Dodaj do ulubionych

Drogie Warszawianki!

IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 12:58
Mam do Was prosbe: w niedziele wybieram sie do Warszawy z moja mama cos
zalatwic, a przy okazji wstapimy na zakupy tu i owdzie ;) No i tu moja prosba -
czy moglybyscie mi podac nazwy i adresy dobrych duzych domow handlowych, do
ktorych warto wstapic? W sprawach ciuchowo - kosmetykowych. Jestem z Wroclawia,
a Warszawe znam raczej od strony knajpowej i stad moje pytanie. Z gory Wam
bardzo bardzo dziekuje :) Ginger
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: Drogie Warszawianki! 17.04.02, 13:30
      Chyba Cię zmartwię Ginger, bo ja właśnie wyjazdy do Wrocławia (niestety
      rzadkie, jednak odległość jest spora) wykorzystuję na zakupy ciuchowe! W
      Warszawce niestety nie mam swoich naprawdę ulubionych sklepów :((( We
      Wrocławiu za to uwielbiam sklep, w którym można kupić ciuszki AE Woman po
      obniżkach za śmieszne ceny typu marynarka za 80-90 zł... spoódnica za ok 40
      zł... raj!!! :)
      Możesz zajrzeć do hal pod Pałacem Kultury, zdarzają sie tam całkiem fajne
      stoiska. Ja z racji bliskości często bywam w Galerii Mokotów przy ul.
      Wołoskiej, ale nie jestem pewna czy jest warta polecenia (ceny!). Poza tym
      całkiem fajne i mało uczęszczane jest centrum handlowo-usługowe LAND przy
      Wałbrzyskiej (stacja metra Służew) - prawie zawsze kupuję tam buty. Osobiście
      lubię też Centrum Janki. Ale zdaje się że lepsze zakupy można zrobić w centrach
      bardziej oddalonych od centrum - np. Centrum Handlowe Targówek, ale tego
      osobiście nie sprawdziłam.
      • Gość: Helena Re: Drogie Warszawianki! IP: 213.134.140.* 17.04.02, 14:03
        Ja doloze od siebie jeszcze centrum Handlowe Klif. Swego czasu tam sporo
        kupowalam. Warto tez zajrzec do Zary na Marszalkowskiej przy Galerii Centrum.
        Chociaz teraz, po powrocie polskie ceny mnie rozwalaja :-))) Przywyklam do
        dobrych jeansow za 50-60 PLN i skorzanych, odjechanych butow za 60-80 PLN :-)))
        I jakos nie moge sie odzwyczaic.
        Pozdrawiam
        H.
    • Gość: Oriana Re: Drogie Warszawianki! IP: *.datastar.pl 17.04.02, 14:18
      Ja od kilku lat mieszkam w Warszawie, wcześniej we Wrocławiu. Jeśli chodzi o
      ciuchy to Wrocław jest lepszy :), szczególnie wspominany już sklep AE na
      Świdnickiej. Centra handlowe są podobne, praktycznie te same sklepy są w Klifie
      co i w CH Targówek, Janki. Promenada jest nieco inna ale tam ceny zwalają z
      nóg. Podsumowując warszawskie centra handlowe nie odbiegają niczym od centrum
      handlowego Korona we Wrocławiu.
      Pozdrawiam i życzę udanych zakupów :)
      Oriana
    • Gość: Ginger No to LIPA ;) IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 17:24
      No to mnie nie pocieszylyscie heh Powiem wrecz, ze mnie zalamalyscie!!! ;) Ja
      tu planowalam super zakupy i ciuchy, ktorych zadna z moich kolezanek nie bedzie
      miala a tu LIPA :( No nic, tak czy inaczej wstapie do tych domow handlowych, o
      ktorych piszecie i moze cos mi sie uda wypatrzec ;) A jak bedziecie we
      Wroclawiu, to koniecznie wstapcie do Galerii Dominikanskiej, rewelacja :)
      Pozdrawiam Was cieplutko. Ginger
      • Gość: Marta Re: No to LIPA ;) IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 17.04.02, 18:23
        A ja dorzucę jeszcze największą Galerię Handlową w stolicy- Galerią Mokotów na
        Wołoskiej.Masa sklepów różnych firm- Orsay, troll, Royal Collection, Perfumerie
        i mnóstwo innych.Ceny różne.
        Spod Dworca Centralnego- dojazd tramwajem 10 lub 17 z ul.Chałubińskiego w
        stronę Mokotowa i tzeba wysiąść na skrzyżowaniu Wołoskiej i Marynarskiej.
        • Gość: ptasia Re: No to LIPA ;) IP: *.wcp.pl 17.04.02, 18:30
          no właśnie, w Galerii Mokotów ceny naprawdę nie muszą być b. wysokie, wszystko
          zależy jaki sklep. Są tam np. Promod i Camieu (czy coś podobna nazwa), River
          Island, Mango, Solar czy Reserved, gdzie można znaleźć fajne rzeczy,
          niekoniecznie drogie, poza tym centrum to jest naprawdę olbrzymie. No i zawsze
          można przejść się po Chmielnej, chociaż oferta z Centrum W-wy często dubluje
          się z centrami handlowymi. Pzdr!
    • Gość: mati Re: Drogie Warszawianki! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:35
      tez polecam Galerir Mokotow, to chyba jeden z wiekszych sklepow. mysle ze dobry
      pomysl to tez Janki, tam mozna kupic fajne buty.
      pozdrawiam
      mati

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka