Dodaj do ulubionych

Zniszczone włosy...co co robić??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:33
Witajcie!
Doradźcie mi proszę kochane forumowe ekspertki, co można zastosować na
zniszczone rozjaśnianiem włosy. Tylko nie piszcie, że obciąć:)... Chodzi mi
szczególnie o odżywki, ale nie interesują mnie zwykłe sklepowe (tych
wypróbowałam całą masę - niestety z beznadziejnym efektem). Interesują mnie
profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów: np. Goldwell, Wella lub
Matrix.Takie , które wygładzą , odżywią i dodadzą blasku sianowatym,
przesuszonym włoskom.
Liczę na Was i czekam na Wasze typy odżywek lub masek do włosów.
Pozdrawiam
Casablanca
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Zniszczone włosy...co co robić?? 15.11.04, 15:58
      ktoś polecał w takim wypadku rekonstruktor Lanzy, do nabycia w sklepach
      fryzjerskich.
      • Gość: casablanca Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:10
        Tak wiem, też o tym czytałam....Ja natomiast chciałam kupić sobie Goldwell z
        serii Kerasil (do włosów estremalnie suchych i zniszczonych). Myślałam również
        nad odżywką Matrix'a Sleek Look lub Rigenol firmy Framesi. Czy któraś z Was
        używała w/w przeze mnie odżywek? Jeżeli tak, to proszę podzielcie się
        doświadczeniami i wrażeniami, i czy po użyciu którychś z w/w kosmetyków były
        jakieś widoczne (pozytywne) efekty? Jednym słowem czy warto kupować
        profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów???? Z góry dziekuję:)
        Pa
        • Gość: aga Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:10
          Z Goldwell`a miałam odżywkę Kerasilk, taka sobie, niby włosy śliskie, ale
          żadnej spektakularnej różnicy nie widać(ja też mam rozjaśniane włosy i ta
          odżywka aż tak nieregeneruje włosów, a szampon do włosów zniszczonych to już
          dla mnie kompletny niewypał, strasznie puuuuszy włosy, zamiast wygładzać
          wyglądają jak siano)Ja polecę Ci szampon i maskę do włosów suchych i
          zniszczonych L`Oreal(ale salonowego żółte opakowania)maska świetnie nawilża i
          regeneruje zniszczone włosy(niestety trochę szybciej się przetłuszczają)
        • Gość: monika Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.chello.pl 16.11.04, 23:10
          ja miałam do niedawna maskę GOdwell własnie z tej serii. włąsnie mi sie
          skończyła i już widzę różnicę włosy robią sie bardziej puszyste - niestety ta
          Godwell jest naprawdę dobra ja przymierzam sie teraz do Zabiegu Regenarycyjnego
          Moja fryzjerka na Pl. bankowych bierze za niego 65 zł
      • Gość: monika Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.chello.pl 16.11.04, 23:06
        Jeżeli xchodzi i lanze to też słyszałam ze są super Nawet ostatnio moja
        fryzjerka namawiaął mnie na zabieg odnowy włosa. w laboratoriach Lanzy
        opracowano niezwykle skuteczną metodę naprawy uszkodzonych włosów którą
        zastosowano we wszystkich produktach tej firmy jako System Wiazania Kreatyny.
        Najszybszym sposobem poprawy kondycji zniszczonych włosów jest dostępny w
        salonach fryzjerskich Zabieg regeneracyjny Lanzy. ja polecam ci DRY HAIR
        FORMUŁA - to jest seria do włosów suchych i przesuszonych zabieg. chemiczn. ,
        lub MOINSTURE Treatment - odżywka nawilżajaca do spłukiwania szybko i
        skutecznie przywraca optymalna wilgotnośc i elastyczność
        Zobacztysz będzisz miaął włosy jak nie jedna gwiazda telewizyjna
        Polecam tez GODWELL - OKOŁO 35 ZŁ. DO SPŁUKIWANIA MASKA regeneracyjna możesz
        tez poczytac o odzywkach na www.wizaz.pl
        pa
    • Gość: Amra Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:02
      Hej.JA takze jestem posiadaczka rozjasnionych,suchych,wypadajacych i placzacych
      sie wlosow:(Uzywalam juz chyba wiekszosc sklepowych kosmetykow,ale naprawde nie
      przyniosly one zadncyh efektow(no moze z wyjatkiem Dove,ale bez zadnej
      rewelacji).Od 2 lat kupuje tylko maseczki i odzywki w sklepach
      fryzjerskich.Przeznaczam na nie mnostwo pieniedzy.Na pewno sa lepsze od tych
      dostepnych w supermarketach,ale takze nie widzialam zadnych spektakularnych
      efektow.Do wiekszkosci tego typu kosmetykow wskazane jest dodatkowe zrodlo
      ciepla,czyli,np.sauna.Ja niestety nie posiadam zadnej sauny,wiec probowalam
      zamienic ja na turban zrobiony z recznika.Ale efekty sa raczej skromne.Ostatnio
      kupilam w aptece maseczke WAX.Bylam sceptycznie nastawiona,ale milo sie
      rozczarowalam:)Naprawde widac efekty!Moze tego sprobuj!Zauwazylam,ze wlosy
      lepiej sie rozczesuja,sa mile w dotyku i jakby bardziej wygladzone.Dodam,ze
      trzeba ja trzymac ok.30 min i takze w dodatkowym cieple,ale tu w zupelnosci
      starcza recznik na glowie!!!Tak wiec polecam:))
    • Gość: casablanca Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:18
      do aga:
      czy jest to odżywka z serii repair....coś tam:)? Jeżeli mogłabyś to, proszę
      napisz pełną nazwę specyfiku o którym wspominałaś i oczywiście cenę w
      przybliżeniu:). Z góry dziękuję

do Amra:
      No cóż , polecaną przez Ciebie maskę wypróbowałam już dawno. Gdy nie miałam
      raczej zniszczonych włosów to faktycznie efekty były całkiem niezłe. Jednak
      obecnie przestała zupełnie działać, więc to odpada, ale dziękuję za radę.
      Pozdrawiam:)

Może ktoś jeszcze doda coś od siebie? Jakie macie doświadczenia z
      profesjonalnymi kosmetykami do pielęgnacji włosów? Które polecacie i które u
      Was przyniosły naprawdę jakieś ciekawe efekty?
      • ziereal Re: Zniszczone włosy...co co robić?? 16.11.04, 17:22
        polece Cie cos innego:).
        opisalam juz swoja krociutka historie na pru ;).
        Mialam spalone pasmo wlosow z tylu (zelazko), poszlam do fryzjera i -
        zastosowano mi na wlosy ampulke Kerastase z Vita-Cimentem. Efekt byl r e w e l
        a c y j n y -tzn.zero sladu spalenia, gładziutkie wlosy,lśniace, sypkie.
        Utrzymywal sie takowy do 3 mycia, a po spaleniu nie bylo prawie sladu.POtem
        stosowalam juz zwykle odzywki. Generalnie polecam serie z Vita-Cimentem
        Kerastase bo jest bardzo wydajan i naprawde pomaga na zniszczone ,suche
        wlosy.Jej jedyna wada to duza cena, ok 70-80zł,ale wystarczy ja stosowac raz na
        3 mycia:)
        pzd
      • Gość: katinka Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 17:26
        ja polecam Ci taki zestaw:

- szampon i mgielka w sprayu firmy Farmona, do kupienia w aptece
        - ampulki Seboradin, kuracja na 14 dni, kupilam w Esentii.

wszystkie specyfiki zawieraja skrzyp polny i witaminy, ampulki dodatkowo olejek
        rycynowy. wloski myje codziennie, w umyte wcieram ampulke, a potem tuz przed
        ukladaniem spryskuje mgielka (slicznie pachnie).

kuracje stosuje od tygodnia i wloski mam rewelacyjne, wygladzone, lsniace,
        przestaly tez tak strasznie wypadac :) ten zestaw polecila mi pani z apteki,
        gdy wyplakalam jej sie w rekaw (wlosy bardzo mi wypadaja).

pozdrawiam :)
      • Gość: Isia nafta, rekonstruktor, czepek i suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:03
        kiedys sama spalilam sobie wlosy, odbarwiajac w domu specyfikime loreala. Wlosy
        sie sypaly, lammaly istne siano na glowie. Wtedy fryzjerka polecila mi nafte
        kosmetyczna, do kupienia w aptece za jakies 3,50. Nafte nalezy wcirac we wlosy,
        nie w skore, a nastepnie nalozyc czepek kapielowy i podgrzac suszarka-dziala
        jak sauna. Po klikunastu minutach, nalezy glowe dobrze umyc, potem nakladamy
        odzywke i znow czepek i suszarka, na koniec plukanie wlosow.
        na poczatku swojej kuracji stosowalam zwykle odzywki- wella sanara- wtedy taka
        byla, ale pozniej wybralam sie do sklepu dla fryzjerow i tam uprzejma
        sprzedawczyni doradzila mi REKONSTRUKTOR Lanza, wtedy jeszcze dostepny w
        saszetkach, dzis juz tylko w buteleczkach wartych ponad 60 zloty. Nie od razu
        ale po miesiacu, dwoch wlosy znacznie sie poprawily i sa takie do dzis. Po
        kuracji rekonstruktorem, ktora w moim przypadku trwala pol roku, pod koniec juz
        nie musialam, ale z rozpedu - nafta, szampon, rekonstruktor.. Zatem po tej
        kuracji zaczelam stosowac odzywke Lanzy Detangler, szampon natomisat uzywam
        zwykly Timotei z bawelna, raz kuoilam Lanzy ale bez rewelacji wiec postanowilam
        nie przeplacac. Z Detanglera jestem zadowolona.
        Jesli jestes z warszawy polecam wybraz sie do sklpeu na Koszykowa, na przecie
        ksiegarni MDM, uprzejme panie sprzedawczynie doradza.
      • Gość: aga Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:27
        czy jest to odżywka z serii repair....coś tam:)? Jeżeli mogłabyś to, proszę
        > napisz pełną nazwę specyfiku o którym wspominałaś i oczywiście cenę w
        > przybliżeniu:). Z góry dziękuję

Tak to ta seria:) intense repair(żółte) szampon 36pln, odżywka-55pln, ale teraz
        jest promocja i taki zestaw kosztuje 69pln(jeśli jesteś z Wawy to kupisz w C.H
        Wileńska w JLD tam jeszcze są)
        Pozdrawiam
    • Gość: lalique Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:07
      Mam cienkie i delikatne, do ramion, do tego zniszczone włosy, ale przy
      odpowiedniej pielęgnacji wcale tego nie widać!
      Po wielu długich i żmudnych poszukiwaniach, trwało to pięć lat zanim odkryłam
      zestaw idealnych kosmetyków zamieniających sianko w sypkie, jedwabiste włosy.
      Przez całe dwa dni są piękne.
      1 krok oczyszczanie: szampon pozbawiony detergentów, produkowany
      przez "Mydlarnię Medyczną"
      2 krok odżywianie: maseczka Treatment Wax, cudownie odżywia, ułatwia
      roczesywanie
      3 krok nabłyszczanie: serum Garnier Fructis, silikony zmiękczają i dają
      jedwabisty połysk, buteleczka starcza mi na 3 miesiące. Skład kosmetyku jest
      identyczny i podany w takiej samej kolejności co olejku Kerastaese (pięć razy
      miejszy, sześć razy droższy...)

Ale i tak najlepszy szampon to Dercos do suchych i zniszczonych włosów.
      • Gość: do lalique Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.aster.pl 16.11.04, 22:58
        a jaki to szampon ten bez detergentów? "mydlarnia medyczna" to nazwa firmy? ja
        poluje obecnie na szampon fitomedu, też jest naturalny ponoć, ale jeśli ty
        polecasz jeszcze coś innego to przy okazji i tego bym poszukała. :)
        • Gość: lalique Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:09
          "Mydlarnia Medyczna" - taki napis widnieje na przedniej etykiecie szamponu
          (jest w przezroczystej butelce), zaś z tyłu jest malutkie logo Fitomedu.
          Widocznie firma zmieniła opakowania swoich ziołowych kosmetyków, więc nie
          poznałam od razu. W aptece możesz poprosić panią o przeczytenie składu
          szamponu, powinno być: water, erbal extract...
          • Gość: lalique Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:10
            herbal extract - gwoli jasności ;-)
            • Gość: iwcia Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.aster.pl 16.11.04, 23:13
              lalique dzięki za odpowiedź! :)
              • Gość: lalique Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:14
                ach! Nie ma za co, moje ty lwiątko.
                ;-)
    • Gość: Any Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 08:22
      K-PACK - rekonstruktor Joico - do nabycia w sklepie internetowym, wrzuć Joico w
      google. Mam cienkie, delikatne włosy i bałam się że będzie je obciążał ale jest
      naprawdę niezły. Straszne są tylko pieniądze (w promocji 100 zł za tubę)chociaż
      muszę przyznać że nadrabia wydajnością
      • Gość: ziereal k-pak IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 17.11.04, 08:57
        no i cudownie pachnie. niech nie kupuje od razu :)..
        na stronie www.sklep.joicopolska.pl/specials.php?
        osCsid=87bbaf947624ca4f1bd70c5a6908f078 jest ankieta.Po jej wypelnieniu
        otrzyma sie dwie darmowe probki K-pak (przynajmniej ja dostalam).
        pzd
        • Gość: Any Re: k-pak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 11:53
          żartowałaś z tym zapachem? Mi średnio odpowiada - kojarzy mi się z bananem. A
          próbki też dostałam. Teraz juz nie wysyłają każdemu, kto wypełni ankietę -
          losują. Kupiłam sobie odżywkę K-PACK w piance - ta ma naprawdę śliczny zapach i
          naprawdę dodaje objętości. Ogólnie jestem z tych dwóch produktów zadowolona a
          zadowolić mnie ciężko. Na półkach stoi trochę szamponów i odzywek, które po
          kilku próbach już nie zostaną nigdy użyte
          • Gość: ziereal Re: k-pak IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 17.11.04, 16:00
            nie, nei zartowalam:), uwazam, ze jest swietny. zreszta nie tylko ja, gdzies
            tam byla ocena tego produktu i wszystkie babki sie o nim rozpisywaly:)
            pzd
          • Gość: micek Re: k-pak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:18
            Weszłam na strone joico i zdębiałam.Uzywalam ich produktow bedac w USa,ale tak
            kosztuja maksymalnie $17, rany boskie skąd taka przebitka cenowa???? Faktu nie
            zmienia, że naprawde kosmetyki te sa warte polecenia i "naprawiły" mi włosy
            rewelacyjnie.A zapach taki średni,mi też się z bananem skojarzył,ale
            cóż,przemęczyłam sie ;)
            • Gość: casablanca Re: k-pak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:10
              Ja dostałam 2 próbki odżywek z serii K-pak- w tym też reconstruktor, może
              skusiłabym się na zakup, ale cena faktycznie jest trochę wysoka.
              Kobietki a może któraś z Was używała odżywek Matrixa. Jakie sa efekty? Byłyście
              zadowolone?
              Pozdrawiam
              Casablanca
    • Gość: magda Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.intertop.pl 17.11.04, 12:44
      Rozjaśniam włosy na bardzo jasny, popielaty blond. Zapuszczam uparcie i boję
      się fryzjera :) Są nieźle umęczone przeze mnie.Może moje rady sie przydadzą...
      Wax'u nie polecam, bo jest za słaby (kiedyś uwielbiałam). Używam ampułek
      L'Oreal Power Shine Blond i maseczki Schwarzkopfa w malutkich, niebieskich
      tubeczkach (nie obciążają).Po spapranym farbowaniu u fryzjera kupiłam jeszcze
      świetną Pawer Mask Welli.Zadziałała konkretnie ale włoski klapnęły. Trzeba ją
      więc nakładać bardzo oszczędnie na same końce. Typowo na końcówki świetne jest
      serum Bonacure Schwarzkopfa.Barzdo dobrym wynalazkiem są też lotiony Inter
      Fragrance. Ja używam Seboradinu z żeń-szeniem. Ogólnie najlepsze, co znalazłam,
      to te ampułki L'Oreala.
      pozdrawiam i życzę powodzenia :)
      • agus7 Re: Zniszczone włosy...co co robić?? 17.11.04, 15:50
        potwierdzam, te maski schwarzkopf professional w malutkich niebieskich
        tubeczkach to REWELACJA!
        konkretniej chodzi o maske z serii bonacure moisture, w tubkach 20ml - cena
        9pln w sklepie na Koszykowej naprzeciwko MDM.
    • Gość: DagnyJuel Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:58
      Farouk jedwab w płynie.We Wrocławiu mała buteleczka na miesiąc kosztuje 12zł.
    • Gość: Anka Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.chello.pl 17.11.04, 18:50
      www.kosmetykiprofesjonalne.pl/cece-produkty/pielegnacja.htm
      www.hbs.pl/tigi.html
      oczywiscie polecam ci tez produkty firmy kadus.Wszystkie te produkty powinnas
      bezproblemu kupic w sklepie fryzjerskim(ostrzegam to nie sa tanie za kupy-
      odzywki tigi stoja od 100zl w gore.Szampony sa tansze:)>POwodzenia.Naprawde
      warto
      • Gość: casablanca Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:52
        Jesteście kochane!Bardzo dziękuję za wszystkie posty.
        A co do tego sklepu na Koszykowej to bardzo proszę o dokładny adres (numer
        budynku). Byłam dzisiaj na Koszykowej , ale sklepu fryzjerskiego nie znalazłam
        (no cóż nie jestem z Warszawy:)więc za dobrze się nie orientuję...:).Acha,
        chciałam jeszcze zapytać o ceny w tym słynnym sklepie - czy są konkurencyjne
        czy też przeciętnie takie jak salonach fryzjerskich?
        Pozdrowionka dla Wszystkich.Pa
        • Gość: casablanca Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:32
          up
          • Gość: ziereal Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 19.11.04, 14:47
            uzywalam Matrixa.nic ciekawego:), taka sama skutecznosc ma odzywka dove-z
            supermarketu:)
        • agus7 sklep na Koszykowej 19.11.04, 15:06
          casablanco,
          nie wiem ktory to numer domu, ale sklep jest bliziutko Pl.Konstytucji: stojac
          na Placu ustawiasz sie twarza w kierunku centrum i idziesz w Koszykowa w lewo,
          lewa strona ulicy i patrzysz w lewo :))) do bedzie jakies 100m od skrzyzowania,
          a po drugiej stronie ulicy - jak dziewczyny pisaly - jest ksiegarnia MDM.

trudno mi oceniac ceny w tym sklepie w porownaniu do salonow fryzjerskich. tak
          jak pisalam maska schwarzkopfa bonacure moisture w tubkach 20ml - 9pln, odzywka
          dwufazowa z tej samej serii - 36pln, szampon - 30pln. kupowalam tam rowniez
          nablyszczacz goldwella - cena 28pln.

• Gość: zuza Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.chello.pl 19.11.04, 15:38
          Jeśli się nie mylę to ten sklep nazywa się "Jeannette"
          tel. 629 35 15,
          ul. Koszykowa 60/62

• Gość: zuza Sklep na Koszykowej - namiary IP: *.chello.pl 19.11.04, 20:49
            Drobna korekta adresu sklepu z art. fryzjerskimi na Koszykowej (właśnie
            znalazłam paragon z zakupów):
            JBS Turos
            ul. Koszykowa 53
            tel. 621 20 92
            godziny otwarcia:
            poniedziałek - piątek: 10-19
            sobota: 10-14

• Gość: Isia sklep na koszykowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:04
          sklep z kosmetykami dla fryzjerow znajduje sie na koszykowej na odcinku miedzy
          placem konstutucji a wydzialem architektury politechniki warszawskiej. Jesli
          bedziesz sie tam udawala z palcu konstutycji to trzeba wejsc w ten fragment
          koszykowej na rogu ktorego znajduje sie dawny hortex a dzis kawiarnia u
          jachacego, sklep idac od placu konstutucji od ulicy marszalkowskiej jest po
          lewej stronie koszykowej, nie pamietam ktory numer, chodze tam "na pamiec"
          mam nadzieje ze uda Ci sie go znalezc
    • Gość: dzidzia Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:37
      spróbuj zabiegu regeneracji Joico w ich salonie firmowym tel 6204458, wiem po
      swoich koleżankach że po trzecim zabiegu miały błyszczace włosy - jak nowe.
      • Gość: casablanca Re: Zniszczone włosy...co co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:59
        Jutro będę w Warszawie, więc na pewno zajdę na Koszykową :)- dziękuję za
        dokładny instruktaż jak trafić do owego sklepu fryzjerskiego, tym razem raczej
        nie pobłądzę:).
        Serdecznie dziękuję za wszystkie posty.
        Pozdrawiam
        Casablanca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka