Dodaj do ulubionych

Apteczne sposoby na cerę... :)

IP: 195.82.167.* 30.11.04, 16:08
...na cerę tłustą, trądzikową, zanieczyszczoną.

Co jest lepsze wg Was (tzn. skuteczniejsze):
a) Effaklar K
b) Cleanance K
c) Acne-Derm
d) Dermedic
e) coś inngo [co?] :)

Proszę o opinie osoby, które używały przynajmniej 2 z tych specyfików i mają
jakieś porównanie :]
Bo ja używam Effaklaru, cera mi się poprawia, tyle że strasznie wolno :)

Czekam i pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • ivetkaa Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 30.11.04, 16:41
      Do przemywania twarzy wacikiem używam płynu Afrodyta Adonis, działa bardzo
      kojąco i wysuszająco zwłaszcza jak ktoś ma trudny do wyleczenia trądzik, krem
      na blizny i przebarwienia - Cepan, no i tradycyjnie maść cynkowa, połączenie
      tych trzech specyfików = moja cera poprawiła się o 90 %, trądzik wyleczyłam,
      pojawiają się tylko nieliczne krostki pod wpływem zmian hormonalnych, masaż
      twarzy kremem cepan = znikły blizny potrądzikowe - zostały spłaszczone.Pozdr.
      • Gość: Lipka Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:30
        Ile kosztuje ten Cepan? Czy jest na receptę? Ja używam acne derm i trochę też
        spłyca blizny ale nie tak jakbym tego chciała;P Od dwóch tygodni stosuję
        Acnofan Asa ,który poleciła mi koleżanka i musze powiedzieć, że jestem z niego
        zadowolona.
        • ivetkaa Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 30.11.04, 17:52
          Myślę że cepan i acne derm działają podobnie, nie używałam tego drugiego
          specyfiku, ale z cepanu np. jestem zadowolona, spłaszcza blizny, ale niestety
          jak się nim posmarujesz śmierdzi niesamowicie cebulą, na dzień zdecydowanie
          odpada, chociaż ładnie matuje, ale co z tego skoro śmierdzi? Stosuję go więc na
          noc, wykonując lekki masaż. W aptece zapłaciłam za niego ok.10 zł. Pozdr.jak
          skończy mi się cepan wypróbuje acne derm.
          • pixela Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 01.12.04, 05:26
            Cepan zawiera wyciąg z cebuli i heparynę a acne-derm (to samo co skinoren) kwas
            azelainowy, są to dwa zupełnie różne preparaty. Kwas azelainowy zupełnie mi nie
            pomógł, natomias widzę dużą poprawę po Effaclarze. Używam kremu i płynu
            micelarnego. A na noc wypryski i miejsca po nich smaruję (wcieram)trzema
            preparatami: tribiotic + tormentiol + pasta Lassari. Brudzi poduszkę, ale rano
            widać gołym okiem jak szybko wszystko się goi.
          • kalooo Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 01.12.04, 09:49
            nie działaja podobnie,kwas azaleinowy jest generalnie antybakteryjny i może
            pomóc na przebarwienia ale raczej nie na blizny.
          • ruda_80 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 01.12.04, 11:06
            ivetkaa napisała:

> na dzień zdecydowanie
            > odpada, chociaż ładnie matuje, ale co z tego skoro śmierdzi?

Przecież jego zadaniem nie jest matowić i nie posiada takich właściwości. To
            zwykła lecznicza maść, która spłyca i rozjaśnia blizny. Stosowałam ją na bliznę
            po zabiegu chirurgicznym a potem dowiedziałam się od kosmetyczki, że może pomóc
            z bliznami potrądzikowymi. Nie wyobrażam sobie posmarowania cepanem całej
            twarzy i a potem nałożenia na to podkładu.
    • bima5 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 30.11.04, 17:37
      Tylko i wylącznie Sudocrem.
      • Gość: ana Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: 80.51.254.* 30.11.04, 18:35
        czy sudocrem dziala na wagry i zaskorniki-tzn czy pomaga sie ich pozbyc???
        u mnie nie bardzo, a jak u innych???
        • babessa Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 30.11.04, 20:03
          Sudocrem jest świetny, mi bardzo pomógł, ale z wągrami z zaskórnikami raczej
          sobie nie radzi.
    • Gość: product junkie Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: 81.168.184.* 01.12.04, 03:55
      zdecydowanie brevoxyl(ale mocno wysusza wiec na to krem nawilzajacy)

dobre sa jeszcze akne derm=hascoderm=skinoren(mocniejszy-krem, lagodniejszy-zel)
      albo differin(mocniejszy zel, lagodniejszy-krem)
      • Gość: asienka Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: *.e-nterart.pl 01.12.04, 10:04
        Brevoxyl - wczoraj wyczytalam o nim na forum i od razu pobieglam do apteki,
        posmaraowałam sie na noc i efekt jest naprawde świetny. Wczesniej stosowałam
        preparaty Clear & Clean oraz Clerasil ale nie dawaly zadnego efektu. Zaznacza,
        że mam zmiany lekkie na skroniach - takie podskórne grudki które zrobiły się po
        odtsawieniu pigułek.
        • Gość: mila Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 14:10
          A mi pomaga maść cynkowa smarowana na całą twarz, nie punktowo.
          • fairy5 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 02.12.04, 08:28
            sprawdzilam sudocrem na necie bo nie jestem w pl i sie okazalo ze to krem na
            pupe dla noworodkow...
            • Gość: Ness Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 11:13
              > sprawdzilam sudocrem na necie bo nie jestem w pl i sie okazalo ze to krem na
              > pupe dla noworodkow...

Dokładnie tak! :) Ma działanie antybakteryjne i gojące.

Cytuję producenta: "Może być stosowany do pielęgnacji skóry niemowląt, jako
              środek chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry, a także do pielęgnacji
              cery trądzikowej oraz skóry osób dorosłych narażonych na podrażnienia"

Innym środkiem 'na pupę dla noworodków', który się przydaje do pielęgnacji
              twarzy jest alantan w kremie - przyspiesza gojenie i łagodzi podrażnienia :)
    • Gość: gaga Re: Apteczne sposoby na cerę... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:16
      ja przez wiele lat mialam problem z tradzikowa i wogole okropna cera,
      kompletnie nic nie dzialalo, ale wreszcie pozbylam sie problemy po zastosowaniu
      DALACIN-T. Ja stosowalam zel, ale wiem ze jest rowniez w postaci plynu do
      przemywania. Uwazam, ze rewelwcja, wreszcie buzia sie wyleczyla!! Oczywiscie
      typ cery powoduje ze czasami wyskoczy mi jakis syfek, ale zupelnie nie ma
      porownania z tym co bylo!! Polecam!
      A SUDOCREM to faktycznie krem - masc dla niemowlat na pupe, ale rowniez dziala
      na zmiany tradzikowe, lagodzi i wysusza. Tylko, ze ja nie radze smarowac calej
      skory, bo moze zatykac pory i wszystko zacznie sie od nowa. [probowalam na
      plecach, gdzie rowniez mnie wysypalo - pierw pomoglo, a potem.. buuu :/ ]
      Takze to raczej miejscowo bym polecala.
    • warrant Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 02.12.04, 14:47
      nie mam pozytywnego zdania na temat tych produktów, natomiast moge z cala stanowczościa polecić skuteczne produkty stosowane przez moich znajomyc a teraz i mnie
      • ruda_80 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 02.12.04, 16:42
        Skoro nie masz pozytywnego zdania na temat produktów z apteki (czyli m.in.
        leków) więc pewno polecisz zaraz z jakąś akwizycją za jaką uważam firmy typu:
        Nuskin, Avon, Oriflame i tego typu
        • justa_79 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 02.12.04, 16:51
          akwizycja to chodzenie po domach i namawianie do kupna. a wyobraź sobie, że i
          klienci latają za konsultantkami, żeby coś kupić, więc często bywa odwrotnie.
          nie każdy musi się do tego posuwać.
          ale spamu na forum też nie lubię.
          • ruda_80 Re: Apteczne sposoby na cerę... :) 02.12.04, 16:56
            justa_79 napisała:

> akwizycja to chodzenie po domach i namawianie do kupna.
            I znałam kiedyś taką konsultantkę bodajże Avonu która chodziła po domach i
            sklepach i namawiała własnie do kupna. Najczęściej chodziła do znajomych, więc
            głupio jej bylo odmówić i człowiek kupował coś na "odwal się". Jednak nie o to
            mi chodziło w tym poscie i jeśli jakąś konsultantkę ww firmy uraziłam - to
            przepraszam. Chodziło mi o to, że ktoś neguje działania leków i dermokosmetyków
            (bo chyba takie są sposobami aptecznymi), których działanie jest
            najskuteczniejsze w walce o ładną cerę, a zaraz wyskoczy ze swoim cudem dobrym
            na wszystko od odcisków palców, przez ładną cerę na potencji kończąc
            • Gość: Ania do Pixeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:48
              Napisz mi prosze ile kosztuja te masci i czy stosujesz je wszytkie na raz ? I
              jakim kremikiem sie smarujesz na dzien,chcialabym wykonrzystac ta twoja
              kombinacje,prosze napisz mi wszystko dokladnie,z gory dziekuje :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka