Dodaj do ulubionych

witamina b5

IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 28.09.04, 14:59
Wiem ,ze ten temat byl juz poruszany na forum , ale chcialabym dowiedziec
sie, jak dlugo nalezy brac witamine b5, aby widziec efekty i czy one sie
utrzymuja.Bede wdzieczna za wszelkie informacje, szczegolnie od osob , ktore
ta metoda lecza tradzik.
Obserwuj wątek
    • Gość: sniegotka Re: witamina b5 IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 28.09.04, 16:19
      O ile wiem wit. b5 jest niedostepna w Polsce, ale moge sie mylic. Ja mialam
      tabletki od kolezanki z Niemiec - bralam chyba 3 dziennie, bez rezultatow.

• Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 28.09.04, 16:20
        a przez jaki czas bralas i jaka dawke??
        • Gość: sniegotka Re: witamina b5 IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 28.09.04, 16:25
          Przez okres ok. miesiaca, nie pamietam ile mg mialy tabletki, bralam 3 dziennie

• Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 28.09.04, 16:27
            czytalam, ze dopiero po 3 miesiacach brania przy dawce 10g mozna zauwazyc
            poprawe,wiec moze zbyt wczesnie poddalas sie?
            • Gość: sniegotka Re: witamina b5 IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 28.09.04, 16:33
              Tak ale witamina b5 skonczyla mi sie i nie zauwazajac zadnej poprawy
              stwierdzilam, ze nie oplaca mi sie fatygowac kolezanki i sprowadzac ja z Niemiec.

• gevalia Re: witamina b5 29.09.04, 05:33
                Dawka minimalna przy klopotach z lojotokiemlub tradzikiem to 2 GRAMY dziennie
                (niektorzy biora po 8 grDZIENNIE!!).Tabletki sa najczesciej po 100mg (jest
                500mg firmy GNC-dostepne w USA).
                Ja bralam przez okolo pol roku ,poprawa 100% ,po odstawieniu po roku
                zaczely "przypominac sie koszmary"-ponowna kuracja .MInelo juz kilkanascie
                miesiecy i mam spokoj z nadmiernie przetluszczjaca sie cera.
                • Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 29.09.04, 08:04
                  pytanie do gevalia:po jakim czasie zauwazylas poprawe , mialas tylko lojotok,
                  czy rowniez tradzik??
        • zielona_herbatka Re: witamina b5 29.09.04, 14:48
          Witaj
          ja kiedys stosowalam witamine B ale nie sama B5 tylko caly kompleks, u mnie
          efekt był widoczny po okolo tygodniu ale zeby efekt sie utrzymak to raczej
          musialam braac je codziennie albo co drugi dzien
          aha no i nie mozna chyba brac dłuzej non stop niz 2 tygodnie a poznie trzeba
          sobie zrobic jaks tyg przerwe. ja bralam ok 2 tabletek dziennie
          pozdrawiam
      • banieczka Re: witamina b5 29.09.04, 13:52
        Gość portalu: sniegotka napisał(a):

> O ile wiem wit. b5 jest niedostepna w Polsce, ale moge sie mylic. Ja mialam
        > tabletki od kolezanki z Niemiec - bralam chyba 3 dziennie, bez rezultatow.
        >
        >
        śniegotko, wit. B5 jest jak najbardziej dostępna w Polsce - jako kwas
        pantotenowy. Tani i bez recepty.
        • Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 29.09.04, 14:03
          banieczka!przyjmowalas moze wit.b5?
        • Gość: sniegotka Re: witamina b5 IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 29.09.04, 14:13
          Ooo - no prosze, a mnie panie farmaceutki odsylaly z kwitkiem mowiac, ze czegos
          takiego jak wit. b5 w Polsce nie ma... Czy ten kwas pantotenowy to
          pelnowartosciowa forma wit. b5???

• Gość: justy Re: witamina b5 IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.09.04, 15:43
            w Polsce jest tylko pochodzne: pantotenian wapnia, a nie witamina b5 czyli kwas
            pantotenowy.
            • Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 29.09.04, 15:47
              masz jakies doswiadczenia z wit.b5?
              • Gość: justy Re: witamina b5 IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.09.04, 15:51
                tylko lekturę postów na forum- jakiś rok temu było ich dużo na urodzie i na
                zdrowiu.
            • banieczka Re: witamina b5 29.09.04, 15:53
              Ach, oczywiście że pantotenian wapnia! Czy to jest pochodna, czy po prostu inna
              nazwa (forma)? A właściwości?

Do may: przyjmowałam, ale po pewnym czasie stuknęłam się w głowę i pomyślałam,
              że to chyba niezbyt mądre ot, tak sobie przyjmować wybiórczo jakąś witaminkę. W
              końcu ona z czymś współdziała (choćby z innymi witaminami z grupy b) i sama
              jedna cudów nie zdziała. A cera i bez tego mi się nieco poprawiła (zresztą nie
              mam tragicznej - ot, kilka wyprysków na miesiąc), bo baczniej zaczęłam się
              przyglądać temu, co na nią (w postaci mazideł) i pod nią (w postaci jedzenia)
              kładę. Najważniejsze to nie popadać w paranoję.
              • Gość: justy Re: witamina b5 IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.09.04, 15:59
                > pantotenian wapnia! Czy to jest pochodna, czy po prostu inna
                >
                > nazwa (forma)?

to pochodna. sól tego kwasu konkretnie.
    • Gość: b Re: witamina b5 IP: *.autocom.pl 28.09.04, 17:03
      a mozecie dziewczyny napisac na co pomaga wit. b5 ?pozdrawiam
      • Gość: may Re: witamina b5 IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.09.04, 20:04
        jeszcze nie wiem , czy pomaga;) ale zaleca sie ja na tradzik.
    • Gość: Joasia Re: witamina b5 IP: *.jaroslaw.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 20:26
      A w jakich produktach występuję wit. B5? Pozdrawiam.
      • Gość: naina Re: witamina b5 IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 28.09.04, 23:26
        www.resmedica.pl/zdart12987.html
    • Gość: may Re: witamina b5 IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 29.09.04, 10:36
      nikt juz nie przyjmowal wit. b5???
      • gevalia Re: witamina b5 30.09.04, 05:39
        BArdzo duzo info www.sfd.pl/temat35026/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka