Dodaj do ulubionych

Pytanie do balbiny_alexandry

05.01.05, 22:41
Balbino prosze polec mi jakis dobry podkład z wyzszej półki ktory byłby
leciutki nie tworzył efektu maski i nadawal sie do cery mieszanej ?? W
ktoryms watku zachwalalas kanebo jaki masz typ cery ze sie tak super
sprawdził???
Obserwuj wątek
    • agmusz Pytanie do balbiny_alexandry- również 05.01.05, 22:44
      Balbinko, napisz proszę jakiego korektora uzywasz na naczyńka. Dziękuję i
    • kampysia Re: Pytanie do balbiny_alexandry 05.01.05, 22:45
      Nie jestem Balbina, ale osmiele sie zabrac glos. Ja bym polecala Lancome ID
      Colour, slicznie dopasowuje sie do karnacji, dobrze sie rozprowadza, kryje w
      bardzo naturalny sposob i nadaje sie wlasnie do cery mieszanej. Co o nim
      sadzisz, Balbino?
      • Gość: dalloway Re: Pytanie do balbiny_alexandry IP: *.chello.pl 05.01.05, 23:04
        przperaszam, że sie osmielę wtrącić, ale dyskutowałam z Balbiną i nie podobał
        jej sie ID
        Balbina ma cerę po pierwsze moim zdaniem idealną i śliczną, po drugie Jej
        zdaniem mieszaną z duz tendencją do przesuszania i bardzo alergiczną
        wiem, e oprócz Kanebo lubi Ideal Matte EL
        • kampysia Re: Pytanie do balbiny_alexandry 05.01.05, 23:57
          Aha, no ja tez ID nie uzywam (mialam probke) tylko Biothermu. I moja cera
          kompletnie sie nie przesusza ani nie jest wrazliwa. I przypuszczam, ze stad
          odmienne opinie.
          • Gość: dalloway Re: Pytanie do balbiny_alexandry IP: *.chello.pl 06.01.05, 00:02
            akurat mi się też nie spodobał. a moja mama używa z przyjemnością.
    • balbina_alexandra Re: Pytanie do balbiny_alexandry 06.01.05, 00:13
      Ach czuję się jak jakaś celebrity normalnie, choć zawsze się boję że taki wątek
      zawiera jakies niemiłe dla rzeczy (taka trollofobia).

Dalloway - cmok! Obiecuję że jak skończy mi się korba, to wysmażę wreszcie
      jakiegoś porządnego maila, ach życie życie :(

Uwielbiam płynne podkłady - Dalloway ma rację, niezbyt przypadł mi do gustu
      Color ID - jest lekki, ale znam lżejsze, jest bardzo nietrwały i szybko znika -
      miałam wrażenie że wręcz wyparowuje. No i paleta kolorystyczna jak dla mnie
      dużo gorsza od Adaptive - odcienie się bardzo ale to bardzo różnią.
      Najjaśniejszy u mnie się odcina wyraźnie... Z Lancome bardzo lubię podkład
      Adaptive, jest płynny i delikatny :)

Ale moja topowa lista podkładów to:
      - Ideal Matte Estee Lauder,
      - Divinora Ultra Fluid Guerlaina,
      - niedawno odkryty Kanebo Liquid Finish - mam go od paru tygodni i jak na razie
      chyba przebija poprzedników...
      A cerę mam faktycznie mieszaną, świeci się, choć i ściąga czasem z
      przesuszenia. Najbardziej lubię te właśnie podkłady ze względu na ich
      konsystencję i fakt iż bardzo dobrze stapiają się ze skórą i są na niej
      niewidoczne - wszystkie delikatnie rozświetlają, bez nachalnych drobinek. Nie
      można od nich oczekiwać dużego krycia (ale ja uważam że i tak do tego lepszy
      korektor).

Do Agmusz - mam kilka korektorów - do naczynek zielony najlepiej - La Roche
      Unifiance jest moim zdaniem średni - dużo lepszy jest Art Deco - w ogóle lubię
      Art Deco - mam też żółty kamuflaż w kremie tej firmy, i choć tak naprawdę żółć
      jest na zasinienia, bardzo dobrze tuszuje wszystko u mnie i niewidoczny jest
      pod podkładem. Moim ukochanym korektorem do wszystkiego jest od zawsze kremowy
      Disappear Estee LAuder, wspaniały, gęsty, dobrze kryjący i komfortowy.

Pozdrawiam :)))
      • kampysia Re: Pytanie do balbiny_alexandry 06.01.05, 00:18
        Wiesz, Balbinko, to ciekawe, co piszesz o kolorach ID. Ja mialam probke z
        Niemiec i byl to nr 03 (pasujacy do mojej karnacji) i w Niemczech kolory ID sa
        identyczne jak te Adaptive (a swoja droga, Adaptive tez jest fajny). Moze to
        kwestia dopasowania kolorow do potrzeb konkretnych nacji (choc trudno mi w to
        uwierzyc)?
        • kjkk Disappear Estee LAuder ? 06.01.05, 08:37
          buu, czemu go nie ma na stronie EL ?
        • balbina_alexandra do Kampysi 07.01.05, 22:06
          Wiesz Kampysiu, ja nie wiem jak jest z 03 - ja z Lancome używam zawsze
          Porcelaine i one się bardzo różnią - w Adaptive ten odcień pasuje mi idealnie,
          w Color ID zupełnie nie. Jest ciemniejszy i ma dużo cieplejszy odcień.
      • Gość: dalloway Re: Pytanie do balbiny_alexandry IP: *.chello.pl 06.01.05, 10:13
        no... ja tez obiecuje, że coś wysmażę... jak przeżyję do końca stycznia
        zamykam i otwieram rok budżetowy, co za piekło, na samą myśl o tym hurtowo
        pękaja mi naczynka na twarzy...
    • nadja11 Re: Pytanie do balbiny_alexandry 06.01.05, 10:42
      Balbino tak naprawde jestes tu jedna z nielicznych osob ktorej opiniami i
      wyborami sie sugeruje.Wybitnie znasz sie na kolorowce , jestes takim moim
      netowym kosmetycznym guru ;-)Było by fajnie gdybys stworzyła wątek o
      kosmetykach jakie stosujesz na dzien na noc, jak wyglada Twoj makijaz i jakimi
      kosmetykami go wykonujesz.Pozdrowki!
      • balbina_alexandra Re: Pytanie do balbiny_alexandry 07.01.05, 22:03
        Nadju dziękuję za ciepłe słowa, ale żadne tam ze mnie guru :) raczej mam dużą
        słabość, zwłaszcza do kolorówki :) bo z pielęgnacyjnych używam niewiele,
        dlatego ze mam zbyt wrazliwą cerę :) stosuję różne kosmetyki, z różnych półek -
        ostatnio twarz myję cały czas żelem Topialyse SVR, toniki mam zawsze dwa - do
        problemowej i wrażliwej, teraz mam ulubiony Dermedic Acne Expert i gabinetowy
        Gerard's, pod oczy krem Stop Signs Clinique, do twarzy Dermika Extremale.
        Obowiązkowo bloker, teraz Bioderma Photoderm Max Spray. Na noc - Olay Total
        Effects i olejek Decleora. Wszystko :) z kolorówką to duużo gorzej - to moja
        pasja i naprawdę dużo tu kupuję, dużo mam... na codzień używam tylko odrobinę
        płynnego podkładu - ostatnio Kanebo, szczyptę sypkiego pudru (ostatnio mieszam
        Gentle Light Clinique z ukochanym sypkim Chanel), ulubiony róż Blush Delicieux
        Loreala i błyszczyk AA w tubce :) torchę jasnego błyszczącego cienia albo
        rozświetlacza na powiekę, tusz i już, wio do pracy :) Cieni mam baardzo wiele,
        od Inglota po Chanel, ostatnio zakochałam się w płynnym rozświetlającym cieniu
        Revlona Skinlights :)

No i oczywiście mój korektor - zapomniałam dodać że on teraz się nieco zmienił,
        i na stronie estee Lauder jest nadal, ale bez słowa "disappear" teraz to po
        porstu smoothing creme concealer.

Pozdrawiam
        • kampysia Do Balbinki 07.01.05, 23:15
          Balbinko, a jaki jest ten krem pod oczy Clinique? Zastanawialam sie nad nim, bo
          jako jeden z baaaardzo niewielu ma filtry. Mam dylemat: kupic ten czy Day Wear
          Plus SPF 15 pod oczy Estee Lauder, ktory rozjasnia cienie, walczy z
          opuchnieciami i zmarszczkami. Znasz moze tez ten EL (zaznaczam, ze to nowosc)?
          • balbina_alexandra Re: Do Balbinki 07.01.05, 23:46
            Kampysiu, a Ty nie jesteś w Polsce co? (Tak mi się wydaje bo pisałaś o
            kolorówce Biothermu której u nas nie ma). Może w Polsce go jeszcze nie ma?
            Przyznam sie szczerze że ostatnio w perfumeriach interesują mnie głównie
            zapachy i kolorówka :))) ale oblukam przy okazji, wezmę próbkę :)

Mi też zależało na kremie pod oczy z filtrami, bo blokerów nie mogę używac w
            okolicy oczu. Clinique mi się bardzo dobrze sprawuje, nieźle nawilża - na
            wizażu ma słabe recenzje, ja swoją dopiszę jak zużyję słoik, moim zdaniem to
            b.dobry krem. Myślę że ten Day Wear pod oczy to może być to samo co Stop Signs
            w końcu to ten sam koncern :) Subiektywnie skłaniam się w stronę Clinique, bo
            zapach Day Wear mnie odrzuca (zresztą nie zaliczam się do fanek tego kremu).

Pozdrówka
            • kampysia Re: Do Balbinki 08.01.05, 00:11
              Nie jestem, mieszkam w Oxfordzie.
              Chcialam dostac probke tego EL przed swietami, ale oczywiscie nie mieli :(((
              Bede sie upominac! Ale posmarowalam sobie nim dlonie (hi hi) i zapach mi sie
              podobal. Moze ma inny niz krem do twarzy... I podoba mi sie, ze jest w tubce,
              jakos to higieniczniejsze niz sloiczki i latwiejsze do dozowania, zwlaszcza, ze
              pod oczy potrzeba niewiele.
              A czy testowalas kiedykolwiek taki krem pod oczy EL, chyba nazywa sie Advanced
              Repair, czy cos takiego? W takim czerwonym sloiczku.
            • kalooo Hej balbi;) 08.01.05, 00:15
              Balbi ja tak tylko przy okazji-czy po skończeniu brevoxylu mozna acne derm czy
              raczej nie?Bo gdzies mi dzwoni,że nie do końca można kwas po nadtlenku,ale nie
              moge wyświetlic strony luskiewnika,a w necie nie moge innej znaleźć..;/
              No i jak? Jak sądzisz Mądra Kobieto Guru Forum Uroda?;D
              • balbina_alexandra Kalooo!!!!!!!!!!!!! 09.01.05, 01:10
                Właśnie zdałam sobie sprawę że w ferworze pracy nie odpisałam Ci na Twojego
                ostatniego przemiłego maila :( ale już się zrehabilitowałam i odpisałam, mam
                nadzieję że poczta gazetowa nie zeżarła i się nie gniewasz :)

Kaloo, co do kwasów i nadtlenku beznoilu, są ponoc i tak niewrażliwe osoby,
                które łączą te dwie substancje, ja osobiście odradzam bo za dużo złuszczania to
                wcale nie tak dobrze, a po drugie ryzyko podrażnienia wielkie. Po skończeniu
                jednego możesz ostrożnie spróbować z drugim, najlepiej na początku co drugą
                noc, przy najmniejszych oznakach podrażnienia odstaw, skóra musi się trochę
                zregenerować (i tu mi się przypomina, że z moja też się dzieje coś dziwnego,
                chyba się bez lekarza nie obędzie teraz...).

Buziaków moc :*
                • kalooo Re: Kalooo!!!!!!!!!!!!! 10.01.05, 11:37
                  dzieki wielkie balbi! ;*
                  Zaraz Ci tez odpisze na maila,buziaki!<cmok cmok> ;)
                • Gość: Salja Do Balbiny - podklad i inne? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.02.05, 20:33
                  Mam pytanie odnosnie podkladu Liquid Finish z Kanebo i Adaptive Lancome'a -
                  czytalam na forum, ze uzywalas obu. Zastanawiam sie, ktory bylby lepszy dla
                  mnie. Mam mieszana cere, ktora dosc malo sie przetluszcza w sferze T. Testuje
                  oba podklady i tak sie zastanawiam, ktory bylby lepszy na dluzsza mete. Jak sie
                  beda sprawowac gdy zrobi sie cieplej?Jakie sa twoje wrazenia odnosnie tych
                  dwoch podkladow. Czy na lato tez beda odpowiednie? Mam dosc jasna cere i jesli
                  sie troszke opale to czy ten podklad dostosuje sie do koloru twarzy czy mimo
                  wszystko bedzie ja rozjasnial?
                  Generalnie na buzi obydwa ladnie wygladaja, gorzej jest z powiekami Liquid
                  Finish dosc szybko mi sie zbiera w zalamaniach. Kupilam ostatnio baze pod
                  cienie, ale chyba u mnie nie dziala albo moze zle jej uzywam.Czy powinno sie ja
                  klas pod podklad czy wowczas na powieki juz podkladu nie kladziemy? I co z
                  pudrem?
                  • balbina_alexandra Re: Do Balbiny - podklad i inne? 20.02.05, 00:05
                    po kolei...

na powieki i w ogóle w okolicę oczu podkładu bym nie kładła - unikam tego ze
                    wszystkich sił - niepotrzebnie obciążają, poza tym nieznacznie przesuszają.
                    Omijaj oczy, a na górną powiekę bazę pod cienie i już, wszystko się będzie
                    trzymać cały dzień. Jaką bazę masz, Lumene czy Art Deco? Lumene chyba lepsza,
                    łatwiejsza w obsłudze :) ale i art deco jest b.dobra, wymaga tylko większej
                    wprawy i niestety wysycha w słoiczku.

Bardzo lubię oba wymienione przez Ciebie podkłady. Kanebo jest lżejsze od
                    Adaptive. Oba ładnie dopasowują się do odcienia skóry, ale pamiętaj że Kanebo
                    delikatnie rozjaśnia skórę. Adaptive jest gęstszy, dobrze stapia się z cerą.
                    Nie przypudrowane oba są raczej średnio trwałe, choć Adaptive trzyma się ciut
                    dłużej niż Liquid Finish. Moim zdaniem oba nadają się na upały. Ja pewnie
                    wybrałabym Liquid Finish, bo zwłaszcza latem wolę coś ultralekkiego. Ale
                    Adaptive na pewno będzie lepiej matował (kanebo nie jest podkładem matującym).
                    Ale to tylko moje osobiste subiektywne spostrzeżenia :)

Pozdrawiam!
                    • Gość: Salja Re: Do Balbiny - podklad i inne? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.05, 11:47
                      Dzieki za odpowiedz. Mam baze ArtDeco. Wyprobuje ja jutro bez kladzenia
                      wczesniej podkladu na powieki moze bedzie ok :)
                      Testuje oba podklady i generalnie obydwa trzymaja sie praktycznie caly dzien,
                      zbytnio sie nie swiece. W jakim senscie Kanebo rozjaśnia skórę? Chodzi o to, ze
                      kolorki jasnieja na buzi czy o jakies dlugotrwale dzialanie? Testuje obecnie
                      kolor 301 i wydaje sie on byc dobrze dobrany, bo twarz nie odcina sie od szyi.
                      Czy latem tez uzywasz podkladow?
                      • Gość: Salja Re: Do Balbiny - podklad i inne? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.05, 11:50
                        Sama nie wiem jaki podklad wybrac, a co myslisz o Color Clone HR? W sumie jesli
                        bedzie cieple lato to i tak zapewne nie bede uzywac podkladu, ewentualnie tylko
                        troszke pudru. Co polecasz na lato?
                        • Gość: Salja Re: Do Balbiny - podklad i inne? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.05, 23:34
                          Podciagam, zeby Balbina zauwazyla :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka