Gość: inez22 IP: *.stalowa.pilicka.pl 09.12.04, 17:46 Czy to prawda,ze podklady,kremy itd.powinno sie przechowywac w lodowce?gdzie trzymacie swoje mazidla?dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mangax Re: w lodówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:55 ja trzymam w szafce lazienkowej, ale ... tez cos slyszalam na temat przechowywania kosmetykow w lodowce, o ile dobrze pamietam to byla tez mowa wtedy o lakierach do paznokci-tylko jakos mi sie wydaje, ze to akurat nie jest dobry pomysl... wiecie cos??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati2001 Re: w lodówce? IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 09.12.04, 17:58 Ja trzymam w lodówce kremy, pomadki zwłaszcza te ochronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez22 Re: w lodówce? IP: *.stalowa.pilicka.pl 09.12.04, 17:59 teraz zima-wiadomo,w domu jest cieplo,wlączone ogrzewanie..mam wrazenie,ze np.podkladom moze to zaszkodzic...moogą sie np.rozwarstwic...co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenna Re: w lodówce? 10.12.04, 09:30 ja trzymam lakiery do paznokci-wtedy tak szybko nie gestnieja.. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: w lodówce? 09.12.04, 18:32 Pewna pani dermatolog powiedziała mojej znajomej, że trzeba trzymać w lodówce kremy na noc. Nie wiem czemu, może jakoś skóra lepiej przyjmuje te nocne składniki? Ja trzymam więc w lodówce te na noc i żel świetlikowy, bo miło chłodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbala Re: w lodówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:53 Oczywiscie ze warto trzymac kosmetyki w lodowce- lepiej sie przetrzymuja, nie traca witamin, utrzymuja swoja konsystencje... pamietajcie ze data waznosci na opakowaniu kremu jest data dla kosmetyku przetrzymywanego w okreslonych warunkach- na pewno nie na sloncu i nie w wilgotnym miejscu.. Ja trzymam wszystkie te kosmetyki ktorych nie uzywam non stop w lodowce- nowe , mleczka do opalania przez zime i inne takie. Po prostu kosmetyki w lodowce nie tracca swoich wlasciwosci, a np szminka lepiej sie naklada, kredka do oczu nie masli itd Pozdrawiam Ps A wiecie ze np witamina a i e w kremach ulatnia sie w ciagu max 2 miesiecy??(Podobno nawet znacznie krocej) Chyba ze jest zamknieta w kapsulkach lub takich mikroprzekaznikach:) Wiedz wyczytana Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: w lodówce? 09.12.04, 22:20 Hm.. a ja trzymam wszystko w pokoju albo w szafce w łazience i nawet po terminie nic się z tym nie dzieje - aż żal wyrzucać ;) Nad szminkami bym się zastanowiła, bo wiadomo że tłuszcz w chłodzie staje się twardszy niż w temp. pokojowej - co widać jak się nosi szminkę w torebce na mrozie/chłodzie i potem próbuje się jej użyć. Kredki też pewnie robią się twardsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: w lodówce? IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 23:37 Nie wiem jak to działa na trwałość ale latem taki balsam do ciała z lodówki to czysta przujemność!!!!!! Nie umywa sie żaden balsam chłodzący po opalaniu (no chyba że też z lodówki) :) Moja koleżanka trzyma w lodówce lakiery do paznokci... ale kompletnie nie wiem dlaczego... zapytam przy okazji :) W sumie to od kiedy u kolegów z akademika znalazłam w lodówce żelazko to w tej materii chyba nic mnie nie zdziwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: w lodówce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 09:18 niektóre kosmetyki faktycznie można przechowywać w lodówce,np.lakier do paznokci i krem pod oczy,ale nie dotyczy to wszystkich.Przecież jak kupiecie kosmetyki to nie bierzecie ich ze sklepowej lodówki tylko z półki na której stały czasem kilka tygodni/miesięcy w temperaturze co najmniej pokojowej i naświetleniu.Późniejsze wstawienie ich w duzo niższą temperaturę nie pomaga im,a może zaszkodzić. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś