Dodaj do ulubionych

KROPLE DO OCZU

26.11.04, 20:18
Mam strasznie przekrwione oczy :-(
Fakt, ostatnio mało śpię, ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć ;-)
Przydałyby się jakieś krople (rumianek itp nie skutkują)

Może Visine ? Ale podobno nie mozna ich używac zbyt często.

Co polecacie ?

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: stokrotka Re: KROPLE DO OCZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:50
      krople visine są bardzo dobre to fakt ale rzeczywiscie można ja stosować tylko
      doraźnie, przez krótki czas. warto by sprawdzić u okulisty czy nie ma jakiegoś
      poważniejszego problemu. a moze to po prostu problem suchego oka? wtedy
      rewelacyjnie sprawdzaja się tears naturale.
      • canile Re: KROPLE DO OCZU 26.11.04, 22:23
        a visine mozna używac jak się nosi soczewki??
        • Gość: fanka_grzeskow Re: KROPLE DO OCZU IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 26.11.04, 22:31
          Dobre pytanie !

Zapomniałam dodac, że nosze kontakty...
        • Gość: natka Re: KROPLE DO OCZU IP: *.echostar.pl 27.11.04, 22:24
          Spróbuj PVP-Comod.nie są tanie (ok 30 zł )i podobno nie w każdej
          aptece.Poleciła mi okulistka w przypadku zmęczenia. Stosuje się przy suchości
          oka i zmęczeniu wywołanym pracą przy komputerze lub ogladaniem tv.
          Możliwe , ze masz zapalenie spojówek( jakieś podrażnienie, tym bardziej przy
          kontaktach).Wtedy warto iść do okulisty, bo tego nie powinno się zaniedbywać.
          Jak się zaczyna sezon grzewczy to cały kurz osiadły na kaloryferach i innych
          sprzetach unosi się w powietrzu i może podrażnić spojowkę, a takie suche
          powietrze wysusza oko, śluzówki...Klimatyzacja też( bardzo). Może poza brakiem
          snu są jeszcze jakieś przyczyny dyskomfortu i warto to ustalić( lepiej niż
          testować na sobie rózne krople)
          W sumie dobry farmaceuta też pomoże(przynajmniej chwilowo) jeśli nie ma czasu
          na okulistę.
          pozdrawiam
      • Gość: ;lkj Re: KROPLE DO OCZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:15
        Ktoś wie ile kosztują te tears naturale?
    • Gość: zuzia homeoptic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:03
      w kazdej aptece za 10-11 zeta
    • kampysia Re: KROPLE DO OCZU 28.11.04, 13:26
      Visine sa swietne. Problem przekrwionych oczu to oznaka slabego nawilzenia oczu
      (gdy spisz i masz zamkniete oczy, sa one stale nawilzane przez powieke, ktora
      je przykrywa). Nie mozna uzywac kropli zbyt czesto, bo prowadzic to moze do
      uzaleznienia oczu od nich i zaprzestania wlasnego dzialania nawilzajacego. Ale
      wydaje mi sie, ze nikt nie uzywa kropli do oczu, gdy nie ma takiej potrzeby.
      Aha, kazde krople po otwarciu trzeba zuzyc w przeciagu 6 tygodni.
    • kinn26 Re: KROPLE DO OCZU 29.11.04, 11:30
      może krople do oczy ze świetlikiem
      • Gość: Meganka Re: KROPLE DO OCZU IP: *.crowley.pl 29.11.04, 12:16
        Polecam Mibalin. Dodatkowo pięknie na niebiesko barwi białka oczu :-). Ale to
        też tylko od czasu do czasu można stosować
    • Gość: gina Re: KROPLE DO OCZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:42
      Mnie pani w aptece poleciła Strazolin. Polski odpowiednik Visine. Tylko dużo
      tańszy.
    • Gość: sisy Re: KROPLE DO OCZU IP: *.chello.pl 29.11.04, 21:51
      Czesc, mi okulista przepisal Oftagel - kosztuja troche ponad 20zl, natomiast ja
      kupilam kropelki o takim samym dzialaniu (sa to kropelki nawilzajace i
      pomagajace przy podraznieniu oczu) Lacrimal- sa to 2 flaszki po 5ml za 8,3zl
    • Gość: justy Re: KROPLE DO OCZU IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.11.04, 22:27
      jesli to tylko kwestia kilku dni i niedosypiania- najszybszy efekt będzie po
      Visine/Starazolin.
      nie można ich zakraplać na soczewki. soczewke można ewenhtualnie założyć po
      kilku godzinach od użycia leku.
      jeśli problem jest długotrwały- stosuj preparaty nawilżające (lub może
      przeciwalergiczne, o ile lekarz je zaleci), a nie obkurczajace. np. Tears
      Naturale II*, Hylo-Comod* , Tears Naturale Free, Systane, Lacrimal, Biolan*,
      Artelac, Dacrolux, Homeoptic*, oculotect fluid itd.
      preparaty z [*] można stosowac na soczewki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka