Gość: Bianca IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:17 Jak radzicie sobie z reklamacjami ciuszków? Ostatnio zauważyłam , że cena nie zawsze jest gwarancją jakości. Właśnie oddaje do reklamacji spodnie z Solara. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: REKLAMACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:19 A co z nimi nie tak......????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: Maja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:30 Pas obszyty jest tasiemką, która się przetarła. Na wysokości ud, od wewnętrznej strony zaczyna się przecierać materiał, na razie są to małe kropeczki, ale myślę, że zrobią się z tego dziury. Kupiłam je w maju, są to typowo letnie spodnie. Uważam ,że za 139 zł powinny trochę dłużej posłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: REKLAMACJE 21.10.04, 12:38 i chcesz oddać do reklamacji spodnie noszone przez całe lato? hmmm... to może ja co kilka miesięcy będę wymieniać dżinsy na nowe, bo też się wycierają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: REKLAMACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:45 trzeba umiec takie spodnie nosic i prać- odpowiednia pielęgnacja i proszki do prania..ot cała filozofia ... a tak na marginesie to SOLAR ma b. wysokiej jakości materiały...trudno uwierzyć w historie autorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re:Maja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:56 Prane były ręcznie, w płynie perwoll , więc jak najbardziej delikatnie. Widać zdażają się wyjątki i "buble". Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: REKLAMACJE 21.10.04, 12:47 No bez przesady, dlaczego ma nie oddać do reklamacji jeśli spodnie się przecierają? Prawo do reklamacji przysługuje na ogól przez okres 1 roku (chyba, że jest to zaznaczone inaczej) i jeżeli po 4 czy 5 miesiącach spodnie się rozpadają, to dlaczego ma ich nie zareklamować? Jeżeli rozwalę buty po upływie np. 10 miesięcy ich noszenia czy wspomniane przez Cibie dżinsy wytrą mi sie po roku to nie pobiegnę z reklamacją, ale jeżeli coś staje się bezużyteczne po jakimś krótkim czasie normalnego użytkowania to czemu nie zgłosić swojej skargi. Wg. mnie nie wszystkie ciuchy są jednorazowe czy jednosezonowe i należy je po tym okresie wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: REKLAMACJE IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:59 Okres reklamacyjny od 2004 wynosi 24 m-ce na wszystkie rzeczy. Jak produkują jednorazówki to niech wymienią na nowe albo oddzadzą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: Justa79 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 13:02 Spróbuj, może Ci wymienią na nowe. W ubiegłym roku kupiłam sztruksy w Big Starze, brązowe. Na zgięciach z przodu ud i pod kolanami kolor stracił barwę i zrobił się rudo- żółtawy,okropnie to wyglądało.Jakby spodnie miały 2 lata a nie 3 m-ce. Mojej koleżance oddali pieniądze , więc też reklamowałam z udanym skutkiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Justa79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:57 No wlasnie, tez mam problem z reklamacją. Może wy mi coś poradzicie? Kupilam w sklepie Orsay czerwony plaszczyk. Po doslownie 10 min. spacerze plaszcz zafarbowal mi zarowno jasno bezowe sztruksy i biala bluzke ( na czerwono ). Bluzka sie uprala a na sztruksach po praniu zostaly czerwone smugi po farbie z plaszczyka. Zanioslam go do reklamacji ( musze czekac 2 tyg. na rozpatrzenie ). Zanioslam tez spodnie, ktore zostaly doszczetnie zniszczone ale Pani powiedziala, ze nie moge ubiegac sie o zadne zadoscuczynienie poniewaz nie mozna reklamowac rzeczy , ktora zosltala zniszczona przez inna rzecz. Jak myslicie , miala racje? Spodnie nie nadaja sie do chodzenia ( chyba ze po domu ) ze wzgledu na widoczne plamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: Justa79 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 07:59 Zawsze możesz iść do Państwowej Inspekcji Handlowej.Ostatnio moja koleżanka reklamowala adidasy Red Indian i oczywiście sklep rozpatrzył negatywnie reklamację, uzbroiła się w cierpliwość i poszła do PIH-u, ten z kolei wystąpił do sklepu i oddali jej pieniądze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś