Dodaj do ulubionych

THE BEST x 5

12.11.04, 07:49
Czyli piec kosmetykow, bez ktorych nie wyobrazasz sobie zycia ;)

1.Gliss Kur-szampon i balsam Plynny Jedwab

2.Avon-cien Color Trend Lilac Whisper

3.Maybelline-tusz Sky High Curves czarny

4.Constance Carroll-blyszczyk nr 46 Delicious

5.Oriflame-woda toaletowa Eclipse

Kolejnosc chronologiczna, wedlug porannego uzywania :)
Obserwuj wątek
    • stephanie_s Re: THE BEST x 5 12.11.04, 09:38
      hmm chyba tak naprawde nie ma takiego kosmetyku bez którego nie wyobrazam sobie
      zycia..nie przywiazuje sie zbytnio do kosmetyków...;)
      ale ostatnio mogłyby to byc perfumy Gucci -envy
      • Gość: jagna Re: THE BEST x 5 IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 12.11.04, 10:09
        - Effaclar K
        - mleczko Nutrilift do skóry suchej
        - błyszczyk Juicy Tubes Lancome (Carotte)
        - podkład LRP Unifiance
        - Ultraviolet Paco Rabanne
        Pozdrawiam!:)
    • kragmel Re: THE BEST x 5 12.11.04, 11:12
      życie byłoby nie do zniesienia, gdyby zniknęły z tego padołu:
      1. pasty do zębów wzmacniające szkliwo (Lacalut np), a zostały tylko wybielające
      2. mydła dla dzieci (poczciwe bambino wraz z równie poczciwym kajtkiem)

i przykro by mi było, gdyby przepadły bez wieści
      3. krem do rąk Garniera
      4. tusz do rzęs Longitude L'Oreal (miłość zdradzona i na powrót odnaleziona ;)
      5. szampony Herbal Essences (te owocowe to już nie to)
      • Gość: neuilly Re: THE BEST x 5 IP: *.chello.pl 12.11.04, 12:47
        1. Sisley podkład Phyto Teint Eclat

2. Niebieskie Mleczko Nivea Body do ciała

3. Puder sypki Chanel i kulki Guerlain ( zamiennie )

4. Odżywka do włosów bez spłukiwania Kanebo nadająca miękość i połysk włosom

5. Kosmetyki Shiseido

Pięć to za mało ;) 6 . Krem pod oczy Oceanic , który stosuję jako nawilżającą
        maseczkę pod oczy ( bo maseczki pod oczy nie lubię )

• Gość: naina Re: THE BEST x 5 IP: *.238.98.18.adsl.inetia.pl 12.11.04, 14:12
          Neuilly,jaki to dokladnie krem Oceanic,z jakiej serii,bo ostatnio poluje na cos
          nowego?Z gory dzieki.Pozdr!
          • Gość: neuilly Re: THE BEST x 5 IP: *.chello.pl 13.11.04, 13:41
            To jest krem z serii AA Eye Perfect Przeciwzmarszkowo - Regenerujący w 30 ml
            słoiczku ( krem na noc ) . Niestety jako krem sprawdził się pod moimi oczami
            tak sobie ponieważ strasznie się topi tworząc świecącą tłustawą otoczkę pod
            okiem i rano miałam podpuchnięte oczy :/ , więc postanowiłam go zużyć jako
            maseczkę pod oczy ponieważ nałożony grubą warstwą dość dobrze nawilża i tak już
            zostało , że po schłodzeniu w lodówce zawsze nakładam ten krem jako maseczkę a
            resztę usuwam wacikiem i dopiero na to nakładam mój krem . :)
            • Gość: naina Re: THE BEST x 5 IP: *.238.97.191.adsl.inetia.pl 13.11.04, 15:45
              Thanx ;)
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: THE BEST x 5 IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 14:33
      Możesz powiedzieć coś o błyszczyku? w jakiej ejst formie, ile kosztuje i jaki
      jest kolor, o którym mówisz? (i czy jest jakis odcień jasno-łosiowy).
    • Gość: Ness Re: THE BEST x 5 IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 16:18
      Max Factor Creme Puff - Truly Fair
      Avon - korektor w sztyfcie
      Avon - szminka Sheer Nourishment w odcieniu arbuzowym
      Bio-Active - zielona herbata z miętą - to doustnie :)
      ... i więcej chyba nic.

Jak widać, trzymam się najnajniższej ze średnich półek ;) Nie wykluczam, że
      przesiądę się na jakiś lepszy korektor i szminkę, jeżeli trafię coś dobrego. Ale
      z kompaktu Maxa Factora nie zrezygnuję za nic na świecie!

• Gość: Akne Re: THE BEST x 5 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.11.04, 16:55
        1.mleczko i tonik Nivea Visage
        2.kremy D'Energie lub Aqua Beauty
        3.kredka do brwi Manhattan

Bez tych kosmetykow naprawde moja buzia ginie. Ilekroc probowalam zaoszczedzic
        i wymienic nivea visage na cos innego, walczylam potem miesiacami z
        zaskornikami, pryszczami jak wulkany lub, dla odmiany, przesuszeniem. Kazda
        inna kredka, poza Manhattanem, jest do niczego. O podkladzie, blyszczyku i
        maskarze nie wspominam, bo latem sie nie maluje, a przeciez zyje ;)
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: THE BEST x 5 IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:36
        Tez początkowo byłam zchwycona creme Puff, ale okazało się, że uzywany zamiast
        podkładu, czyli w ilosciach większych, niz do tej pory uzywałam pudrów - lekkie
        musnięcie pędzxlem dla zmatowienia, jest niewydajny. A do tego okaząło się, że
        do mocniejszego pokrycia mój kolorek ejst za ciemny i wyglądam żałośnie (13).
        Miałaś jakieś problemy z dobraniem kolorka? Ten ejst mój pierwszy.
        • Gość: Ness Re: THE BEST x 5 IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 19:18
          Tak, miałam problem z dobraniem koloru. Pierwszy, jaki kupiłam (41) okazał się
          za ciemny w świetle dziennym :( No, trudno, będzie na lato. Drugi jaki kupiłam,
          Truly Fair (81) jest idealnie dopasowany do mojej skóry i dlatego tak go kocham
          :) Nakładam go dużym pędzlem, na krem z filtrem, i na razie jest b. wydajny.
          Przykre niespodzianki typu pryszcze i tak tuszuję korektorem, więc nie ma
          potrzeby nakładać dużo pudru. To idealny kosmetyk "na co dzień", na wieczór
          pewnie użyłabym mocniej kryjącego podkładu w płynie.
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: THE BEST x 5 IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:49
      Nie wymienię konkretnych kosmetyków, bo lubię zmieniac, ale ogólnie te muszę
      mieć:
      - żel/płyn do higieny intymnej - od keidy w wieku nastoletnim zaczęłam tego
      kosmetyku używac, tak sobie nie wyobrażam życia bez niego, niczym innym
      intymnych miejsc nie umyję, a teraz używam go również do mycia twarzy
      - krem do twarzy - oczywista sprawa, nawet najtańszy, jeśli kasy brak - ale po
      prostu muszę po umyciu buźki rano się czymś posmarować
      - balsam do ciała - tutaj też zdarzało mi się, że z braku kasy musiałam się
      męczyć z tym, co było akurat w domu: kremem Nivea albo... kremem do rąk, teraz
      mam słabość do balsamów i zawsze mam w domu kilka, bo lubie je kupować (używac
      to już różnie bywa)
      - korektor albo podkład, albo puder - muszę mieć w domu coś, czym mogłabym
      zatruszować różne nieciekawości, czasem to jeden z tych kosmetyków, czasem
      wszystkie - w zależności od potrzeb, ale cokolwiek musze mieć i jak np. mam
      pryszcza gdzies na środku czoła - to nie ma siły, żebym wyszła z domu nie
      zaciapkając go wczesniej

Mysle, że mydła, pasty do zębów czy szamponu nie trzeba tu wymieniać.
      • Gość: loka Re: THE BEST x 5 IP: *.238.71.234.adsl.inetia.pl 13.11.04, 04:47
        up
        • Gość: jovanka Re: THE BEST x 5 IP: *.238.96.133.adsl.inetia.pl 13.11.04, 05:33
          1. krem bepanthen - lagodzi wszlekie podraznienia i eliminuje wysuszenie
          wrazliwej cery
          2. podklad Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place
          3. tusz do rzes - MF 2000 cal. albo L'oreal 4x volum.
          4. blyszczyk - Diadem bezbarwny na dowolna szminke albo l'oreal holographic
          5. roz na policzki - dowolny pod kolor ;)

oczywiscie oprocz mydla, szamponu do wlosow, balsamu...;)
          • Gość: Stacey Re: THE BEST x 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 08:40
            Oprócz wiadomo pasty do zębów,mydełek,żelu do buzi i innych oczywistości,oto
            moja lista:
            1.Podkład Aera Teint Vichy(12-Opal)+ korektor ivory manhaattan

2.cien do powiek L'Oreal złoty beż

3.Tusz do rzęs,Express Volume

4.puder sypki L'Oreal 02

5.błyszczyk fruits in ice vanilla albo vinyl lips
            • Gość: lalique Re: THE BEST x 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 10:11
              1. peeling
              2. glinka zielona, bo ma lecznicze właściwości
              3. brązowy cień do powiek, którym podkreślam zbyt jasne brwi
              4. błyszczyk w tubce Lovely za słodki smak i trwałość
              5. perfumy Lolity Lempickiej - ta miłość trwa już rok
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: THE BEST x 5 IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 13:03
        Aha i koniecznie coś po goleniu bikini: Sudocrem albo maść pięciornikowa (hoc
        to raczej nie kosmetyki, ale po prostu musze je mieć).
        • Gość: ann Re: THE BEST x 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:49
          a mozesz napisac co za dzialanie ma ta masc? bede wdzieczna
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: THE BEST x 5 IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 11:16
            To jest praktycznire to samo, co Tormentiol, tylko 2 razy tańsze. Działa
            łagodząco i gojąco, doatkowo antyspetycznie. Mi po goleniu łagodzenie nie
            wystarcza, bo i tak sie porobia krostki, dlatego musze mieć coś
            antyseptycznego, żeby tym krostkom zapobiegać i ta maść tak działa. Kosztuje
            ok. 2,5 zł.
            • Gość: ann Re: THE BEST x 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:46
              dziekuje Ci bardzo, przy okazji kupię sobie, pozdrawiam
    • asikch1 Re: THE BEST x 5 14.11.04, 23:40
      1.Tusz maybelline Lash expansion czarny (jest genialny)
      2.Perfumy Diora J'adore
      3.Cienie Yoko nr 295
      4.Dezodorant Rexona Active
      5.Balsam....garnier doskóry b. suchej....i jeszcze długo mogłabym
      wymieniać.Hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka