Dodaj do ulubionych

jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwestra??

28.12.04, 15:12
..bo u mnie bedzie kreacja w klimacie wschodnim..z przewaga koloru rozowego
(w takim brudnym odcieniu). mam nadzieje, ze nie bede przypominala
ksiezniczki z kreskowek Disney World :-))))))

co do makijazu to wlasnie testuje cienie z h&m - taki mega intensywnie rozowy
w pojedynczym pudeleczku z brokatem za 12.99 zl jest po prostu supper!

z tej samej serii byl kapitalny w kolorze lekko wysuszonej miety - w sam raz
dla wlascicielek orzechowych oczu.

czy ktos zbadal juz ich blyszczyki i pudry??
szo
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.icpnet.pl 29.12.04, 00:12
      Moja kreacja to czarna delikatna sukienka ze srebrnymi marszczeniami na
      biuście, biżuterię noszę srebrną, więc chyba makijaż również zrobię jakiś
      chłodny.
      Cienie jakieś srebrno-szaro-białe, pomadka jakaś różowa, paznkocie różowe z
      brokatem. Wszystko to będzie ładnie wyglądać na opalonej karnacji.
      A może macie jakieś ciekawe pomysły?

Szo, a gdzie się wybierasz, że dobierasz sobie tak niekonwencjonalny strój?
      Zdradź nam te tajemnicę...
      • perkalik Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 00:18
        a ja dzinsy i jakis czarny top no i plus brokatowy super kiczowaty paseczek
        makijarz...puder matujacy jakis przydymiony cie na oko i koniec.Dodam ze sylwka
        spedzam na posiadowie z paczka przy piwku=)
      • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 09:27
        No prawde powiedziawszy to ze wzgledu brak tzw. 'drugiej polowki', z ktora
        definitywnie cos sie skonczylo wraz z koncem roku to postanowilam, ze
        wlasnie........nie chce siedziec w domu!!!! i nie zalamywac lapek tylko
        zorganizowalam sie wraz z mala ale zgrana banda rownie pieknych i samotnych
        kobiet i idziemy razem na...sylwestra dla singli :-)

Nie jestem nastawiona na poznanie ksiecia z bajki ale na super zabawe, nowe
        fajne znajomosci i ogolnie sympatyczne stadne powitanie Nowego Roku!

Kreacja poczatkowo miala byc bardziej klubowa niz balowa ale uleglam wlasnej
        slabosci do blyskotek, migotek i zamilowaniu do przebieranek i wyszkuje sie tak:
        - spodnica dluga do samych butkow: pod spodnica wszyta jest czarna koronkowa
        halka wykonana z bardzo sztywnego materialu, na niej znajduje sie wlasciwa
        spodnica ktora jest tak jak pisalam wczesniej w takim blado-brudno-rozowym
        kolorze, material polyskliwy...spodnica nie jest zbyt szeroka ani zbyt
        dopasowana, po bokach ma wszyte tasmy ktorymi mozna zmarszczyc spodnice i
        uzyskuje sie taki zwariowany, zawadiacko-seksowny wyglad-te koronki pod spodem
        wtedy nabieraja wyrazu ;-)
        - bluzka jest bardzo prosta: lsniacy jedwab, tak ladnie opina cialo jak czasem
        gorsety na manekinach, jest w kolorze butelkowej zieleni w takie typowe dla
        wschodniego wzornictwa kwiaty (bladorozowe oczywiscie), bez rekawow ale nie na
        ramiaczkach, wykonczona stojka,
        - torebeczka rowniez z blyszczacego materialu - na pewno widzialyscie ja w H&M -
        taka bladziutkorozowa wyszywana perelkami,
        - w torebeczce mini portmonetka...rozowa, okragla, zapinana jak kosmetyczka
        babci, z jedwabiu malowanego w kwiaty,
        - kolczyki to masa rozowych cykronii na sznureczkach z patynowanego metalu,
        bransoletka to te same sznureczki z metalu oplecione na przegubie,
        -wlosy beda tylko wyprostowane,
        -makijaz??? tu mam dwie koncepcje i nie wiem jeszcze ktora wybiore.....albo
        bedzie mocno rozowo albo przydymione oko z ciemno-butelkowym cieniem!
        -
        • kragmel bardzo mi się podoba 29.12.04, 09:31
          twoja bluzka :)
          też taką chcę.

poza tym głosuję na przydymienie oczu.
          • szokitana Re: bardzo mi się podoba 29.12.04, 09:48
            wiec bede miala oczy szeroko otwarte - jak zdybie gdzies podobna to dam cynk!
            ostatnio zblizony model ale w nieco innych kolorach widzialam w H&M w galerii
            centrum ale cena 79,99 wydaje mi sie za taki skrawek materialy nieco wygorowana.
            w kazdym razie bede pamietala!
            • kragmel Re: bardzo mi się podoba 29.12.04, 14:52
              > wiec bede miala oczy szeroko otwarte - jak zdybie gdzies podobna to dam cynk!

<tank ju> <tank ju>
              tą z H&M widziałam i całkiem mi się podobała, ale przeinwestowałam w prezenty
              gwiazdkowe ;)
        • kalooo mmmm...;) 29.12.04, 09:32
          No prosze Szo zapowiada się pieknie,radośnie i piekknie,a ja nadal nie wiem
          gdzie będziemy ani nawet gdzie chciałabym spędzic Sylwestra..Bosshh...No
          naprawdę nie wiem gdzie bym chciała.Jest jakaś opcja nad morze jechac,ale tam
          to chyba nie musiałabym sie stroić,nie??;)
          • szokitana Re: mmmm...;) 29.12.04, 09:52
            Moje dwa ostatnie Sylwestry byly delikatnie ujmujac baardzo nudne, malo
            zabawowe i marne wiec w tym roku chce inaczej.
            A nad morzem to tez zalezy co byscie robili - zawsze przeciez mozna isc
            poszalec do jakiegos klubu albo w cieplych butach bawic sie szampansko na
            Monciaku w Sopocie! Chyba wszystko zalezy od nastawienia, nastroju i wspolnej
            decyzji.
            • kalooo Re: mmmm...;) 29.12.04, 09:55
              no! Będzie dobrze! Nawet jak bedziemy pyzieć w domu...;)
              Nie no,po prostu jakas dzika akcja w tym roku z tym sylwestrem,nie wiem czemu
              tak..Cos sie wymysli na pewno! ;)
    • kragmel hehe 29.12.04, 01:33
      za duży zielony t-shirt, flanelowe spodnie w kratę (piżamowe), grube skarpetki,
      granatowy polar, włosy w kucyk, zero makijażu. kragmel siedzieć będzie w domu i
      bawić się w informera.
    • caprice83 Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 10:44
      Ja zamierzam założyć czarną bluzke bez rekawów ze srebrnymi haczykami, czarną
      spódniczkę, czarne pończoszki i srebrne szpilki. Do tego srebrna torebka i
      bizuteria.
      Co do fryzury to chyba zakręcę sobie końcówki włosów na wałki, tak żeby
      odstawały pod górę.
      Na makijaż jak zwykle będzie się składał błyszczyk, tusz do rzęs a dodatkowo
      jakiejś srebrne cienie do powiek.
      • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 14:26
        bardzo elegancki zestaw bedziesz miala!

a czy masz moze wyprobowany jakis specjalny podklad na takie wieksze wyjscia?
        cos co idealnie kryje ale nie daje efektu maski i na 100% nie bedzie sie
        swiecila twarz? ....tego boje sie najbardziej bo po 2 kieliszkach wina mam juz
        niezle rumience a jak do tego potancze to....eee....cos musze zastosowac mocno
        tuszujacego :-)
        • Gość: Jaga tez sie przylaczam IP: *.icpnet.pl 29.12.04, 14:29
          Szo, tez mnie ten problem interesuje.
          Ja mam z kolei ostatnio jakies pryszcze nie wiedziec skąd i potrzebuje czegos
          dobrze kryjacego, zeby nie wygladac jak kosmita.
          A ubiór mam podobny do Caprice, tylko mam sukienke, a nie spodnice, ale
          konwencja czarno-srebrna. Mój tez sie tak ubiera, ma szałową koszule z Cubusa z
          dobranym krawatem.
          Tylko szpilek jeszcze nie mam? Szukam jakichś czarnych albo srebrnych. Caprice,
          gdzie w Poznaniu można coś dostać? Musze cos szybko kupic, bo nie mam nawet od
          kogo pozyczyc:(
          • caprice83 Re: tez sie przylaczam 31.12.04, 13:22
            przepraszam ze dopiero teraz odpisuję, już pewnie za pozno, ale zupełnie zginął
            mi ten wątek:/
            co do szpilek to kupiłam je w Deichmanie, jak większość butów, ale latem, więc
            nie wiem czy teraz będzie coś podobnego.
            zycze udanej imprezy:)
        • Gość: mangax Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:45
          ....tego boje sie najbardziej bo po 2 kieliszkach wina mam juz
          > niezle rumience a jak do tego potancze to....eee....cos musze zastosowac
          mocno
          > tuszujacego :-)

hihihi....mam to samo i ... sama tez nie wiem co z tym zrobic, bo sie wlasnie
          boje mocno kryjacych pudrow itd. i ogolnie mocnego makijazu, zeby mi sie
          nie "zniszczyl" ... i nie wygladal gorzej niz naturalne rumience...i co tu
          zrobic ;(

pozdr.

kreacja bedzie bardzo luzna, bo wybieram sie na domoweczke u znajomej - dzinsy
          i koszulka <kolor czarny w stylu etno>, makijaz planuje troche mocniejszy niz
          zwykle, tylko wlasnie napisalam wyzej czego sie obawiam... ;)

• szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:09
            no wlasnie, wlasnie.
            ja wyprobowalam juz trzy podklady, ktore w opisie mialy informacje ze ladnie
            kryja i w pelni tuszuja i to byla porazka.
            przetestowalam:
            - podklad kryjacy Lirene - ma lady kolor i dobrze sie rozprowadza ale daje
            efekt tlustej, grudkowatej maski - a na dodatek skora jakby nie oddycha i po
            paru godzinach marze tylko o tym aby sie go pozbyc!

- podklad beztluszczowy Facefinty MaxaFactora - nie umiem go wogole
            rozprowadzic na twarzy, walkuje sie, kruszy i koszmarnie wysusza cere a na
            dodatek nadaje sztuczny wyglad poszarzalej lalki z porcelany,

- podklad Privi - tlusty, grudowaty, podkreslajacy kazdy por i zmarszczke..

jednym slowem szukam dalej. zastanawiam sie czy aby nie skusic sie na oslawiony
            Dermacol??
            • kalooo Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:12
              > - podklad Privi - tlusty, grudowaty, podkreslajacy kazdy por i zmarszczke..

eee...No jak to?ten City Matt masz?Czy te wcześniejsze velour coś tam?;)
              • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:22

dokladnie mam PRIVI Hydra Illumin - fluid rozświetlająco nawilżający, ktory
                ponoc ma tworzyc matowe wykonczenie i kryc niedoskonalosci oraz mam PRIVI
                SilkyMatt - puder sypki, ktory troche ratuje moja swiecaca sie po podkladzie
                twarz...za to pyli sie ostro i polowa pudru stale wylatuje i jest pomiedzy
                membrana a pokrywka pudeleczka i czeka az je otworze i zapapram sobie czarne
                spodnie :-)
                mam tez roz tej firmy i blyszczyk - wszysto oceniam jako bardzo marne.

kalooo napisała:

> > - podklad Privi - tlusty, grudowaty, podkreslajacy kazdy por i zmarszczke
                > ..
                >
                > eee...No jak to?ten City Matt masz?Czy te wcześniejsze velour coś tam?;)
                • kalooo Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:30
                  A,no to mi ulżyło..;) Bo juz myślałam,że to ten mój wielce ulubiony tak się nie
                  spisał..;P Ale wiesz co,bo mi ten Hydra tez się wałkuje-ten jest bardzo
                  średni,ale miałam gorsze(choćby Perfect Balance MA..;/). A może Clourstay
                  Revlona-ten to dopiero pancerny jest! Jak chccesz to Ci wyślę jakąś
                  próbeczkę,albo co;) Mam dość jasny odcień,02 chyba o ile dobrze pamiętam.

ps.Szo-sprawdzasz @ gazetową?
                  • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:33
                    do tej pory nie sprawdzalam ale zaraz to zrobie!!!
                    juz lece sprawdzic!

kalooo napisała:

> A,no to mi ulżyło..;) Bo juz myślałam,że to ten mój wielce ulubiony tak się
                    nie
                    >
                    > spisał..;P Ale wiesz co,bo mi ten Hydra tez się wałkuje-ten jest bardzo
                    > średni,ale miałam gorsze(choćby Perfect Balance MA..;/). A może Clourstay
                    > Revlona-ten to dopiero pancerny jest! Jak chccesz to Ci wyślę jakąś
                    > próbeczkę,albo co;) Mam dość jasny odcień,02 chyba o ile dobrze pamiętam.
                    >
                    > ps.Szo-sprawdzasz @ gazetową?
            • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:16
              i wlasnie mi sie przypomnialo co czasem robilam przed wiekszym wyjsciem i
              przynosilo calkiem pozytywne efekty!

- w dniu imprezy rano nakladalam na pare minut maseczke z glinka biala lub
              zielona aby 'zassala' nadmiar tluszczu z naskorka, maseczke zmywalam naparem z
              rumianku ktory lagodzi i wycisza naczynka,

- na zmeczone powieki aby oczy ladnie lsnily przykladalam mocno schlodzone w
              zamrazarniku lyzeczki od herbaty,

- noc przed impreza spalam w maseczce mocno odzywczej i rekawiczkach na
              dloniach aby miec ladne, gladkie dlonie,

- wlosy po umyciu splukiwalam na koniec calkowicie zimna woda z malym dodatkiem
              octu aby pieknie lsnily!

• Gość: zuzkapn@o2.pl Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:13
              dobry podkład to podstawa, lepiej najpierw wypróbować a potem kupować;
              polecam beztłuszczowy podkład Artistry, super sie rozprowadza, b.dobry dla mojej
              tłustej cery; nie dla suchej tez jest ok, tylko trzeba bardzo dobrze nawilżyć cerę
              pozdrawiam i pomyslności w Nowym Roku!!!
        • Gość: Ksylo Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:36
          Jeżeli chodzi o podkład, to tylko Vichy!!! Nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, super
          kryje, nie ma efektu maski i nie spływa, kiedy robi się za gorąco. Może jest
          ciut droższy (ceny porównywalne np z L'oreal),ale warto!
    • Gość: dominiqa Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:25
      trochę wam zazdroszczę... Ja w tym roku z moim słonkiem zostajemy w domu.
      Przymusowo. Chciaz planowany był bal z naszą paczka znajomych. Oni ida my
      zostajemy :( Niestety jestem niecały miesiąc po operacji i na imprezy,
      zwłaszcza te głosne pan doktor mi nie zezwolił. I tak przez kolejne pół roku.
      Ale chyba na tą domową kameralną imprezke założe cos fajnego - czyli rózowy,
      miły w dotyku, sweterek i a niech tam ...:) krótką spódnicę. A wam kochane
      zyczę wspaniałej zabawy i wiem, ze na pewno bedziecie tej nocy po prostu
      oszałamiajace.
      • szokitana Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:42
        DZIEKUJEMY ZA TAK MILE, ZYCZLIWE I PRZYJACIELSKIE SLOWA!

Na pewno tez spedzicie bardzo mily, kameralny wieczor i najwazniejsze ze w
        dobranym gronie a za rok z podwojna energia ruszycie na podboj parkietow :-)

Wszystkiego najlepszego!!!!!

Gość portalu: dominiqa napisał(a):

> trochę wam zazdroszczę... Ja w tym roku z moim słonkiem zostajemy w domu.
        > Przymusowo. Chciaz planowany był bal z naszą paczka znajomych. Oni ida my
        > zostajemy :( Niestety jestem niecały miesiąc po operacji i na imprezy,
        > zwłaszcza te głosne pan doktor mi nie zezwolił. I tak przez kolejne pół roku.
        > Ale chyba na tą domową kameralną imprezke założe cos fajnego - czyli rózowy,
        > miły w dotyku, sweterek i a niech tam ...:) krótką spódnicę. A wam kochane
        > zyczę wspaniałej zabawy i wiem, ze na pewno bedziecie tej nocy po prostu
        > oszałamiajace.
    • madzia773 Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 29.12.04, 15:41
      hej dziewczyny witam po dłuższej przerwie podobnie jak Szo:)))
      mam sukienkę w stylu hiszpańskim, czarno-czerwoną, bardzo sexy, mam czarną
      torebkę i buciki oraz kolczyki z czerwonym elementem, wiszące.
      Mam problem z makijażem, kupiłam specjalnie nowe cienie Inglota, jeden ciemny
      fiolet, drugi grafit, które roztarłam oberżyną, ale nie wiem czy fiolet nie
      będzie się gryzł z czerwonymi elementami sukienki. Do tego tylko błyszczyk na
      usta i mocno wytuszowane czarne rzęsy
      Chyba że macie pomysł na inny makijaż???

PS. Szo może w nowym roku pomyślisz jednak o nowym forum "Szo-winistyczne
      pomysły" czy coś takiego?:)
      Pozdarwiam
      • Gość: Jaga moje rady IP: *.icpnet.pl 29.12.04, 17:53
        Madzia, ja bym uważała na Twoim miejscu z tą śliwką, fioletem czy czymś tam.
        Możesz przesadzić i wyglądać ciężko albo staro.
        Lepiej nałóż cień, który nie będzie się gryzł z czerwienią. Może to być szarość
        (ładnie podkreśla zielone oczy), jakiś inny neutralny kolorek. Usta możesz
        obrysować czerwoną konturówką i rozetrzeć ładnie.
        Moje rady sylwestrowe:
        - godzine przed robieniem makijazu wypic szklanke wody z cytryną, zapobiega
        świecieniu
        - przed makijażem przejechać twarz kostkami lodu
        - dzień przed nasmarować się samoopalaczem
        - dzień przed zasnac z platkami na oczach, moga byc torebki rumianku
        - rankiem nasmarowac sie grubo kremem wyszczuplajacym, zawinac w folie i
        chodzic kilka godzin, potem splukac
        - na pryszcze polecam moja metode: spienic mocno mydlo, i nakladac punktowo na
        pryszcze, zostawic do wyschnieciac - zasusza lepiej niz niejeden preparat
        punktowy.
        Jak macie jakieś rady, to piszcie...
        • madzia773 Re: moje rady 29.12.04, 19:46
          Jaga dzieki ale nie mam cieni w kolorze szarym, a ten grafit który kupiłam jest
          za ciemny żeby zrobić nim całe oko. Właśnie wróciłam z zakupów (rajstopy) i nie
          będę miała czasu jutro łazić za cieniami bo prosto po pracy wyjeżdżamy.
          Może jakiś brąz?albo jasny róż?
          Nie mam za dużego wyboru cieni w domu...
          • Gość: Jaga Re: moje rady IP: *.icpnet.pl 29.12.04, 20:04
            Madziu,
            Nałoz ten cien tylko na dol powieki, np. na czarnej kresce na górnej powiece i
            lekko w kaciku, zeby utworzyc efekt tzw. rybki. Możesz nalozyc delikatnie i
            lekko rozetrzec ten cien. Nie maluj całej powieki przy mocnym tuszowaniu i
            mocnych ustach.
            • madzia773 Re: moje rady 29.12.04, 21:30
              Jaga na usta kładę tylko bezbarwny błyszczyk, a ten cień może faktycznie położę
              tylko po konturach i będę rozcierać palcem, nie mam kredki do oczu, tylko tą
              wściekło rózową którą mi Szo czy Kaloo poleciła, ale to nie będzie pasować.
              dzieki będę jutro wieczorem eksperymentować:)
              • Gość: Aga Re: Moj stroj na sylwka IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:26
                Ja sie wybieram na domowke ze znajomymi: ubieram bluzke na kruciotki rekaw
                czarna z kwiatuszkami delikatnymi z dekoldem do miejsca laczonego mieseczki w
                staniku,do tego no zastanawiam sie czy spodnice czy spodnie.Jezeli spodnica to
                mam czarna do kolan z rozpierdaczkiem za polowe uda a rajstopy z paskiem z tylu
                na calej nodze, a spodnie hmm takie wizytowe bardziej ale podchodzace pod
                jeans..a makijaz hmm napewno blyszczyk bezbarwny i tusz do rzes a kolor lekko
                zadymione ale neiwiem jaki jeszcze...
    • Gość: anka Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:15
      wiec u mnie tradycyjnie czarna sukienka do polowy uda w lekki srebny brokacik
      na ramiaczka bez zadnych dekoldow do tego ponczoszki seksowne opalenizna i
      buty na wysokim obcsiku co do makijazu to na powieki rozn eoddcienie brazu na
      twarz troche fluidu usta poktyje b;lyszczkiem :) p
      pozdrawiam i zycze udanej zabawy w swietnym towarzystwie :)
      • Gość: zoska Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 10:25
        a gumki od ponczoszek jak usiadziesz beda widoczne?to sie podoba facetom
    • Gość: Ziuta Cien + spodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:11
      Czy spodnica z tafty bordowa gryzie sie z fioletowo szarym cieniem?
      Wedlug mnie, moze inaczej moja bordowa spodnica z moim fioletowo szarym cieniem
      sie cholera nie gryzie. Jakos mi to pasuje... Nie wiem czemu
      A wam?
    • Gość: nathalia_26 Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: *.ci.uw.edu.pl 31.12.04, 13:35
      Ja tradycyjnie - złoto-czarno. Pasuje do koloru moich oczu i karnacji.
      • Gość: Spinkaaa Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes IP: 80.48.96.* 31.12.04, 15:12
        oj,mam nadzieje,ze nigdy nie bede miala takich problemow jak Wy!!!tych
        kiczowatych bucikow srebrno-zlotych..no nie zle!!a czy wy wiecie ze juz dawno
        to z mody wyszlo!!troche ekstrawagancji!!
        • kragmel Re: jakie kreacje i makijaze obmyslacie na sylwes 31.12.04, 15:16
          a co zakładasz ekstrawaganckiego, moja droga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka