Dodaj do ulubionych

CIENIE DO OCZU W FORMIE KREMU

14.10.04, 10:13
Czy może któraś używała cieni do oczu w formie kremu, nie wiem jak to
dokładnie nazwać, ale nie są to sypkie cienie, chodzi mi głównie o firmę
Margaret Astor.Ale może uzywałyście cieni innych firm. Jakie one są w
praktyce. Czy trzymają się dłużej.Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: CIENIE DO OCZU W FORMIE KREMU IP: *.chello.pl 14.10.04, 12:00
      Cienie kremowe niestety do bardzo trwałych nie należą,zazwyczaj zbierają sie w
      załamaniach i bardzo szybko znikają.Miałam takie z wyższej półki-shiseido i
      były wręcz beznadziejne,podobnie jak cienie kremowe w tubce Maybelline.
      Za to polecam paletke kremowych cieni Revlona-Creme Iluminance.W palecie są 4
      odcienie.Niestety z tego co zauważyłam one są bardzo trudno dostepne w sklepach
      (można je dostać na allegro).
    • justa_79 Re: CIENIE DO OCZU W FORMIE KREMU 14.10.04, 12:42
      ja mam cienie w kremie z Avonu, takie w tubce. niby najwyższej jakości nie są,
      ale akurat u mnie sa trwale. jedynie nieznacznie się zbierają w załamaniu
      powieki (a o wiele bardziej różne kredki i cienie w sztyfcie Avonu - te to dla
      mnie beznadzieja, całe się zbierają w załamaniu powieki, spływają, zbierają w
      grudki itp.). tak więc nie jest najgorzej.
    • Gość: ella Re: CIENIE DO OCZU W FORMIE KREMU IP: 157.25.152.* 14.10.04, 14:14
      Zasada jest taka: cienie w kremie mają bogatszą, gęstszą konsystencję i bardzo
      dobrze sprawdzają sie u posiadaczek suchej cery. Te same cienie u skór tłustych
      będą spływały, będą po prostu za ciężkie. Przy tłustej skórze lepiej się
      sprawdzają cienie sypkie albo prasowane. Ja cienie do powiek w kremie bardzo
      lubię: łątwo da się je nałożyć palcem, bardzo dobrze się wtapiają w skórę i
      łatwo je łączyć z innymi kolorami, tak że makijaż oka będzie niepowtarzalny.
      Cienie Revlona bardzo mi odpowiadają, można je kupić w Polsce (widziałam w
      gazecie reklamę), ale u nas paletka 4 cieni będzie dość droga, jednak warto.
      • justa_79 Re: CIENIE DO OCZU W FORMIE KREMU 14.10.04, 14:40
        nie wiedziałam, że na powiekach też można mieć cerę tłustą ;) ja mam mieszaną,
        więc tłusta jest tylko w strefie T, a cieni i tak mogę używać tylko w kamieniu.
        sądzę, że to dlatego, że moje oko wszystkie inne po prostu rozciera, gdy się
        porusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka