Dodaj do ulubionych

LEPSZY METABOLIZM, JAK?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:34
jak już tak wiele wątków o odchudzaniu, to zapytam się o rzecz, która mnie
dręczy.
chyba se zjebałam (przepraszam) przemiane materii ciągłym odchudzaniem.
jak mam ją przyśpieszyć tudzież uzdrowić?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: LEPSZY METABOLIZM, JAK? 07.12.04, 10:33
      przemianę materii poprawiają: zielona herbata, Pu-erh, błonnik (chleb razowy,
      otręby itp.), bratek, kłącze perzu, liście pokrzywy, znamiona kukurydzy, lipa,
      pyłek kwiatowy (rzepakowy i lipowy). no i ćwiczenia.
    • Gość: Aga Re: LEPSZY METABOLIZM, JAK? IP: 212.33.74.* 07.12.04, 10:41
      Z preparatow aptecznych polecam Colon C (cena ok 17 zl a starcza na 2 tyg.).
      Nadzwyczaj delikatny i skuteczny.
      • Gość: _mimi_ Re: LEPSZY METABOLIZM, JAK? IP: 195.117.129.* 07.12.04, 11:18
        Oto dlaczego warto ćwiczyć:

Zwiększone spalanie kalorii podczas wysiłku fizycznego jest skutkiem wzrostu
        temperatury ciała i tempa przemiany materii. Ćwiczenia jednak nie tylko
        decydują o wydatkowanej energii podczas ich wykonywania, lecz także oddziałują
        na wzrost tempa metabolizmu w ciągu całego dnia. I tak powstaje inny, niezwykle
        ważny mechanizm w procesie odchudzania: ćwiczenia fizyczne zwiększają zużycie
        kalorii nie tylko podczas ich trwania lecz także do kilkunastu godzin później,
        a więc nawet podczas snu!
        Przyczyny tego procesu nie do końca jeszcze zostały wyjaśnione, ale z pewnością
        ma to ścisły związek z regeneracją organizmu po skończonym wysiłku. Podczas
        uprawiania ćwiczeń wytrzymałościowych w komórkach naszego ciała zostają zużyte
        różne substancje. W wyniku obciążenia znisz­czeniu ulegają liczne struktury
        komórek, a przy tym powstają zbędne pro­dukty ich przemian. Wówczas zużyte
        zapasy muszą być uzupełnione, pozos­tałości odtransportowane, a zniszczone
        elementy komórek naprawione i odbudowane. Wszystkie te procesy wymagają nakładu
        energii, która uzys­kiwana jest w mitochondriach, głównie z rozkładu wolnych
        kwasów tłuszczo­wych. Wydziela się wówczas ciepło, a temperatura ciała pozostaje
        podwyż­szona jeszcze długo po zakończeniu treningu.
    • smee Re: LEPSZY METABOLIZM, JAK? 07.12.04, 12:03
      Pamiętam, że mojej koleżance, która wiecznie się odchudzała i właśnie miała
      problemy z przemianą materii, pomagał kupiony w aptece (ok. 10 zł) błonnik
      Cambridge 89 (jakoś tak). Moim hitem jest sok jabłkowy z samego rana, jeszcze
      przed śniadaniem i... Actimel (chyba przez te masy tajemniczych bakterii).
      • Gość: _mimi_ Re: LEPSZY METABOLIZM, JAK? IP: 195.117.129.* 07.12.04, 12:20
        Warto też zjeść zawsze na śniadanie owsiankę i łykać tabletki z Omega 3,
        generalnie dbać zeby w djecie bylo dużo blonnika i zdrowych tłuszczy
        pochodzących z ryb i oliwy z oliwek lub oleju lnianego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka