Dodaj do ulubionych

Peeling do ciała

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.05.02, 19:08
Szukam naprawdę bardzo gruboziarnistego peelingu do ciała- Eris, Nivea czy
Lumene mają te drobinki ścierne maciupeńkie i mam wrażenie, że efekt po nich
jest mizerny (albo ja jestem taka "gruboskórna" :))).
Czytałam na wizażu o peelingach własnej roboty, ale nie mam jakoś ochoty babrać
się w soli, cukrze i innych wynalazkach, zwłaszcza że często robię peeling po
basenie albo siłowni i potrzebuję praktycznej tubki gotowej do użycia.
Zatem: jaki jest "najgrubszy" peeling, którego używałyście?

Pozdrowionka :))
Obserwuj wątek
    • Gość: ptasia Re: Peeling do ciała IP: *.wcp.pl 11.05.02, 19:12
      spróbuj mydło do peelingu Floriny - kosztuje 3 zł, jest wydajne, skuteczne i
      gruboziarniste (nie do cienkiej, delikatnej skóry).
      • Gość: katrina Re: Peeling do ciała IP: 217.99.217.* 11.05.02, 23:10
        spróbuj najgrubszego St.Ives (mają kilka wersji). A jeśli masz możliwość to kup
        sobie którys z peelingów na bazie grubej soli i olejków - są absolutnie BOSKIE -
        grubośc na pewno będzie Ci odpowiadać :-) no i skóra jest po nich cudownie
        gładka. Ja używałam takich peelingów z Origins i z Body Shop. Naprawde polecam,
        tylko dwie uwagi: są w szklanych słojach, bardzo dekoracyjne w łazience, ale do
        wyniesienia z domu się nie nadają, zwłaszcza Origins ma nieszczelny słój, a jak
        to by się wylało to już klęska żywiołowa :) no i nie wolno używac ich na skórę
        po goleniu - mówię serio, raz postanowiłam zignorować instrukcję obsługi i
        miałam ochotę wyć :) to naprawdę jest sól :)
        • Gość: Basia Re: Peeling do ciała IP: *.atlantic.net 11.05.02, 23:40
          Albo możesz sama sobie zrobić taki słoik, tylko to też do użytku w domu,
          nasypać tam gruboziarnistej soli, sody i zalać oliwką np J&J.
          • Gość: lina Re: Peeling do ciała IP: *.ceu.hu / *.ceu.hu 12.05.02, 10:45
            Gość portalu: Basia napisał(a):

> Albo możesz sama sobie zrobić taki słoik, tylko to też do użytku w domu,
            > nasypać tam gruboziarnistej soli, sody i zalać oliwką np J&J.

Basiu a powiedz jakie to powinno miec proporcje?
            Chcialabym tez wiedziec jaka role w tej mieszance daje soda?
            Cyz ta sol sie po prostu w oliwce nie rozpusci?
            Jaka to ma trwalosc? Czy trzeba trzymac w lodowce?
    • Gość: Karusia Re: Peeling do ciała IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.05.02, 00:46
      Gruboziarnisty jest peeling Loreala Body expertise, bardzo fajniutki i ładnie
      pachnie. Niestety kusztuje on około 46 zł,a tewraz muszę kupić cos tańszego.
      Ile kosztują peelingu St ives?
      • Gość: aneta Re: Peeling do ciała IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.05.02, 09:23
        a moze moglybyscie polecic jakis dobry peeling myjacy-zel do mycia i peeling w
        jednym,zeby mycie i wygladzanie zaliczyc za jednym zamachem.
        • Gość: ptasia Re: Peeling do ciała IP: *.wcp.pl 12.05.02, 11:38
          polecam Yves Rocher z serii Lift Dynamic; przyjemny w użyciu jest Avon z serii
          mandarynkowej, ale podobnie jak autorka wątku wolę mniej delikatny peeling,
          takiego myjącego jakoś "nie czuję".
      • Gość: katrina Re: Peeling do ciała IP: 213.76.41.* 12.05.02, 12:02
        Gość portalu: Karusia napisał(a):

> Gruboziarnisty jest peeling Loreala Body expertise, bardzo fajniutki i ładnie
        > pachnie. Niestety kusztuje on około 46 zł,a tewraz muszę kupić cos tańszego.
        > Ile kosztują peelingu St ives?

Nie wiem, bo ja go kupowałam w USA i był w słoiku, a tu widze w tubkach. Ale ten
        najgrubszy to chyba to samo, wątpię żeby więcej niż 20zł. Przypomniałaś mi
        Peeling Body Expertise, to jest właśnie coś jak Origins, jeśli chodzi o
        konsystencję. Więc na pewno będzie dobry.

• Gość: kasica Re: Peeling do ciała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 00:04
          Potwierdzam, StIves nie powinien kosztowac wiecej niz 2 dychy :)
          a jest bardzo fajny, sama uzywam brzoskwiniowego. Teraz pojawil
          sie jakis inny, taki zelowy w przezroczystej tubie, czy ktoras
          z Was go uzywala? Bo moj jest kremowy. Bardzo lubie jego zapach.
          • Gość: katrina Re: Peeling do ciała IP: 217.99.216.* 13.05.02, 11:11
            Mnie właśnie o brzoskwiniowy chodziło, gruboziarnisty w słoiku. Widziałam w
            Krakowie ten żelowy niebieski, ale to jest "do twarzy, do skóry wrażliwej",
            więc nie to o czym tu piszemy. Tzn. na tym moim słoiku było napisane że jest do
            twarzy, ale tez żeby wypróbować do ciała pod prysznicem. A jeszcze mi się
            przypomniał peeling też St.Ives, dokładnie taki jak brzoskwiniowy, tylko w
            tubce, droższy i czekoladowy! Był boski, naprawdę pachniał jak czekolada, aż
            chciało się go zjeść (a na opakowaniu było napisane "enjoy the smell, but
            please don't swallow" !!!, ciekawe czy umieścili po tym jak ktoś faktycznie
            połknał :-)) niestety nigdy nie widziałam go w Polsce. Dobrze że mi się
            przypomniał, chyba go znów kupię.
            • Gość: Helena Re: Peeling do ciała IP: *.waw.cdp.pl 13.05.02, 13:15
              Ja uwazam za rewelacje peeling L'Oreala - gruboziarnisty, z kwasami owocowymi,
              fantastycznie pachnie, pielegnuje skore i zostawia ja milusinska w dotyku jak
              pupcia niemowlaka. Nawet jakby kosztowal dwa razy tyle, to i tak bym go
              kupowala :-)))
              Pozdrawiam
              H.

Co do porady Basi - chodze raz w miesiacu do SPA na peeling sola morska
              zawieszona w oleju orzechowym. Dlatego swobodnie mozesz kupic dobry olej nosny,
              najlepiej wyciskany na zimno, albo z pestek winogron uczciwy i dodac do tego
              sol o odpowiadajacej ci grubosci. Mozesz tez to wzbogacic naturalnymi olejkami
              do aromaterapi. Nie daj sie tylko nabrac na tanie syntetki, bo naturalne olejki
              sa w wiekszosci dosc drogie, ale bardzo wydajne. Najlepiej dodawac je do porcji
              peelingu, zeby nie wietrzaly w miedzyczasie. Po zabiegu oplucz cialo sama woda
              dokladnie, polez w reczniku czy szlafroku i jak najdluzej nie zmywaj zadnym
              zelem, mydlem, albo najlepiej zrob peeling przed snem. Skore bedziesz miala
              aksamitna i rozjasniona, ale peeling musi byc dokladny i dosc intensywny, zadne
              tam myju-myju i juz.
              • agus7 Re: Peeling do ciała 13.05.02, 13:37
                Dla mnie też, podobnie jak dla Ciebie Heleno, peeling Exfotonic L'Oreala okazał
                się rewelacją. Gruboziarnisty, owocowy, naprawdę działa, a zapach faktycznie
                powala z nóg - szkoda że nie robią wody toaletowej o zapachu tego peelingu, bo
                byłabym pierwszą klientką :)))

Ale tak samo jak Wy zamierzam wypróbować też coś domowego z przepisów
                podawanych na różnych wątkach. Składniki, jakie biorę pod uwagę to sól
                gruboziarnista, soda oczyszczona, kawa mielona, oliwka J&J, jakiś olejek
                aromaterapeutyczny (może jakieś cytrusy), ew. płatki owsiane (chyba?). A co
                myślicie o dodaniu do takiej domowej mieszanki peelingującej cynamonu?

Pozdrawiam
                A.
                • Gość: Basia Re: Peeling do ciała IP: *.atlantic.net 13.05.02, 16:10
                  Aguś na wizażu podawałam kilka sposobów na pilingi naturalne, jest tam też
                  przepis na tzw piling wyszczuplający, w skład któregow chodzi m.in. cynamon,
                  polecam ci niektóre z tych sposobów sprawdziłam na sobie i są naprawdę
                  skuteczne i niedrogie
                • Gość: Helena Re: Peeling do ciała IP: *.waw.cdp.pl 14.05.02, 12:02
                  Dla mnie zapach super, ale lazienkowy :-))) Na wode toaletowa bym sie nie
                  skusila, bo w moim guscie sa raczej Angel na lato, Hypnotic Poison i Samsara na
                  zime.
                  Jednak mimo wszystko peeling jest cudowny :-)))
                  Pozdrowionka
                  H.
                • Gość: magamaga Re: Peeling do ciała IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 16.05.02, 10:54
                  Nabylam wczoraj ten peeling i tez jestem pod wrazeniem. Wyglada na to, ze w
                  koncu znalazlam peeling, ktorego bede uzywac. Jest gruboziarnisty, wiec mozna
                  sie porzadnie wymasowac, fajnie pachnie a skora po nim jest niezwykle gladka.
                  Kosztuje 50 zl, nie wiem, czy to duzo, zalezy, na jak dlugo wystarczy.
                  Jesli chodzi o wode toaletowa o podobnym zapachu, to prawie identycznie pachnie
                  zielony Aromatonic Lancome. To taka woda toaletowa w bardzo malym stezeniu,
                  mozna ja stosowac na cale cialo.
              • Gość: koralik Re: Peeling do ciała IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 30.05.02, 09:51
                Gość portalu: Helena napisał(a):

Po zabiegu oplucz cialo sama woda
                > dokladnie, polez w reczniku czy szlafroku i jak najdluzej nie zmywaj zadnym
                > zelem, mydlem, albo najlepiej zrob peeling przed snem. Skore bedziesz miala
                > aksamitna i rozjasniona, ale peeling musi byc dokladny i dosc intensywny, zadne
                >
                > tam myju-myju i juz.

ups, a ja jak sie wypilinguje, to pol nocy nie moge zasnac!!! i to nawet po
                Erisie, o ktorym tu piszecie, ze jest delikatny. Nie wyobrazam sobie
                dzialania "niedelikatnego" peelingu opartego na soli, brrrrrrrrrrrrrrrrr... mi do
                peelingu sluza takie smieszne rekawiczki.
                Koralik

• Gość: lenya Re: Peeling do ciała IP: *.ltk.com.pl 15.05.02, 22:49
      Od dwóch tygodni szukam bezskutecznie gruboziarnistego peelingu. Wszędzie są
      tylko Erisa i Nivei pod prysznic, bardzo delikatne. Wcześniej miałam peeling z
      serii Fruit Line (Forte-Sweden). Nie moge go nigdzie dostać, więc kupiłam tej
      samej firmy peeling z algami (seria h2o), 9 zł za 200 ml w Rossmannie ;-)
      Wydaje się być ok.
      • Gość: katrina Re: Peeling do ciała IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 22:58
        Też miałam Forte Sweden, Mango&Walnut czy coś w tym stylu. Był gruby, ale
        bardzo niewydajny. W Krakowie jest w drogerii Natura.
        • Gość: lina odgrzebany IP: *.ceu.hu / *.ceu.hu 29.05.02, 00:28
          Witam odszukalam jeszcze raz ten temat bo bardzo mi zalezy na tych przepisach na "domowe
          pilingi" typu oliwka soda sol o ktorym pisala Basia, przekopalam niestety cala strone wizazu i nie
          znalazlam tych przepisow :-(( ta stona to kopalania i strasznie latwo sie w niej zgubic i zatracic...
          Jeszcze raz ponawiam pytanie o proporcje i prosbe o przepisy...
          dziekuje
          lina
          • Gość: justy Re: odgrzebany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 00:45
            Wątek o pilingach domowej roboty nie był na wizażu, lecz tutaj- na gazeta
            wyborcza>uroda, poszukaj jszcze raz.
            Na wizażu jest tylko mowa o takich pilingach w artykule Basi o przygotowaniach
            do lata.
          • Gość: b Re: odgrzebany IP: *.atlantic.net 29.05.02, 00:46
            Dzial Biochemia Urody tekst Lato juz niebawem podpunkt 2
            • Gość: ixi Re: odgrzebany IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.05.02, 18:41
              A ja bardzo polecam sól do peelingu ciała firmy Bingo. Kosztuje to to grosze (
              ok 6 zł. za 500ml), a tak gładkiej i miłej w dotyku skóry jak po niej jeszcze
              nigdy nie mialam.
              • Gość: katrina Re: odgrzebany IP: 217.99.217.* 29.05.02, 19:29
                A gdzie ją kupiłaś? ja w Krakowie nie widzę, a producent nie odpowiedział na
                maila (niech żyje dbanie o klienta w polskich firmach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka