Dodaj do ulubionych

Tipsy żelowe samemu chałupniczo??

27.09.04, 15:23
Znalazłam coś takiego na allegro aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=31913156

Niby samemu się to wykonuje, niby nie potrzeba do tego lampy...
Firma ta oferuje jeszcze akryl do własnej chałupniczej roboty.

www.kissusa.com/prosystem.html
Czy to ma prawo jakoś trzymać się na paznokciach, czy to zwykły pic na wodę i
utopienie pieniędzy?? Czy da się to faktycznie łatwo założyć??
Co myślicie na ten temat?? Jestem straaaaasznie ciekawa!
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:28
      a dziala, dziala, u mnie trzyma sie 2,5tygodnia. ale jestem wsciekla, bo
      kupilam, u niby super sprzedawcy wio-la na allegro, a ta *** sprzedaje to 55zl
      drozej niz w i tak juz drogiej sephorze! a wczesniej sprzedawala po 127sztuka,
      wiec niezly bisnes zrobila.
      takze justyno mozesz bez obaw kupic, tylko nie na allegro, tylko w sephorze
      pozdr
      • justyna_i Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 27.09.04, 22:59
        To mnie z tą sephorą zszokowałaś!!!
        Powiedz mi jeszcze jedno, miałaś żelowe, tak? łatwo je załozyłaś i jaki był efekt?
        Widziałam jeszcze opcję akrylową z szablonami, może to się utrzyma dłużej niż
        2,5 tygodnia?
        Acha jeszcze kwestia uzupełniania.
        Pisałaś, że trzymają się 2,5 tygodnia i co? Odpadają? Trzeba uzupełniać? Czym?
        • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 06:52
          a przyklejeniem nie ma zadnego problemu, nie zrobilam sobie krzywdy, ani moim
          paznokciom. zeby zostac stylistka nie trzeba byc uzdolnionym manualnie, ani w
          ogole byc uzdolnionym, wiec mocniej drze oddajac moje paznokcie jakiejs
          panience w tipsach dlugosci 2cm...
          a co do ich trwalosci, to jak pisze 2,5tyg spokojnie wytrzymuja, a pozniej
          zaczyna odchodzic zel. moozna go uzupelnic, ale ja z racji tego, ze bardzo
          szybko rosna mi paznokcie, to zmienialam na nowe. i bez problemu schodza
          acetonowym preparatem. aha, i wygladaja super :) sa bardziej naturalne, bo
          warstwa zelu jest hm taka subtelna, niz jak stylistwa walnie taka 2mm, ze robia
          sie jak akrylowe.
          takze zelowe polecam, co do akryli to nie wiem, czy tak samo niszcza plytke jak
          te utwardzane UV. aha, no i ta cena :) mi zestaw starczyl na jakies 10-12 razy,
          zalozen, bo nie robilam uzupelnien, czyli na bardzo dlugo. e efekt lepszy niz u
          niejednej stylistki, bo robisz z nimi co chcesz :)
          pozdr
          • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 06:55
            aha, jeszcze jedno. w zestawie jest zel do nakladania i aktywator w spray'u do
            jego utwardzania. nakladasz dwie warsty, tj jedna: spryskujesz- czekasz az
            stwardnieje i druga. i tym zelem robisz tez uzupelnienia.
    • Gość: Agnieszka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:11
      Tipsy bez szkolenia???... mozna sobie krzywde zrobic zle je oprzyklejając.
      Lepiej sobie podarowac.
      • Gość: plum1000 Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:22
        zuzo dlaczego piszesz ze masz ladnie paznokcie ,lepiej zrobione niz u niejednej
        tipserki ktora nawali tyle żelu ze wygladaja one jak akrylowe. kto Ci
        powiedzial że akkrylowe są grubsze? jedne i drugie są cienkie /pod warunkiem że
        założone przez manikiurzystkę która się zna na rzeczy/.
        • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 14:00
          hm, no to pierwsze slysze, ze tipsy akrylowe sa cienkie. widzialam zrobione
          przez rozne stylistki (nie ma czegos takiego jak tipserka plumie1000, jest co
          najwyzej striptiserka,ale to nie to samo) i ani jedne nie wygladaly naturalnie.
          byly grube i jakies takie metne. poza tym, zeby zostac stylistka nie czarujmy
          sie, nie potrzeba jakichs wielkich umiejetnosci. nie czarujmy sie: nie trzeba
          zadnych umiejetnosci. zalozenia tipsow samemu jest dziecinnie proste, wiec
          dlatego uwazam, ze po co placic komus 200zl, skoro to samo mozna miec za 8zl???
          hm? i to jeszcze mozna sobie samemu tak opilowac paznokiec, ze wyglada
          naturalnie, a nie jak chyba ucza stylistki na jakims kursie w ksztalt lopaty.
          aha oczywiscie sa stylistki, ktore znaja sie na rzeczy. tyle tylko, ze nie
          widze potrzeby aby wiecej do nich chodzic, skoro potrafie zrobic sobie tipsy
          sama, a moze nawet lepiej :)no to tyle :)
          • Gość: Renata Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 14:09
            Popieram Zuzę w 100 % !! Od 97 roku nosze tipsy ( z małymi przerwami) i miałam
            naprawde rózne. Zakładane u różnych stylistek - a teraz robię sobie je sama (
            firma Kiss) Akryle są grubsze i bzdury mówi ten, kto mówi inaczej! Miałam
            akryle i żele - nie ma porównania. A samemu zakłada sie je bardzo prosto i
            super wyglądają. Rozumiem oburzenie stylistek, ale mijacie sie z prawdą. Nie
            trzeba sie tego uczyć by umieć zrobic to profesjonalnie. Sama sobie zakładałam,
            potem z ciekawosci poszłam na kurs i...wyrzucone pieniądze. Nic mi nie dał, a
            tipsy wygladaja identycznie jak przed kursem.
            • Gość: Dispaly Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.zax.pl 28.09.04, 14:36
              To mowicie dziewczyny, że ile kosztuje taki zestaw? Co w nim jest i czy jest
              jakas instrukcja jak to sie robi. Miałam kiedys tipsy żelowe ale juz nie
              pamiętam jak się je zakłada tak super dokładnie. I czy w tym zestawie jest
              wszystko co jest potrzebne do założenia śliczniutkich tipsików. pozdrawiem
              • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 14:55
                zestawy kosztuje roznie (hehe na allegro oczywsice u SS najdrozej bo, niedawno
                jeszcze po 127zl, teraz uwaga promocja bo po 110;)) w galerii centrum kosztuja
                80zl, ja je ostatnio kupowalam z sephorze za 75zl, ale to bylo z pol roku temu.
                ale cena z galerii aktualna, sprzed 2tyg :)
                a w sklad zestawu wchodzi:
                tipsy (20szt french+ 20szt.przezroczystych)
                klej 5sekundowy
                zel z pedzelkiem przezroczysty
                aktywator zelu w sprayu
                patyczek do manicure
                kostka matujaca
                pilnik dwustronny
                no i instrukcja, ale sredniodokladne tlumaczenie na polski, wiec lepiej wejsc
                na strone producenta i zobaczyc film po angielsku, gdzie wszystko jest
                dokladnie pokazane, takze niemozliwe zeby te tipsy nie wyszly :)
                pozdrawiam
                • marcelink4 Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 29.09.04, 15:55
                  Kurcze u mnie w Sephorze w K-ce widzialam za 100 zł:|na allegro jakos w
                  promocji byly za 85 zł ale + przesylka to zadna promocja. Zuza dzieki za info,
                  chyba mnie przekonalas :)
    • Gość: ja Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:42
      uppp
      • Gość: Dziuba Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:24
        Zuza prosze podaj linka do tej stronki! Z gory dzieki!
        • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:58
          www.kissusa.com/BOG6.html
          • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:59
            lewy dolny rog- kamera
            • Gość: Agnieszka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:14
              Co za bzdury o akrylach... moje maja milimetr grubosci.
              Bez przygotowania ? łatwizna? zycze wam powodzenia... chciałabym widziec te
              wasze tipsy zelowe... zel to nie lakier i trzeba umiec go uzywac... a akryl bez
              przygotowania... efekt moze super ale ciekawe jak długo sie trzyma ten super
              efekt
              • Gość: aga Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.crowley.pl 29.09.04, 22:26
                Wiecie co życzę powodzenia,tylko błagam nie zabierajcie się za robienie
                paznokci innym,bo możecie zrobić krzywdę.Jeśli zrobicie sobie to ok,nie będzie
                mi Was szkoda.I pamiętajcie robienie innym bez certyfikatu to
                wykroczenie!!!!!!!!!!!!!!!!Dobra stylistka nie ma się co obawiać utraty
                klientek,Wy biedaczki musiałyście trafić na rzeźniczki,no cóż miałyście
                pecha...i tak wrócicie do salonu po ratunek to tylko kwestia czasu:-)))))))))))
                • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:51
                  nie zamierzam nikomu robic paznokci. akurat mam wyzsze wyksztalcenie i swietna
                  prace. a na rzezniczki, tez nie trafilam. chodzilam do renomowanych salonow,
                  tylko po prostu szkoda kasy na cos, co mozna miec w tej samej jakosci a za o
                  wiele mniejsze pieniadze. eh, a co do tego cuda certyfikatu, to moze sie nie
                  bede wypowiadac, dla mnie to nic nie wazny swistek. nie wiem, jestes stylistka?
                  interes nie idzie? poza tym, to naprawde nie jest zadna sztuka, wiec nie wiem o
                  co to wielkie halo. po ratunek- a niby jaki? ja sobie nie spiluje powierzchni
                  paznokcia do 0,5mm, a rzekome 'profesjonalistki' maja to w zwyczaju, jak maja
                  swoja wizje. eh szkoda slow. a co do trwalosci, to jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: kisskiss Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.g.pppool.de 29.09.04, 22:47
      Powiem tak...dziewczyny czy wyscie sie na glowy pozamienialy?????? Przeciez to
      sa srodki chemiczne, trzeba je uzywac ostroznie..co bedzie jak nabawicie sie
      grzybicy paznokci???? Wystarczy zle polozyc to gowno zeby podeszlo powietrze
      lub woda pod tips i co wtedy ???? Mamy piekne zielone paznokietki w sam raz do
      zjecia razem z naszy cudownym promocyjnym zestawem akrylowym czy tez zelowym....
      Szczerze wam zycze takiej przygody
      P.S. Stylistki paznokci nie musza sie obawiac,wrocicie do nich szybciej niz wam
      sie zdaje....
      • Gość: zuza Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:54
        czy Ty konczylas jakas szkole?
        wiesz, od czego sie grzybicy dostaje?
        bo mam wrazenie, ze zupelnie nie wiesz o czym piszesz.
        hehe a co to znaczy Twoim zdaniem jeszcze zle polozyc to gowno?
        bo mnie to bardzo rozbawilo, nie powiem
        • Gość: tylko_ja Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:19
          zuza naprawde poczytalabys troche i sie wypowiedziala dopiero wtedy
          na poczatek zel odchodzi dostaje sie pwietrze potem woda i z nia bakterie
          jak kazdy wie cieplo i wilgoc doskonaly warunek do rozwijania sie jakiegos
          paskudztwa (to wiedza dzieci w podstawowce) a pozniej jak masz takie cudo na
          paznokciu doprowadza go do "rozpadania" paznokietek choruje itp itd
          myslisz ze dobrze nakladasz to "gowno" trzyma ci sie 2,5 tygodnia a u dobrej
          stylistki trzyma ci sie i trzyma LITOSCI SUPER STYLISTKO !!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kisskiss Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.g.pppool.de 30.09.04, 08:29
          Zuza rozbawie Cie jeszcze bardzie jestem styliska paznokci i doskolale wiem jak
          wygladaja paznokcie robione tym czyms chalupniczo, co do bakterii to bardzo
          mnie dziwi ze nie wiesz skad sie biora i w jakim srodowisku sie rowijaja, no
          coz zycze Ci powodzenia w hodowli...
    • elviola Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 29.09.04, 23:34
      Tak czytam ten post i nie wierze własnym oczom!!!! co niektore nawet chwala sie
      wyzszym wyksztlceniem a wypowiedzi maja na poziomie przedszkola!!!!
      Jestem z zawodu i z zamilowania stylistka paznokci i technikiem kosmetyki.
      Dziwie sie Wam dziewczyny, ze tak igracie ze swoim zdrowiem i bezpieczenstwem.
      Co niektore to nie odrozniaja akrylu od zelu i pouczaja inne bardziej
      nieswiadome o zaletach i wadach stylizowanych paznokci. Poza tym dlaczego
      wkraczacie w kompetencje zawodu tytuowanych stylistek? Jakie macie do tego
      prawo? Najwidoczniej mialyscie kontakt z pseudostylistkami, nawet w tych
      renomowanych gabinetach, a szlyscie tam tylko dlatego, aby moc pochwalic sie
      wizyta w takowym gabinecie. Radze zasiegnac wiecej wiedzy na ten temat a
      dopiero pozniej wypowiadac sie i madrzyc na forum. Zapraszam na profesjonalne
      forum firmy e u r o - f a s h i o n , c o m . Zycze powodzenia i
      pamietajcie ,ze paznokiec uszkodzony moze juz nigdy nie odrosnac, a
      wtedy....uklon ku chirurgii.
      • Gość: Magda Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: 81.15.214.* 30.09.04, 00:10
        Elviola - z pełna odpowiedzialnością pospisuje sie pod Twoją wypowiedzią.

dziewczyny - przykre, ze nie zdajecie sobie sprawy, z tego co piszecie :-(

ale czas działa na naszą korzysć - na korzysć stylistek,
        nie trzeba bedzie dlugo czekać na czasami nieodwracalne albo odwlekle w czasie
        skutki waszej chałupniczej roboty bez podstaw do wuykonywania tego zawodu

Wtedy ta wasza oszczędność wyjdzie Wam uszami :-(

• Gość: PATRZ! hehe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:21
        moje faworyty :))
        i to robi profesjonalna, dyplomowana stylistka hehe.
        lepsze to niz forum humor:)))
        radze obejrzec, moim faworytem sa kwiatuchy:)))

www.euro-fashion.com.pl/galeria_forum/elviola/elviola6/index.html
        www.euro-fashion.com.pl/galeria_forum/elviola/elviola6/index.html
        www.euro-fashion.com.pl/galeria_forum/elviola/elviola2/index.html
        • Gość: Agnieszka Re: hehe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:57
          A cóz Cie tak rozbawiło?
          • Gość: ... OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:19
            jak to co? przezylam wlasnie zawal estetyczny. nie wiem jak ktos kto stworzyl
            cos tak obrzydliwego moze sie tym jeszcze chwalic???!!! moje gratulacje :)
            • Gość: elviola Re: OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:34
              POSTANOWILAM ZAKONCZYC BEZSENSOWNA DYSKUSJE Z JESZCZE BARDZIEJ BEZSENSOWNYMI I
              NIE MAJACYMI POJĘCIA LUDŻMI. TEN KTO TEN POST NAPISAŁ NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA
              O PAZURACH. NAWET DZIECKO W PRZEDSZKOLU WIE CZYM SIE ROZNI PAZNOKIEC OD JEGO
              ZDOBIENIA A ZDOBIENIE ARTYSTYCZNE, KTORE AKURAT PRZYTOCZONO Z MOJEJ GALERII TO
              PROG ŚWIATA, KTOREGO DRZWI SA ZAMKNIETE DLA TAKICH PROSTYCH SMIERTELNIKOW JAK
              TY. SKONCZYLAM.
              • Gość: susie HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 11:04
                uuu :( zakonczyc, a zaczynalo robic sie ciekawie.
                Elviolu jesli to jest dla Ciebie zdobnictwo, to nie obraz sie, ale cos z Toba
                nie tak chyba, z Twoim pseudozmuslem artystycznym, czy wizja zdobnictwa. Jestes
                po prostu zwyczajna rzezniczka i niszczysz farbki arbrush i inne tego typu
                przyrzadu. radze zmien zawod- najlepiej na rzeznika. moze to bedzie Ci choc
                troche lepiej wychodzic, bo jesli chodzi o stylizacje paznokci, to Ty ich wbrew
                swojemu przekonaniu nie zdobisz, lecz oszpecasz. zal mi tych Twoich klientek,
                btw: skad bierzesz jeszcze wieksze bezguscia od Ciebie samej hehe
                nie no serio wymiekam, muszcze te foty na forum humor :)) i to czarny humor :)))
                • Gość: Agnieszka Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 11:10
                  Wiecie co dziewczyny jestescie poprostu okropne. Wszystko było ok puki zuza nie
                  zaczeła ublizac stylistkom. Teraz to juz widze ze nie macie co robic naprawde i
                  zaczynacie je obrazac. Zupełny brak jakiejkolwiek kultury. Ktos Wam próbuje cos
                  przetłumaczyc ze spokojem (i ma w tym duzo racji) a Wy nie mając o czyms
                  pojecia uogolniacie temat i ni z gruszki ni z pietruszki wyciagacie niewiadomo
                  co i obrazacie dziewczyne ktora robi naprawde swietne paznokcie.
                  • Gość: susie Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 11:15
                    nie no generalnie, chyba mylimy pojecia. tzn ja np nie rozumiem co Twoim
                    zdaniem znaczy swietne paznokcie? jezeli ktos przykleja tips bialy albo robi go
                    na szablonie w odleglosci 3mm od skorek, to dla mnie nie sa to w zadnym wypadku
                    swietne paznokcie. dla mnie to jest zniszczenie komus paznokci. poza tym jezeli
                    ktos uwaza sie za stylistke i to z dyplomem, to przepraszam bardzo, ale od tej
                    chwili bede jezdzic tylko do Pani Stylistki Ani ze stanow, bo chyba tylko ona
                    jedna ma klase. to co zobaczylam na WASZEJ stronie po prostu mnie zmrozilo.
                    nikt tu nie chce nikogo obrazac. ale uwazam, ze przyda Wam sie obiektywne
                    spojrzenie osoby postronnej. naprawde Dziewczyny nie nadajecie sie do tego. do
                    tego trzeba miec zmysl estetyczny. a Wam go niestety brakuje. i wspolczuje, bo
                    bez tego tego zawodu nie da sie wykonywac wyrazy glebokiego wspolczucia dla
                    Waszych KLIENTEK
                    • Gość: Agnieszka Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:27
                      biały tips? co w tym nieestetycznego? czy ty w ogole widziałas jak zakłada sie
                      tipsy french? 3mm od skórek?? gdzie to widziałas?
                      Anna jest z Kanady a nie ze stanów.
                      • Gość: susie Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:41
                        bialy tips, a i owszem, ale jesli jest to faktycznie koncowka, a nie kiedy
                        paluch robi sie koslawy, a koncowka zalozona jest od srodka paznokcia, co
                        dokladnie widac na tych zdjeciach. po prostu wyglada to obrzydliwie i
                        nieestetycznie. dlugosc tez mnie rozwala, szczegolnie sposob trzymania komorki
                        cala dlonia jak pilke w rekawicy baseballowej, bo zreszta przy tej dlugosci
                        pazurow, to nie ma sie co dziwic. ciekawi mnie jak sie takim pazurskiem
                        pisze :)) chyba takim specjalnym patyczkiem sie stuka. no, ale wracajac do
                        meritum, to biala koncowke zalozona 3mm, no moze gora 4mm od skorek widzialam
                        wlasnie na tych zdjeciach EVIOLI. i szczerze- jest to jedna z bardziej
                        oblesnych rzeczy jaka widzialam na dloniach :)
                        • Gość: Agnieszka bez tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:07
                          Jesli klientka ma krotka plytke to gdzie chcesz tips przykleic. A poza tym co
                          do długosci nie stylisttki lecz klientki decydują.
                    • elviola Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI 01.10.04, 22:57
                      LUDZIE!!!DAJCIE SOBIE SPOKOJ!!!PRZECIEŻ SZKODA NERWÓW NA TAKIE NIEŚWIADOME BABY
                      JAK TUTAJ!! PEWNIE ŻADNA Z NICH NIE WIDZIAŁA JAK TO SIE TAK NAPRAWDE ROBI, A
                      POZA TYM CO DO BIALEJ KONCOWKI TEJ 3MM- POKAZ CO POTRAFISZ LEPSZEGO WYKONAC NA
                      PAZURACH OBGRYZIONYCH DO 1 MM!!!! WIDAC DLA TAK MADRYCH OBSERWATOREK TO TRZEBA
                      JAK DZIECIOM W ZLOBKU , POKAZAC ZDJECIE PRZED I PO. AAAA ZRESZTA....ZYCZE
                      POWODZENIA W DALSZYCH OBELGACH. CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA.
                • Gość: ika Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 21:51
                  Śmieszne jesteście co niektóre. Komentujecie prace Evioli że za długa biała
                  końcówka itp a nikomu nie przyszło do głowy że dane zdobienie jest robione na
                  życzenie klientki ??????????
                  Wiele razy stylistka ma guzik do gadania :-(
                  Klient sobie życzy- klient ma !!!
                  • Gość: Agnieszka Re: HEHEHE OBRZYDLIWE TIPSY ELVIOLI - STYLISTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:08
                    No prosze i nie pomyliłam sie...dokładnie o to mi chodziło 2 posty
                    wyzej...zanim te przeczytałam.
                    • Gość: lulu JAKA STYLISTKA - TAKIE PAZUUURY ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:59
                      no skoro to stylistka nic nie ma do powiedzenia wmysl powiedzenia nasz klient
                      nasz pan, to po co umieszcza takie koszmarne zdjecia na swojej stronie, swojej
                      galerii... jakbym ja sie czegos wstydzila, to raczej nie eksponowalabym tego na
                      salonach. no, ale tu widac nie ma po prostu zadnej logiki. a biala koncowka
                      dluzsza od reszty paznokcia, to tylko jeden z wielu udanych popisow
                      stylistki:)) kwiatek na kciuku tez jest calkiem calkiem. w ogole wszystkie sa
                      rowno tandetne, kiczowate i zrobione calkowicie bez gustu. ale widac: jaki
                      salon- taka klientela :))
                      • elviola Re: JAKA STYLISTKA - TAKIE PAZUUURY ;P 03.10.04, 01:05
                        HAAA....HAAAAA...HAAAAA....
                        • Gość: yasmin ok, to gdzie dobra stylistka? KATOWICE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:32
                          to moze podacie adrest gdzie mozna isc i nie wyjdzie sie z takimi koszmarami,
                          tylko z delikatnymi i naturalnymi paznokietkami? hm?
                          w okolicach katowic :)
    • Gość: Majka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 30.09.04, 08:51
      Ktoś napisal, że aby zostać stylistką nie trzeba wielkich umiejętności.To chyba
      nie wiesz kto to jest tak naprawdę stylistka, bo napewno nie Ty skoro
      opowiadasz takie bzdury.Może kup profesjonalne nożyczki i sama obetnij sobie
      jeszcze wlosy.Wiem ile trzeba poświęcić czasu aby nauczyć się profesjonalnie
      nakladać żel i akryl, żeby byly odpowiednio wyprofilowane, równo przyklejone,
      ladnie wypilowane, po prostu porządnie zrobione.Co do akrylu, to jezeli jest
      dobrze polożony to możesz nie dostrzec różnicy między akrylem a żelem.
      • Gość: Barbi Re: Rece mi opadaja IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 13:46
        Rece mi opadaja jak czytam o takiej glupocie jak tipsy wlasnej roboty.Bez urazy
        ale rzycze milego niszczenia naturalnej plytki,potem nie leccie z placzem do
        profesjonalistki ze wasze naturalne oazurki sie lamia i rozdwajaja.Laskawie tez
        nie rozbowiadajcie bzdur tyu tipsy niszcza pazurki bo pewnie ze niszcza jak sa
        nie profesjonalnie wykonane.
    • Gość: zuza rozbawiona atak 'dyplomowanych' stylistek- PARANOJA ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 08:58
      hm, tak Wasze argumenty oczywiscie sa bardzo przekonujace. chyba faktycznie
      jutro przyjde do Was, zeby swoje zzieleniale paznokcie od nieumiejetnego
      uzywania zelu paznokcie naprawic (tylko czym? jak zzieleniale, to pewnie i tak
      nie wiecie co z tym zrobic. na kursach nie bylo?). Jakas paranoja. Po drugie
      prosze o nietytulowanie mnie stylistka, bowiem nigdy nia nie bylam i byc nie
      zamierzam. po trzecie dziekuje firmie kiss, ze zrobila te zestawy i nie musze
      chodzic do stylistek, ktore po dwudniowym kursie mowia o tym swoim zawodzie z
      takim namaszczeniem, jakby co najmniej harvard skonczyly. poza tym to co? wlosy
      tez zawsze farbujecie u fryzjera? ja nie farbuje w ogole, ale moje kolezanki
      robia to same. wlosy im nie wypadaja i tez sporo na tym oszczedzaja. wiem,
      pewnie napiszecie, ze macie 'drugi fakultet' i jestescie dyplomowanymi
      farbowaczkami. eh, poza tym to moja sprawa co sobie na paznokcie zakladam. i
      sobie ich w zaden sposob nie niszcze, bo za bardzo nie ma czym. po zdjeciu
      wygladaja zdrowo. tzn nie sa jak papier, a takie sa chyba bardzo czesto z tego
      co czytalam na roznych WASZYCH forach o tym wlasnie zawodzie. wiem, wiem wtedy
      aplikujecie jakas super odzywke. aha i jeszcze bo to rowniez bylo bardzo
      zabawne, gdzie mi sie ma ta armia bakterii zagniezdzic? aha a moze jeszcze Was
      uswiadomie z czego sie dostaje grzybicy paznokci, bo tez na kursie nie bylo.
      wiec grzybica paznokci nie powstaje ot tak sobie od przyklejenia tipsa z kissa,
      bo oczywiscie pod Waszymi profesjonalnymi nie ma prawa powstac. tylko grzybica
      po pierwsze jest zakazna, po drugie choruje na nia najczescie osoby o niskiej
      odpornosci, sportowcy (moze tez przez tipsy?!), zaburzenia hormonalne,
      zaburzenia ukladu krazenia. a sama grzybica paznokci jest skutkiem bardzo
      dlugiego bagatelizowania i ne leczenia gzybicy stop i miedzypalcowej. w
      ostatnim stadium atakuje paznokcie. wiec naprawde Wasze argumenty, sa na takim
      poziomie jak sie spodziewalam. a jak mi nic nie odchodzi (tj zel, ktory
      odrozniam od akrylu), wszystko przylega szczelnie. wiec za bardzo nie wiem. oj
      dziewczyny dziewczyny wezcie troche wyluzujcie. ja Wam pracy nie zabieram. o
      to, ze Wy mi moja zabierzecie, raczej nie mam powodow do obaw ;))przykro mi, ze
      interes nie idzie. moze zalozcie wlasnie forum: POKRZYWDZONE DYPLOMOWANE
      STYLISTKI? a zejdziecie z tego? hm?
      • Gość: Majka Re: atak 'dyplomowanych' stylistek- PARANOJA ;) IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 30.09.04, 09:03
        Ty chyba masz jakiś uraz do stylistek paznokci.Skąd wiesz co jest na takim
        kursie a co nie i co takie osoby potrafią?Poza tym to na odebranie tym osobom
        pracy raczej nie masz szans.
      • Gość: ania l. Re: atak 'dyplomowanych' stylistek- PARANOJA ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:34
        groups.msn.com/BeautyPro/sculptingwithgelsultrawhite.msnw?albumlist=2
        dziewczyny nie robcie sobie same krzywdy tu macie pokazane krok po kroku
        • Gość: Agnieszka Chałupnicza stylizacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:31
          Nie zdziwie sie jak zaczna zaraz uadac gabinety stomatologiczne... przeciez to
          tez akryl... moze niedługo doczekamy sie w aptekach zestawów do chałupniczego
          zakładani pląb.
          Zuza nie napuszaj sie tak bo rzeczywiscie nie miałas przejemnosci poznac dobrej
          stylistki i nie obrazaj dziwczyn które wiedza w czym rzecz. Paznokcia nie
          spiłowuje przed połozeniem masy wiec nie wazne do jak renomowanego gabinetu
          trafiłas. Pani z ktora miałas do czynienia z pewnoscia nie była dobra stylistka
          tylko jak napisała jedna z dziewczyn rzezniczką.
          Moze w to nie wierzysz ale dziewczyny maja sporo racji. Po pierwsze nie masz
          pojecia z pewnoscia co to jest liuid ema czy mma i jak niebezpieczne dla
          zdrowia moga byc te substancje jesli sie nieumiejetnie z nimi obchodzi. Moze i
          liquid w tym zestawie jest bezwonny co nie swiadczy o tym ze ta substancja nie
          jest szkodliwa.
          Nie zycze Ci tego wierz mi ale jesli bedziesz miała taką postawe wobec
          stylistek ...naprawde kompetentnych to na efekty swojego chałupnictwa nie
          bedziesz musiała długo czekac.
          • Gość: kisskiss Re: Chałupnicza stylizacja... IP: *.g.pppool.de 30.09.04, 13:52
            Gdybys cokolwiek wiedziala o metodach przedluzania paznokci to nienapisalabys
            takich glupot, po pierwsze to co zakladasz to nie jest zel, poniewaz wszystkie
            zele utwardzaja sie w swietle UV, metoda ktora ofruje firma kiss to aktywator
            i resina, zupelnie cos innego niz zel ale coz Ty mozesz o tym wiedziec, po
            drugie dla mnie mozesz sobie robic te paznokcie mi tym chleba nie odbiezesz.
            Daleko Twoim paznokciom do moich. Szkoda mi tylko tych dziewczyn ktore tak
            usilnie probujesz namowic ale i one pojda w koncu do profesjonalistki...
            Polecam Ci jednak lekture na temat grzybicy i bakteriozy paznokci bo widze, ze
            malo na ten temat wiesz...
            • Gość: Emilia Re: Chałupnicza stylizacja... IP: 212.122.214.* 30.09.04, 16:31
              Witajcie!
              Widze, ze bede sie musiala wtracic do dyskusji. Zuzo! Chcesz robic sobie
              pazokietki to rob:) nie ma sprawy, jezeli jestes zadowolona to rob je sobie,
              ale po pewnym czasie albo zauwazysz roznice, ze nie sa takie idealne i
              stwierdzisz, ze nie bedziesz zalowac na zrobienie profesjonalnych paznokcie,
              albo nadal bedziesz trwala w swoim "paznokciowym" postanowieniu i bedzies
              zoszczedzac psujac je sobie sama.
              Dziewczyny maja racje, chyba nie mialas profesjonalnie zalozonych paznokci.
              Masz racje jest wiele stylistek, ktore po 2 dwu dniowym kursie twierdza, ze
              umieja robic pazurki ale jest tez duzo takich, ktore wlozyl w to wiele pracy i
              energii, aby robic to profesjonalnie i bez zarzutow. Naprawde uwierz mi, ze
              Panie, ktore wychodza z mojego gabinetu i ida gdzies to nikt im nie wierzy, ze
              maja sztuczne paznokcie bo sa cieniutkie, rowne, i wcale nie lopaty. Klientki
              czesto u mnie zakladaja migdalki, ktore wysmuklaja ich rece.
              Nie bedde pisac tutaj o swoich pracach bo i tak pewnie nie uwierzysz. Ale
              kiedys przeczytaj pismo paznokcie, albo wpadnij do mnie, chetnie z Toba
              porozmawiam i porownasz sobie pazokcie zrobione przeze mnie i przez Ciebie.
              pozdrawiam serdecznie
              Emilia
              P.S. co do wyksztalcenia nie komentuje. Przykro mi tylko, ze przez Twoje uwagi
              sa niektore osoby pokrzywdzone. NAprawde nie wszystko jest takie jak sadzisz.
    • Gość: Emilia Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: 212.122.214.* 30.09.04, 18:01
      Czy tak pieknie wygladaja Twoje paznokcie? wejdz na Tom Holcomb
      www.world-nail-championship.com/
      • Gość: zuzia Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:29
        moze zdjecia podesle? poza tym, takie dlugie wygladaja bardzo wyzywajaco i na
        pewno takich bym sobie nie sprawila. co do pozostalych linkow, to w wieku 80
        lat mysle nie bede ich robila frenchem- tego jestem pewna :)
        poza tym, moze skonczymy ten watek? Wiem, ze stowarzyszenie manicurzystek
        bedzie pisac swoje (czesto bzdury) bo to Wasza praca i to w sumie rozumiem. i
        prosze tylko o nieobrazanie ludzi, ktorzy studiowali po 10lat, takich np
        stomatologow. zrobienie samemu tipsow, a zrobienie samemu plomby, to chyba
        droba roznica. przynajmniej dla mnie. eh, szkoda slow, ja sie nie pusze, tylko
        naprawde zabawne jestescie :) a swoja droga, to ja jednak zostane przy kiss'ie.
        oczywiscie, zeby nie bylo- TO JA NIKOGO NIE NAMAWIAM!. ale wiele osob sie
        pytalo, kto mi je robi, bo takie delikatne i subtelne. wiec chyba nie dyplom
        swiadczy o jakosci, ale klasa. a tego na szczescie na kursach nie ucza. to
        pozdrawiam i owocnej pracy
        • islamorada Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 30.09.04, 18:39
          heheheheh skoro ludzie sie pytalli KTO CI JE ROBIL.....to chyba jednak nie
          wygladaja za naturalnie i zubtelnie:)))))) dodam tylko ze na moje paznokcie
          ludzie reagowali z zachwytem ( a byly robione u stylistki) nawet raz nikt nie
          zapytam kto mi je robil.....przewaznie byly to komentarze "jakie ty masz piekne
          paznokcie".....
          pozdrawiam:))))))
      • Gość: annika Buuuuu POSŁUCHAŁAM ZUZY :-( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 21:24
        Posłuchałam ZUZY i mam problem !!! Coś się dostało między mase a paznokcieć.
        Pazurki mnie bolą :-(
        Manicurzystka kazała mi przyjsć jutro na zdjęcie tego partactwa.
        Znaczy zdejmować będzie 7 bo 3 same odpadły.
        Ponoć dotknełam płytki podczas zakładania- a podobno nie można
        Zuza czemu nie wspomniałaś o tym ze NIE WOLNO dotykać płytki ???
        Nie słuchajcie jej !!!! Dziewczyny miały racje....tylko grzybicy się nabawicie
        (tak jak ja...prawdopodobnie :-( )
        ZUZKA pisze do forum o ustalenie TWojego adresu i normalnie odszkodowanie
        będziesz mi płacić !!!

• islamorada Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 30.09.04, 18:36
      Mialam sie nie odzywac ale mnie ponioslo...od razu nadniemie,ze nie jestem
      stylistka ani nie nosze tipsow(mialam je na dloniach moze 4 razy w zyciu)
      DO ZUZY: dziewczyno ty na prawde troche za duzo mowisz nie wykazujac sie przy
      tym wiedza, posluchaj mojej historii.Raz skusilam sie "promocja" bylo troche
      taniej i mowie a niech tam sproboje zalozylam sobie piekniutkie tipsy(dodam
      tylko ze mieszkam w stanach),piekny bordo lakier.Po kilku dniach postanowilam
      zmienic kolor lakieru,zmylam ten ciemny i co widze??????? no wlasnie
      zieloniutki paznokietek??? czemu????? bo jak stylistka mi zakladala tipsy to
      stalo sie dokladnie tak jak dziewczyny opisywaly...dostalo sie troszke
      powietrza a nastepnie woda i nawet tutejsze stylistki o ktorych bylam po porade
      mowily mi ze to poczatek grzybicy moze byc!!!! na szczescie udalo mi sie
      uratowal paznokiec i od tamtej pory nie zakladam wiecej tipsow.Mialam pecha i
      tyle,a tipsow wiecej nie nosze bo nie lubie a nie daltego ze ktos robote
      spartaczyl.....poza tym droga zuzo, nadmienilas w swoim poscie ze jestes osoba
      wyksztalcona i masz dobra prace...skoro masz dobra prace to dlaczegosie
      szczypiesz z kasa i oszczedzasz robiac cos domowym sposobem skoro mozesz jak
      pani isc do salonu????? JA moge sobie pozwolic na wiele i dlatego spedzam kazdy
      weekend w SPA i wiesz co???? zostawiam im dodatkowe napiwki(mimo ze napiwek
      jest juz wliczony w usluge),stac mnie wiec po co sama mam sobie glowe
      zawracac....sa od tego specjalisci...i jeszcze jedna uwaga odnosnie
      Twojego "wyzszego wyksztalcenia".Bardzo nie podoba mi sie sposob a wrecz
      wyczowam pogarde jak mowisz o stylistkach....sluchaj to jest zawod jak kazdy
      inny ktos wybral sobie zawod stylisty a ktos sekretarki...nie widze powodu aby
      w ten sposon wyrazac sie o dziewczynach tylko dlatego ze byc moze nie sa po
      studiach ale przynajmnije robia to co lubia!!!!!i tu wlasnie watpie w TWOJE
      WYZSZE WYKSZTALCENIE, bo kultury i manier na pewno CI brakuje
      DO DZIEWCZYN: sorki ze tak sie rozpisalam dziewczyny ale troche mnie
      poniosla..nie lubie jak ktos sie wymadrza i za wszelka cene przekonuje innych o
      swojej racji majac przy tym znikoma wiedze.....ja sie nie znam wiec sie nie
      wypowiadam...szczerze to ja nawet nie wiem jaka jest jest roznica miedzy zelem
      a akrylem.....hehehehhe
      pozdrawiam i zycze MILYCH klientek:))))))
      • Gość: Iskierka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.echostar.pl 30.09.04, 18:48
        JA nie bede powtarzac po moich kolezankach. W pelni sie z nimi zgadzam. Dodam
        tylko ze tez jestem stylistkja i jak mam sama sobie robic paznokcie to szalu
        dostaje. Wypilowac prawej reki nie jest tak latwo a Wy rtu piszecie ze to
        latwizna. Powodzenia. Ja jestem przekonana ze szybciej niz mylicie powrocicie
        do swoich stylistek
    • brudne-gacie Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 30.09.04, 18:58
      Bo Zuza tam naprawdę jest bezrobotnym garnkotłukiem, kasy ni ma wiec musi sama
      się pieprzyć z zakładaniem tipsów, no naprawdę musi mieć cuda na paznokciach
      skoro wszyscy się gapią i pytają " Kto ci to robił ?". Pewnie z pożałowania tak
      pytają, hehehe.
    • Gość: juwil@wp.pl Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:24
      Rozmowa zeszla juz na taki poziom ze nic dodac i nic ujac .Zapraszam tu obecne
      Panie za powiedzmy 6 miesiecy.Bardzo prosze o wypowiedzenie sie wtedy.Tu mozna
      napisac wszystko a fakty sa takie ze producenci daza do zwiekszenia obrotu
      nieraz naprawde za wszelka cene.(wolny wybór jest nabardziej zabójczy dla
      naiwnych.)
      I w dobrej wierze radze zakladasz to sobie Nie kolezance bo bierzesz
      odpowiedzialnosc.A za dobre rady tez warto by bylo wziasc odpowiedzialnosc.W
      ogóle to zanim nalozysz te TIPSY obejrzyj u innych i badz zdecydowana czego
      oczekujesz...
    • Gość: anula DRZECIE SIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:48
      jak baby z magla. a zuza to pewnie importer, a Wy sie dacie podpuszczac ;) i
      pewnie kazda zajrzala na strone z kiss'a hehe
    • Gość: PATRZ! http://www.euro-fashion.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:31
      www.euro-fashion.com.pl
      jak w temacie i galeria :) doda przy tym to szczyt gustu i dobrego smaku :))
      • Gość: kisskiss Re: http://www.euro-fashion.com.pl IP: *.g.pppool.de 30.09.04, 21:27
        Nie dziwie sie, ze Zuza musi robic sobie sama paznokcie,ktora stylistka
        chcialaby taka klientke???hihihi
        A co do reszty Zuza to bardzo malo szacunku dla cudzej pracy nauczli Cie na
        studiach, ciekawa jestem jakie to byly studia... mnie nauczono przedewszystkim
        pokory i szanowania cudzej pracy. Naprawde sadzisz, ze zadna z nas nie konczyla
        fakultetu??? Oj ZUZA cienko u Ciebie z kultura
        • Gość: julita30 Re: http://www.euro-fashion.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:02
          Osobiscie uważam, ze robienie samodzielnie tipsów to to samo co cudowanie z
          farbami do włosów..Jak dla mnie takie eksperymenty to szczyt głupoty, zazwyczaj
          kończą się płaczem i nikt nie powie mi ze takie samodzielnie zrobione pazury są
          ładne..chciałabym je zobaczyć;-)Inna sprawa, że ja w ogóle nie jestem
          zwolenniczką tipsów, nie podobają mi się ani trochę .Jesli ktos ma kaprys na
          tipsy (jego prawo ) to tylko doswiadczona manikiurzystka!!A ten sprzęt który
          reklamujecie w tym watku do robienia samodzielnie, CHAŁUPNICZO;-))paznokci to
          wg mnie zenada.Jeśli chcesz założyć te tipsy , to odżałuj te 2 stówy,a efekt
          bedzie na pewno lepszy.
    • Gość: annika Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 22:02
      Posłuchałam ZUZY i mam problem !!! Coś się dostało między mase a paznokcieć.
      Pazurki mnie bolą :-(
      Manicurzystka kazała mi przyjsć jutro na zdjęcie tego partactwa.
      Znaczy zdejmować będzie 7 bo 3 same odpadły.
      Ponoć dotknełam płytki podczas zakładania- a podobno nie można
      Zuza czemu nie wspomniałaś o tym ze NIE WOLNO dotykać płytki ???
      Nie słuchajcie jej !!!! Dziewczyny miały racje....tylko grzybicy się nabawicie
      (tak jak ja...prawdopodobnie :-( )
      ZUZKA pisze do forum o ustalenie TWojego adresu i normalnie odszkodowanie
      będziesz mi płacić !!!
      • Gość: lil Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: 212.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 10:35
        kiepska prowokacja ty mala idiotko! po dwoch dniach juz cie boli? kurna, zeby
        to bylo po dwoch tygodniach to moze bym uwierzyla. zapierdalalas po pierwszym
        poscie zuzy do sephory po te paznokcie i od razu je nalozylas? zalosna jestes!
        widac, ze jakas stylistka bez matury to napisala.
    • Gość: annika NIE SŁUCHAJCIE ZUZY ZŁAPAŁAM GRZYBICE !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 22:04
      ZUZA SKŁADAM NA CIEBIE SKARGĘ !!!!
      Jak możesz pisać takie rzeczy??
      Wiesz że uszkodziłam sobie paznokcie???
      • Gość: lulu ANNIKA - cwiercmozg z grzybem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:22
        kurde annika ty chyba nie dosc, ze matury nie masz, to chyba nawet podstawowki
        nie skonczylas. jak kretynko moglas grzybicy dostac w dwa dni??? co ty kurde
        myslisz, ze grzybica ci nie wiem z tipsem sie pod paznokciem razem
        zagniezdzila. kurde nie wiem, moze sobie gotowego grzyba kupilas, przykleilas i
        masz. hm, a moze sie po prostu o higiene nie dba i cala jestes w grzybach, a
        teraz tylko nakleilas sobie tipsy, zeby to ukryc. jakie ja mam szczescie, ze
        obcuje z takimi cwiercmozgami tylko na tym forum, bo normalnie to nie wiem...
        eh, szkoda gadac. jak chcesz napisz do producenta. kurde naprawde nie sadzilam,
        ze sa tacy glupi ludzie jak ty. grzybica po dwoch dnia??? paranoja, no ja nie
        wiem, ty tez chyba jestes z tych stulistek, co w e jeden dzien ucza sie jak
        zostac fachowcem. serio mam szczescie, ze nie spotykam takich ludzi na co
        dzien. aha, na marginesie, jak mialas grzyba na paznokciu, ktorego hodowalas
        sobie lata, to sie wie, ze na takie paznokcie sie nic nie przykleja. a w ogole
        annika, to ty doda jestes czy co???
    • Gość: HYDRO Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.zax.pl 02.10.04, 15:16
      A ja mam do was pytanie stylistki od paznokci. Nadajecie tak na Zuze, że sama
      robi sobie paznokcie ale ja mam juz duże doświadczenie z tipsami żelowymi i
      akrylowymi, chodziłam do różnych stylistek i tych drogich i tych tańszych i
      jaki był efekt? Może raz w ciagu 2 lat byłam zadowolona z tipsów. Wiec w takim
      razie w moim wielkim mieście są same rzeźniczki.Jedna spiłowała mi paznokcie do
      granic możliwości, druga tak pozakładała tipsy, że zaraz mi popękał innym razem
      juz po tygodniu mi odpadły...co się dzieje z tymi dyplomowanymi stylistkami?W
      każdym gabinecie wisiały dyplomy ukończonych kursów...tylko po co? To gdzie wy
      wspaniałe stylistki, które robią takie cuda się podziewacie? Bo chętnie do was
      wpadne zrobić sobie pazurki z których będę w końcu zadowolona. Nie dziwię się
      osobą które same robią sobie tipsy. Przykro mi ale taki jest fakt. Nie podważam
      waszych kompetencji może faktycznie jesteście bardzo dobre ale w takim razie
      jest was bardzo mało.Pozdrawiam
      • Gość: Agnieszka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:29
        tak utalentowanych jest chyba rzeczywiscie mało. :(
    • Gość: Amanda Niestety wiele prawdy jest w tych w postach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 20:18
      Cześć dziewczyny zarówno te klientki jak i manicurzystki.
      Po pierwsze:
      Zuza nie masz racji zachęcając dzieczyny do samodzielnego zakładania tipsów.
      Niestety to wcale nie jest tak proste jak się wydaje. Nie chodzi mi o samo
      założenie ale o przygotowanie paznokcia, zachowaniu wszelkich zasad higieny
      itp. Chcesz robić sobie sama to rób ale nie zachęcaj innych bo o krzywdę
      naprawdę łatwo :o(.
      Z drugiej strony rozumiem poirytowane osoby, którym zniszczono paznokcie.
      Niestety ale to prawda że w Polsce jest MALUTKO dobrych stylistek. Jak można
      być dobrą manicurzystką czy stylistką po kursie trwającym 2 dni ????
      Ale niezapominajmy że są osoby które naprawdę kochają to robić i które
      regularnie się szkolą i bynajmniej nie na kursie za 300 zł trwającym kilka
      godzin. Na Allegro jest jeden pan który sprzedaje materiały do przedłużania
      paznokci i w cenie jest szkolenie plus CERTYFIKAT !?!?!? Jak taka osoba może
      czegoś się nauczyć w kilka godzin ??? Mało tego na jednym z forum przeczytałam
      że szkolenie to odbywało się w kuchni, pan wogóle nie patrzył co robi osoba
      szkoląca się a obok przy kaloryferze szamotał się pieseczek !!!!
      Co do prac Evioli.... czy widziała któraś te paznokcie przed przedłużaniem???
      Może to były ogryzki??? Przy przedłużaniu paznokci mocno obgryzionych nie
      powinno stosować się aż tak mocnego przedłużenia (dugość), ale co poradzić
      jeśli klientka tak chce ??? Nie komentujcie czyjejś pracy a tymbardziej tak
      negatywnie.
      Stwierdzenie że tipsy niszczą pazurki też jest błędne.... dobra stylistka nie
      zniszczy paznokci !!! Płytki nie trzeba spiłowywać tylko ZMATOWIĆ !!! Druga
      sprawa to zdjęcie takich tipsów. Też widziałam różne metody,.... od delikatnego
      po zrywanie :o(
      Ale dziewczyny od takich stylistek trzeba UCIEKAĆ !!! a nie gadać na inne !!!
      Co do metody akrylowej i żelowej .... uwierzcie mi że akrylowe pazurki też mogą
      być bardzo delikatne, to ponownie kwestia umiejętności manicurzystki.
      Ja sama też miałam dwa razy zniszczone pazurki :o( i naprawdę większość z Was
      rozumiem, ale od dłuższego czasu dość mocno interesuję się pazurkami (nie robię
      tego zawodowo/ ani nie dorabiam sobie) i rozumiem dziewczyny stylistki.
      Nie słuchajcie Zuzy..... a jak znajdziecie dobrą manicurzystkę to naprawdę
      trzymajcie się jej bo to prawdziwy skarb w dzisiejszych czasach.
      Pozdrawiam całe towarzystwo uczestniczące w tej burzliwej dyskusji.
    • Gość: aaa Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.stnet.pl 03.10.04, 21:59
      To co kupujesz to nie jest ani akryl ani tym bardziej żel tylko resina i
      aktywator do paznokci jedwabnych. Miałam kilentke z czymś takim na paznokciach,
      tragedia.
      Jak jesteś ZUZA taka obcykana w temacie to powinnać to wiedzieć!!!!!!!!!!!!!!!

A to czego sie dziewczyny nabawiły to faktycznie nie jest grzybica tylko
      zakarzenie bakteryjne.

A prace koleżanek z EF wcale nie muszą ci się podobać ważne aby podobały się
      naszym klientkom.
      Co ty możesz wiedzieć o stylizacji paznokci jak resinę mylisz z żelem!!!!!!!!!!!
      • Gość: zuzanna aaa NIE ROZSMIESZAJ MNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:22
        bo stylistko nie zajmuje sie tym 'profesjonalnie'- moze dlatego. ciekawe, czy
        Ty wiesz co to jest porotherm hm? nie sadze, bo pewnie nie masz nawet matury.
        a to co to jest, to proponuje zajrzec najpierw na strone kissa, a pozniej
        przejsc na strone ze slownikiem angielskim, bo podejrzewam, ze moze byc z tym
        problem.

a zakazenia bakteryjnego, to predzej by sie nabawila jakby robila paznokcie u
        stylistki z paznokciami pokroju zdjec z EF- dlugosc 2cm, a pod nimi cale
        siedlisko roznorakich :D yhm, no chyba, ze ktos przed ich zalozeniem nie myl
        rak od tygodnia- ale to pogratulowac IQ

reasumujac, wiem, ze pewnie tracisz klientow, ale to nie moja wina. nie jestem
        zadnym importerem tych tipsow, a tym bardziej producentem, wiec nie mam zadnego
        interesu, zeby podniosl sie poziom sprzedazy tych zestawow. poza tym, czy
        sadzisz, ze firma pokroju kiss'a sprzedawalaby na taka skale te zestawy, gdyby
        one posiadaly w swoim skladzie chociaz jeden tak szkodliwy skladnik, czy Ty
        wiesz jakie sie w stanach placi odszkodowania??? chyba nie, moze i skonczylas
        ten swoj trwajacy 3godz kurs za 300zl, ale niestety na tym sie konczy Twoja
        nedzna wiedza. eh, a prace kolezanek z EF nie tylko mnie sie podobaja. one nie
        podobaja sie nikomu choc z odrobina dobrego gustu i podobac sie nie moga. bo to
        jest po prostu tragedia.

i mnie tu wiecej prosze nie atakowac, bo i tak Wam odszczekam. zdjecia ELVIOLI
        staly sie mozna juz powiedziec kultowe :)) mam nadzieje, ze nad swym
        salonikiem, nad ta swoja jak pisalas Elviola swiatynia nie masz szyldziku z
        takowym napisem: "TIPSY U ELVIOLI- TANDETA GWARANTOWANA".

owocnej pracy zycze- zuzanna wasza fanka ;P
        • Gość: eliza Re: aaa NIE ROZSMIESZAJ MNIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.04, 23:35
          " I mnie tu prosze nie atakowac,bo i tak Wam odszczekam"-Zuza,tym zdaniem
          idealnie podsumowalas cala swoja osobe.Pomimo swojego swietnego wyksztalcenia i
          obycia(czytajac Twoje posty mam spore watpliwosci co do nich) nie posiadasz za
          grosz kultury i szacunku dla innych ludzi.Jestes osoba bardzo niekulturalna i
          wrecz antypatyczna.nic Ci sie nie podoba,dla nikogo nie znajdziesz dobrego
          slowa...ehhh....skad sie biora tak niesympatyczni ludzie jak Ty?czy to kwestia
          wychowania?napisz prosze,bo dla mnie to ciekawostka:)
          ps.zawsze wydawalo mi sie ,ze "odszczekuja" gowniary,a nie osoby
          wyksztalcone,ktore potrafia dyskutowac w kulturalny sposob.
          • Gość: Etannn Re: aaa NIE ROZSMIESZAJ MNIE IP: 62.233.210.* 04.10.04, 07:37
            Przecież to wy stylistki cały czas atakujecie Zuze. Ktoś kto rozpoczał ten
            temat zapytał czy można zrobić tipsy samemu w domu, ona odpowiedziała, że tak
            bo sama robi i wtedy posypał się grad na Zuze. A na marginesie zapytałam
            zaprzyjaznioną stylistke o te tipsy i powiedziala ze ona może mi je założyc,
            pokarze jak się uzupełnia i krzywdy sobie nie zrobie! CIekawe?!
            • Gość: Agnieszka Bez tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:22
              Nikt tu nie atakaował Zuzy. To ona zaczeła urazac kompetentne stylistki swoimi
              wypowiedziami. Na domniar złego przerodziło sie to w obrazanie kogos kogo w
              ogole nie znają. Jesli sie komus cos nie podoba to oki ale niech nie wypisuje
              ze cos jest obrzydliwe bo dla mnie to kompletny brak jakiegokolwiek szacunku
              podszyty manią wyzszosci.
              Jesli sie chce wypowiadac na temat czegos w tak pewny sposób to tzreba sie
              najpierw na tym poznac bo jesli ktos smie twierdzic ze do styliacji paznokci
              nie potzreba zadnego talentu to poprostu sie osmniesza. Natomiast prawda i to
              bolesna jest to ze kultura osobista i taktownosc nie wymaga wykształcenia
              wyzszego. Dziwi mnie poprostu ze ktos napisał tu ze to atak stylistek. Kto wie
              kim sa osoby ktore tu odpisywały. Owszem wypowiadały sie i stylistki i
              dziwczyny ktore nie bedac stylistkami poswiecaja swoj czas i wysiłek ku
              zdobywaniu wiedzy w kierunku stylizacji paznokci.
              Jesli zuza chce to niech sie odszcekuje. Takie wypowiedzi nie musza byc
              komentowane. Pewne rzecy odbiera sie poza progiem swiadomosci i to jak ocenią
              te osobe inni zalezy tylko od niej samej a nie od obronnych opinii innych osób.
              • Gość: Katherinka CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 19:22
                Obśmiałam się , po namierzeniu IP okazało się że większość wypowiedzi to
                wypowiedzi ZUZY !!! A do sprawdzenia tego skłonił mnie powyższy post.
                BUHAHAAHHAHAHA Zuza.... pewnie jesteś jakąś manicurzystką co ruchu nie ma i tak
                się wyrzywasz. Jesteś okropna !!!
                I nie ukrywajmy że firma Kiss jest jedną z najbardziej tandetnych !!!
                • kiskil-lilla Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! 04.10.04, 21:12
                  Dzieki Katherinka. Wiec jednak cos zostało wyjasnione.
                • Gość: treska-tereska Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.crowley.pl 05.10.04, 08:44
                  Też posprawdzałam i faktycznie zuza pisze pod kilkoma loginami. I na dodatek
                  sama sobie zadaje pytania i na nie odpowiada. Zuza śmieszna jesteś i
                  niepoważna.
                  • Gość: eliza Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 15:34
                    Dziewczyny,przestancie dokuczac Zuzie,moze dziewczyna ma jakis problem:D:D:D
                    Zuza,moze chcesz o tym porozmawiac?:D Sluzymy pomoca:D
                    hahahahaha:D
                  • Gość: informatyk Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.10.04, 16:25
                    nie badzcie smieszne, ten host jest bardzo popularny, bo to host tpsa buhaha
                    • Gość: Katherinka Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 18:57
                      Ale z Ciebie informatyk buhahaha a kto mówi o hoście??? Ja pisałam o IP a to
                      jest róznica. Czy naprawdę nie wiesz jak można odczytać IP z takiego forum????
                      Hmmmm
                      • Gość: jaaaa Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.chello.pl 05.10.04, 23:23
                        to jak odczytac to IP???
                      • Gość: informatyk Re: CIEKAWOSTKA NA TEMAT ZUZY !!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.10.04, 21:50
                        taa, nie wiem bo ja jestem informatyk po 2 dniowym kursie za 300 zł buhahahah
    • Gość: nie informatyk Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.crowley.pl 06.10.04, 09:47
      W źródle lub w pliku TEMP :) Informatyk i nie wiedział???
      Jak widać nawet jakaś panienka wiedziała........hahahahah
    • Gość: marudka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.10.04, 16:04
      Zuza porotherm to pustak i nie ma nic w tym nadzwyczajnego chociaż nie mam
      wykształcenia budowlanego tylko przyrodnicze. Też mam wyższe wykształcenie i
      tonie oznacza że mam się znać na wszystkich dziedzinach wiedzy... Znam się na
      tym w czym się specjalizuję... sxtylistki specjalizują się w robieniu paznokci
      a ktoś inny robi coś innego...
      I ja naprawdę doceniam ten zawód ... bo wolę jak ktos zrobi mi dobrze paznokcie
      i zadba o dłonie a ja nie muszę się z tym męczyć.
      Dla mnie chodzenie na manicure do stylistki to przyjemność.... i należy
      pamiętać że za jakość się płaci.
      Jeśli ktoś pójdzie do "stylistki" która mu zrobi tipsy za 60-80 zł to co się
      dziwic że wygląda to okropnie... Na zdrowy rozum materiały coś kosztują jak i
      umiejętności.... więc może wydacie dziewczyny trochę kasy i zobaczycie co może
      zrobić profesjonalna i kompetentna osoba z paznokciami. Wtedy zobaczycie co to
      znaczy słowo stylistka? :)
      Pozdrawiam
      • Gość: coca-cola Marudka BRAWO !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:11
        No wreszcie jakaś mądra osoba.
        Są super stylistki, ale one napewno nie wziełyby 80 zł za usługę przedłużania
        paznokci. Niestety ale dobre materiały czyli takie dzięki którym paznokcie będą
        wyglądały naturalnie bardzo dużo kosztują.
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 19:11
      Koleżanka ze studiów kupiła za 100 zł ten zestaw akrylowy Kissa za 100 zł, sis
      jej zrobiła, zrobiła sobie jej kuzynka i kuzynce trzymają się nadal od sierpnia
      (uzupełniaja sobie same). Nie znam sie na tym kompletnie, mówię tylko, co
      słyszałam.
      • mo_niki Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? 13.10.04, 00:06
        ODRADZAM takie zestawy.... a tymbardziej eksperymentowanie samemu w domu.
        • Gość: karolka Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:38
          Kobiety !! Co Wy tu wypisujecie ?? Zaczęło się od niewinnego pytania, a
          skończyło na wyzwiskach ze szczyptą łaciny :/ Człowiek chce się tu czegoś
          dowiedzieć o tipsach a tu same obelgi lecą. Dajcie spokój !! Pomyślcie o
          zdrowiu, nie denerwujcie się. Pozdrawiam.
          • Gość: mada Re: Tipsy żelowe samemu chałupniczo?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:29
            wiec jesli chcesz sie dowiedziec takowe tipsy nie sa dobre dla zdrowia twoich
            paznokci...skonczmy juz ten temat , bo nie warto sie uzerac , jesli chcesz miec
            piekne zadbane dlonie polecam wybrac sie do jakiejs specjalistki............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka