Dodaj do ulubionych

WYPADANIE WŁOSÓW A NARKOTYKI

28.12.04, 23:25
czy zażywanie narkotyków takich jak exstasy może wpływać na wypadanie włosów?
Odwodnienie organizmu lub gorączka też mają wpływ na wypadanie włosów?
Proszę o szybką odpowiedż to dla mnie bardzo ważne
Obserwuj wątek
    • zofia7 moja odpowiedz 29.12.04, 02:20
      widzisz nie wiem gdzie sie podziala pani Ekspert moze wyjechala na swieta i ma
      wolne moze miec wplyw wysoka goraczka a nawet stres co do ecstasy do nic mi na
      ten temat nie wiadomo miom zdaniem to raczej nie ma duzego wpluwu,moze masz
      genetycznie slabsze wlosy i wystarczyl jakis jeden czynnik ktory to
      sprowokowal,ja Ci proponuje zebys zrobila trichogram znajdz gdzie sie go robi w
      Twoim miescie a potem pojdz prywatnie do dermatologa wenerolog to taki ktory
      sie zajmuje wlosami on Ci cos przepisze na wlosy trzymaj sie i nie rozpaczaj ja
      tez mam ten problem ale mojej mamie przeszlo miala to samo i nie jest lysa
      podejrzewam ze jestes mloda a mlody organizm sie szybko regeneruje,istnieje
      jeszcze mozliwosc ze to hormony pojdz do ginekologa badania na hormony robi sie
      w 9 dniu cyklu mozesz tez zrobic badanie na zelazo i ogolnie morfologie kup
      maseczke henna wax treatment w aptece podono dobra dziala tez na skore zeby
      pobudzic wlosy do odrosniecia kup rewalid podobno dobry mijej kolezance pomogl
      mi nie:((tomoze trwac dlugo uzbroj sie w cierpliwosc i nie zalamuj sie
      • ala75 opowiadam 29.12.04, 10:57
        Ecstasy powodują:paranoję,uzależnienie,bezsenność,zaburzenia pracy
        nerek,śpiączkę,gorączkę,odwodnienie,dreszcze,nadciśnienie,zawał serca,utarę
        pamięci,depresję.Wypisała ci to z dobrego źródła.Myślę żę ecstasy na pewno mają
        wpływ na włosy,jak i na cerę.
        • akara00077 Re: opowiadam 30.12.04, 10:46
          chyba najwiekszy wplyw na wlosy to ma feta...
    • oksana.zarewicz Re: WYPADANIE WŁOSÓW A NARKOTYKI 20.01.05, 08:45
      Witam
      Bezpośrednio narkotyki nie mają wpływu na włosy, ale pośrednio jak
      najbardziej, szczególnie jeżeli są stosowane przez dłuższy czas (przez
      negatywny wpływ na cały organizm, patrz działania uboczne wypisane przez Alę
      75). Natomiast długotrwała gorączka i odwodnienie mają działanie negatywne na
      sta włosów i mogą spowodować ich wypadanie. Generalnie jest tak, że włosy są
      odzwierciedleniem stanu organizmu.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka