czytalam (na ozywienie buzi)? Obiecuje ze to juz moje ost. pytania na jakis czas :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 19:20 :] Idealist to serum,a ze wugladza,jasne tylko optycznie-chyba ze przy dluzszym stosowaniu-ja odradzam..narazie. Ten zestaw z z lancome o ktorym mowisz to mikroderm.tylko ze selektynwa.Sam kremr byl dostepny x lat temu jako serum rozjasniajce ale widac "odpicowali" go i wypuscili jako kuracje.Sam peeling stosujesz jak peelingnatomiast serum w ktorego sklad wchodzi czysta 5%vit.C stosujesz pod swoj nocny krem.I bron boze go uzywac na dzien!Jesli nie masz problemu z naczynkami,ani wrazliwej cery to smialo.Napewno obkurczy pory,susnie martwu naskorek i rozjasni buze.Ale tez tylko jako kuracje-opakowanie i konie.Wiele kobietrobi sobie straszna krzywde stosujac serum albo jednorazowe kuracje przez dlugie dlugie okresy a potem placza ze wygladaja strasznie:) Pozdrawiam Cie serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdas Re: poradze...pracuje w "tym":)magdas IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:25 Ewela - dziekuje!!! Dobrze, ze zapytalam o tego Idealista - dzieki za ostrzezenie :) Pozdrawiam serdecznie i milego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kani Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 20:34 gdyby wszyscy specjalisci w swej dziedzinie mieli taka wiedze jak ty w swojej to świat byłby lepszy! A teraz pytanko: używam czasem podkładu Fresh Matte Maybeline, skóre mam mieszaną, ale nie czuję się z tym zbyt dobrze a to dlatego że mam lekki meszek na twarzy i gdy nałożę podkład to brzydko wygląda. Co poleciłabyś mi zamiast podkładu, głównie chodzi mi o to żeby twarz wyglądałą w miare naturalnie i ładnie, jakiś puder? Dodam, że jestem bardzo blada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:38 Jesli przeszkadza Ci ten puszek na osie to puder dokladnie bedzie dzialal podbnie uwydatni go-a jesli nie bedziesz miala na tawzry podkladu to talk z pudry bedzie osadzal sie na wlosach i uwierz ze bedzie wygladalo to jeszcze gorzej:/.Uwazam iz wybralas zly podklad-kazda kobieta ma taki "puszek" na tawrzy i jest to kwestia tylko i wylacznie dobranych kosmetykow-sprobuj zrobic dokladny peelin buzi.Potem wyruszja na poszukiwania podkladu-jesli uzywasz FM to znaczy ze nie lubisz mocnego kryia-moze wiec wartos kusic sie na jakis krem tonujacy.lub podklad mniej matujacy a bardziej nawilzajacy?.Lirene ma w ofercie podklad Shiny Touche delikatnie nazwilzajacy i rozswietlajacy,lub.ew.kremy tonujace z Avonu,Astora,Miss Sporty lub innej firmy(uwierz tutaj efektu "puszku" nie bedzie:]Sprobuj! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 80.50.177.* 08.02.06, 16:45 Po nieudanych próbach z tuszami Lancome, Estee Lauder, Dior (dużo ich było) zawsze wracam do Maybelline Volume Espress (granatowe opakowanie),który znów się kończy...i znów mnie kusi żeby kupić inny. Może z "nowości" znajdzie się tusz, który wytuszuje mi rzęsy tak jak "stary,sprawdzony,wydłużająco-pogrubiający Maybelline"? Mam delikatne, miękkie, proste i raczej krótkie rzęsy. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 195.245.213.* 17.01.06, 10:31 Witam! Poszukuję podkładu i pudru do cery mieszanej może być z wyższej półki. Chodzi mi o długie matowienie i krycie ponieważ mam problemy z naczynkami. Fajnie byłby gdyby był mozliwie trwały. Kolor dość jasny (ale nie najjasniejszy), nie wpadający w róż a w beż. I jeszcze pytanie o róż: czy lepszy bedzie chłodny odcień czy ciepły? Nie mam wprawy w aplikowaniu. Możesz mi cos polecić? Dziekuję Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)Marta IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 10:56 Witaj Jesli chodzi o mocne krycie(ale bez efektu maski) to zdecydowanie po raz kolejny polecam d wyboru:): Vichy dermablend;Teint Idole Lancome;Double wear ELauder lub velvet Touche Isadory(na opakowaniu napisano ze jest to podklad do cery normalnej ale uwierz na slowo jest do mieszanej i slicznie kryje).Wszystkie firmy maja szeroka game kolorystyczna ok 6-8 kolorow wiec napewno cos wybierzesz-jesli chcesz zeby kolor nie byl rozowy to jego odcien w sloiku nie powinen byc ani zbyt rozowy ani brazowy-najlepiej lekko zolty lub bezowy. Jesli chodzi o roz to nie napisalas jakie masz wlosy i oczy ale ja zawsze polecam odcienie cieple(kakao,losos,brzoskwinia),ladnie ozywiaja cere i nie wygladaja sztucznie.jesli chodzi o aplikowanie go to sa dwie metody-same kosci policzkowe(robisz "dziubek" i muskasz pedzlem wystajace ksoci policzkowe) lub usmiechasz sie i malujesz tylko policzki w icj najpelniejszych miejscach.Obie metody w praktyce sie sprawdzaja ale ja wole ten drugi.Wazne zeby nie przesadzic z rozem wystarczy raz musnac nim twarz.Z rozy to zdecysowanie polecam Ci Bourjoise lub Inglota a z wyzszej polki Chanel9irrele blush) lub YSL. Pozdrawiam!!! Jesli chodzi o puder to zdecydowanie polecam nowy matujacy puder Isa Dory- naprawde rewelacja i duzy(6) wybor kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: poradze...pracuje w "tym":)Marta 17.01.06, 12:02 Bardzo dziekuję :) Działasz błyskawicznie! Mam włosy w kolorze ciemny blond i piwne oczy. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMOOPALACZ Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 17.01.06, 13:01 Witam serdecznie Ewelko Już kilka razy doradzilaś mi fantastyczne kosmetyki.Mam pytanie,,,(być może byl już wątek o samoopalaczach)Który Twoim zdaniem jest najlepszy,najbardziej naturalny,delikatny,nie tworzący żóltej poświaty.Interesują mnie z tzw,wyższej pólki. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)SAMOOPALACZ IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 13:11 Witam. Wszystko zalezy od karnacji i tego czy ma byc to samoopalacz do twarzy,ciala czy tez 2 w 1.Najlepszym samoopalaczem do ciala jest wg mnie Clarins AutoBronzant w mleczku-stosuje go juz od kilku lat i jak narazie nie znam lepszego.naprawde swietny efekt uzyskuje mieszajac go w proporcjach 2:1 z balsamem do ciala(obojetnie jakim.Ale nalozony sma tez wyglada swietnie.Samoopoalacz do twarzy to juz wyzsza szkola jazdy.Tutaj liczy sie typ skory.Do skory tlustej najlepszy bedzie krem lub zel,a do suchej krem.Odradzam wszelkiego typu spraye chusteczki i pianki-moze i wygodne ale efekt trudny do przewidzenia.najlepszy do twarzy jest samoopalacz Shiseido z linii slonecznej(w zelu) lub Lancome w zelu z serii Solei.Bardzo praktyczne sa tez kremy samoopalajace do stosowania jako zwykla pielegnacja w ciagu dnia.Clarins ma taki produkt jak i Lancome-ale chyba clarins mniej pachnie chemia a efekt jest naprawde bardzo ladny.Przypominam o peelingu dzien wczesniej:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.172.wmc.com.pl 17.01.06, 15:38 Wiesz co? jestes rewelacyjna:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: zgadzam się :) IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 17:52 Nie przesadzajmy:]Pomagam Wam bo to lubie a ze sie na tym jako tako znam..Cala przyjemnosc po mojej stronie:]Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: poradze...pracuje w "tym":) 17.01.06, 18:11 Do ewela: 1. jak jest z zapachem Elisabeth Arden "Provocative woman": cena, pojemnośc i trwałość zapachu.. 2. Które zapachy są najbardziej trwałe? 3. Czy pojawi się jeszcze zapach "Individuelle" Charlesa Jourdana? Z góry dzieki za odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":)elwee IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 18:25 1.Sa standardowe pojemnosci:30,50,100-ceny od 180 do 400zl-zalezy pd punktu. 2.Najbardziej trawle sa perfumy,potem wody perfumowane.Nie pytaj o dokladne nazy zapachow bo to jest kwestia indywidualna-zapach na jednych sie utrzymuje a na innych nie:/Najbardziej trwaly jest dla mnie Kenzo Jungel i Dolce Vita Diora. 3.Pamietam te zapachy przez mgle....w Polesce juz chyba ze prze zinternet.Nie chce cie wprowadzic w blad ale sadze ze nigdy..niestety:/ pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:42 Mam pytanie jaki krem bedzie dla mnie dobry jesli mam 17 lat. Mam cere tlusta z tendencja do tradziku. zalezy mi na filtrach uv wysokich i na efekcie fajnego matowienia. Jaki krem jest godny polecenia, zastanawialam sie nad jakims z clinique, shiseido ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Pomoz mi prosze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:44 Jak odczytuje sie date waznosci na kosmetykach clarinsa??? Dziekuje z gory- mam powazny z tym problem, a bardzo mi zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goblin poradze...pracuje w "tym":) IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:47 Mam pytanie jaki krem bedzie dla mnie dobry jesli mam 17 lat. Mam cere tlusta z tendencja do tradziku. zalezy mi na filtrach uv wysokich i na efekcie fajnego matowienia. Jaki krem jest godny polecenia, zastanawialam sie nad jakims z clinique, shiseido ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdfg krem do cery tlustej z tenddencja do tradziku IP: 81.15.189.* 17.01.06, 19:48 Mam pytanie jaki krem bedzie dla mnie dobry jesli mam 17 lat. Mam cere tlusta z tendencja do tradziku. zalezy mi na filtrach uv wysokich i na efekcie fajnego matowienia. Jaki krem jest godny polecenia, zastanawialam sie nad jakims z clinique, shiseido ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: krem do cery tlustej z tenddencja do tradziku IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 20:13 takiego cudu to niestety nie znam-chyba ze cos z produktow aptecznych.Mysle ze na taka pore roku jaka mamy teraz najlepszy bedzie krem naw-ochronny do cery tlustej najlepiej z LancomePure Controle) lub Clinique(total tourn.).Mysle ze powinnas poradzic sie dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colleen Cienie IP: *.chello.pl 17.01.06, 20:01 Nie wiem czy takie pytanie juz bylo, jesli tak to przepraszam ale nie mam teraz czasu przejrzec calego watku. Jakie mozesz polecic trwale cienie? I ktory numer bedzie dobry do piwnych oczu? Kupilam ostatnio "piatki" diora i jestem bardzo zawiedziona. Sa bardzo nietrwale, inglot byl u mnie duzo trwalszy (chociaz cienie diora wygladaja lepiej ale tylko przez pierwsza godzine). Chcialabym cos co trzyma sie bez bazy, jakis zestaw 2 lub wiecej kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Cienie IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.06, 20:17 Z trawloscia cieni roznie bywa...nie dam sobie glowy uciac za wszystkie.Najlepiej(przynajmniej u mnie) sprawdzaja sie cienie Chanela-byc moze ze wzgledu na konsytencje-sa wypalane a nie prasowane.Tak wiec ilosc pigmentu ejst naprawde spora-a efekt baaardzo dlugi.Wybor kolorow jest przeogromny(ok17 zestawow po 4 w palecie) a nie jestem w stanie uwierz nauczyc sie wszystkiego na pamiec.DObrze trzymaja sie tez cienie Revlonu Colorstay ale tam masz do wyboru tylko pojedyncze.Jesli jednak masz taki problem z nimi to moze ejdnak warto skusic sie na baze?Goraco polecam Art deco-sprawdzone nawet przy soczewkach. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colleen Re: Cienie IP: *.chello.pl 17.01.06, 20:31 Poprzedmio mialam clinique podwojne i trzymaly sie caly dzien. Ciemniejszym rysowalam kreske i po calym dniu byla nietknieta. Jasniejszy nakladalam aplikatorem badz pedzelkiem i oczy wygladaly naprawde super. Diora jak probuje nakladac pedzelkiem to mi sie osypuje. Po godzinie mam juz zbita kreske w zalamaniu powieki (przy tym powieka wyglada na tlusta). Fakt ze uzywam dosc tlustych kremow teraz ale clinique radzilo sobie z tym. Myslalam ze inne wysoko polkowe tez tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Cienie IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 10:59 Widzisz wiec sama ze nie ma reguly.Kazdy cien jestinny choc przyznaje ze Clinique tez sie dobrze u mnie trzymal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:41 Proszę o pomoc w sprawie podkładu clinique perfectly real, które odcienie są ciepłe bez różowej nuty dla lekko opalonej buzi podobał mi się kolor z clinique reapirwear vanilia może cos podobnego jest w perfectly real Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 11:48 Powiem szczerze ze nie pamietam po nazwie koloru-najlatwiej bedzie Ci poprostu kierowac sie nazwa(wszystkie zolte lubbezowe kolory zawsze latwo poznac po nazwie sand,peatle,bronz,pastel...)najlatwiej Ci bedzie jak wezmiesz odrobine Vanilli i potem obok kilka odcieni PR.Z tego co pamietam PR ma ok 16 kolorow (jak nigdy w Clinique).Jesli bardzo Ci zalezy moge to sprawdzic. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:54 Bardzo bym była wdzięczna o sprawdzenie bo nie mam gdzie sprawdzić koloru a chciałam kupić przez internet a te nazy takie trochę dziwne np shade 14 N albo shade 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl 18.01.06, 11:58 W CLinique jest tak iz oni operuja nazwami jako literami 14,15,16,25...a shade to poprostu odcien po angielsku-natomist literki N,D,L oznaczaja natural,dark,,light.Sprawdze ten kolor jesli chcesz i dam Ci znac ale jednak polecalabym Ci osobiste przestestowanie bo to roznie bywa-czasami cos sie utleni inaczej na twojej skorze albo bedzie zbyt zolte... Ale wporzadku-zerkne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga do Ewelki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.01.06, 12:33 Mam 32 dwa lata...cere suchą, naczynkową zwiotczałą, prosze o porade jaki krem jest dobry, najlepiej żeby był jeszcze lekko przeciw zmarszczkowy, i dobrany do wieku, no i oczywiście byloby super gdyby był w miare tani, nie stac mnie na kremy z górnej półki, pozdrawiam i z góry diękuje za odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: do Ewelki IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:02 Mysle za najlepiej u Ciebie sprawdzilby sie krem Loreala Revitalift-ujedrni mocno odzywi i napnie wiotka skore-poz tym jest delikatny dla naczynek-a i duzt plus za to ze ma cala serie-od kremu pod oczy po serum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaaa do eweli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:27 Mam problem z doborem kolorystyki cieni do powiek. Jestem blondynką, mam niebieskie okczy o jasnej oprawie. Jeśli chodzi o kosmetyki klasy średniej (typu max factor czy loreal), które byś poleciła?Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: do eweli IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:11 Przy takiej oprawie oczu i takiej urodzie mozesz smialo experymentowac..ale tylko w pastelach i kolorch zlamanych..zawsze lepiej cieplych niz zimnych.Mysle ze powinnas zdecydowanie zrezygnowac z zieleni,pomaranczy,fioletow i intensywnej czerni.Najlepszymi kolorami dla ciebei bedzie pastelowy roz,kakao,bez,mleczna biel i grafit.Zrezygnuj z czarnego tuszu na rzecz grafitowego lub brazowego-albo skus sie na henne u kosmetyczki wtedy makijaz nie bedzie wygladal tak sztucznie.W ciagu dnia zrezygnuj z cieni typu "holographic" lub duzej ilosci brokatu.Mysle ze powinnas zerknac na kolorowke Golden rose(bardzo fajne kolorystycznie dobrane 4 ciuenie do powiek),lub ew.Loreal lub Maybelline-radzilabym Ci zawsze kierowac sie przy zakupie zestawami tak juz fabrycznei uda Ci sie dobrac gotowe cienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:18 Przepraszam że zawracam głowę ale kiedy tak mniej więcej miałabym odpowiedź w sprawie podkładu perfectly real Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mcherub Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:55 Mam jeszcze jedno pytanko w związku z podkładami lancome tam też są oznaczenia (C) (W) (N) moge prosić o rozszyfrowanie, które różowe kolory itd dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:05 Witaj Cliniqua bede w stanie sptawdzic nie wczesniej niz w srode.Jesli chodzi o Lancome-to podobnie jak w Clinique C-cool(raczej odcienie bezowe,rozowe,zimne).N-natural-tutaj ju mozesz sie bawic i testowac ile chcesz:]-wszystkie kolorki bezpieczne,W-warm-tutaj tez mozesz zerknac ale tylko te najjasniejsze odcienie bo na ogol beda to albo sloneczne beze,albo intensywne zolcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2006 ewelo! 19.01.06, 13:13 Nie mam pojęcia, czy znajdziesz tu to pytanie: Czy kiedykolwiek przyjęłaś reklamację od klientki, którą uczulił jakiś luksusowy kosmetyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: ewelo! IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 22.01.06, 11:06 Reklamacje przyjmuje zawsze-nie zaleznie od tego czy to jest krem za 5 czy za 500zl.Reklamacji nie rozpatruje sklep-rozpatruje ja dystybutor-tak wiec ja jako posrednik niewiele poza spisem protokolu reklamacyjnego nie moglam zrobic.Teoretycznie firmy zawsze odrzucaja tego typu reklamacjew bo jak motywuja"sa testery trzeba sprawdzac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: poradze...pracuje w "tym":)Help!!! IP: *.aster.pl 22.01.06, 13:46 mam studniówkę za tydzien!!1Ciemne włosy ( szatynka) ciemne oczy i dosc jasna karnację z tendencjami do cieni pod oczyma ( nauka :), drobna buzię: ) poradź proszę kolory makijażu - sama się będę malowac !!!Prosze o odpowiedź :)z góry ogromne dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Pyt do Eweli 22.01.06, 14:03 Jaki fluid trwały polecasz dla skory mieszanej tradzikowej na ślub, cera typ wiosna. I jaki tusz do rzęs poprosze conajmniej 2 propozycje drozszą i tanszą - dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
jouka2 Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.01.06, 09:59 Ewelo! Przesylam wiernopoddancze wyrazy podziwu i uwielbienia dla Twojej wiedzy kosmetycznej!!! Moje pytanie - nie mam zbyt ladnej cery (slady po tradziku, blizny, pierwsze zmarszczki), uzywam podkladu Teint Idole 01 (uwielbiam!) i "nosze sie" z zamiarem kupienia dobrego pudru sypkiego. Czy lepszy bedzie Universelle Libre Chanel czy Gentle Light Clinique? Chcialam troche "ozywic" twarz, zeby nie byla "jednowymiarowa". I do tego jeszcze chcialam roz - chyba Chanel (ale ktory? sa dwa rodzaje?) i zastanawiam sie nad takim "uniwersalnym" kolorkiem dla mnie. Jestem ciemna blondynka, mam piwne oczy i bardzo jasna cere (podklad j.w.), maluje sie i w cieplych i chlodnych kolorach. Chyba ze doradzisz mi cos innego/innych firm? Poradz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozycja77 krem na mrozy 23.01.06, 10:09 Witam! W imnieniu zagubionych w gąszczu kosmetyków dziewczyn- dzięki za działalnośc. A teraz moje pytanie o krem na zime- u mnie najbardziej przetłuszcza się czoło, potem troche nos i broda. Skóra na policzkach ma rozszerzone pory. Jaki krem poradzisz na teraz a jaki na wyższą temperature? Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: poradze...pracuje w "tym":) 23.01.06, 10:10 Noto ja jeszcze raz : 1,Jaki fluid trwały polecasz dla skory mieszanej tradzikowej na ślub (ale na codzien też)i jaki krem pod to , cera typ wiosna rumienie się czasem oraz korektor pod oczy na podkówki..i moze jakis krem na nie. 2,Jaki tusz do rzęs mam jasne i cienkie i krotkie rzesy,poprosze conajmniej 2 propozycje drozszą i tanszą -dzieki z gory. 3,Mam jeszcze pyt o krem dla mnie dotad uzywalam avene -b.dobry nawilzajacy ale chcialabym cos nowego. 4,I jakie perfumy bys mi zaproponowala : nielubie slodkich , lubie tajemnicze, zmysłowe czasem kwiatowe (ps. czy są jakies o zapachu konwali). I czy polecasz rozprowadzac podklad palcami czy gąbeczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:30 prosze o info dotyczace preparatu Sal 29- czy mozna go kupic w drogerii, ile kosztuje (ja dostlam w prezancie ale juz mi sie skonczyl), czy to nie jest to sama co ten nowy blyszczyk sephory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki to ja też chcę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:59 Qrde, taki wielki ten wątek, że się nie mogę połapać;) Więc wkleję tutaj: Mam bardzo podobny typ urody do tego: www.wizaz.pl/images/agatam/romantyczne_lato/img/zdj3.jpg Jaśniejsze włosy i zielone oczy. Odcień skóry i ust w świetle dziennym ten sam. Używam neutralnego koloru podkładu (tak mi się wydaje... Clinique Stay true, nr. 27- stay nude) i różu Maybelline, nr. 53 (najjaśniejszy, zgaszony róż). Wydaje mi się, że są to kosmetyki pasujące do tego typu urody, ale mogę się mylić;) No ale oczywiście nie oczekuję tego, że ktoś pozna to po numerkach:) Chodzi o to, jakich cieni powinnam używać, żeby podkreślić zielony kolor oczu i żeby pasowały do jasnej cery. Zawsze używałam brązowych (przez ponad 5 lat) i mam ochotę na zmianę. I jakie firmy mogą mieć takie odcienie? (Fajne kolory ma Lumene, ale nie wiem, czy są dobrej jakości) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.f Re: poradze...pracuje w "tym":) 08.02.06, 16:55 Po nieudanych próbach z tuszami Lancome, Estee Lauder, Dior (dużo ich było) zawsze wracam do Maybelline Volume Espress (granatowe opakowanie),który znów się kończy...i znów mnie kusi żeby kupić inny. Może z "nowości" znajdzie się tusz, który wytuszuje mi rzęsy tak jak "stary,sprawdzony,wydłużająco-pogrubiający Maybelline"? Mam delikatne, miękkie, proste i raczej krótkie rzęsy. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś