Dodaj do ulubionych

rozszerzone naczynka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:01
pomozcie mi!!! juz mnie sily opuszczaja...zaopatrzyłam sie w wakacje w
produkty Vichy,co mnie kosztowało około 200zł.Skonczyły sie po 2 miesiacach,a
efektow nie widac...problemy jak by;ly tak sa.Jest to naprawde uciazliwy
problem,z byle powodu robią mi sie rumience(czy zimno,czy ciepło,wiatr czy
slonce,emocje)...moze macie na to jakies mniej kosztowne kosmetyki,a moze
jakies domowe sposoby?piszcie (agakowax@interia.pl)
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: rozszerzone naczynka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.10.04, 23:23
      a w jakie to produkty Vichy na naczynka zainwestowałaś 200zł? w filtry UV?
      • Gość: agakowax Re: rozszerzone naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:42
        Z Vichy mam Nutrilogie2 i Normaderm krem nawilżający(który zaproponowano mi na
        badaniu skóry)a oprócz tego produkty z Avene(podobno córka firmy
        Vichy):Antirougeurs i Diroseal,a takze wode termalną.Ceny sa zabójcze i nawet
        nie myśle o dokupieniu tonikow i maseczek tej firmy...bo po prostu nie stac
        mnie na to!
        • Gość: k Re: rozszerzone naczynka IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 21.10.04, 17:27
          Vichy i Avene to zupelnie inne firmy Vichy nalezy do koncernu l'Oreal do
          ktorego nalezy mnostwo znanych firm jak LRP, Lancome, Biotherm, Maybelline itp
          zas Avene to koncern Pierre-Fabre do ktorego nalezy tez firma Galenic, Ducray
          itd.
          • Gość: agakowax Re: rozszerzone naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 17:39
            dzięki za tą uwagę,dobrze wiedziec.ale jeszcze nikt mi niczego nie doradził:-(
            • delie Re: rozszerzone naczynka 21.10.04, 18:04
              Szczerze mówiąc to jeśli masz popękane czy rozszerzone naczynka, to kremy
              niewiele pomogą - można je "pozamykać" u kosmetyczki metodami bardziej
              inwazyjnymi niż wklepywanie kremów. Kremy plus przyjmowane doustnie wit. C i
              rutyna na przykład mogą działać zapobiegawczo. Jeśli chodzi o to, że masz
              nadwrażliwą skórę, która się czerwieni, to wymieniony przez Ciebie krem Avene
              Diroseal właście jest na taką przypadłość. Ja go używam na deklolt od 3
              miesięcy i zauważyłam, że skóra w tym miejscu nie czerwieni się tak jak kiedyś
              i sieć naczynek tuż pod skórą jest mniej widoczna. Zgodnie z ulotką ten krem ma
              spowodować, iż skóra zrobi się trochę grubsza, a przez to mniej wrażliwa.
              Wklepywałam go codziennie rano i wieczorem. Nie wiem co więcej mogę Ci
              doradzić. Każdy inaczej reaguje na dany krem. Jedno jest pewne, że nawet jak
              wykupisz całą serię kosmetyków Vichy czy Avene, to naczynka nie znikną. Przy
              systematycznym używaniu tylko takich kremów jak Diroseal (a nie zwykłych kremów
              nawilżających, nawet Vichy:)) skóra może, ale nie musi, stać się mniej wrażliwa
              na zmiany temperatury. Pozdrawiam:)
              • Gość: Perito Re: rozszerzone naczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 00:05
                Zgadzam się z opinią powyżej. Kremy mogą jedynie lekko złagodzić rozognioną
                skórę, ale i tak bardziej pomagaja na głowę niż na samą skórę:). Pamiętaj, aby
                Diroseal stosować tylko raz dziennie, najlepiej wieczorem. Chroń też skórę
                przed słońcem i mrozem. Ja cały rok używam kremu SPF 50.
                Zlikwidować popękane naczynka można tylko w sposób inwazyjny w gabinecie.
                Staranna pielęgnacja natomiast może Cię uchronić przed dalszym pękaniem
                naczynek. Kremów Vichy nie stosuj na ten problem, bo ta seria takich specyfików
                nie ma. Kremy z seri Avene (te o których pisałaś) są ok. Tonik i mleczko możesz
                kupić z serii Lirene dr Ireny Eris do cery naczynkowej za 13 zł. w
                supermarkecie.
                • Gość: agakowax Re: rozszerzone naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 20:18
                  dzięki serdeczne:-)
              • Gość: agakowax Re: rozszerzone naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 20:17
                serdeczne dzięki:-)musze w takim razie zaopatrzyc sie jeszcze w witaminke
                C,krem Diroseal i cierpliwosc:-) PS>byłam tez u dermatologa,ktory przepisał mi
                jakies tabletki i masc:-)mam nadzieje ze po pewnym czasie bedzie poprawa.
                pozdrawiam
                • justa_79 Re: rozszerzone naczynka 25.10.04, 14:12
                  zamiast wit. C kup Cerutin - będziesz miała 2 w 1, i wit. C, i rutynę
                  (uszczelnia naczynia krwionośne).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka