Dodaj do ulubionych

Balsam do ciała

IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 21.04.02, 14:22
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Balsam do ciała IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 21.04.02, 14:24
      Źle mi się kliknęło i wysłałam pusty post.
      Jakie są wasze ulubione balsamy do ciała? Mnie ostatnio zachwycił balsam"Kozie
      mleko" Ziaji i mleczko Dove.Lubię też balsamy Nivea i Kolastyny.A wy co możecie
      polecić?
      • Gość: elka Re: Balsam do ciała IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 18:24
        używam wielu balsamów, ale wracam co jakiś czas nieustannie do Soft & Silky firmy Oriflame.
        Świetnie pielęgnuje skórę, no i ten zapach .... Co do Kolastyny to miałam brązujący balsam z
        wyciągiem z orzecha włoskiego, mi odpowiadał również chociaż wchłaniał się dłużej od S$S. Nie
        polecam natomiast linii SSS Avonu. Ja się na nią skusiłam sądząc że to coś podobnego do S$S
        Oriflame ale dostałam uczulenia, chociaż moja skóra jest wyjątkowo tolerancyjna na wszelkie
        wynalazki.
        Pozdrawiam
        • Gość: elph Re: Balsam do ciała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.04.02, 19:10
          Długie lata szukałam dobrego balsamu i w końcu znalazłam, jedyny i
          niepowtarzalny: Nutrilift firmy L'Oreal, tylko ten radzi sobie doskonale z moją
          suchą skórą, choć jego zapach może się wydać trochę duszący.
      • minnie Re: Balsam do ciała 23.04.02, 13:10
        Ja uwielbiam Nivea mleczko migdałowe!!! Ubiegłego lata w Hiszpanii zużyłam tego
        ponad 2 litry przez 4 miesiące. Nie ma nic tak wygładzajacego i zapach jest
        fajny bo inny niz zwykly Nivea. Lubie tez te Kolastyne brazujaca.
        • Gość: magda Re: Balsam do ciała IP: *.acn.waw.pl 27.04.02, 13:45
          co do balsamu Nivea,jakos nie moge sie przekonac do tego migdalowego,bardzo
          lubilam klasyczny,ale od jakiegos czasu tzn.ok pol roku zniknal on z polek
          sklepowych,czy ktos moze wie gdzie mozna go kupic w Warszawie??
      • Gość: Paulina Re: Balsam do ciała IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 23.04.02, 18:13
        Ja najbardziej lubie balsamy po opalaniu, takie chlodzace, lekkie i
        nawizlajace. Moj ulubiony, niestety, juz go nie ma w sklepach, produkowal
        Miraculum. Moze tego lata wypuszcza cos podobnego. Eris ma teraz nowa serie do
        i po opalaniu, na pewno wyprobuje.
      • Gość: Thea Re: Balsam do ciała IP: 62.99.160.* 23.04.02, 19:34
        Moj absolutny faworyt: Clarins Body Firming Cream - dla mnie kosmetyk idealny,
        bardzo dobry jest tez Biotherm z serii Biosensitive (rewelacyjna jest rozwniez
        maseczka nawilzajaco-lagodzaca z tej serii - jak dla mnie niezastapiona w
        saunie), a z bardziej "przyjaznych" cenowo: Nivea Q10 i L'Oreal Nutrilift (duzy
        plus za opakowanie z pompka).
    • ptasia Re: Balsam do ciała 21.04.02, 20:22
      Lubię: Kolastynę brązującą (mi nic nie brązuje, ale ładnie pachnie i nawilża),
      Vaseline bodajże z zieloną herbatą, ale nie jest super nawilżająca, bardziej
      lubię zapach, Avon z mlekiem i miodem... Lubię olejek z serii SSS Avonu,
      śmierdzi, ale nic mi tak nie wygładziło skóry; balsamu nie używałam. Nivei
      lubię tylko jeden, w białej tubie, "sensitive" coś tam, bo te tradycyjne są
      zbyt "tępe".
    • Gość: Teri Re: Balsam do ciała IP: *.abo.wanadoo.fr 21.04.02, 20:43
      Vaseline Intensive Care, szczegolnie ten do suchej
      skory, naprawde dziala. Wszystkie sa dosc rzadkie,
      latwo sie rozprowadzaja. T.
      • Gość: magdalen Re: Balsam do ciała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 22:07
        "Nutrilift" L'Oreala do skóry suchej. Cudo! Niedawno go zakupiłam, ale czuję,
        że pozostanę mu wierna na dłuzszy czas...
        • Gość: kasiulek Re: Balsam do ciała IP: 195.145.215.* 21.04.02, 22:52
          Ja ostatnio uzywam tylko oliwek roznych na wilgotna skore (Nivea dla dzieci,
          Yves Rocher dla dzieci, Huile Physio Vichy), glownie z lenistwa:-), bo nie chce
          mi sie wsmarowywac pracowicie balsamu, ale lubie bardzo Dove w pudelku (Body
          Silk), na wysuszona basenem skore Nivea mleczko do skory suchej w granatowym
          opakowaniu, NutriLift L'Oreal i pewnie jeszcze wiecej...:-)))
        • Gość: magda Re: Balsam do ciała IP: *.acn.waw.pl 27.04.02, 13:46
          ten balsma to istna rewelacja-skora jest mieciutka przez caly dzien,goraco go
          wam polecam
    • Gość: just. Re: Balsam do ciała IP: 212.160.236.* 22.04.02, 12:41
      A ja polecam St.Ives - waniliowy, 500 ml z pompką. Aż chce się go zjeść...
      • Gość: justy Re: Balsam do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 20:36
        A dla mnie ten balsam po paru godzinach zaczyna śmierdzieć klejem biurowym,
        który pamiętam jeszcze z przedszkola. Musiałam go oddać mniej wrażliwej na ten
        zapach koleżance :(
      • Gość: Konwalia Re: Balsam do ciała IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 23.04.02, 11:41
        A ja polecam wszystkie balsamy z pompką St.Ives Swiss Formula. Najbardziej
        chyba z wit. E - to był pierwszy balsam, który tak naprawdę poradził sobie z
        łuszczącą się skórą na moich łydkach.

Ostatnio za namową mojej siostry (która uzależniła się od niego:)) zaczęłam
        używać ujędrniającego Nivea z koenzymem Q10 i to naprawdę działa!! Smaruję się
        trzy tygodnie i skóra wyraźnie zrobiła się bardziej zwarta. I nie jest to siła
        sugestii, bo nie spodziewałam sie żadnych cudów.
        • aurelia1 Re: Balsam do ciała 23.04.02, 17:58
          Ostatnio zrobiłam "obchód" po krakowskich sklepach kosmetycznych (włącznie z
          hipermarketami) w poszukiwaniu balsamów St.Ives z pompką. Nigdzie ich nie ma.
          Są tylko w odnowionych opakowaniach bez pompki o poj. 200 lub 250 ml (dokładnie
          nie pamiętam). Nie wiem, czy receptury też są "odnowione". Jak skończy się mój
          Palmolive z mleczkiem migdałowym to może się skuszę na któryś z balsamów
          St.Ives - szkoda, że nie są w większych opakowaniach.
          • Gość: katrina Re: Balsam do ciała IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:35
            aurelia1 napisał(a):

> Ostatnio zrobiłam "obchód" po krakowskich sklepach kosmetycznych (włącznie z
            > hipermarketami) w poszukiwaniu balsamów St.Ives z pompką. Nigdzie ich nie ma.
            > Są tylko w odnowionych opakowaniach bez pompki o poj. 200 lub 250 ml (dokładnie

Źle szukałaś :-) w zeszłym tygodniu widziałam je w KrakChemii.
            • aurelia1 Re: Balsam do ciała 24.04.02, 17:37
              Dzięki za namiary. W Krakchemii nie byłam - jakoś mi nie po drodze.
    • Gość: ania Re: Balsam do ciała IP: 10.10.65.* 23.04.02, 19:23
      Synergie Garniera,jest w trzech rodzajach, super na moją skłonną do uczuleń skórę
      • Gość: ixi Re: Balsam do ciała Freemans IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.04.02, 21:32
        A ja mam pytanie - czy któraś z was używała balsamów do ciała firmy Freemans?
        Mają dość bogatą ofertę i chcę któryś z nich wypróbować.
        • Gość: justy Re: Balsam do ciała Freeman IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 20:00
          No właśnie, ja też przyłączam się do pytania ixi. Szczególnie interesują mnie
          balsamy z kwasami owocowymi: jeden z malinami i trzciną cukrową a drugi z
          trzciną cukrową i Guavą.
          I jeszcze może któraś z Was wie, gdzie je można dostać w Warszawie?
          Pozdrawiam :)
          • Gość: kasica Re: Balsam do ciała Freeman IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 13:29
            Freeman jest w drogerii przy kinie Femina i w nowo otwartej na Jana Pawla (tuz
            za rogiem). Ta pierwsza mi sie narazila - starsza pani przy kasie baaaardzo
            niechetnie przyjmuje zaplate karta i okropnie dlugo to trwa. Jak na sklep z
            tradycjami (bardzo dlugo istnieje) i w takim punkcie mogliby bardziej zadbac o
            klienta. A wracajac do Freemana, polecam bardzo ich zel pod prysznic "dzika
            wisnia i costam" (chyba wiciokrzew), ladnie nawilza, ma mila konsystencje i
            swietny wisniowy zapach (uzaleznilam sie), oraz maseczke z avocado. Balsamow
            nie probowalam, tez chetnie bym sie dowiedziala czegos na ich temat.
    • deczi Re: Balsam do ciała 27.04.02, 12:48
      Intensywnie nawilżający dr I. Eris
      • Gość: basia Re: Balsam do ciała IP: *.rasserver.net 27.04.02, 15:20
        Balsamy Freeman na pewno ładnie pachną, wyglądają, ale samych wyciągów
        roślinnych wiele nie zawierają zwłaszcza tych z kwasami AHA, tak więc nie
        dadzą takiego wygładzenia skóry jak np balsam Alpha Silk St. Ives
        • Gość: Helena Re: Balsam do ciała IP: 213.134.140.* 30.04.02, 13:05
          W akcie rozpaczy, spalona na wisnie rownikowym sloncem przez wlasna glupote,
          kupilam 500 ml St.Ives z elastyna (???) chyba, do skory wrazliwej bezzapachowy.
          Jest rewelacyjny. Skora jest nieprzyzwoicie gladka, nie mialam zadnych
          przesuszen, schodzacej skory (co graniczylo z cudem) a bezzapachowosc byla mega
          plusem. Zadne Nivea, Vaseline ani oliwka nie wytrzymaly porownania z St.Ives w
          takiej ekstremalnej sytacji. W Polsce szukalam go, bo opakowanie wystarczylo mi
          na dwa tygodnie baaardzo intensywnego uzywania i nie ma go nigdzie. Kupilam w
          zamian Nutrlift L'Oraela do skory suchej i jest tez swietny i bardziej wydajny,
          ale ciut przytlusty.
          Pozdrawiam
          H.
          • Gość: kasica Re: Balsam do ciała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 14:51
            Mam St.Ives collagen&elastin, ale on nie jest bezzapachowy, pachnie zreszta
            bardzo przyjemnie i jest naprawde niezly. Nie bez znaczenia jest fakt,
            ze opakowanie jest wielkie, z pompka i niedrogie :) Polecam.
            • rossa_ Re: Balsam do ciała 30.04.02, 14:54
              Ale St.Ives chyba przechodzi teraz na opakowania 250 ml (bez pompki) i w
              podobnej cenie...
              • Gość: dafne Re: Balsam do ciała IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 30.04.02, 19:18
                Przypomniało mi się ,że kiedyś miałam balsam LAURA VANDINI. W ogóle te
                kosmetyki kąpielowe(żele, płyny do kąpieli, balsamy) są przyjemne w użyciu,
                pięknie pachną(wersje o zapachu pistacjowym, piżmowym, waniliowym,
                mandarynkowym i morskim).I cenę też z tego co pamiętam mają umiarkowaną.Ja
                polecam szczególnie pistację i (na lato)linię morską. A przed snem waro użyć
                zmysłowej linii piżmowej.Pachnie oszałamiająco.
            • Gość: Helena Re: Balsam do ciała IP: 213.134.140.* 07.05.02, 13:17
              Gość portalu: kasica napisał(a):

> Mam St.Ives collagen&elastin, ale on nie jest bezzapachowy, pachnie zreszta
              > bardzo przyjemnie i jest naprawde niezly. Nie bez znaczenia jest fakt,
              > ze opakowanie jest wielkie, z pompka i niedrogie :) Polecam.

Mi udalo sie kupic bezzapachowy, ale nie w Polsce. Swoja droga producenci powinni
              robic wiecej bezzapachowych, bo ja wole dobry nie pachnacy balsam i na to
              perfumy. Mam co prawda do kazdego zapachu balsam z tej samej linii, ale co do ich
              walorow pielegnacyjnych, to bez rewelacji.
              Pozdrawiam
              H.

• Gość: madusiak Re: Balsam do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 00:42
      Polecam Nivea z koenzymem Q 10. ładnie pachnie i co ważniejsze działa. Serio!
      Wspaniałe są balsamy zapachowe Yves Rocher. Ostatnio wyszła mandarynka i
      truskawka. Zapach powala z nóg, ale niestety sa to balsamy dla kobiet bez
      problemów ze skorą. Ani nbie ujędrnią, nie poradzą sobie ze skórą przesuszoną.
      Ot, taki zwykły balsamik nawilżający. Tylko te zapach...obłęd. Próbowałam
      jeszcze Vaseline Intensive ujędrniający . Mi nie pasuje. Jakoś źle się
      rozprowadzał, nie czułam poprawy.Teraz mam mleczno-miodowy Avon. Fajna
      konsystencja, zapach,dobrze nawilża,nie narzekam, jest ok.
      • Gość: Anka Re: Balsam do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 01:13
        Dla mnie nr.1 to zdecydowanie Dove Silk w pudełku! Szał!
        • Gość: żaba Re: Balsam do ciała IP: 195.117.149.* 07.05.02, 12:43
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Dla mnie nr.1 to zdecydowanie Dove Silk w pudełku! Szał!

Podpisuje się całym ciałem!!!Jak mi się łapki zjarały na rowerku od słońca to
          Dave mnie uratował.Cudnie się rozprowadza,rewelacyjnie wchłania i w ogóle .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka