a_grafka_2 02.06.10, 19:49 Jak myślicie, info, które parę dni temu ukazało sie na HYDE PARK o podwyżkach rzędu 38 % w ciągu 2-letniej strategii to ściema? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intra_pko Re: Lipcowe podwyżki 02.06.10, 20:31 tak to prawda, z tym ze podwyzka dotyczyc bedzie pewnie 5% pracownikow a reszta musi jakos przetrwac i byc szczesliwym ze 100 brutto to luksus, wciaz trwa podobno kryzys... Nie lekajcie sie, najwazniejsze ze macie jeszcze prace... i statystycznie srednio 4k na reke Odpowiedz Link
a_grafka_2 Re: Lipcowe podwyżki 02.06.10, 21:28 Statystycznie to ja jestem młoda i szczęśliwa he he Odpowiedz Link
wersa999 Re: Lipcowe podwyżki 02.07.10, 14:22 a wycena stanowisk jako proces skomplikowany potrwa do końca roku i wyniki tej pracy poznamy na początku przyszłego więc narazie mamy się cieszyć 3,6%podywżką.A my wiemy bez wyceny stanowisk że niestety wyda się duże pieniądze na firmę która to zanalizuje i dowiemy sie że różnice są kolosalne tym którzy zarabiają dużo nie zabiorą a też nie dadzą tym co zarabiają marnie bo i z czego teraz przecież nowe wizje małżeństwo z wbk zb nam się marzy więc nie ma co liczyć.pozdrawiam i życzę nowej pracy. Odpowiedz Link
tola2009 Re: Lipcowe podwyżki 02.07.10, 19:00 Prezes obiecał, że wycena stanowisk zakończy się w lipcu tego roku. Teraz informuje nas, że proces ten przeciągnie się do przyszłego roku.Nie wiadomo czy nie umrze śmiercią naturalną tak jak wiele kosztownych projektów w tym banku. A może my pracownicy przeciągniemy wykonanie planów na fundusze za III kwartał też do przyszłego roku. Skoro bank może w ten sposób postępować, to nam też wolno. Jeśli dojdzie do wspomnianego przez Wersa999 małżeństwa, to my pracownicy z dołu będziemy przez wiele lat ponosić koszty zakupu, scalenia systemu informatycznego, zmiany wystroju placówek i bankomatów, a jak już na to wszystko zarobimy to spora część oddziałów będzie zlikwidowana(będzie ich za dużo), a wiele ludzi wyląduje na bruku. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Lipcowe podwyżki 03.07.10, 08:19 Swego czasu (za Pani Prezes ) brałem udział w wstępnych pracach zespołu bankowego (w skład którego wchodzili przedstawiciele oddziałów) mających na celu ustalenie "wartości pracy na poszczególnych stanowiskach". I ładnie to się nazywało. Teraz - bez ogródek - czynność taka nazywano "wycena stanowisk". Z samej nazwy czynności można domyślić się, że nie jest tu ważny człowiek- pracownik lecz stanowisko pracy jako miejsce generowania kosztów. Wiele mi ta nazwa mówi. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Lipcowe podwyżki 03.07.10, 20:40 Teraz to się nazywa"Alokacja czasu na produkty".Też przedstawiciele oddziałów(czytaj dyrektorzy)biorą w tym udział (około 80 osób z oddziałów A,B,C.Nie wiem czym się kierowano wybierająć przedstawicieli. Odpowiedz Link
tola2009 Re: Lipcowe podwyżki 04.07.10, 11:22 Alokacja czasu na produkty? A czy zbadają alokację czasu na tysiąc innych czynności, które codziennie wykonujemy(szczególnie w oddziałach typu C)? Odpowiedz Link
antysz1313 Re: Lipcowe podwyżki 05.06.10, 21:19 a po co Ci podwyżka ? tylko przekszadza i jest powodem do zazdrości ... a jak jej nie bedzie to przynajmniej złośc w jedną strone płynie :) Odpowiedz Link
prezes_23 Re: Lipcowe podwyżki 30.06.10, 23:20 Pracuję tu równo 15 lat. Masz rację. Uważam to za totalną ściemę. Tak samo jak budowa autostrad w Polsce. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Lipcowe podwyżki 01.07.10, 19:00 to było mydlenie oczu, żeby nie było szumu i straszenia strajkami po lipcowych podwyżkach, bo przecież przeniesiono je na lipiec z kwietnia, ze względu na ( miała być) wycenę stanowisk. Odpowiedz Link
marabu-ta2010 Re: Lipcowe podwyżki 04.07.10, 13:20 chcialbym aby do naszego wartosciowania stanowisk byly dodane takie czynnosci, jak: przygotowanie listow do wysylki i robienie sprawozdan, prowadzenie spraw dot. pieczeci, sprawdzanie i pilnowanieposiadnych srodkow na uslugi, praca przy niesprawnych urzadzeniach - brak kasy na nowe, nieraz brak kasy na naprawe, jest to Oddzial bez stanowiska asystenta - a w zakresach brak takich czynnosci! Odpowiedz Link
wersa999 Re: Lipcowe podwyżki 06.07.10, 21:25 niestety to nie ma znaczenia dla banku wycena stanowisk polegać ma na ocenie ile dany pracownik wykonuje zadań które składają się na zysk dla banku i to jest istota wyceny.Interesujące są też zaskakujące różnice w premii jeśli chodzi o doradców i kasjerów a to też podobno chodzi o to że dysponenci mają większe plany ale też ich praca przynosi proporcjonalnie duży zysk a kasjerzy mają mniej bo i plan mniejszy i operacje kasowe trzeba robić które nie są opłacalne dla banku nie wspomnę o obsłudze ks.mieszkaniowych z premią ,przelewów zagranicznych itp.tam też jest robienie poczty ,sprawozdania,do tego dojdzie nam już niedługo całe zaplecze książeczek bo te lada moment będą likwidować choć niedawno je stworzyli paranoja.Zresztą co to za robienie planu /chodzi o kredyty/przez kasjerów jak uprawnień nie mają i są zdani na koleżanki to tak jak dysponenci mieli by zakładanie ks.mieszkaniowych które nie zakładają. Odpowiedz Link
my-fifi123 Re: Lipcowe podwyżki 07.07.10, 21:11 witam nie wiem w jakim oddziale ty pracujesz ale ja mam stanowisko z funkcja kasjera Oddział typu C robie wszystko ) kredzty,ksiazeczki.karty kredytowe rory fundusze ppi - 8 produktow do tego czynnosci asystenta sekretarki i pocztowego a czasem i serwisanta sprzetu podwyzki 3,6% co daje 80 zl .jest u nas kasjer i ma tylko 3 produkty w ppi i nic go nie interesuje telemarketingu nie robi i nie musi sie tlumaczyc program naprawczy go nie obejmuje wiec nie wiem co lepsze Odpowiedz Link
joaanna73 Re: Lipcowe podwyżki 07.07.10, 21:48 Jestem pracownikiem od 15lat i już zapomniałam co to jest podwyżka .inflacja co innego.te marne procenciki.. Jedynym prezesem który dbał o nas to Topiński-reszta to banda oszustów. Ciekawe jak długo nasz "król" Jagiełło się utrzyma .inni też mieli śietliste wizje jak poprawic sprzedaż a poprawiali tylko swoje dochody naszym kosztem. KRÓLU RZUC JAKIMŚ LEPSZYM GROSZEM !!!! DLA WSZYSTKICH-NIE TYLKO DLA SPRZEDAWCÓW-INNI TEŻ TU PRACUJĄ !!!! dłużej od ciebie Odpowiedz Link