Dodaj do ulubionych

ocet jabłkowy a włosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:09
czy ktoś mógłby mii powiedzieć jak to się stosuje, jakie są proporcje i czy
warto się bawić-tzn. czy jest to skuteczny sposób??

ogólnie to nie za bardzo wiem o co chodzi z tym octem, dlatego proszę o
jakieś info na ten temat... ;)

pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:53
      o jabłkowym nic nie słyszałam, jeśli chodzi o włosy, tylko po prostu o zwykłym
      occie. kilka kropli octu dodaje się do wody do ostatniego płukania włosów po
      myciu, żeby ładnie błyszczały. chyba, że jest jeszcze jakiś inny sposób?
      • Gość: manga Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:32
        właśnie o uszy mi się obiło że jest jakaś metoda stosowania octu jabłkowego na
        włosy...tylko nie mogę sie doszukać o co chodzi - może to jakaś plotka "była" ;(

a jeśli chodzi o to płukanie włosów - to po prostu troszeczkę octu do wody i na
        włosy? a później już nie spłukiwać?

pozdr.
        • Gość: manga Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:33
          albo po prostu to jest to o czym Ty mówisz ;)

<tak mi się właśnie pomyślało ;) >

pozdr.
        • Gość: Ness Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.acn.waw.pl 18.11.04, 17:56
          Dokładnie tak się stosuje. Jeśli jesteś blondynką, to zamiast octu możesz użyć
          soku z cytryny.

To się stosuje zamiast odżywki. Ocet (albo cytryna) zamyka łuski włosa i fryzura
          się nie plącze, a błyszczy :)
    • Gość: ja Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:49
      ocet zwzwykły jest polecay dla blondynek, ocet jabłkowy dla ciemnowłosych :)
      cała różnica:)
    • Gość: S. Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.11.04, 18:01
      Cytuję fragment tekstu ze"Zdrowia i urody"dotyczący pielęgnacji włosów,są tu
      m.in. informacje dot.octu jabłkowego i zwykłego octu :

Przemierzając korytarze drogerii, nie zapominaj o swojej kuchni. Kuchnia jest
      źródłem wielu domowych kosmetyków. Produkty, które pomogą Ci zadbać o włosy:

Oliwa z oliwek. Podgrzewaj świeży olej z oliwek, np. w kuchence mikrofalowej,
      przez około 10 sekund i nałóż na włosy. Po 10 minutach zmyj go i umyj włosy
      szamponem.
      Piwo. Upewnij się, że piwo straciło gaz lub podgrzej świeże piwo i ostudź. Umyj
      włosy, polej piwem i rozczesz. Po wysuszeniu włosów nie będzie czuć zapachu
      piwa.
      Ocet. Doskonale spłukuje włosy. Dla brunetek najlepszy jest ocet jabłkowy, a
      dla blondynek zwykły biały ocet. Wymieszaj 4 łyżki stołowe octu w 3 szklankach
      ciepłej wody, potem spłucz dużą ilością chłodnej wody, aby pozbyć się zapachu
      octu.
      Cytryny są najlepszymi przyjaciółmi blondynek. Dodaj sok z dwóch cytryn do
      dwóch szklanek letniej wody i umyj nim włosy. Jeżeli nie masz suchych włosów,
      możesz pominąć spłukiwani i pozwolić słońcu dodać trochę blasku.

Pozdrawiam
      • Gość: manga Re: ocet jabłkowy a włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:57
        dzieki wielkie - przynajmniej juz wiem "na czym stoje" :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka