Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja - czy kto stosowal?

IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 04.11.04, 16:07
Slyszalam, ze jest to dosc dobra metoda ktora m.in pomaga w walce z
tradzikiem. Czy ktos stosowal i czy komus to pomoglo? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: danula Re: Mikrodermabrazja - czy kto stosowal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:43
      Miałam już robioną trzy razy i byłam zadowolona z efektów. Nie mam problemów z
      trądzikiem, tylko raczej traktowałam mikro, jako odświeżenie cery, ponieważ
      mechaniczne oczyszczanie drobnych zaskórników raczej mi nie służy. Po zabiegu
      miałam stosowane na twarz i szyję substancje aktywne, więc całość jest dość
      kosztowna - płaciłam 400 zł. Skóra tylko po zabiegu była zaczerwieniona, ale na
      drugi dzień już ok. Na pewno jeszcze powtórzę.
      Przy trądziku głebiej się ściera, więc ślady mogą być dłużej widoczne, ale i
      efekt powinien być bardziej spektakularny. Powodzenia.
      • royal_blue Re: Mikrodermabrazja - do Danuli 04.11.04, 19:30
        Danula, a gdzie robiłas te mikrodermabrazje? Jak to dokładnie wyglada, na czym
        polega, trzeba brac urlop z pracy?
        • Gość: danula Re: Mikrodermabrazja - do Danuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:58
          Chodzi Ci pewnie o to gdzie w W-wie, a ja nie jestem z W-wy.
          Polega to na tym, że po twarzy masz przesuwaną taką małą głowicę, która zasysa
          skórę, jednocześnie pod dużym ciśnieniem przelatuje przez tą głowicę specjalny
          proszek, który poleruje zassany fragment skóry (odrobinę ściera naskórek).
          Oczywiście w zależności od potrzeb, można przytrzeć trochę głębiej. Ja mam
          bardzo delikatną skórę, bez zmian trądzikowych i przebarwień, więc mam to
          robione bardzo delikatnie.
          Napisałam Ci to najprościej, jak mogłam i mam nadz. że rozjaśni to nieco
          specyfike samego zabiegu.
          Urlop niepotrzebny, no chyba że po głębszym przytarciu dłużej utrzymuje się
          podrażnienie! Ja dużo lepiej wyglądam następnego dnia po zabiegu, aniżeli po 3-
          4 dniach, ponieważ skóra wówczas odrobinę się złuszcza, ale nie dzieje się to -
          przynajmniej u mnie - w szczególnie widoczny sposób. Mylisz być może
          mikrodermabrazję z dermabrazją, a to zupełnie dwa różne zabiegi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka