Dodaj do ulubionych

Szukam fluidu DOSKONAŁEGO

IP: *.crowley.pl 28.12.04, 08:47
Hej,
Szukam fluidu doskonałego. Czyli takiego, który będzie się trzymał na buźce
ok, 8 godz. nie tworząc maski. Pokryje wszelkie niedoskonałości i będzie miał
ładny odcień w kolorze beżowym, żadnych oddcieni żółtego. Konsystencja raczej
płynna. Do cery mieszanej. Proszę, wpisujcie swoje typy.
Wypróbowałam i odpadają:
- Lancome "Teint idole"
- Privi Citimat
- MF Lasting Performance
- Dior Ultramat
- Revlon Colorstaty (mam go teraz - ostatecznie może być)
- Clinique - już nie pamiętam jaki
- Unifiance
- Margaret Astror Color Adapt
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.crowley.pl 28.12.04, 10:19
      UPUP
    • Gość: JULITA30 Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:48
      Cześc.
      Ja od 3 lat używam Lasting Performance i jestem BBAARRDDZZOO zadowolona.Nie
      wiem co bedzie gdy wycofają go ze sprzedaży.Bardzo mi odpowiada, nie zatyka
      porów, kryje -chociaz nie mam nic wielkiego do ukrycia.
      Kolorystyka także jak dla mnie jest świetna-używam 105,kiedyś miałam o to n
      jasniejszy i był zbyt jasny.Tez chciałabym znależć coś, co jest podobne do MF
      LP,jednak do tej pory nie udało mi się to.
      Dla mnie jest to podkład idealny, nigdy nie miałam lepszego.Z wyższej pólki nie
      uzywam nic,poniewaz wiem że te górnopółkowe podkłady mi nie leżą( kilka razy
      malowałam sie podkładami górnopolkkowymi kolezanek0i nie zrobniły na mnie
      zadnego wrażenuia.Jak na razie na pewno pozostane przy LP.
    • Gość: m wonder finish- Maybelline IP: *.smrw.lodz.pl 28.12.04, 13:07
      Co prawda nie kryje wszystkiego , ale jest płynny,aksamitny i po nałozeniu daje
      pudrowy efekt.
      Wbrew kolorom na opakowaniach najjaśniejszy jest "cameo".
    • Gość: Kasia Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.net.autocom.pl 28.12.04, 13:30
      Szukałam długo i znalazłam Lancome Optim age nr 102 chlodny rózowy, żaden
      żółty. Ale po 3 latach obrzydł mi, zresztą teraz i tak przestali go
      produkować,zapasy w sklepach to stara produkcja.Obrzydł mi, bo albo lekko
      zmieniła mi sie skóra,albo przyzwyczaiłam się do niego i mnie męczy, nie wiem.
      Na razie przeszłam na Guerlain divinora silky smooth nr 230.Chłodny róż
    • yoolcia20 LUMENE - Matt Touch n/t 28.12.04, 14:01

• Gość: goska Re: LUMENE - Matt Touch n/t IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 28.12.04, 15:05
        true illusion maybelline:))
    • Gość: wiruska Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 28.12.04, 15:19
      po przetestowaniu wielu podkładów mogę powiedzieć że nie znalazł sie taki który
      spełniałby moje oczekiwania w 100& i trzymał się cały dzień.

Ostatnio kupiłam Wonder Finish i jest nawet dobry jak na Maybelline. Spróbuj
      może Tobie przypasuje.
    • Gość: naina Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.238.101.1.adsl.inetia.pl 28.12.04, 17:07
      Wyprobuj Margaret Astor Balance (albo jakos tak,w kazdym razie z jasnozielona
      nakretka)Idealny do cery mieszanej,mialam probke i spisal sie znakomicie,matuje
      ale nie wysusza,kolor ladnie stapia sie ze skora,trzyma sie dlugo i nie tworzy
      maski.Pozdr!
      • Gość: weronka Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 17:24
        Tylko nie margaret astor "perfect balance"!!!!!!!!!!
        Autentycznie robi się maska na twarzy, skóra sie łuszczy, a kolorki straszliwie
        żółte. Serdecznie go odradzam.
      • Gość: naina Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.238.101.1.adsl.inetia.pl 28.12.04, 18:10
        A mnie przypasowal;)
        • Gość: kasia Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 18:12
          Hydtalight IsaDora
        • Gość: weronka Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.04, 18:31
          Gość portalu: naina napisał(a):

> A mnie przypasowal;)

Ja tez miałam próbkę, dlatego dałam się nabrać na te 36,60.
          Tyle że próbka była naprawdę extra. pozdrawiam
          • kalooo PRIVI City Matt 28.12.04, 18:40
            A ja będę za nim optowała;)

ps.Tak na marginesie to dla mnie ten "perfect balance" MA to katastrofa i
            tragedia w tubce..;/
            • mariolka99 Re: PRIVI City Matt 28.12.04, 21:18
              Popieram z przyklaskiem ;D Dla mnie kolor sand- a mam cere mieszana więc nie
              jest łatwo mnie zadowolić;D
              • Gość: kasia Re: PRIVI City Matt IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 13:49
                ja też mam i jestem rozczarowana - mam wrażenie że wypowiedzi w jednym z linków
                chwalących city matt są głoszone przez dzieł marketingu firmy eris:) generalnie
                bardzo zółty odcień i konsystencje dziwna, zatyka pory
                • kalooo Re: PRIVI City Matt 30.12.04, 13:57
                  >mam wrażenie że wypowiedzi w jednym z linków chwalących city matt są głoszone
                  >przez dzieł marketingu firmy eris:) generalnie bardzo zółty odcień i
                  >konsystencje dziwna, zatyka pory

W którym z linków?

IMHO opinie są różne-mi np.nie pasi jego zapach,ale coś za coś..Natomiast co do
                  zatykania porów to mnie zdziwiłaś,bo to akurat jest ostatni wg.mnie który
                  miałby cokolwiek zatykać...A odcień przecież nie jest jeden-tak samo jak z
                  innymi podkładami mogłaś po prostu nie trafić na swój kolor.
                  IMO za 20 zeta taki fluid to ewenement.
          • Gość: lula DOSKONALY IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.12.04, 12:42
            Rewelacujny jest Heleny Rubinstein
            Spectacular make-up nr.22
            polecam
    • Gość: zbyszek Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:26
      polecam ATLAS, worki 5 kg, trzyma 3 lata :)))
      • Gość: Akne Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.12.04, 20:15
        Hydralight IsaDory jest swietny - idealnie stapia sie ze skora nie tworzy
        maski, a kolory niezmiernie latwo dobrac. Pokochalam ten podkladzik i na wiosne
        znow go nabede. Swietny jest tez Translucide L'Oreala, ale tylko do cer
        wymagajacych rozswietlenia.Pieknie nawilza i wlasnie - rozswietla.Ja
        zrezygnowalam z tych dwoch podkladow na rzecz Max Factora LP, ale chyba do nich
        wroce. LP jest wspanialy, ale jakby odrobinke zbyt ciezki.
    • karola_20 Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 28.12.04, 20:25
      Max Factor Colour Adapt, odcien 60 sand
    • Gość: Lenka Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:29
      Skoro odpowiada ci Colorstay, to może byłabyś zadowolona z podkładu Double Wear
      Estee Lauder.Jest w sumie dosyć podobny do colorstaya(daje podobny
      efekt),trzyma sie cały dzień,dobrze kryje,jest od revlona lżejszy,nie widać go
      na twarzy,bardzo dobrze sie rozprowadza.Jak najbardziej nadaje sie do cery
      mieszanej.
    • balbina_alexandra Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 28.12.04, 21:04
      Myślę że to cięzka sprawa - ideałów nie ma. Każdemu co innego pasuje, ja mam
      kilka ulubionych podkładów, ale mam chyba inne zapatrywania niż Ty - nie lubię
      za bardzo trwałych zastygających podkładów, dla mne są one zbyt zauważalne na
      twarzy :) skoro do tej pory lubiłaś Colorstay, to powinnaś przetestować
      następujące:
      - hit wizażu czyli Double Wear Estee Lauder (nie przepadam i nie podzielam
      zachwytów),
      - Spectacular Heleny Rubinstein i Divinora Silky Smooth Guerlaina (lepsze),
      - YSL Teint MAt Purete (ten dla mnie okazał się najlepszy).

Te podkłady należą do bardzo trwałych, kryją rownież dobrze, i nzajdziesz tam
      ładne beże. Ja mam też mieszaną skórę ale wolę bardzo lekkie półpłynne
      podklady - moi ulubieńcy to Divinora Ultra Fluid i Liquid Finish Kanebo -
      przypdurowane, na moejj twarzy trzymają się cały dzień.

Pozdrawiam
      • balbina_alexandra Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 28.12.04, 21:05
        A tego Clinique to którego testowałaś? Superfit powinien Ci się spodobac :)
        • Gość: suzi Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 21:45
          zdecydowanie polecam hydralight isa dora-najlepszy sposrod wielu innych
          sredniopolkowych ktore probowalam:)
      • miumiu75 Do Balbiny 28.12.04, 23:08
        Prosze, czy mozesz powiedziec wiecej o tych podkladach YSL i Kanebo?
        • Gość: Meganka Re: Do Balbiny IP: *.crowley.pl 29.12.04, 09:01
          Dzięki za wszelkie sugestie. Będę próbować. Jak znajdę fluid doskonały - dam
          znać. :-)
        • balbina_alexandra Do Miumiu 29.12.04, 10:30
          O Kanebo peany napisano już na wizażu - dla mnie świetny podkład - bardzo
          bardzo płynny, ma własciwie konsystencję wody, krycia w zasadzie nie potrzebuję
          bo i tak posiłkuję się korektorem - ale ten nieźle wyrównuje koloryt skóry.
          Bardzo podoba mi się paleta odcieni, choć gdyby nie koleżanka, bym nawet nie
          spokrzała w ich kierunku - kolorówka KAnebo mnie odrzucała, bo ceny spore a
          opakowania straszliwe - no i podklady w słoiczku wyglądają na bardzo ciemne. Ja
          ostatnio mam chorobliwie białą skórę i naprawdę ciężko mi dobrać odpowiedni
          kolor (najchętniej z kropelką różowego pigmentu) i Kanebo ma taki. Nie jest to
          podkład typowo matujący, ale dobrze trzyma się skóry, - ja po kilku godzinach
          poprawiam sie bibułką.

YSL Teint Mat Purete to diametralnie inny podklad - gęsty, bardziej kryjący, o
          zbawnym zapachu - należy do grupy podkładów non transfer - trwałych,
          zastygających. Na ogół nienaiwdzę takich ale YSL okazał się dla mnie lepszy,
          nie jest taki maskotwórczy, i jako jedyny podkład z tej kategorii nie zatyka mi
          porów (po trwałych podkładach mam od razu wysyp). Dość ciężki, kupiłam go z
          myślą o zimie, mocno matuje :)
      • bombella Do Balbiny 29.12.04, 14:41
        Balbino, dzieki twoim postom nabylam wczoraj podklad Kanebo Liquid Finish i
        jestem bardzo zadowolona. Naprawde swietna rzecz i dla mnie pasuje jak
        najbardziej. Tez mam jasna cere i znalazlam jasny podkladzik. Super. Bardzo
        plynny to fakt, ale nie wysusza.
        Tylko jak go nakladac? Palcem? Troche sie to wylewa ze sloiczka, bo szyjka
        dosyc szeroka. A jak ty go nakladalas?
        Dzieki za wszelkie informacje, dobrze ze jest ktos kto testuje rozne rzeczy,
        chociaz oczywiscie co dobre dla jednego niekoniecznie musi pasowac innym.

• balbina_alexandra Bombella :) 29.12.04, 15:58
          Cieszę się że mój podkładzik Ci podpasował, choć się już boję ze zaraz znów
          ktoś mnie oskarży o wymądrzanie się - oczywiście podklady to kwestia szalenie
          subiektywna, mi się Kanebo podoba, mam mieszaną, mocno przesuszającą i
          ściągającą się skórę i jestem zadowolona z naturalnego wykończenia jakie daje
          ten podkład. Ja nakładam zawsze opuszkami palców, delikatnie wklepuję w dobrze
          nawilżoną skórę twarzy :) faktycznie butelka trochę niepraktyczna z tym wielkim
          otworem...

Pozdrawiam
          • Gość: M. Balbino, jeszcze parę szczegółów, proszę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.05, 18:39
            Balbino, z Twojego postu widzę, że mamy podobną cerę. Lubię lekkie fluidy, więc
            chętnie spróbowałabym Kanebo. Możesz sprecyzować cenę? Orientujesz się, gdzie
            kosmetyki tej firmy są dostępne w Warszawie?

Do puli interesujących podkładów dla cery mieszanej dorzucę jeszcze YSL Energie
            Teint. Nie wysusza, nie zbiera się w zmarszczkach mimicznych, nie zatyka porów
            i nie zmienia koloru w ciągu dnia (to są oczywiście zalety subiektywne:-). Ma
            higieniczne opakowanie z pompką, w którym wyraźnie widać, ile jeszcze zostało
            podkładu (to plusy obiektywne;-). Do mojej jasnej cery świetnie pasuje odcień
            nr 8.
            • Gość: aga Re: Balbino, jeszcze parę szczegółów, proszę... IP: *.chello.pl 02.01.05, 23:13
              Kanebo znajdziesz na pewno w Sephorze w Galerii Mokotów, wydaje mi się że w
              Wola Parlu w Douglasie i Galerii Centrum też widziałam ale nie na 100%
    • Gość: magda Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:22
      Estee Lauder "Double wear". Naprawdę polecam. Wypróbowałam już chyba wszystkie.
      Ten nie tworzy maski, a doskonale kryje. Trzyma się cały dzień. Cena ok. 135 zł.
      Pozdrawiam
    • miumiu75 Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 29.12.04, 11:43
      Warto sprobowac Guerlain Divinora liquid spf15, nie pamietam nazwy dokladnie.
      Jest bardzo lekki, troche kryje i niezle matuje. Jeden z lepszych jakie mialam.
      Moze wydawac sie suchy przy nakladaniu, ale nie wysusza skory.
      Mysle, ze jednak moim faworytem jest Shiseido compact. Koniecznie wyprobuj.
      Nie polecam natomiast Armaniego, jest bardzo wychwalany w swiecie, ale dla mnie
      sie nie sprawdzil. Nie matuje, a powinien. Czuje jakbym nakladala krem, jest
      bardzo lekki i transparentny, to plus, ale efekt nie jest rewelacyjny.
      Rozczarowal mnie.

• carrera2003 Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 29.12.04, 12:42
      Ja od dwóch lat używam Double Wear Estee Lauder - jest świetny, ostatnio jak
      się skończył to szukałam czegoś innego bo kosmetyczka mi powiedziala że jest
      cieżki i może mi przesuszyć buzię, ale żadnego innego nie znalazłam (no chyba
      że Diorskin Ultramat - ale krocej się trzyma).
      Jest wspaniały szczególnie na zimę - taka niby kołuderka na buzię i wcale nie
      robi maski, a co najważniejsze (w moim przypadku bo pracuję pi 10 godzin)bardzo
      długo się utrzymuje na buzi.
      Mam cerę mieszną i odwodnioną - fakt fluid należy do tych cieższych ale
      wystarczy odpowiednio zadbać o cerę po zmyciu makijażu i nałożyć dobry krem na
      noc i wcale nie odwadnia skóry.
    • Gość: nina Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 12:43
      A co z L'Oreal Cashmire - uzywałyście? jaki efekt?
      • Gość: dede1 Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 14:35
        Ja obecnie go uzywam. Dobrze matuje i dobrze sie utrzymuje na twarzy. Uzywam
        koloru WARM SAND 20. Zupelnie nie polecany do skory suchej bo bedzie ja
        wysuszal. Mam cere lekko tlusta i sklonna do zanieczyszczen (niestety) i ten
        puder jest dla mnie OK.
      • Gość: mahtab Re: nina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:55
        cshmir loreal mnie bardzo zawiódł, mimo,że lubie tę firmę.Krótko sie trzyma,
        efekt pudrowy tez trwa bardzo krotko,zbiera się w zagłebieniach twarzy i "wazy"
        się na skórze.Nie polecam!
      • pixela Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 31.12.04, 20:49
        Ja używam Cashmere Perfect od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolona. Mam
        problemy z cerą, a ten podkład nie powoduje powstawania nowych wyprysków, nieźle
        kryje, nie tworzy maski, matuje, nie przesusza. Jest naprawdę OK.
    • Gość: sue Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:08
      a ja uwazam za hit bourjois, szczerze mowiac to nie weim jak sie nazywa bo
      kupowalam za granica a francuskiego nie znam :) ale ma na gorze napisane "le nu
      vous va si bien" dla mnie jest super, pozdrawiam
    • Gość: abra Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.amconex.pl 29.12.04, 13:11
      Absolutnie genialny, ale niedostępny (mam nadzieję że tylko chwilowo) jest
      fluid nieznanej u nas włoskiej firmy Studios, który można było (i znów będzie
      można) kupić w... sklepie z ciuchami Terranova przy Dworkowej w Wawie.
      Znakomicie kryje, matuje i stapia się z cerą, dostosowując się do jej kolorytu.
      I do tego tani! Same zalety. Od razu mówie, że nie jestem pracownikiem
      Terranovy, więc nie rtobię darmowej reklamy firmie; tez mam problem (jak każda)
      ze znalezieniem dobrego fluidu. Teraz zastępczo używam matującego fluidu
      Maybeline, ale to nie to...
    • Gość: liselle photogenic lancome-lys rose, kocham go:) IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:21
    • Gość: diuna Privi-City mat IP: 81.210.22.* 29.12.04, 13:44
      • justynnka Re: fluid doskonały 29.12.04, 14:28
        dla mnie - Matis- Le Tient fluide perfection, zamiennie z photogenic ultra
        comforte Lancome'a a wypróbowałam już duuużo róznych z Diorskin ( który nie
        okazał siępodziewaną rewelacją) włącznie.
    • Gość: mahtab Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:43
      Jesli w miarę odpowiada Ci revlon kolor stay (chociaz on tworzy troche maskę)
      to polecam revol make up light,jest równie trwały,ale delikatniej wygląda!
    • Gość: kasiapil Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:05
      polecam city matt jest doskonaly!
      do tego ma higeniczne opakowanie i sliczny zapach

tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl adult only
    • Gość: Arunia Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.ols.vectranet.pl 30.12.04, 13:40
      Polecam Double Wear Estee Lauder - dla mnie cudo!!!!
    • sugarbox Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 30.12.04, 15:11
      Vichy Aera Teint 23, AA matujacy (polski, bardzo dobry i tani) oraz Unifiance La Roche Posay, optycznie
      wygladzajacy dla cery tlustej i mieszanej oraz korektor tej samej firmy - super duet! Polecam - obudwie
      marki apteczne (Vichy i La Roche). Natomiast ostatnie rozczarowanie to stary puder w kremie Ireny Eris
      - kiedys super,dzis niestety pod szyldem Lirene - warzy sie i zle wchlania.
      Pozdrawiam
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 15:20
        Który Lirene dokładnie? Matujący czy kryjący?
        • sugarbox Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO 30.12.04, 15:52
          Kryjacy niestety. Poprzedni stary fluid od Ireny byl super - zwlaszcza pastelowy...Teraz pewnie
          "ulepszyli":)) i ...przedobrzyli. Zle sie wchlania (widoczne rozszerzone, zapudrowane pory - a to w
          dobrym podkladzie niedopuszczalne!), no i warzy sie na twarzy zbyt szybko. Nie wiem co z nim zrobili
          - skora raczej mi sie nie zmienila...Nie od dzis mowi sie, ze lepsze wrogiem dobrego, czyz nie?:)
          Pozdrawiam.
    • Gość: gonia Re: Szukam fluidu DOSKONAŁEGO IP: *.dyn.optonline.net 30.12.04, 15:38
      Revlon Colorstay jest chyba najlepszy , tylko ciezki i strasznie wysusza
      skore , wiec mieszam go z Diorem . Revlon kolor 03 i Diorlift 301 po
      wymieszaniu daje swietny efekt , polecam ja osobiscie jestem bardzo wymagajaca
      i ta mieszanka spelnia moje oczekiwania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka