Dodaj do ulubionych

prostowanie wlosow

15.11.04, 17:35
moje wlosy lekko sie kreca (glownie na koncach) i pusza sie ... przewaznie
prostuje je prostownica ale jak wiadomo od tego sie niszcza! znacie moze
domowe sposoby albo srodki prostujace wlosy nie uzywajac przy tym suszarki
ani prostownicy...??? dodam ze w takich napuszonych i lekko skreconych
wlosach wygladam ..."niewyjsciowo" !! z gory wielkie dzieki!!!!!!
Obserwuj wątek
    • agusia101 Re: prostowanie wlosow 16.11.04, 08:09
      albo jakies srodki chroniące przed ciepłem..?tez uzywam, czesto prostownicy i
      wiem jaki masz problem z wlosami bo mam taki sam
      • hana0 Re: prostowanie wlosow 16.11.04, 21:00
        hmm... no i co my z tym zrobimy..?? ludzie pomozcie czy faktycznie nikt nie wie
        co z tym zrobic??
    • zetesis Re: prostowanie wlosow 17.11.04, 09:14
      Włosy można na stałe, tj. na około 2 miesiące wyprostować u fryzjera. Ale nie
      jest to efekt idealny, włosy nie są idealnie proste jak po prostownicy.Ponadto
      po tym zabiegu są przesuszone, tak jakby były po trwałej. Dlatego ja inaczej
      sobie radzę ze swoimi. Przede wszystkim uzywam profesjonalnych kosmetykow do
      suchych wlosow, zapobiega to puszeniu...Do modelowania uzywam loreal GUM, a
      prostuje je, nie prostownicą, ale modelarka z najgrubszą szczotką. Dzieki temu
      nie mam tak zniszczonych wlosow jak po prostownicy!!!
      • maya_rr Re: prostowanie wlosow 17.11.04, 09:55
        niestety suszarka+szczotka=zabojstwo dla wlosow, oczywiscie kiedy bardzo
        czesto robimy stosujemy "zabieg"..ja nie uzywam prostownmicy bo nie daje
        takiego efektu jak szczotka (bardziej "wyciaga" wlosy). Mam za to bardzo
        zniszczone i są jak: siano/filc, (o czym napisałam w poprzednim liscie, ale
        nikt nie moze mi pomoc:( )pozdrawiam
        • martaross Re: prostowanie wlosow 17.11.04, 10:58
          Miałam podobny problem. Zakupiłam prostownicę a do tego polecony przez mojego
          fryzjera "ochraniacz" przed wysuszeniem podczas częstego prostowania. Po
          kilkakrotnym uzyciu stwierdziłam, że sam ten preparat wystarcza, by włosy były
          gładkie i proste. Jest to OLIOSETA NON OLIO włoskiej firmy JOCHEM'S. To
          proteinowy płyn, oleisty - ale nie tłusty, do układania włosów. Jest super.
          Szukajcie w sklepach fryzjerskich. Kosztuje około 30zł za 200ml.
          Pozdrawiam,
          Marta
          • martaross Re: prostowanie wlosow 17.11.04, 11:00
            Dodam jeszcze ze jest bardzo wydajny - 200ml wystarcza na około 4 miesiące przy
            prawia codziennym użyciu.
            Pozdrawiam
    • tleniona16 Re: prostowanie wlosow 17.11.04, 13:59
      Ja włosy prostuję żelazkiem...takim domowym do prasowania ciuchów.
    • oksana.zarewicz Re: prostowanie wlosow 20.12.04, 14:25
      Witam
      Objawy puszenia się świadczą o nadmiernej utracie wilgoci i tłuszczu przez
      włosy (który też jest dla nich niezbędny!). Aby uzyskać zdrowe i piękne włosy
      musisz rzeczywiście zrezygnować z suszarki i prostownicy. Używaj preparatów
      pielęgnacyjnych mocno nawilżających (szampon, odżywka, od czasu do czasu
      maseczka). Jeżeli nie masz cienkich włosów to możesz używać odżywki bez
      spłukiwania. Wówczas po jej zastosowaniu pozwól włosom nieco wyschnąc w sposób
      naturalny a wtedy ułóż je na duże wałki (niekoniecznie na całej długości, można
      tylko na dolne partie. Zależy to od efektu, który chcesz osiągnąć i od długości
      twoich włosów. Kiedy włosy wyschną, rozczesz je delikatnie, najlepiej
      grzebieniem o szerokich zębach. Na koniec możesz rozprowadzić na same końcówki
      lub na całości włosów żel nawilżający, serum lub lotion modelujący, układając
      fryzurę w pożądany sposób.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka