Dodaj do ulubionych

Brokat-hit czy kit?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:23
Zastanawiam się jaki jest Wasz stosunek do kosmetyków z brokatem np cienie,
lakiery,szminki(błuszczyki)itp. Waszym zdaniem tandeta czy wręcz
przeciwnie.Moim zdaniem to pierwsze!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: Brokat-hit czy kit? 20.11.04, 17:19
      zdania zapewne są podzielone ;P
      wszystko zależy od kontekstu. jeśli się ktoś wybrokaci z samego rana i tak
      podąży do szkoły/pracy, to faktycznie niezbyt trafia w mój gust. ale ładny
      brokat na wieczór, na imprezę, na wigilijną kolację nawet - czemu nie?
      btw mam cienie z błyszczącymi drobinkami sephory, jeśli ktoś szuka efektu
      brokatu i błysku to niech je sobie podaruje. spokojnie można się nimi malować
      od 7 rano ;)
      • stephanie_s Re: Brokat-hit czy kit? 20.11.04, 17:39
        ja ogólnie za brokatem nie przepadam,ale owszem to zalezy od okazji i od ilosci
        uzytego kosmetyku w małej ilosci moze zdobic..w duzej to totalna masakra
    • Gość: naina Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.238.100.64.adsl.inetia.pl 20.11.04, 20:49
      Wlasnie,zalezy kiedy,ale denerwuja mnie kosmetyki z tanim brokatem,osypujacym
      sie przy kazdej okazji np z blyszczykow czy cieni,a pamietam ze studniowki
      pelno brokatu everywhere bo panny mialy na wlosach lakier z drobinkami.Na co
      dzien nie stosuje,chyba ze na wielki bal typu sylwestrowy,wtedy pasuje,tylko z
      umiarem oczywiscie.Pozdr!
    • Gość: Alexia Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:25
      Może i faktem jest,że używanie brokatu zależy od okazjii ale ja uważam iż
      spokojnie można go zastąpić wszelkiej maści pudrami brązującymi i
      rozświetlającymi które dają bardziej subtelny efekt a nie taki ordynarny jak po
      użyciu brokatu
      • kalooo Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 11:36
        na wieczór hit,na dzień-kit..;)
        A tak poza tym,to brokat i jeszcze wielokolorowy w błyszczykach to IMHO wielka
        porażka...;/ Mówię o brokacie takim festynowym,bo takie malutkie
        drobinki,baaardzo małe jak np.w błyszczykach AA albo nawet Glam Shine są OK.
        Natomiast puder z brokatem to juz katastrofa-ja szukam ideału,czyli
        rozświetlającego ale na perłowo,a nie brokatowo..;/
        Jak na razie znalazłam puder zblizony do mojego wymarzonego-04 PUPY,ale póki co
        nigdzie nie mogę go kupic,bo sa dostępne tylko numery do 03...;(((
        • Gość: Iwa Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:59
          OSTATNIO W SEPHORZE ZAKUPILAM ROZSWIETLAJACY PERLOWY PUDER. NIE JESTEM Z NIEGO
          DO KONCA ZADOWOLONA, BO JAK SIE OKAZALO PO NALOZENIU NA TWARZ,JEST ZABYT BLADY
          JAK DLA MNIE, A MOZE ZWYCZAJNIE MUSZE NAUCZYC SIE GO ODPOWIEDNIO APLIKOWAC.
          CO ZAS TYCZY SIE BROKATU, TO LUBIE MINIMINI DROBINKI W BLYSZCZYKACH NP
          ETREBELL, ALBO W LAKIERACH DO PAZNOKCI, OSTATNIO SALLY HANSEN WYPUSCILA SERIE
          TROJWYMIAROWYCH LAKIEROW WLASNIE Z DROBINKAMI, PAZNOKCIE WYGLADAJA BARDZOE
          CIEKAWIE, MNIE SIE PODOBAJA.
          NATOMIAST TAKIEGO BROKATU JAKIEGO UZYWA SIE DO ZDOBIENIA CHOINKOWYCH BOMBEK-
          NIGDY W ZYCIU BYM NIE UZYLA, CHYBA ZE NA BAL PRZEBIERANCOW
          • kalooo Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 12:07
            wyłącz caps lock,plllllllliiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz!!!!!!;)

A jaki mas zten puder z sephory-ten prasowany z marki sephora z kolecji
            jesiennej?-za 36zł bodajże?
      • kragmel Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 12:59
        mnie się podobają na wieczór cienie z brokatem. przynajmniej na zdjęciach w
        gazetach :)
        na sobie w ogóle nie lubię nic błyszczącego.
    • justa_79 Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 13:52
      masz na myśli typowy brokat, takie duże świecące kropy, czy drobinki
      rozświetlające, tzn. przede wszystkim mikę? błysk i połysk jest od kilku
      sezonów modny, brokatu nie używam, ale kosmetyków z drobinkami - tak :)
    • Gość: Free dla mnie ok IP: *.tele2.pl 22.11.04, 18:21
      mnie sie bardzo podobaja na piosenkarkach tak maksymalnie nalozone cienie
      brokatowe na powiekach, w kolorkach w stylu zielony, fioletowy (to pierwsze np.
      Sophoe ellis bextor w murder on the dance floor, drugie czasem ma alicia keys,
      chyba nawet w ostatnich nagrodach mtv, chyba ze sie myle) na impreze super by
      bylo, wystarczy gorne powieki pomalowac i juz sie rzucasz w oczy, ale w
      sklepach takich nigdzie nie widzialam, wszedzie jakies neutralne beże :/
      a lakiery lubie b. blyszczace, brokat by mi nie przeszkadzał. tylko sama tak
      nie umaluje takimi np. przezroczystymi lakierami z serduszkami 5 mm-owymi, bo
      tego sie nalozyc nie da.
      kiedys blysczyk mialam z nawet duzym brokatem ale polysk bylo widac, nawet nie
      te drobinki.
      • kragmel Re: dla mnie ok 23.11.04, 07:51
        Gość portalu: Free napisał(a):

> mnie sie bardzo podobaja na piosenkarkach tak maksymalnie nalozone cienie
        > brokatowe na powiekach, w kolorkach w stylu zielony, fioletowy (to pierwsze

o właśnie! takie mi się podobają w gazetach :) takie jakby mokre, bardzo żywe
        kolory z brokatem. zwłaszcza błękit podbił me serce.
    • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Brokat-hit czy kit? 22.11.04, 18:54
      Ja mam cień do powiek z takimi maluteńkimi drobinkami (Sensique) i jest
      świetny, bo dzięki niemu nie wyglądam na niewyspaną :-)

Pzdr
      • Gość: Alexia Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 07:44
        Drobinki rozświetlające są ok tylko ten wstrętny straganiarski brokat który
        laski nakładają na całe ciało i hery.Btw miałam kiedyś koleżankę z którą
        chodziłyśny do knajpy i za każdym razem jak się umawiałyśmy to ona wyskakiwała
        CAŁA wybrokacona(w okolicach godzin południowych)wystarczyło jak jechałam z nią
        autobusem to po wyjściu(z busa) siłą rzeczy połowa tego paskudztwa lądowała na
        mnie, fee!
        • Gość: j.lo Re: Brokat-hit czy kit? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.11.04, 09:38
          a w moim miescie, w banku pko bp pracuje kobieta okolo 40 lat, pani w okienku,
          ktora kiedy tam nie pojde, zawsze bluzkka z dekoltem do pepka i na tym dekolcie
          tona BROKATU!!!!!!!!
          jestem w szoku za kazdym razem jak ja widze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka