elka123 03.11.04, 19:12 słyszałam o dobroczynnym działaniu soku z czaRNEJ rzepy czy służy on tylko do wcierania we włosy czy można go równiez zażywać w inny sposób proszę o odpowiedż elka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mila25 Re: CZARNA RZEPA-ja coś nie coś wiem:))) 05.11.04, 22:12 Jest to warzywo stosowane od dawna w medycynie ludowej głownie jako srodek silnie bakteriobójczy(podobnie jak czosnek)przy różnorakich bakteryjnych i wirusowych schorzeniach.Ponadto używana jest też (sok czarnej rzodkwi)jako środek stymulujący porost włosów,wzmacniajacy włosy i pobudzający ukrwienie skóry głowy.Polecany przy wypadaniu, łojotoku, łamliwosci i łupieżu. Polkie kosmetyki z wyciągiem czarnej rzodkwi to: SEBORAVIT-firmy Farmona (bardzo dobry tonik-polecam),(www.farmona.pl) SEBOREN-Herbapolu SEBORADIN NIGER-tonik-Firma InterFragrance (www.i-f.com.pl) UWAGA!!!! CZARNA RZEPA (JEJ SOK)DOŚĆ NIEPRZYJEMNIE PACHNIE!!!! Pa,pa Monia Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_wondolowska Re: CZARNA RZEPA 06.11.04, 13:41 Firma Inter Fragrances, która produkuje Seboradin, ma tez specjalny Seboradin do włosów zniszczonych z żen-szeniem, bo klasyczny Seboradin nadaje sie bardziej do włosów przetłuszczających się. Odpowiedz Link Zgłoś
elka123 Re: CZARNA RZEPA 06.11.04, 17:16 dzięki kornelia ale czy po nim włosy nie będąsięlepić Odpowiedz Link Zgłoś
elka123 DO KORNELI 08.11.04, 13:33 DZIĘKI ZA rady może znasz jakiś sposób żeby włosy zaczęły rosnąć szybciej bo od roku wyglądam jak czupiradło po eksperymentach fryzjera to co odrośnie to się łamie tak że jestem w punkcie wyjścia non stop pozdrawiam elka Odpowiedz Link Zgłoś