Gość: Alexia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:23 Zastanawiam się jaki jest Wasz stosunek do kosmetyków z brokatem np cienie, lakiery,szminki(błuszczyki)itp. Waszym zdaniem tandeta czy wręcz przeciwnie.Moim zdaniem to pierwsze! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: Brokat-hit czy kit? 20.11.04, 17:19 zdania zapewne są podzielone ;P wszystko zależy od kontekstu. jeśli się ktoś wybrokaci z samego rana i tak podąży do szkoły/pracy, to faktycznie niezbyt trafia w mój gust. ale ładny brokat na wieczór, na imprezę, na wigilijną kolację nawet - czemu nie? btw mam cienie z błyszczącymi drobinkami sephory, jeśli ktoś szuka efektu brokatu i błysku to niech je sobie podaruje. spokojnie można się nimi malować od 7 rano ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Brokat-hit czy kit? 20.11.04, 17:39 ja ogólnie za brokatem nie przepadam,ale owszem to zalezy od okazji i od ilosci uzytego kosmetyku w małej ilosci moze zdobic..w duzej to totalna masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naina Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.238.100.64.adsl.inetia.pl 20.11.04, 20:49 Wlasnie,zalezy kiedy,ale denerwuja mnie kosmetyki z tanim brokatem,osypujacym sie przy kazdej okazji np z blyszczykow czy cieni,a pamietam ze studniowki pelno brokatu everywhere bo panny mialy na wlosach lakier z drobinkami.Na co dzien nie stosuje,chyba ze na wielki bal typu sylwestrowy,wtedy pasuje,tylko z umiarem oczywiscie.Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexia Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:25 Może i faktem jest,że używanie brokatu zależy od okazjii ale ja uważam iż spokojnie można go zastąpić wszelkiej maści pudrami brązującymi i rozświetlającymi które dają bardziej subtelny efekt a nie taki ordynarny jak po użyciu brokatu Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 11:36 na wieczór hit,na dzień-kit..;) A tak poza tym,to brokat i jeszcze wielokolorowy w błyszczykach to IMHO wielka porażka...;/ Mówię o brokacie takim festynowym,bo takie malutkie drobinki,baaardzo małe jak np.w błyszczykach AA albo nawet Glam Shine są OK. Natomiast puder z brokatem to juz katastrofa-ja szukam ideału,czyli rozświetlającego ale na perłowo,a nie brokatowo..;/ Jak na razie znalazłam puder zblizony do mojego wymarzonego-04 PUPY,ale póki co nigdzie nie mogę go kupic,bo sa dostępne tylko numery do 03...;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:59 OSTATNIO W SEPHORZE ZAKUPILAM ROZSWIETLAJACY PERLOWY PUDER. NIE JESTEM Z NIEGO DO KONCA ZADOWOLONA, BO JAK SIE OKAZALO PO NALOZENIU NA TWARZ,JEST ZABYT BLADY JAK DLA MNIE, A MOZE ZWYCZAJNIE MUSZE NAUCZYC SIE GO ODPOWIEDNIO APLIKOWAC. CO ZAS TYCZY SIE BROKATU, TO LUBIE MINIMINI DROBINKI W BLYSZCZYKACH NP ETREBELL, ALBO W LAKIERACH DO PAZNOKCI, OSTATNIO SALLY HANSEN WYPUSCILA SERIE TROJWYMIAROWYCH LAKIEROW WLASNIE Z DROBINKAMI, PAZNOKCIE WYGLADAJA BARDZOE CIEKAWIE, MNIE SIE PODOBAJA. NATOMIAST TAKIEGO BROKATU JAKIEGO UZYWA SIE DO ZDOBIENIA CHOINKOWYCH BOMBEK- NIGDY W ZYCIU BYM NIE UZYLA, CHYBA ZE NA BAL PRZEBIERANCOW Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 12:07 wyłącz caps lock,plllllllliiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz!!!!!!;) A jaki mas zten puder z sephory-ten prasowany z marki sephora z kolecji jesiennej?-za 36zł bodajże? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 12:59 mnie się podobają na wieczór cienie z brokatem. przynajmniej na zdjęciach w gazetach :) na sobie w ogóle nie lubię nic błyszczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 13:52 masz na myśli typowy brokat, takie duże świecące kropy, czy drobinki rozświetlające, tzn. przede wszystkim mikę? błysk i połysk jest od kilku sezonów modny, brokatu nie używam, ale kosmetyków z drobinkami - tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free dla mnie ok IP: *.tele2.pl 22.11.04, 18:21 mnie sie bardzo podobaja na piosenkarkach tak maksymalnie nalozone cienie brokatowe na powiekach, w kolorkach w stylu zielony, fioletowy (to pierwsze np. Sophoe ellis bextor w murder on the dance floor, drugie czasem ma alicia keys, chyba nawet w ostatnich nagrodach mtv, chyba ze sie myle) na impreze super by bylo, wystarczy gorne powieki pomalowac i juz sie rzucasz w oczy, ale w sklepach takich nigdzie nie widzialam, wszedzie jakies neutralne beże :/ a lakiery lubie b. blyszczace, brokat by mi nie przeszkadzał. tylko sama tak nie umaluje takimi np. przezroczystymi lakierami z serduszkami 5 mm-owymi, bo tego sie nalozyc nie da. kiedys blysczyk mialam z nawet duzym brokatem ale polysk bylo widac, nawet nie te drobinki. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: dla mnie ok 23.11.04, 07:51 Gość portalu: Free napisał(a): > mnie sie bardzo podobaja na piosenkarkach tak maksymalnie nalozone cienie > brokatowe na powiekach, w kolorkach w stylu zielony, fioletowy (to pierwsze o właśnie! takie mi się podobają w gazetach :) takie jakby mokre, bardzo żywe kolory z brokatem. zwłaszcza błękit podbił me serce. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 18:54 Ja mam cień do powiek z takimi maluteńkimi drobinkami (Sensique) i jest świetny, bo dzięki niemu nie wyglądam na niewyspaną :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexia Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 07:44 Drobinki rozświetlające są ok tylko ten wstrętny straganiarski brokat który laski nakładają na całe ciało i hery.Btw miałam kiedyś koleżankę z którą chodziłyśny do knajpy i za każdym razem jak się umawiałyśmy to ona wyskakiwała CAŁA wybrokacona(w okolicach godzin południowych)wystarczyło jak jechałam z nią autobusem to po wyjściu(z busa) siłą rzeczy połowa tego paskudztwa lądowała na mnie, fee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.lo Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.11.04, 09:38 a w moim miescie, w banku pko bp pracuje kobieta okolo 40 lat, pani w okienku, ktora kiedy tam nie pojde, zawsze bluzkka z dekoltem do pepka i na tym dekolcie tona BROKATU!!!!!!!! jestem w szoku za kazdym razem jak ja widze Odpowiedz Link Zgłoś