Dodaj do ulubionych

Dobre kremy matujące po raz kolejny?

IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 17.11.04, 14:48
Jest juz kilka watkow odnosnie kremow matujacych ale moze cos nowego wpadlo
Wam ostatnio w rece. Cos nowego i lepszego?? Bo ostatnio stracilam juz
nadzieje i sporo kasy. Licze na Wasze opinie. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: go Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 17.11.04, 15:25
      nic nie polecicie?!
      • mikams75 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.11.04, 15:57
        ja mialam probke jakiejs emulsji matujacej avene a nawet mi sie podobala.
        Ponds mial super krem,a el chyba juz go nie produkuja (moze sie myle?).
        Innych ktore mialam nie polecam.
    • justa_79 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.11.04, 15:32
      miałaś nowy Effaclar matujący?
      • Gość: Magda Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.lublin.mm.pl 17.11.04, 18:39
        Uzywam eris 25+ matująco-nawilzający; jestem bardzo zadowolona ;) Na początku trudno mi bylosie do niego przyzwyczaic, bo jest naprawde bardzo lekki i nieco "tępy" przy rozprowadzaniu.
      • Gość: gosc Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 17.11.04, 19:25
        Nie mialam ani Effaclaru matujacego ani Erisa 25+ mat.-nawilz. Ktory lepszy
        tzn. dluzej matuje?
      • cynamonowegruszki Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.02.05, 15:47
        hej,ja mam nowy Effaclar Hydra Matte,jest beznadziejny.matuje na krotko,nie
        nawilza w ogole.Avene jest o niebo lepszy
    • kragmel Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.11.04, 18:54
      mogę ODRADZIĆ matujący Lirene, bo nawet nie udaje, że matuje.
      • Gość: lalique Re: Dobre kremy matujące / do Justyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:24
        Dostałam w aptece próbkę 5 ml. Krem kiepsko matuje, do tego nałożony nawet w
        niewielkiej ilości roluje się niemiłosiernie. Pozostawia taką dziwną warstewkę,
        którą czuje się na twarzy i ma się ochotę ją zetrzeć albo umyć. Za to pachnie
        cudnie avokado - przeciwieństwie to Effaclaru K i AI ale te przynajmiej
        działają jak należy.
        W sumie najgorszy produkt z linii.
        • Gość: go Re: Dobre kremy matujące / do lalique IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 17.11.04, 19:28
          A jaki polecasz? a moze uzywalas tego Erisa 25+ matujaco-nawilz.??
          • martaross Re: Dobre kremy matujące / do lalique 17.11.04, 21:12
            Polecam serię Iwostin - świetnie matuje, zwęża pory i jest super do wrażśliwej
            cery! Trochę kosztuje - ale jest bardzo wydajny. warto!
            Pozdrawiam,
            Marta
            • Gość: lalique Re: Dobre kremy matujące / do lalique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:24
              Moja droga, prawdziwą perełką wśród kremów matujących jest Biodermine. Kocham
              go.
              Tu możesz przeczytać moją recenzję tego (i nie tylko, innych też) kosmetyków.
              www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&cmd=findreviews&username=lalique
              • Gość: mf69 Re: Dobre kremy matujące / do lalique IP: 213.25.30.* 26.11.04, 01:04
                lalique czy nadaje sie do cery mieszanej bez trądziku?
                • cassis Re: Dobre kremy matujące / do lalique 26.11.04, 12:10
                  Podpisuję się pod postem dot. Biodermine. Świetnie matuje, ślicznie pachnie i w
                  ogóle fajoski.
        • Gość: justa Re: Dobre kremy matujące / do Justyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:53
          widzisz, ja mam zupełnie inne odczucia: u mnie effaclar matuje świetnie, dobrze
          nawilża, nie roluje się ani nie zostawia żadnej warstewki, idealnie się
          wchłania :)
    • roberti.ori Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 26.11.04, 01:11
      Mattifying day lotion spf 8 ( Oriflame ) mocno matujący, ale nadaje się tylko
      do bardzo przetłuszczającej się cery
      • Gość: OA Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: 195.82.167.* 26.11.04, 14:38
        Jesteś facetem?:D Więc skąd taka wiedza?:)

Ile on kosztuje?
      • chicarica Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 16.02.05, 11:08
        Nie nadaje się do cery tłustej, bo zawiera glicerynę, która jest składnikiem
        mocno komedogennym i nie polecanym przy cerze tłustej.
        Dobra jest natomiast maseczka z glinką z tej serii, faktycznie powoduje że po
        użyciu cera mniej się przetłuszcza.
    • Gość: misia29 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 07:56
      Miałam Iwostin matujący, eris 25+ lekką emulsję matującą, i Effaclar nowy
      matujący. Iwostin nie matuje jak oczekiwałam, ale świetnie nawilża i nadaje się
      w domu. Eris i Ellaclar są bardzo podobne matują tak samo i mają podobna
      konsystencję. Ceny też są prawie takie same więc wybieram effaclar.
      • magda-fl Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 26.11.04, 10:00
        Generalnie nie przepadam za kremami matującymi bo albo nie matują wcale albo
        wysuszają skórę albo robią to i to równocześnie. Niemniej jednak z początkiem
        ciepłych dni jestem zmuszona zaopatrywać się w takie specyfiki. Ostatnio był to
        żel nawilżająco-regulujący Q4 z faberlic'a i muszę powiedzieć, że mój pierwszy
        zakup z tej fimry był tak trafny, że zdecydowałam się sama zostać ich
        konsultantką, żeby mieć te kosmetyki taniej :) Wracając do żelu to naprawdę
        działa, jak trzeba - i matuje i nawilża i zapobiega zaczerwienieniom (mam cerę
        naczynkową, więc to ważne) i działa lekko antybakteryjnie zapobiegając
        powstawaniu zaskórników :) Sama zuzyłam już 3 tubki i na pewno na wiosnę znów
        do niego wrócę. Oprócz tego żelu firma ma też w ofercie krem sebokontrola z
        wyciągiem z manioku Q3, którego działaniu jest wg mnie jeszcze silniejsze, ale
        jak dla mojej mieszanej cery to już za silne. Lepszy będzie dla cer tłustych,
        myślę. Niemniej jednak oba kremiki polecam :)
        • mediator5 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 26.11.04, 12:35
          Polecam dobry krem Collagen Beauty Light Cream.
          Przeznaczony jest dla każdego rodzaju skóry - szczególnie dla zmęczonej,
          zniszczonej, zwiotczałej, przetłuszczającej się, wrażliwej i skłonnej do
          alergii.
          Krem zawiera aktywne składniki: kolagen i elastynę. Chroni i utrzymuje właściwy
          stopień nawilżenia.
          Zalecany dla cery zarówno młodej, jak i dojrzałej.
          www.republika.pl/kolagen_beauty
          kolagen@vp.pl
    • Gość: go Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 27.11.04, 12:46
      Kupilam sobie wlasnie ten Biodermine. Zobaczymy czy faktycznie jest taki dobry.
      • Gość: onucka_sw_mikołaja Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:20
        Użyj i koniecznie napisz recenzje, jak się sprawuje. Też zastanawiam sie nad
        jego kupnem,, bo słyszałam wiele pochlebnych opini. A cere mam strasznie tłustą
        w strefie T i nie wiem czy się sprawdzi. Używałam już wielu różnych kremów i z
        zadnego nie jestem zadowolona.

• Gość: go Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 27.11.04, 19:42
          onucka_sw_mikołaja: uzylam go dzisiaj pierwszy raz z rana. Dziwnie sie na
          poczatku czulam jak go nalozylam, jakbym byla w jakiejs maseczce. Nie wchlania
          sie i matuje gdzies na ok. 2h. Zapach taz wcale nie jest taki super fajny. Moze
          to sie zmieni, zobaczymy. Na razie nie potrafie go polecic z czystym sercem.
          Chyba dalej bede szukala idealu.
          • Gość: oliwka_24 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.transpost.com.pl 16.02.05, 10:56
            Czy używając BIODERMINE można opalać się w solarium lub na słoneczku? Z góry
            dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: baluska Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:29
              Ja tez wypróbowałam jużnajrózniejsze kremy matujące, ale żaden nie powalił mnie
              na kolana swoją skutecznością. Teraz używałam Cleanance Avene - cała seria jest
              super, naprawdę. Krem matujący też może być, ale kiedy używam na noc kremu z
              kwasami Cleanance K skóra w ciagu dnia przetłuszcza sie znacznie mniej. No i
              skuteczne są maseczki, np. Erisa z tej aptecznej serii dla skóry tłustej i
              tradzikowej - Salcam. cała seria nie jest za rewelacyjna, ale maseczka świetna,
              długo potem buzia sienie świeci. zauważyłam też, że skóra mniej się
              przetłuszcza, kiedy jest bardzo dobrze nawilżona, więc jeśli nałożę bardzo dobry
              krem nawilżajacy, a na to matujący fluid i puder, to efekt jest jak po kremie
              mat. No, ale efektu idealnego jeszcze nie udało mi się osiągnąć:(
              • Gość: oliwka_24 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.transpost.com.pl 16.02.05, 13:39
                A czy przy takich kremach matujacych jak Avene Cleance, Effeclar czy Biodermine
                mozna się opalać?
    • Gość: nana Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.76.classcom.pl 16.02.05, 14:34
      garnier czytsa skora - super 'sciaga' i na dlugo matuje
      • Gość: oliwka_24 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.transpost.com.pl 17.02.05, 08:42
        Ponawiam pytanko: Czy przy takich kremach matujacych jak Avene Cleanance,
        Effeclar czy Biodermine
        mozna się opalać?
        • agnie_szka9 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.02.05, 09:35
          kupiłam Biodermine. pani w patece była bardzo zdziwniona co to jest, poszukała
          w komputerze i się okazało, że ma. zapłaciłam 20 zł.

moje spostrzeżenia:
          miły zapach
          dobrze się wchłania
          matuje troche lepiej niz kremy których do tej pory używałam

Więcej napiszę jak zużyję przynajmniej całą tubkę.
          pozdr.
          • Gość: Karola do agnie_szki9 IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 17.02.05, 12:27
            Czy moglabys zdradzic jakich kremow juz uzywalas?? Chodzi mi o to od jakich
            kremow Biodermine jest wg Ciebie skuteczniejszy?? Pozdro
            • agnie_szka9 Re: do agnie_szki9 17.02.05, 13:33
              do tej pory niewielu-effaclar lrp, garnier i jakiegos trzeciego jeszcze ale
              nazwy teraz nie pamietam.
        • justa_79 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.02.05, 10:54
          stosując te kremy można się opalać, tylko jak idziesz się opalać, to chyba
          nakładasz inny krem - z filtrami, a nie matujący.
          • Gość: oliwka_24 Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.transpost.com.pl 17.02.05, 11:02
            Tak wiem, dziekuję za odpowiedź. Zastanawiałam się tylko czy stosując te kremy
            nie powodują one plam przy póżniejszym opalaniu się "w" odpowiednim kremie.
            • Gość: noana Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.torun.mm.pl 17.02.05, 17:06
              najlepszy krem matujacy jaki mialam to LYSANEL MAT firmy SVR. kosztuje ok 30zl.
              jest z serii do cery tradziklowej, wiec poprawia tez wyglad skory
    • Gość: iza Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? IP: *.torun.mm.pl 17.02.05, 17:56
      A ja kupiłam ostatnio z lenistwa i skąpstwa Garnier krem ochronny nawilżający
      (z serii podstawowa pielęgnacja, hi hi), z wyciągiem z łopianu, i jestem
      szczerze zdumiona skutecznością - lekki, matuje, nie podrażnia, nie wysusza. Na
      pewno nie matuje na jakiś dłuższy czas, ale od tego nie są kremy, tylko
      podkłady i pudry (moim skromnym zdaniem).
      • anamag Re: Dobre kremy matujące po raz kolejny? 17.02.05, 21:33
        Garnier z serii czysta skóra jest ok, Bielenda z wyciagiem z zielonej herbaty
        też :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka