milena666 28.12.04, 23:25 czy zażywanie narkotyków takich jak exstasy może wpływać na wypadanie włosów? Odwodnienie organizmu lub gorączka też mają wpływ na wypadanie włosów? Proszę o szybką odpowiedż to dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zofia7 moja odpowiedz 29.12.04, 02:20 widzisz nie wiem gdzie sie podziala pani Ekspert moze wyjechala na swieta i ma wolne moze miec wplyw wysoka goraczka a nawet stres co do ecstasy do nic mi na ten temat nie wiadomo miom zdaniem to raczej nie ma duzego wpluwu,moze masz genetycznie slabsze wlosy i wystarczyl jakis jeden czynnik ktory to sprowokowal,ja Ci proponuje zebys zrobila trichogram znajdz gdzie sie go robi w Twoim miescie a potem pojdz prywatnie do dermatologa wenerolog to taki ktory sie zajmuje wlosami on Ci cos przepisze na wlosy trzymaj sie i nie rozpaczaj ja tez mam ten problem ale mojej mamie przeszlo miala to samo i nie jest lysa podejrzewam ze jestes mloda a mlody organizm sie szybko regeneruje,istnieje jeszcze mozliwosc ze to hormony pojdz do ginekologa badania na hormony robi sie w 9 dniu cyklu mozesz tez zrobic badanie na zelazo i ogolnie morfologie kup maseczke henna wax treatment w aptece podono dobra dziala tez na skore zeby pobudzic wlosy do odrosniecia kup rewalid podobno dobry mijej kolezance pomogl mi nie:((tomoze trwac dlugo uzbroj sie w cierpliwosc i nie zalamuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
ala75 opowiadam 29.12.04, 10:57 Ecstasy powodują:paranoję,uzależnienie,bezsenność,zaburzenia pracy nerek,śpiączkę,gorączkę,odwodnienie,dreszcze,nadciśnienie,zawał serca,utarę pamięci,depresję.Wypisała ci to z dobrego źródła.Myślę żę ecstasy na pewno mają wpływ na włosy,jak i na cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
akara00077 Re: opowiadam 30.12.04, 10:46 chyba najwiekszy wplyw na wlosy to ma feta... Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: WYPADANIE WŁOSÓW A NARKOTYKI 20.01.05, 08:45 Witam Bezpośrednio narkotyki nie mają wpływu na włosy, ale pośrednio jak najbardziej, szczególnie jeżeli są stosowane przez dłuższy czas (przez negatywny wpływ na cały organizm, patrz działania uboczne wypisane przez Alę 75). Natomiast długotrwała gorączka i odwodnienie mają działanie negatywne na sta włosów i mogą spowodować ich wypadanie. Generalnie jest tak, że włosy są odzwierciedleniem stanu organizmu. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś