Gość: natka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:16 Od kilku ładnych lat farbuję włosy na czarno. Powiem szczerze, mam ich już dość. Jak ich się pozbyć ? Słyszałam, że nie jest to łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julita30 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:19 Na pewno niełatwe i raczej nie do zrobienia bez szkody dla wlosów.Wiem ze jest to wykonalne, sciąganie koloru i nakładanie nowego..ale nie radziłabym Ci tego robic, chyba że masz super pancerne wlosy, inaczej uszkodzisz je i będziesz żałowac że w ogóle to zrobilas. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 17.10.04, 10:56 Tez kiedys farbowalam wlosy na prawie czarny (farba nazywala sie czern czerwieni). Rzeczywiscie, zejscie z tego koloru nie jest zbyt proste. Radze nie robic niczego na wlasna reke. Najlepiej bedzie, jesli bedziesz chodzic regularnie do fryzjera na balejaz, a w miedzyczasie nakladac na wlosy odzywki (polecam Wax, ja uzywalam wlasnie po zejsciu z czarnego). Ja kiedys zrobilam blad i probowalam rozjasnic je sama w domu. Efekt byl taki ze wlosy byly strasznie zniszczone, a kolor prawie sie nie zmienil. Do fryzjera i tak musialam isc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 13:59 ja jakiś czas temu kupiłam sobie szampon z firmy Straubal (ok. 20 zł w Drogerii Natura) zawiera hennę, obecnie mam odcień brązowy - mokka można rzecz... szampon nadaje fajne brązowe refleksy, służy do codziennego mycia, spróbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia20 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 17.10.04, 14:20 Ja też farbuję włosy na czarno od jakichś pięciu lat i szczerze mówiąc podobają mi się, ale jak jakieś trzy lata temu złapała mnie depresja przedmaturalna to zamarzył mi się rudy kolor włosów,(mama mówiła: nie rób tego;-))i stwierdziłam,że sobie takowy zrobie sama w domu. Pobiegłam do sklepu, kupiłam rozjaśniacz i rudą(marchewkową) farbę i przystąpiłam do dzieła rozjaśniania włosów. Dodam, że maiłam dość spore odrosty a rozjaśniacz nałożyłam na całe włosy, po czym zafarbowałam na rudo i po ujrzeniu efektów się załamałam. Mama chciała mnie ratować swoją machoniową farbą co przyniosło jeszcze gorszy efekt. Koniec tej historii był taki, że na drugi dzień zafarbowałam włosy na czarno i przez miesiąc chodziłam na zabiegi regenerujące włosy. pozdrawiam i ostrzegam.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&D Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 19:23 Według mnie najlepiej abzs zrobiła sobie najpierw pasemka czy balejaz a dopiero potem zafarbowała je całe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odrakontra Re: mam dość farbowanych na czarno włosów IP: *.pc.tek.pl 17.10.04, 21:12 a jaki kolor chcesz osiagnac docelowo? dobrych kilka lat temu wycofujac sie z prawie czarnego koloru zaczelam po prostu systematycznie farbowac odrosty szamponem koloryzujacym (ciemny braz) , nie bylo wiec drastycznej roznicy, czarne koncowki sie stopniowo scinaly... doszlam do ciemnego brazu w calosci - i to brazu dajacego sie splukac ;)))) nawet nie podcinalam zbyt czesto bo nosilam wowczas bardzo dluuugie wlosy i utrata kazdych 5 cm byla prawie kwestia honoru ;)))))) pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: mam dość farbowanych na czarno włosów 18.10.04, 10:39 możesz zrobić u fryzjera dekoloryzację, po czym nałożyć jaśniejszy kolor - ale to niszczy włosy. drugi sposób wymaga więcej cierpliwości - farbuj włosy na jaśniejszy kolor, czarne końcówki stopniowo będziesz ścinać, a te odrastające będą już jaśniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś