Dodaj do ulubionych

krem do skórek Avon

09.05.02, 14:32
Kupiłam zachwalany nawilżajacy krem do skórek Avonu. W instrukcji - ku mojemu
zdumieniu - napisano "nie stosować na pomalowane paznokcie". Nie zwyklam
chodzić z niepomalowanymi paznokciami, więc wytrzymałam siedem dni i nie
używam, a żałuje, bo naprawdę działa. Zastanawiam się po prostu, czy to nie
jest groźba na wyrost - co się w końcu może stać jeżeli w skórki wetrę sobie
ten nawilżający krem, mając jednak pomalowane paznokcie? Czy używacie tego
kremu na pomalowane pzanokcie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karusia Re: krem do skórek Avon IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 09.05.02, 14:50
      Podobno (gdzieś czytałam), że się lakier rozpuszcza. Rzeczywiście jest taki
      dobry? Skórki wolnej odrastają?
      • Gość: gigi22 Re: krem do skórek Avon IP: 213.77.28.* 09.05.02, 14:55
        Używam kremu do skórek AVON-u prawie codziennie i zdecydowanie polecam - moje
        paluszki wyglądają jakbym dopiero co wyszła od manikiurzystki - nic nie
        odstaje, wszystko ślicznie nawilżone. Skórki rosną ale wolniej i są mniej
        widoczne. Co do stosowania na lakier - tego fragmentu instrukcji chyba nie
        doczytałam, stosuję ten kremik ZWŁASZCZA wtedy gdy mam pomalowane paznokcie
        (przeważnie na dość ciemny kolor) i nic się złego nigdy nie działo. :-)
        Pozdrawiam
    • minnie Re: krem do skórek Avon 09.05.02, 15:23
      A ja nawet nie wiedzialam, ze mam w domu takie cudo. Dostalam kiedys (moja
      siostra jest konsultantka AVON). Uzywam tego od czasu do czasu,ale jakos efekty
      nie powalily mnie na kolana. Moze powod jest taki, ze nie stosuje jej
      regularnie i tylko kiedy mi sie przypomni. Ale moze zaczne i przyjrze sie
      blizej efektom. :) Nakladacie ja na usuniete skorki, zeby nie odrastaly czy na
      niewyciete zeby poprostu zmiekczyc?
      • Gość: katrina Re: krem do skórek Avon IP: 213.76.41.* 09.05.02, 16:51
        Zużywam już którąś tam tubkę, zawsze mam pomalowane paznokcie. Instrukcje
        doczytałam przy mojej pierwszej tubce, ale postanowilam ją z premedytacją
        zignorować :-) Oczywiście nic sie nie dzieje złego, z tym rozpuszczaniem
        lakieru to jakiś mit :-)
    • Gość: Vera Re: krem do skórek Avon IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:27
      Też przyłączam się do opinii, że jest dobry, sama nie stosowałam, ale byłam
      naocznym świadkiem, bo moja współlokatorka regularnie wcierała i były rezultaty.
      Naprawdę nie miała skórek i jej paznokcie wyglądały super.
      pozdrawiam
      Vera
    • Gość: Dorotka A jak to sie stosuje??? IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.3.* 06.06.02, 12:55
      Trzeba miec juz usuniete skorki i krem wciera sie po to by nie odrastaly czy
      moze preparat ten wlasnie usuwa skorki?
      • Gość: sile Re: Ano tak: IP: *.jmk.lodz.pl 06.06.02, 13:39
        Ja stosuję go 2x dziennie; wcieram w skórki, które 1x na tydzień odsuwam
        preparatem z S.Hansen.Krem z Avonu nie usuwa skór, tylko niesamowicie je
        zmiękcza, likwiduje "zadziory", suche białe obwódki wokół paznokcia.
        Teraz wiem, że kosztuje w promocji 11,90.Szzczerze polecam, choc generalnie
        orędowniczką Avonu nie jestem. pzdr, s.
        • Gość: katrina Re: Ano tak: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 15:49
          Jest naprawde dobry, ale już mi się tak okropnie znudził (n-ta tubka). Czy
          któraś z Was używała kremu do skórek z Lumene (tubka w kształcie i rozmiarze
          Avonu) albo tych odzywek do skórek w piaskach (ArtDeco, Allessandro)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka