Dodaj do ulubionych

mam dość farbowanych na czarno włosów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:16
Od kilku ładnych lat farbuję włosy na czarno. Powiem szczerze, mam ich już
dość. Jak ich się pozbyć ? Słyszałam, że nie jest to łatwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: julita30 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:19
      Na pewno niełatwe i raczej nie do zrobienia bez szkody dla wlosów.Wiem ze jest
      to wykonalne, sciąganie koloru i nakładanie nowego..ale nie radziłabym Ci tego
      robic, chyba że masz super pancerne wlosy, inaczej uszkodzisz je i będziesz
      żałowac że w ogóle to zrobilas.
    • colleen_1 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 17.10.04, 10:56
      Tez kiedys farbowalam wlosy na prawie czarny (farba nazywala sie czern
      czerwieni). Rzeczywiscie, zejscie z tego koloru nie jest zbyt proste. Radze nie
      robic niczego na wlasna reke. Najlepiej bedzie, jesli bedziesz chodzic
      regularnie do fryzjera na balejaz, a w miedzyczasie nakladac na wlosy odzywki
      (polecam Wax, ja uzywalam wlasnie po zejsciu z czarnego).

Ja kiedys zrobilam blad i probowalam rozjasnic je sama w domu. Efekt byl taki
      ze wlosy byly strasznie zniszczone, a kolor prawie sie nie zmienil. Do fryzjera
      i tak musialam isc.
    • Gość: zosia Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 13:59
      ja jakiś czas temu kupiłam sobie szampon z firmy Straubal (ok. 20 zł w Drogerii
      Natura) zawiera hennę, obecnie mam odcień brązowy - mokka można rzecz...
      szampon nadaje fajne brązowe refleksy, służy do codziennego mycia, spróbuj...
    • yoolcia20 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 17.10.04, 14:20
      Ja też farbuję włosy na czarno od jakichś pięciu lat i szczerze mówiąc podobają
      mi się, ale jak jakieś trzy lata temu złapała mnie depresja przedmaturalna to
      zamarzył mi się rudy kolor włosów,(mama mówiła: nie rób tego;-))i
      stwierdziłam,że sobie takowy zrobie sama w domu. Pobiegłam do sklepu, kupiłam
      rozjaśniacz i rudą(marchewkową) farbę i przystąpiłam do dzieła rozjaśniania
      włosów. Dodam, że maiłam dość spore odrosty a rozjaśniacz nałożyłam na całe
      włosy, po czym zafarbowałam na rudo i po ujrzeniu efektów się załamałam. Mama
      chciała mnie ratować swoją machoniową farbą co przyniosło jeszcze gorszy efekt.
      Koniec tej historii był taki, że na drugi dzień zafarbowałam włosy na czarno i
      przez miesiąc chodziłam na zabiegi regenerujące włosy.
      pozdrawiam i ostrzegam.:))
      • Gość: D&D Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 19:23
        Według mnie najlepiej abzs zrobiła sobie najpierw pasemka czy balejaz a dopiero
        potem zafarbowała je całe.
    • Gość: odrakontra Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.pc.tek.pl 17.10.04, 21:12
      a jaki kolor chcesz osiagnac docelowo?
      dobrych kilka lat temu wycofujac sie z prawie czarnego koloru zaczelam po
      prostu systematycznie farbowac odrosty szamponem koloryzujacym (ciemny braz) ,
      nie bylo wiec drastycznej roznicy, czarne koncowki sie stopniowo scinaly...
      doszlam do ciemnego brazu w calosci - i to brazu dajacego sie splukac ;))))
      nawet nie podcinalam zbyt czesto bo nosilam wowczas bardzo dluuugie wlosy i
      utrata kazdych 5 cm byla prawie kwestia honoru ;))))))

pozdrawiam....
    • justa_79 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 18.10.04, 10:39
      możesz zrobić u fryzjera dekoloryzację, po czym nałożyć jaśniejszy kolor - ale
      to niszczy włosy. drugi sposób wymaga więcej cierpliwości - farbuj włosy na
      jaśniejszy kolor, czarne końcówki stopniowo będziesz ścinać, a te odrastające
      będą już jaśniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka