Dodaj do ulubionych

kosmetyki CLINIQUE ?

IP: *.nyc.rr.com 16.05.02, 19:29
Zauwazylam, ze raczej malo dziewczyn z forum stosuje kosmetyki tej firmy.
Ciekawa jestem czemu...
Ja osobiscie je lubie - mam praktycznie cala serie pilegenacyjna - emulsja do
mycia wrazliwej buzi, delikatnie zluszczajacy tonik do super wrazliwej cery,
preparat do demakijazu (oczywiscie wrazliwych) oczu , dramatically different
moisturizing lotion i kremik pod oczy, ktory okazal sie blogoslawienstwem dla
mojej przesuszonej i zmeczonej korektorami skory pod oczami - daily eye
benefits. No a do tego jeszcze troche kosmetykow kolorowych, z ktorych
najbardziej mi chyba odpowiadaja - cien w sztyfcie i tusz do rzes (long pretty
lashes).
A jakie jest wasze doswiadczenie z kosmetykami tej firmy?
Serdecznie pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: kosmetyki CLINIQUE ? IP: *.atlantic.net 16.05.02, 19:55

Fragment rozmowy na temat Clinique:

Właśnie używam All About Eyes (wcześniej było Lancome i Lancaster) i uważam,
      że jest niezły: skóra delikatna, wygładzona, oczy po nocy wyglądają dobrze.
      Ale uwaga: kosmetyki Clinique wymagają używania całej serii i pod ten krem
      powinnaś użyć DDFM (dramatically different moisturizing lotion), który cię
      porządnie nawilży i dopiero później All About Eyes. To niestety podnosi koszty.
      To nie jest prawda, że kosmetyki Cliniqua koniecznie wymagają jednoczesnego
      stosowania zestawu 3 kroków ( który swoją drogą, już tu kiedyś oceniałam,
      pisząc o Clinique i naprawdę nie polecam go nikomu, za te pieniądze można
      kupić o wiele lepsze rzeczy) tak producenci Cliniqua chcą byśmy myśleli, i w
      ten sposób kupili więcej ich produktów, kosmetyki Cliniqua można spokojnie
      używać osobno, np tylko krem pod oczy All about eyes, i naprawdę bedzie on
      spełniał swoje zadanie jako - krem pod oczy.
      Droga Basiu, używałam wielu kosmetyków różnych firm i kosmetyki Clinique
      naprawdę mi bardzo odpowiadają. Nie wiem czy używałaś ich przez dłuższy czas,
      żeby odczuć bardzo pozytywne efekty ich działania. A co do używania DDML pod
      krem All About Eyes - skóra jest lepiej nawilżona i wzmacnia efekt kremu pod
      oczy. To prawda, że Clinique poprzez system 3-kroków może naciągać klientki na
      wydawanie większej ilości pieniędzy, ale nic na to nie poradzę, że mi te
      kosmetyki bardzo odpowiadają. Ale kosmetyki to kwestia indywidulanego odczucia
      każdej z nas i potrzeb naszej skóry. Serdecznie pozdrawiam!
      Droga Sabo, nie chciałam przez to powiedzieć, iż uważam kosmetyki firmy
      Clinique za niedobre, ależ nie, wśród ich oferty można znaleźc wiele bardzo
      dobrych produktów, jak równiez kilka takich, których raczej lepiej unikać.
      Naturalnie, że kwestia doboru kosmetyków to sprawa indywidualna, co zawsze
      powtarzam w swych artykułach. Jednak np toniki proponowane przez Clinique
      zawierają wiele podrażniających składników, w tym alkohol denaturowany,
      mentol, kamforę, ciężko w to uwierzyć, ale do niedawna zawierały one nawet
      aceton w swym składzie. Taka mieszanka nie jest dobra nawet dla tłustej cery.
      Niestety to sprawia, że po dłuższym czasie ich stosowania, mogą spowodować
      podrażnienie i wysuszenie skóry. Jedynie tonik dla wrazliwej cery pozbawiony
      jest allkoholu. Jesli chodzi o ich mydło, to w składzie nie wiele różni się od
      tradycyjnych mydeł do mycia, a to sprawia, że może wysuszać, a po drugie jego
      cena jest zbyt wysoka, jak na taką jakość. ( niestety zanim zacżęłam się
      głębiej interesować kosmetyką zdążyłam dostatecznie długo przetestować system
      3 kroków na sobie) Naturalnie każdy reaguje inaczej, i to , że dla mnie system
      ten nie sparwdził się nie znaczy, że innych też podrażni. Niemniej jednak to
      nie znaczy, że taki tonik z dużą ilością alkoholu może być pomocny, ja tylko
      sugeruję, że nie jest to dobry ksometyk, a wybór nalezy już do każdej z
      nas.Tzw. żółty krem jest rzeczywiście przyzwoitym, nawilżającym kremem,
      zwłaszcza dla bardzo suchej skóry, zawiera olej mineralny, lanoine oraz olej
      sezamowy. Nadaje się on również do stosowania w okolicach oczu, wydaje mi się,
      że skoro All about eyes zbyt słabo nawilża w twoich przypadku, to znaczy, że
      jest to zbyt lekki kremik dla ciebie. Oczywiście jednym z wyjść jest używanie
      DDML wspólnie z kremem pod oczy, co rzeczywiście wiąże się z wyższymi kosztami
      lub też kupienie jednego kremu pod oczy, ale o bogatszej konsystencji. To
      bardzo dobrze , że udało ci się znaleźć ksometyki, które odpowiadają potrzebom
      twojej skóry, co jak widać na tym forum jest bardzo trudne dla wielu kobiet.
      Ja chciałam tylko podkreślić, że używanie systemu 3 kroków nie jest
      koniecznością aby pozostałe produkty Cliniqua działały skutecznie, jest tylko
      opcją, ale nawet jeśli z nich zrezygnujemy , to nie znaczy, że pozostałe
      produkty używane indywidulanie będą działały mniej skutecznie.
      Pozdarwiam:))
      Bardzo Ci Basiu dziękuję za ten komentarz, choć trochę mnie przestraszyłaś tym
      tonikiem! To prawda, że pachnie "mocno". Używam nr 2 od trzech miesięcy i jak
      dotychczas mi nie szkodzi tzn. nie wysusza suchych części twarzy (mam cerę
      mieszaną), a skutecznie pomógł mi zwalczyć pojawiające się tu i ówdzie
      wypryski. Ale w związku z tym co napisałaś nie wiem co będzie w przyszłości.
      No cóż mogę służyć jako króliczek doświadczalny firmy Clinique i zobaczymy co
      będzie dalej! Jeszcze raz pozdrawiam!
      Nie chciałam cię Sabo przestraszyć, mogę ci tylko doradzić na podstawie swej
      wiedzy i doświadczenia, że lepiej odstawić ten tonik. Ja również używałam nr 2
      i to dłużej niż trzy miesiące, także mam cerę mieszaną, początkowo nie
      odczuwałam żadnego podrażnienia, ani widocznego przesuszenia, ale tak to jest
      z substancjami, które niekorzystnie oddziaływują na naszą skórę, że ich efekt
      nie musi byc widoczny od razu, a czasem efekt może być widoczny po czasie. Po
      pewnym czasie używania tego toniku i mydła miałam okazję zbadać sobie poziom
      nawilżenai skóry i wynik był straszny, skóra była bardzo odwodniona, mimo, że
      na zewnątrz brak było konkretnych objawów, poza tym z czasem pojawiła mi się
      wysypka w okolicach brody i płatków nosa, nawet dermatolog nie widziałał co to
      może być, podejrzewał alergię. Objawy ustąpiły po odstawieniu toniku i mydła,
      oczywiście nie od razu, niestety zabrało mi trochę czasu by skóra mogła dojść
      do siebie. Teraz bardzo żałuję, że wcześniej nie wiedziałam tego wszystkiego
      co teraz wiem. Tonik ten zawiera kwas salicylowy, jednak jeśli chcesz używać
      prepartów z kwasem salicylowym to szczerze radziłabym sięgnąć po inne opcje,
      mamy ich już kilka na naszym rynku. Jak widzisz ja się już zabawiłam w
      króliczka, czego bardzo żałuję.
      Pozdrawiam
      W takim razie ponieważ lubisz tę firmę sugerowałabym ci po skończeniu Lotionu
      2 kupić sobie Mild Clarifying Lotion, również zawiera kwas salicylowy, więc
      także może być pomocny w zwalczaniu drobnych wyprysków. A swoją drogą to
      przykre , że taka firma jak Clinique, która szczyci się , iż jej kosmetyki są
      hypoalergiczne, bezzapachowe, odpowiednie nawet dla wrażlwiej cery, ma w
      swojej ofercie produkty o takim składzie...
      • Gość: Maruda Re: kosmetyki CLINIQUE ? IP: *.nyc.rr.com 16.05.02, 20:44
        Dzieki Basiu, mimo iz jestem raczej weteranka Forum , jakos przeoczylam
        poprzednie watki o kosmetykach Clinique.
        Dodwa jeszcze tylko, ze wcale nie sugerowalam sie ich 'filozofia' trzech krokow
        tylko jakos tak wyszlo, ze uzbierala mi sie cala seria :-) Na przyklad nie
        bardzo rozumiem jak mozna myc buzie mydlem - a kysz! ja bym nawet tym
        delikatnym nie tknela twarzy, to samo z tonikami alkoholowymi.
        Jeszcze raz dzieki :-)
        Duza Buzka :-)
        • Gość: Basia Re: kosmetyki CLINIQUE ? IP: *.atlantic.net 16.05.02, 20:48
          Pewnie tych wątków było i więcej, ale co znalazłam to odświeżyłam,a ta rozmowa
          jest skopiowana z forum wizażu, może akurat kogoś zainteresuje.

Ja też pozdrawiam serdecznie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka