Dodaj do ulubionych

System Oriflame

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 17:19
Chciałam zapytac, czy system Orfilame dotyczący konsultantek sie zmienił?
Tzn. jak pamiętam, to było podobnie do Avonu: wpłata, rejestracja i potem
regularnie co jakiś czas (misiąc?) obowiązek składania zamówień za okreslona
kwotę - inaczej wypad. Czy teraz jest tak nadal? Podoba mi się system NS -
zapisałam się i moge kupować z upustem ile i kiedy chcę. Z tego, co się
zorientowałam ATW ma podobnie (czy tak?). Prosze o odpowiedź odnosnie
Oriflame, potwierdzenie albo zaprzeczenie z ATW i podanie mi ewentualnie
innych firm działających na zasadach podobnych do NS.
Obserwuj wątek
    • zoey7 Re: System Oriflame 29.12.04, 17:29
      Od ponad miesiąca jestem konsultantką Oriflame nie dla zarobku, ale głównie po
      to, aby zamawiać sobie taniej kosmetyki ;-) Nie musisz co miesiąc zamawiać,
      jeśli przez rok tego nie robisz, to wtedy wypad ;-) W styczniu za rejestrację
      płaci się chyba tylko 9,90. Jeśli przez pierwsze 3 miesiące zamówisz za
      określoną liczbę punktów (każdy kosmetyk to ileś tam punktów), zwracają Ci
      opłatę rejestracyjną. No i nie ma żadnej określonej kwoty, za którą musisz
      nakupować co miesiąc.
    • Gość: justa Re: System Oriflame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 14:02
      ale jeśli w Ori nie kupisz co miesiąc, to po roku musisz ponowić opłatę
      rejestracyjną. w żadnej innej firmie się z tym nie spotkałam. HWC już sobie
      asiek znalazłaś ;) tam trzeba kupić za 18 zł na rok, da się przeżyć. ATW nie
      trzeba robić zakupów, do niedawna trzeba było przez pierwsze 2 miesiące kupić
      za ok. 120 zł, ale podobno to znieśli. a w Avonie nie ma żadnego wypadu,
      zamawiasz, kiedy chcesz, ale za min. 160 zł (inaczej nie dostajesz upustu - też
      chyba wyjątek wśród takich firm - plus 12 zł za spakowanie małej paczki) albo
      kupujesz w COKu (wtedy najwyżej nie dostaniesz upustu). jeszcze jest Mary Kay,
      Faberlic, ale tu już zasad nie znam.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: System Oriflame IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.01.05, 14:29
        No ale Ori czy Avon mam na miejscu, więc nie muszę płacić za dostawę, tylko
        kupuję na miejscu, a HWC nie ma w Krakowie. O ATW też myślę, nawet, jeśli nie
        zamawiałabym u nich dużo, to zawsze i tak mi się opłaca. No jeszcze pomyślę. ;)
        • Gość: Majka Re:Do Avon IP: 80.50.45.* 03.01.05, 15:26
          Napiszcie dokładniej o Avonie, proszę!!!
          • Gość: ccc Re:Do Avon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 15:44
            jesli w avonie nie zamawia sie przez 3 m-ce pod rząd to wypadasz
            • justa_79 Re:Do Avon 03.01.05, 15:52
              może taka jest teoria, ale w praktyce osoby, które nie zamawiały np. przez 2
              lata sprawdzają i okazuje się, że nadal mogą zamawiać, mają ten sam numer, nie
              muszą wznawiać opłaty...
          • chicarica Re:Do Avon 03.01.05, 16:24
            Zapraszam na forum Avon :)
        • magda-fl Re: System Oriflame 03.01.05, 15:32
          W Oriflame jest tak, jak napisała justy. Jeśli nie będziesz składać minimum 1 zamówienia na miesiąc, po roku musisz wznowić opłatę rejestracyjną. Poza tym za każde zamówienie płacisz 4zł (no chyba, że będziesz zamawiać powyżej 100PD, ale to całkiem spora kwota, więc na początku będzie cieżko).
          W ATW kupujesz kiedy chcesz i za ile chcesz. Opłata rejestracyjna wynosi 5zł, więc to cały Twój dożywotni wkład. W Krakowie możesz kupować bezpośrednio w punkcie dystrybucyjnym.
          W Faberlic opłata rejestracyjna wynosi 19zł. Nie ma obowiązku składania zamówień, ale po pół roku braku aktywności musisz wznowić opłatę członkowską. Poza tym za zamówienia poniżej 150zł pobierana jest opłata za przesyłkę 17zł. Całe szczeście w Krakowie działa biuro Faberlic, przez które można składać zamówienia (nawet tak małe jak np. jedna sztuka kosmetyku) i nie płaci się żadnych dodatkowych kosztów.
          Gdybyś miała więcej pytań, chętnie odpowiem. Pisz na maila (mogę też podać gg) Sama jestem z Krakowa, więc się orientuję jak to u nas jest. Pozdrowionka :)
          • mukron23 Re: System Oriflame 03.01.05, 17:34
            chcialam tylko dodac ze (w oriflame) nie zawsze palci sie owe 4 zlote - to jest tzw oplata manipulacyjna i mozna jej uniknac oraz wpisowe rowniez sie zmienia - firma proponuje promocyjne odnowienia wpisu a ponadto tzw program witamy - mozliwosc otrzymania za zlotowke zestawow kosmetykow => asiek jesli by cie zaintereswalo - warto sprobowac - siedze w tym 5ty a moze 6ty rok - niezla zabawa nowe twarze i naprawde mozna na tym zarobic (jesli sie chce)
          • Gość: ciekawska Re: System Oriflame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:54
            Hej dziewczyny a jak to jest z tymi firmami w Warszawie? sa punkty gdzie mozna
            ominac te koszty? a moze sklepy gdzie mozna to kupic nie ponoszac kosztow
            dodatkowych? W centrum jest sklep Avonu mozna tam kupowac nie bedac konsultantka?
            • justa_79 Re: System Oriflame 04.01.05, 09:57
              takie centra są zawsze dla konsultantek i dystrybutorów, a nie dla klientów. po
              zapisaniu się możesz tam robić zakupy. w Warszawie jest centrum Nu Skin.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: System Oriflame IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.01.05, 19:04
            A to o Faberlicu nie wiedziałam... Tzn. jak czytałam na stronie, to to mało
            atrakcyjne się wydawało - małe upusty, trza zamawiać, płacić za przesyłkę. Z
            tego co mówisz rozumiem, że jednak jest w Krk miejsce, gdzie można kupować
            kosmetyki, zamiast zamawiać...? I wystarczy powiedzmy raz na pół roku coś
            kupić, żeby nie wypaść? Do ATW się dziś zapisałam i bardzo się opłaca, podobnie
            Nu Skin - raz płacisz, korzystasz całe życie.
            • magda-fl Re: System Oriflame 03.01.05, 19:50
              asiek, w Krakowie jest biuro Faberlic, ale i tak trzeba tam zamawiać kosmetyki i potem odbierać. Nie ma tak dobrze jak w ATW
              • asiek_asiekowaty Re: System Oriflame 03.01.05, 19:59
                Tzn. musiałabym raz jechać, żeby zamówić i drugi raz, żeby odebrać? Gdzie w KRK
                jest to biuro? I zamawiając na miejscu oczywiście nie płacę nic dodatkowo poza
                kosmetykami? I czy mogłabys mi wyjaśnić zasady z wcześniejszego mojego pytania?
                Po prostu nie opłacałoby mi się zapisywac, jesli byłabym zmuszona zamawiać co
                jakis czas i za określona kwotę. (chciaam czasem coś dla siebie)
        • Gość: mika Re: System Oriflame IP: *.elgrom.eu.org / 81.210.69.* 03.01.05, 16:57
          Napiszcie proszę, co to jest to HWC?
          Gdzie tego można szukać?
          • justa_79 Re: System Oriflame 03.01.05, 17:01
            Harmonny World Club. szukać można w googlach ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka