Dodaj do ulubionych

WYBIELANIE ZĘBÓW

IP: *.siec / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:02
Chciałam sie podzielić moimi doświadczeniami z colgate simply white,
jeśli ktoś chce mieć bialutkie ząbki to jak najbardziej polecam ten żel!
mialam od dzieciństwa żółte zęby od brania antybiotyków, dentystka mi
powiedziała że już ich nie wybiele, a ja z ciekawości zaczełam tego używać i
mi naprawde wybieliło.
Więc ja polecam simply white
a może znacie jeszcze inne dobre środki?
Obserwuj wątek
    • Gość: peppermint Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:03
      tez uzywalam simply white i rzeczywiscie dziala, ale ... wydaje mi sie ze
      zabieg nalezy powtarzac co jakis czas <zdaje sie ze tam nawet cos o tym jest
      napisane>, bo zabki po jakims czasie wracaja do normalnych kolorow
      • Gość: k Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:43
        ale ile kosztuje ten preparat ?
        dziekuje za odp :-)
        • Gość: peppermint Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 07:17
          ja go kupowalam jak to byla jeszcze nowosc, pierwsze dni na rynku, wiec wtedy
          byl nieco tanszy...chyba niecale 40 zl zaplacilam, teraz pewnie cos kolo 50
          kosztuje, ale jeszcze moge sprawdzic
          • Gość: k Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 08:12
            Hm.. przebarwienia po kawie , herbacie ? i takie tam...? tez zadziala ? ja mam
            strasznie pzrebawrwione szkliwo... i nie wiem czy pomoze ,a skusilabym sie :-
            ) Mam jeszcze pytanko , w ile dni po uzyciu wybialaly Ci zabki? tak naprawde
            widocznie ? i na ile starczylo Ci preparatu?
            Dziekuje za odp. Pozdrawiam :-)
    • Gość: peppermint Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 08:51
      chyba coś z tą ceną pokręciłam, bo w sieci znalazłam simply white za 66 zł...

Jeśli o mnie chodzi to już po kilku dniach było widać różnicę, a starczyło mi
      na coś ponad 2 tygodnie, nawet później jeszcze kilka razy tak doraźnie
      traktowałam ząbki tym żelem - ogólnie fajna sprawa i też polecam... <sama
      chętnie bym powtórzyła, ale finansów brak :( >
      • Gość: loczki Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:27
        a na mnie to wcale nie dziala. nie zauwazylam minimalnej zmiany. za to po white
        strips byla ogromna!!!
    • Gość: anula Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:49
      ok, na Ciebie podzialalo, ale jakie masz naturalne szkliwo zeba? pewnie
      snieznobiale, tylko lezzo pozolkle od kawy, herbaty, papierosow. pewnie tak
      samo poskutkowaloby mycie zebow 3razy dziennie pasta wybielajaca. bo ja o moje
      mimo, ze bardzo bardzo dbam. kawy, herbaty, coli nie pije, papierosow nie pale,
      to od urodzenia kolor zebow pozostaje wiele do zyczenia. i probowalam i
      paseczkow, i tego cudownego zelu i specyfikow jak natural white pro-
      profesjonalny system wybielania zebow- i nic, po prostu nic. jaki byl kolor
      taki jest. paskudny. mleczny. a chce bialy. teraz ide na zabieg u dentysty, ale
      rowniez jestem sceptycznie nastawiona. takze 'bialozebna' ciesze sie Twoim
      szczesciem, ale cudow po tym srodku nie mozna oczekiwac jezlei czyjes szkliwo
      nie jest po prostu biale;)
      • Gość: peppermint Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 13:25
        jezeli o mnie chodzi to naturalne szkliwo mam w kolorze hmmm...zoltym <nie wiem
        jak to okreslic>, ale na pewno nie jest biale (po zastosowaniu zelu zmienilo
        barwe na duzo jasniejsza, ale tez nia taka jak w reklamach - nie wierzmy w
        cuda), probowalam mycia pasta wybielajaca, owszem byl efekt, ale nie taki jak
        po simply white

moze to czy wybielanie skutkuje zalezy od przyczyn zolkniecia zebow, nie wiem,
        w moim przypadku zadzialalo tak jak chcialam i jestem zadowolona

powodzenia u dentysty :)
    • Gość: derika Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.petrus.com.pl 04.10.04, 13:01
      A który z tych żeli wybielających działa najsilniej?
      - colgate simply white,
      - white strips
      - biała perła?

Który z nich ma największe stężenie tego "wybielacza"?
      • Gość: wybielaczka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW IP: *.siec / *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:05
        simply white ma napewno większe stężenie od pasków
        pasków nie polecam bo wybielone są tylko przednie zęby
        a co do białej perly to też nie polecam bo podobno duże kłopoty robi z
        dziąsłami choć wybiela
        polecam simply white, też miałam ząbki zółte od dzieciństwa i mi wybieliło,
        nie pale, bardzo malo pije kawy.
        biel utrzymuje mi sie już przez 4 i pół miesiąca
    • inez_22 Re: WYBIELANIE ZĘBÓW 05.10.04, 22:15
      Witam
      Jakis czas temu chialam sprobowac wybielania paskami, ale moja dentystka mi to
      odradzila. Nie dosc ze placisz za 'wybielacz', to jeszcze plomby trzeba
      wymieniac bo nieladnie wygladaja przy wybielonych zebach. Oczywiscie jesli
      mialabym kupe pieniedzy to moze bym sie skusila...
      A jak jest po zelu, co z plombami??
    • fairy5 Re: WYBIELANIE ZĘBÓW 08.10.04, 07:30
      czy simply white to jest to w pudeleczku ktore wyglada jak lakier do paznokci z
      podobnie wygladajaca szczoteczka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka