Dodaj do ulubionych

Na jak długo wystarcza Wam ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:30
...jedno opakowanie-standard 30ml-podkładu?
U mnie schodzi w ciągu miesiaca, no cztery tygodnie góra.Zaznaczam, że uzywam
go dwa razy dziennie, czasami raz dziennnie.Pytam dlatego, poniewaz czytajac
forum kilkakrotnie wypowiadały sie dziewczyny piszac ze wystarcza im na kilka
miesiecy przy codziennym stosowaniu....U mnie jest to comiesiaczny wydatek..
Obserwuj wątek
    • roxi_hart Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 10:37
      30 ml na miesiac? To ile tego nakladasz? Mi wystarcza na 3-4 m-ce przy prawie codziennym stosowaniu.
      Pozdrawiam
      • Gość: a Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:42
        Normalnie nakładam..czasami jak mam wieksze przebarwienia to dwie warstwy, ale
        cienkie...bywa tez tak, że wykonuuje makijaz dwa razy dziennie=rano i na
        wieczór, bo pracuję w nocy;-)
      • stephanie_s Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 18:23
        hmm to sporo musisz tego nakładac na twarz...
        • Gość: a Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:35
          ......a i tak nie ma efektu maski;-))za to jest idealnie gładka,
          perfekcyjna..chociaz nie mam zbytnio czego kryć-nie mam krost,przebarwień
          iitp,ale lubie miec efekt supergładkosci.Moim zdaniem, jesli nakładac
          szczatkowe ilosci podkładu, to lepiej nie robic tego w ogole.
    • Gość: hopik Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:28
      mi starcza na przynajmniej pol roku... nie wiem jak to sie dzieje, ale czasem
      to az trace cierpliwosc i czekam, zeby sie skonczylo, bo mam ochote na cos
      nowego. maluje sie codziennie, tzn fluid, puder, bronzer i tusz do rzes. a ten
      bronzer (od clarinsa nr 2 - cuuuuudoooo) to mam juz podna rok i wciaz z polowe.
      nadmienie, ze moja rodzona siostra zuzywa takie rzeczy z predkoscia swiatla -
      bronzer 2-3 mies, fluid 1-2 mies, a perfumy to juz masakra. to co mi starcza
      spokojnie na rok (przy codziennym uzywaniu) jej na 3-4 mies. ????????????
    • Gość: ella Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: 157.25.152.* 12.11.04, 12:41
      Podkład MF starcza mi na rok, przy prawie codziennym stosowaniu, zimą
      obowiązkowo. Do poprawek puder, czyli nowy zakup co, mniej więcej, 3 miesiące.
    • aldonap22 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 12:53
      Kiedyś wystarczało jedno opakowanie na pół roku, ale teraz częściej się maluję
      i po 3 miesiącach już nie mam nic.
      • Gość: sniegotka Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 12.11.04, 13:13
        U mnie wystarcza spokojnie na pol roku chociaz... to chyba zalezy od podkladu. Te
        lekkie, plynne (takie mam) wystarczaja na dluzej, takie bardzo geste szybko sie
        koncza, ale ja tych akurat nie uzywam. Na pol roku codziennego uzywaia
        wystarczyly mi: Divinora Ultra Fluid Guerlaina (ale wersja semi matt juz tylko na
        2-3 mies), podklad Sage, Armani matujacy i ten rozswietlajacy.

• Gość: asiek_asiekowaty Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:26
          Teraz to używam sporadycznie, ale kiedys używałam 2 razy dziennie -rano do
          szkoły, potem wracałam, myłam twarz i przewaznie znowu się malowałam, bo gdzies
          wychodziłam. I przewaznie podkłady wystarczały mi spokojnie na rok, a pół roku
          to miniumm. Ale musze też zaznaczyć, że ja nakładałam podkład głównie na czoło,
          nos i brodę i rozcierałam po bokach na policzki, także może to też z tego
          wynika.
    • justa_79 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 13:42
      na ok. 3 mies.
    • gocha221 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 13:59
      spokojnie wystarcza mi na pół roku, czasami nawet dłuzej.
      zgadzam sie z opinia ze płynne, lekkie podklady wystrczaja na dłuzej.
      teraz mam Hydralight Isa dory, uzywam od ok. kwietnia i jeszcze troche jest!!
      fakt, ze fluid ma 35ml.
      maluje sie ok. 5 razy w tygodniu, najczesciej raz dziennie, ale nie ma reguly.
      czasami mam taki tydzien ze maluje codziennie, dwukrotnie.
    • Gość: naina Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.238.98.18.adsl.inetia.pl 12.11.04, 14:06
      Mnie podobnie na pol roku to na pewno,chociaz fluidu latem nie uzywam.W kazdym
      razie starcza na bardzo dlugo,jeszcze konca nie widac..;)Pozdr!
    • slotna Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 14:14
      Jestem rekordzistka;) Face Finity MaxFactor wystarczyl mi na... dwa lata. A
      maluje sie regularnie. Jeszcze moglam cos wytrzasnac, pewnie na nastepne pol
      roku, ale zmusilam sie do kupna nowego, bo w koncu ile mozna (psuje sie
      przeciez). Jakiez bylo moje rozczarowanie, gdy dowiedzialam sie, ze juz nie
      produkuja!
    • an_ni Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 14:17
      nie wyobrazam sobie jak mocno musisz sie malowac....
      • szczesliwa12 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 14:27
        Witam bardzo smiesznie napisalas:

"...jedno opakowanie-standard 30ml-podkładu?
        U mnie schodzi w ciągu miesiaca, no cztery tygodnie góra."

no ja myslalam ze 4 tygodnie=1 miesiac
        haha :)
        mi starcza na okolo hmm 5-6 ms :)) fakt codziennie sie nie fluiduje bo nigdzie
        nie pracuje ani sie nie ucze siedze w domu :))
        pozdrawiam.
        • Gość: a Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:51
          Jejku, rzeczywiscie ;-)))Chodzilo mi o 4 tygodnie, góra 5 tygodni;-))))
        • Gość: a Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:56
          ale nie wierze że przy codziennym stosowaniu wystarcza Wam podkładu na
          rok.Piszcie co chcecie, ale nie wierze .No, chyba że malujecie tylko wybrane
          fragmenty twarzy, np czubek nosa hehe.
          A tak powaznie-mam taki podkład który absolutnie nie tworzy maski nawet gdy dam
          go na buzie wiecej.Musze perfekcyjnie wygladać-taka mam prace.Jesli nałoże
          więcej, to moja twarz wyglada super gładko, wręcz brzoskwiniowo, i o ten efekt
          mi chodzi .Jesli dam mniej podkładu, to tez jest ok, ale to juz nie to.Nie mam
          efektu maski.Moze mallujecie sie nie codziennie, bardzo oszczędnie i dlatego na
          tak długi czas wystarcza Wam tego kosmetyku...
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 18:00
            No widzisz - a ja nie jeste,m w stanie wuierzyć, że Tobie starcza tylko na
            miesiąc. Dla mnie to jest niewyobrażalne, fizycznie niewykonalne i tyle.
            • Gość: a Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:14
              Wcale nie zalezy mi na tym abys wierzyła;-)Pisze jak jest-sadzisz że założyłam
              prowokacyjny watek?Używam podkladu, tak ak juz pisałam dwa razy dziennie i nie
              oszczędzam-także wystarcza go na 5 tygodni.Ja z kolei nie wyobrazam sobie jak
              30ml podkładu moze wystarczyc na rok..dla mnie to niepojete.Chyba że ktoś robi
              makijaz raz na tydzień w dodatku bardzo dyskretny.Inaczej jest to
              niemozliwoscia.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 18:50
                Dla Ciebie niewyobrażalne ejst, że starcza na rok, dla mnie, że na miesiąc. A
                tak dodam jeszcze, że jak widzisz, tutaj predzej dziewczyny uwierzą w wersje
                jednoroczną niż jednomiesięczną. A makijaż ma być dyskretny. I nie uwierzę, że
                nakładanie jednej warstwy podkładu na drugą wygląda naturalnie i nie tworzy
                maski (chyba, że ejst wyjątkowo lekki podkład). Poza tym - jesli ma się ładną
                cere, to po co męczyć ją podkładem...? To może lepiej chociaż ograniczyć się do
                pudru sypkiego?
                • Gość: a Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:54
                  Nie rozumiemy się aśku i kończe dyskusje z toba.
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 18:58
                    No widac nie rozumiemy, bo wynika z twoich wypowiedzi, że Tobie mozna nie
                    wierzyć roczną wydajność podkładu, a mnie nie można nie wierzyć w miesięczną
                    niewydajność.
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 19:09
                    w ogóle po co zadajesz takie pytanie, keidy nie podbaja Ci sie odpoqwiedzi i
                    podwarzasz ich prawdziwość? Każdy pisze, na ile mu starcza i to ejst prawda, a
                    nie ściema. Nikt Ci na złość nie robi podając takie fakty, a Ty zarzucasz
                    nam... kłamstwo...?
                    • Gość: a Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:11
                      Tak jak mówiłam-nie chce mi sie z toba dyskutować-skkończmy juz temat, ok..Nie
                      bede więcej czytac tego co piszesz.
                  • Gość: suzi Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: 80.48.237.* 14.11.04, 11:09
                    3 MIESIĄCE!!!!!!!!!!!!!!!!!! LASKA,NIE NAKŁADAJ TYLE TAPETY,BO CI SIĘ BUŻKA
                    SZYBKO ZNISZCZY!!!
                    • Gość: a Re: Nie wiem jak to się dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:01
                      Nie sądze aby od "tapety" niszczyła się buzka;-))Wiesz, ja uzywam dobrych
                      gatunkowo kosmatyków które NA PEWNO nie zatykają porów i nie niszcza
                      cery.Pozatym bardzo o nia dbam-peeling, maseczka-regularnie,pozatym odpowiednie
                      kremy.Wiesz, mam 29 lat i nie mam ani jednej zmarszczki,i innych
                      niespodzianek..no , czasami podczas okresu jakiś pojedynczy pryszcz.I i tak
                      moja cera wyglada lepiej niz niejednej mlodszej dziewczyny.Także, gdyby tapeta
                      miała niszczyc-tu już wyrzadziłaby krzywdy mojej twarzy bo "tapetuje "sięod
                      przeszlo 10 lat;-)))
    • agmusz Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 12.11.04, 14:30
      Mi na rok. Serio:)Używam codziennie. Pewnie mi nie uwierzycie, ale to szczera
      prawda. Dlatego kupuję drogie z górnej półki. Puder na jeszcze dłużej. Korektor
      też na ponad rok. Tusz na pół roku.
      • Gość: gogo 2- miesiACE I NIE MA -!... IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 12.11.04, 19:33
        uzywam matujacego - i dlatego ze mam tłusta straszliwie cere musze robic to 2
        razy dziennie zeby sie nie świecic ale tez robie to tak ze wyglada naturalnie
    • Gość: basiaplewik Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 07:13
      wprawdzie ja niezbyt często używam podkładu, więc trudno mi określić ile zużywam
      ale za to zawsze jestem zdziwiona że dziewczynom krem do twarzy wystarcza na
      parę miesięcy, mi znika po 2-3 tygodniach(50 ml)!!
      tak samo perfumy- 50 ml to max. 2 miesiace dla mnie...
      chyba każdy ma inne tempo zużycia :))))
    • Gość: ol Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:35
      Używam podkładu 5-6 razy w tygodniu na twarz i szyję. Nie oszczędzam ani nie
      przesadzam z nadmiarem. Tak normalnie, dokładnie tyle ile potrzeba. Starcza mi
      na ok. 3-4 miesiące
      • Gość: francuzeczka Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:49
        mi wystarcza prawie na caly rok- nie uzywam podkladu w lecie i wczesna jesienia.
        stosuje w zimie,zeby troche chronic buzie i wiosna kiedy buzia nie jest jeszcze
        opalona i nie jest zbyt cieplo.
        • Gość: neuilly Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.chello.pl 13.11.04, 13:34
          Kiedy używam codziennie tego samego podkładu opakowanie 30 ml kończy mi się po
          3 miesiącach . Zawsze . Mogę sobie zapisać w kalendarzu kiedy kupić następny
          podkład ; ) . Ale wtedy używam go dzień w dzień .

Natomiast sypkie pudry przważnie wystarczają mi na pół roku , ( kulki Guerlain
          przeważnie aż na rok ) - bo uzywam ich również w ciągu dnia , wieczorkiem , a
          także po ćwiczeniach na siłowni . Mogę obejść się bez podkładu , ale nie bez
          sypkiego pudru .
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 13:47
            To pewnie już uzywałaś wielu pudrów sypkich mogłabyś doradzic, który byłby
            najlepszy? Jakis niedrogi, matujący - niom taki ot lekki obloczek pudry do
            zmatowienia i wygładzenia buźki. :) Myslisz, że sypki ejhst lepszy? Do tej pory
            zawsze uzywałam w kamieniu - i nakładałam go i tak pedzlem.
          • Gość: a Jak Wy to robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:48
            Wytłumaczcie mi.Każda z Was ma podkład conajmniej dwa miesiace-u mnie nie da
            rady;-))Nie wiem co robie źle że tak mi ten podklad "idzie"jak woda...;-((
    • Gość: magdaa4 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.gorzow.mm.pl 13.11.04, 14:05
      ja nakladam krem nawilzajacy potem troche na nadgarstek fluid i wilgotna
      gabeczka zbieram go najpierw na czolo i rozsmazuje w kierunku uszu potem na nos
      i policzki i tez na zewnatrz potem na brode. potem jak ide gdzies np na randke
      biore na pedzel puder sypki i "osypuje twarz" w dol nigdy w kierunku wzrostu
      wlosow na twarzy. a masz jakas straszna cere ze tak duzo nakladasz??
      • Gość: moniszka Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:10
        Może to jest tak, że przy wyciskaniu część pundu ląduje w umywalce:):)
      • Gość: a Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:17
        Nie, cere ma ładną. Nie mam krost, rozszerzonych porów, ogólnie gładka w
        dotyku, dobrze nawilzona bo bardzo o nia dbam.Mój problem to tylko niezbyt
        jednolity koloryt,i dlatego stosuje podkład. Pozatym cera dobra.
        • martaross Re: odpowiedzcie na pytanie... 13.11.04, 18:57
          ... czym nakładacie podkład? Jeśli gąbeczką - mozliwe że będzie to miesiąc.
          Jeśli ekonomicznie paluszkami - pewnie na kilka.
          Ot problem...
          • ziereal Re: odpowiedzcie na pytanie... 13.11.04, 19:06
            hmm, na ok pol roku, podlkadu sobie nie zaluje, ale nie lubie efektu maski, a
            nie wierze, ze taki sie nie tworzy, jezeli zuzycie 30ml -to 1 miesiac.
            To dla mnie rekord, naprawde. I tez sobie tego nie wyobrazam;:))
            • Gość: a Re: odpowiedzcie na pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:33
              Nakładam zawsze poalcami,nie potrafie gabka.Pozatym gabka nie wykona sie
              dokładnie make-upu.Palcami dotre do kazdego miejsca, coprawda jak naloze juz
              dokładnie na twarz, to zawsze pewna ilość zostanie na rece,trzeba to umyc..to
              tez pewna strata.Ale jak inaczej??
    • Gość: Ela Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:44
      Ja musze kupowac fluid średnio co 3-4 miesiące. I mam wrażenie,że wcale nie nakładam go dużo...:/
      • beata_blue Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 13.11.04, 21:06
        Fluidu nie uzywam, wiec sie nie wypowiem. Ale puder w kamieniu mam tak mniej
        wiecej 6-7 tygodni (14 g).
    • balbina_alexandra Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 14.11.04, 00:21
      Myślę że na dość długo. Minimum 3 miesiące, najczęściej od 4, a i zdarzyło mi
      się chyba i pół roku. Przy nakładaniu codziennie. Nakładam zawsze palcami,
      nigdy gąbką, i preferuję bardzo lekkie płynne podkłady, myślę że nakładam je w
      naprawdę niewielkiej ilości. Nie używam podkładu to tuszowania - do tego mam
      korektor - tylko dla wyrównania kolorytu.

Na jeden miesiąc jedno opakowanie - nie mogę sobie wyobrazić. To by wychodziło
      1 ml podkładu na dzień. To dla mnie niewyobrazalna ilość.
      • Gość: gonia Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.37.240.150.adsl.snet.net 14.11.04, 05:23
        Mi rowniez wystarcza zaledwie na miesiac , za kazdym razem biore nowa
        gabeczke ,przez co duzo podkladu wlasnie w niej zostaje, a Dior troche
        kosztuje.
        • Gość: a Re: Na jak długo wystarcza Wam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 08:23
          Dziewczyny-uwierzcie że pisze prawdę.Preferuję troche mocniejszy makijaz-tzn
          największa role odgrywa własnie nieskazitelna, rowna cera.Potem tusz na rzęsy,
          róz,blyszczyk-bo szminek nie uzywam.I uwierzcie mi-nie mam maski!!
    • madzia773 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 14.11.04, 10:52
      Maluję się od 3-4 lat mniej więcej i miałam w życiu tylko 4 podkłady, pierwszy
      Clinique miałam rok, drugi ten sam- rok z kawałkiem, trzeci revoln color stay
      ponad rok-mam jeszcze końcówkę i kupiłam w lipcu EL który ledwie napoczęłam.

Maluję się codziennie, bardzo wyjątkowo robię sobie 2-3 dni przerwy.
    • margolka123 Re: Na jak długo wystarcza Wam ... 14.11.04, 15:30
      Na 3-4 miesiace, niemal codziennie (raz dziennie). Podklady lancome, najpierw teint idole, teraz ID, bez
      oszczednosci, ale tez bez przesady w nakladaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka