Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:22 Możecie mi powiedzieć jak zdobicie paznokcie - tzn czym, może macie jakieś ładne i łątwe do wykonania wzorki. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x-es Re: Zdobienie paznokci IP: *.potokowalan / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:30 wejdź na google, w wyszukiwarce wpisz " nail art gallery" naprawde mnóstwo wzorków tam znajdziesz!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:54 Ja sama sobie zdobie pakznokcie i zawsze wygladaja bardzo ładnie. Kupiłam sobie lakiery z cienkimi pędzelkami. Troche mi na to kasy poszło ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: Zdobienie paznokci IP: *.aster.pl 09.01.05, 19:03 TYLKO ĆWOKI ZE WSI I BEZGUŚCIA zdobią paznokcie.Eleganckie kobiety tego nie ROBIĄ, TYLKO MALUJĄ W NATURALNYM KOLORZE ,EWENTUALNIE NA CZERWONO. Czy widziałyście np u Grażyny Torbickiej czy Małgorzaty Foremniak zdobione pazury ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Zdobienie paznokci IP: *.cac.psu.edu 09.01.05, 19:09 przy "zdobionych paznokciach" slicznie wyglada jakis gustowny tatuaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zz Re: Zdobienie paznokci IP: *.hr.hr.cox.net 09.01.05, 21:39 Gość portalu: julita30 napisał(a): > TYLKO ĆWOKI ZE WSI I BEZGUŚCIA zdobią paznokcie.Eleganckie kobiety tego nie > ROBIĄ, TYLKO MALUJĄ W NATURALNYM KOLORZE ,EWENTUALNIE NA CZERWONO. Czy > widziałyście np u Grażyny Torbickiej czy Małgorzaty Foremniak zdobione > pazury ??? No tak. Nie widziałam nigdy pani Torbickiej w sandałach, dżinsach, ani koszulce z nadrukiem. Dziewczyny jesteśmy ćwokami! A ja myślałam że elegancja polega na dobieraniu wyglądu do sytuacji. Już Cię widzę na klubowej imprezce w mundurze prosto z biura. Eleganckie kobiety chodzą w kostiumach, nie? Na wycieczkę w góry też, nie? Do pracy kolor naturalny, na wieczór czerwony. Bo eleganckie kobiety chodzą co najwyżej na eleganckie bankiety. Trzymaj się zrdowo, Julitka - mamucie. :) A co do zdobienia... Ja paznokcie robię po prostu w salonie manicure. Ostatnio zrobiłam sobie na paznokciach wicherki yin-yan. Ubieram się zwykle na czarno- biało, mam wisiorek i pierścionek z tym symbolem. Pasowało świetnie. Myślę, że to nie jest trudny wzór do zrobienia w domu. Na domowe sposoby polecam również "paznokciowe" naklejki oraz lakier z "gruboziarnistym" brokatem. Z takich dużych kropek można ułożyć wzorki, kwiatki czy co tam chcesz. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: Zdobienie paznokci IP: *.aster.pl 09.01.05, 22:10 TO POWIEDZ MI MĄDRALO, JAKIE są okoliczności, gdzie pasują kiczowate wzorki na paznokciach ? Chyba tylko disco w remizie w Pcimiu Dolnym HEHEHEHE1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zz Re: Zdobienie paznokci IP: *.hr.hr.cox.net 09.01.05, 23:21 Z "ćwokiem" chcesz dyskutować Julitko? Przecież to takie nieeleganckie. Ah, przepaszam to Twoje słowo! Tylko że do tej Twojej elegancji przydałoby się troszkę kultury. Zastanawiam się tylko skąd u Ciebie ta wiedza co jest w modzie poprawne a co nie. I tak cała twoja elegancja pochodzi z bazarku lub co najwyżej hipermarketu. Bo błyskotliwe porównania z salonu Versace raczej nie. A zawziętość za to - prosto z Pcimia. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Zdobienie paznokci IP: *.pronet.lublin.pl 09.01.05, 23:32 wiesz moze w Pcimiu Dolnym ideałem piekna sa aktoreczki z przecietnych polskiech seriali;p jakos mnie to malo obchodzi ze Foremniak nie nosi zdobionych pazurow. o czym to niby swiadczy? ze to jest w zlym guscie? ile Ty masz lat kobieto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmisia Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:52 dziewczyny nie obniżajcie prosze poziomu dyskusji wiadamo, ze inwektywy malo maja wspolnego z elegancja poza tym np. jak dla Foremniak nie jest ani szczytem elegancji ani dyktatorka jakiejkolwiek mody ponadto tak jak napisala Zz to swój ubiór i wygląd należy dostosować do sytuacji kiedy i gdzie zdobione paznokcie? np. na sylwestra, karnawałowe zabawy, imprezę w klubie itd., na co dzień - to zależy jakie zdobienie, na pewno moża się pokusić o zdobienie delikatne, nie rzucające się bardzo w oczy wszytko zależy od skomponowania tego z całą resztą czyli ubiorem, poza tym ja myślę, że tak naprawdę to najważniejsze jest posiadanie pewnego wyczucia i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Zdobienie paznokci IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:51 Uważam że zdobienia są bardzo na czasie. Oczywiście trzeba wiedzieć ile sobie można pozwolić i na jakie zdobienia w pracy. Ja na przykład lubię zdobienia kolorowe i rzucające się w oczy - co nie oznacza że jestem jakąś wieśniarą!!!! ale do pracy nigdy nie pomaluję tak paznokci. Zazwyczaj maluję sobie french manicure - można je zrobić naprawdę na wiele sposobów, i sa zawsze na miejscu - skromne i eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:45 pokaż mi swoje paznokcie a powiem ci kim jesteś...większość kobiet szpeci swoje dłonie malując paznokcie wedle modnych podobno wzorów, efekt jest czasem porażający ,kicz to małopowiedziane...okopnie szczególnie wygłądaja wzorki na grubaśnych tipsach bez uzupełnień...ja jestem konserwatystą jak paznokcie pomalowane to tylko czerwonym lakierem ...posiłkując się stwierdzeniem forda od samochodów można by rzec - paznokcie można pomalować każdym kolorem ,ale by był to kolor czerwony / auta dla forda mogły być tylko czarne/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zz Re: Zdobienie paznokci IP: *.hr.hr.cox.net 10.01.05, 20:39 Tym sposobem popadamy w skrajności. Padło hasło zdobione paznokcie, to już przed oczy nasuwa się rzeźbiony w trójwymiarze pop-art wykonany flamastrem na zaniedbanych łapach. A to równie dobrze może być jakiś drobny, ciekawy akcencik na jednym paznokciu. I to jak zwykle kwestia wyczucia. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha500 Re: Zdobienie paznokci IP: 193.151.48.* 10.01.05, 21:49 wejdzcie sobie na stronke www.wizaz.pl w menu-wizaż-paznokcie, tam beda 4 artykuly o zdobieniu pazurkow-to jest super!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:31 No powiem wam szczerze ze weszlam sobie na ta stronke i teraz bez problemu maluje wszystkim moim kolezankom paznokcie a najczesciej "Mały niezbednik XI" To wygląda na trudne ale to jest baaaaardzo proste. (przynajmniej dla mnie) Pozdrawiam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Zdobienie paznokci 21.01.05, 23:24 A ja mam pytanie-skoro o elegancji mowa-od kiedy czerwone pazury są eleganckie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biii Re: Zdobienie paznokci IP: *.net 21.01.05, 23:41 od momentu od ktorego zaczeto uwazac foremniak za wzor elegancji Odpowiedz Link Zgłoś
juliet22 Re: Zdobienie paznokci 23.01.05, 09:00 Julita, popieram Cię w 100%! U siebie w biurze też jeszcze nie widziałam kobiety ze "wzorkami" na paznokciach! Dominuje french albo w ogóle brak lakieru. A malowanie sobie jakichś paseczków, krateczek czy gwiazdek dobre jest dla wsioków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyczka Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:41 juliet22 napisała: > Julita, popieram Cię w 100%! U siebie w biurze też jeszcze nie widziałam > kobiety ze "wzorkami" na paznokciach! Dominuje french albo w ogóle brak > lakieru. A malowanie sobie jakichś paseczków, krateczek czy gwiazdek dobre jest > > dla wsioków A KTO WIEŚNIARO PATRZY SIE NA CIEBIE W BIURZE O ZAOSTRZONYM RYGORZE? Nie chcesz to nie maluj. Wiem że większość z was nadal chiałoby chodzić w szerokich bufiastych spodnich, majtkach ala Babcia Klocia, golfach od kolan po szyje, i czesać sie jak nieboszczyk w trumnie...... To wasz wybór ja tam wole cieszyć sie życiem i prubować wszystkiego, wzorek na moich paznokciach pokazuje humor jaki mam. Czerwony mam tylko wtedy kiedy mam okres i mam ochote tylko sie kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyczka Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:27 Gość portalu: julita30 napisał(a): > TYLKO ĆWOKI ZE WSI I BEZGUŚCIA zdobią paznokcie.Eleganckie kobiety tego nie > ROBIĄ, TYLKO MALUJĄ W NATURALNYM KOLORZE ,EWENTUALNIE NA CZERWONO. Czy > widziałyście np u Grażyny Torbickiej czy Małgorzaty Foremniak zdobione > pazury ??? Tylko kobiety ze średniowiecza nie idą za postępami tylko stoją w miejscu i na forum ktore jest o zdobieniu paznokci gadają o Torbickiej i Foremniak oraz obrażają innych. Może wiele osób uważa ciebie za bezguście bo jesteś kompletnie zacofana? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Zdobienie paznokci 22.01.05, 23:55 To i tak dobrze że nie Beate Kozidrak..;D Odpowiedz Link Zgłoś
popea1 Re: Zdobienie paznokci 23.01.05, 08:29 To i tak dobrze że nie Beate Kozidrak..;D Albo Dodę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Zdobienie paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:32 Miastowe sie znalazły... Bardzo ładnie wyglądają lekko przyozdobione paznokcie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Zdobienie paznokci IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 15:58 hehe a co kogo obchodzi jakie kto ma paznokcie? french, zaokraglone, w kwadrat, w rabek, zielone, czerwone, obgryzione, krotkie dlugie, zawijane czy obsrane... hehe wolna wola wolny kraj, kazdy sobie maluje jak chce i co kogo obchodzi jakas tam foremniak, ktora btw wcale nie jest ani piekna ani jakas szykowna.. tez mi przyklad dla mnie czerwone paznokcie nie sa ladne, ale co mnie obchodzi jak ktos sobie maluje. az faktycznie trzeba bylo napisac zlosliwego posta i rozpetac awanture... mam tu na mysli autorke tegoz posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re: Zdobienie paznokci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:24 Ja jestem zwolenniczką różnorakiego zdobienia panokci. Nie ma dla mnie znaczenia czy ide do pracy czy jadę do szkoły, czy na spotkanie ze znajomymi. Zawsze staram się dobrać odpowiedni wzór na daną okazję. Uważam, że osoby, które nazywają zdobienie panokci wiochą same są nimi, ponieważ nie wiedzą na czym tak naprawdę polega zdobienie. Tak samo jak makijaż na kazdą okazję można zrobić go albo delikatnie albo odważnie i tak samo jest z paznokciami. Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: Zdobienie paznokci 02.02.05, 14:38 www.wizaz.pl/?content=category&id=33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biki Re: Zdobienie paznokci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:41 jak ktoś nie lubi wzorków na paznokciach to nie rozumiem po co w ogóle udziela sie w tym temacie. A co do tych Foremniak i Torbvickich to nie liczy się naśladowanie innych tylko własny styl Odpowiedz Link Zgłoś